Vsakomur je jasno, da se ne bo okužil, če ne bo seksal, ali če bo seksal samo s svojim partnerjem, ki je HIV negativen. Namen tega "posiljevanja" s kondomi je to, da ljudje vejo, da morajo uporabiti kondom, če seksajo z nekom, za kogar ne vejo, ali ima spolne bolezni.Najbolj tragično pa se mi pri vsem tem zdi, da nas mediji že kar po tekočem traku posiljujejo z idejami o kondomih itd itd ( bolj bi nas že težko), prav nobeden pa ne omeni da je ZVESTOBA daleč najboljša zaščita. Velja seveda za oba partnerja. Mi zna odgovorit čemu to? Meni osebno se to zdi gnilo, pa če se še tako zaplankano sliši
No, CN, takoj ti lahko povem za enega krivca, da kampanje niso bolj uspešne. To je tvoja ljuba Cerkev, ki si svojo borbo proti AIDSu predstavlja tako, da konsistentno vceplja ljudem dvom, da so kondomi ustrezna zaščita (kar priznaj, da si tudi ti že slišal za "milijone luknjic v kondomih, skozi katere lahko virus prodre").Mar to ne pomeni da s takšnimi ''kampanijami'' nekaj ni v redu? Da bi bilo nemara modro pomisliti tudi na drugačno, trajnejšo in bolj sigurno zaščito? Samo na glas razmišljam....
Ljudem je stvari težko vbiti v glavo, ampak ene stvari jim je težje vbiti v glavo kot druge. Prepričati nekoga v to, da bi imel samo enega partnerja v življenju, je praktično nemogoče. Prepričati ga, da kadar seksa, uporabi kondom, je težje, a vseeno neprimerno lažje. Zato je hinavsko in neodgovorno reči, da naj bodo ljudje vzdržni (ker ne bodo), hkrati jim pa dajati potuho, da je vseeno, če ne uporabljajo kondomov, ker itak ne delajo.
Primerjaj sekularnost Evrope in Afrike in stopnjo okuženosti s HIVom v Evropi in Afriki. Misliš, da je relativno nizka stopnja okuženosti v Evropi posledica "vzdržnosti" in "zvestobe" Evropejcev? Ali pa mogoče kondomi in kampanje vseeno bolje delujejo kot Cerkveni nauki?
Bralec je verjetno sam odkril, da je bilo mišljeno "težko, a vseeno neprimerno lažje"težje, a vseeno neprimerno lažje