Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Nadvlada v odnosu


9 odgovorov v tej temi

#1 Kljukec

Kljukec

  gay friendly

 • Člani
 • 19 prispevkov
 • Pridružen: 25.05.2012

Objavljeno 27 maj 2012 - 17:17

Ojla!
Že nekaj dni brskam po forumu in nikakor ne najdem podobne teme, ki jo želim izpostavit, oz. želim slišati še vaše mnenje. Jaz sem leto dni v resni zvezi, to je moj prvi fant (resni) in hkrati nisem več med najstniki. (22).
In zdaj konkretno. Fanta imam full rad in vem, da tudi on čuti enako, saj mi to dnevno da vedeti. Ampak se je v zadnjem času začelo dogajati, da ima kar nekakšne prebliske glede skupnih stvari in skupnega življenja. Živim že večina časa pri njem, le redno se odpravim v svoje domače gnezdece ali drugače rečeno "mama hotel". Bom poskusil biti konkreten. Naprimer zadnjič mi gladko predlaga, da itak ne potrebujeva dveh avtomobilov, ker ima avto on in me itak lahko povsod "zategne" in res ne rabiva dveh. Ok, meni je to blo mal tko... Full bi bil nesamostojen, pa še mal gadno bi mi bilo razlagati, kam in kako grem, pa čeprav je to le kavica s kašnim prijateljem ali pa prijateljico. Naslednjič sem postal pozoren na to, da me full ampak res full malokrat pokliče na moj gsm. Zakaj? Vedno me pokliče na službeni stacionarni telefon, če pa rečem, da grem z bratom na kosilo, vedno pokliče njega, kao, da moj telefon ne dela in me pol kar nekaj bednega vpraša. Npr. A mogoče veš, kje je ključ za klet?! Skratka, vprašanje, ki je samo zato, da nekaj vpraša. Ampak ne razumeti narobe, nisem človek, ki bi se sam potepal oz. iskal mimo poti, da ne bi bil z njim. Res pa je, da je full velikokrat tudi službeno odsoten in takrat grem pač ven ali po čisto običajnih opravkih. In zdaj nekaj, kar se je začelo dogajat mogoče v zadnjih dveh mesecih: Ne smeš, to ti pa ne dovolim, ne boš, dovolim ti, ampak se boš držal dogovora... No, to so njegovi stavki. Npr. Vprašam, če gre z mano, ker sva povabljena k frendici na žurko, ker je postala teta, on pa gladko: Ne, ti pa tudi ne boš hodil. Bova šla drugič. In se še nekaj trudim, pa kar gladko dobim: A ti ne veš,kaj je ne?! Skratka, da ne bom preveč v filozofske vode zašel... Počutim se, da kljub temu, da se imava rada, on poskuša biti glavni. Je to normalno? Ima kdo take izkušnje? Je mogoče to zato, da je veza res uspešnejša, če nekdo dejansko pelje voz naprej? Kaj menite o tem?

Hvala za dogovore in lep preostanek dneva :)

#2 lube

lube

  Častni član

 • Člani
 • 877 prispevkov
 • Pridružen: 14.09.2005

Objavljeno 27 maj 2012 - 17:31

Bejži stran, dokler ne bo večje škode.
Ker to ni več posteljna igra, pri kateri je marsikaj lahko kul, to je tvoje življenje.
Se vidiš v tem čez npr. nekaj let?

lp

Ta prispevek je mogoče star in ne odraža trenutnega mnenja!


#3 ovnica

ovnica

  piščan'c

 • Člani
 • 126 prispevkov
 • Pridružen: 20.08.2008

Objavljeno 27 maj 2012 - 17:49

Po mojem mnenju, je bistveno za vse pomembne odnose, spoštovanje. Čisto naravno je, da se kdaj kdo približa kritični meji. Ko pa jo prestopi, je pomembno, da mu to jasno in odločno poveš. Če te spoštuje in ima rad, tega ne bo ponovil. Če si predan, iskren, bo reakcija avtomatsko zelo odločna. Sama imam najrajši zelo enakopraven odnos, brez odvisnosti. Rajši plačam registracijo in bencin in sem neodvisna, samostojna, kakor da bi morala nekoga ves čas nekaj prositi.. Imela sem podobno razmerje. In sicer sem bila tvoje starosti z precej starejšo punco, ki je včasih bila ljubosumna na moje prijatelje....če bi danes bila v enakem položaju, bi mnogo bolj jasno postavila mejo. Nebi dovolila, da me usmerja, koliko in kdaj sem lahko z njimi. Dogovori so enkratna stvar. Vendar dogovor je nekaj v čemer se popolnoma strinjata obe strani. In ko se takšen dogovor postavi, je prav, da ga spoštujeta OBA. Občutek imam, da je on zaščitniški, ljubeč in malce nesiguren. No te nesigurnosti mu ne dovoli. Vsa vprašanja, ki se mu porajajo, predebatirajta. Če si mu zvest, naj to ve. In naj to ve vsak trenutek. Tudi, ko nista skupaj. Prav je, da mu pomagaš, da bo imel čisto zaupanje in hkrati mu ne dovoli, da prestopi tvoje meje, ki jih ti najbolje poznaš. Prav lepo vama je in je normalno, da ga je včasih strah, da bo to izgubil. No prav s takšnimi spremembami, ko več ne boš mogel biti TI, se pa to lahko zgodi. Največji trud v odnosu je po mojem mnenju ravno to, da obdržiš sebe in obenem pustiš partnerju, da je, kar je. Živi in pusti živeti. Bodita lepo! :)
Izkušnja ni tisto, kar se nam zgodi. Izkušnja je, kar storimo s tistim, kar se nam zgodi.
Potovanje vase - Shirley Maclaine

#4 Quechua

Quechua

  piščan'c

 • Člani
 • 116 prispevkov
 • Pridružen: 21.11.2011

Objavljeno 27 maj 2012 - 18:28

Živjo!

Menim, da se zadeva čist preveč nevarno stopnuje. Sem mnenja, da mora ostati del življenja tudi od vsakega partnerja posebej. Če gre za neko zaupanje, ne bi smelo biti problema. Jaz osebno ne bi dovolil, da mi kdorkoli nekaj ukaže s takimi besedami, kot jih slišiš ti (pravzaprav ukazovanja na sploh in kaj smem ali ne smem)... Za vse zadeve se da dogovoriti, najti nek kompromis. Če ti to ne bo uspelo, se boš vse bolj in bolj podrejal in nekako jaz ne vidim happy enda. Žal.

Življenje je eno samo in to je to.

Srečno pri reševanju težave! :)
"Stop acting as if life is a rehearsal. Live this day as if it were your last. The past is over and gone. The future is not guaranteed."
"The secret of happiness is freedom. The secret of freedom is courage."

#5 IAN24

IAN24

  gay friendly

 • Člani
 • 20 prispevkov
 • Pridružen: 20.04.2009

Objavljeno 27 maj 2012 - 18:53

Morda je pa kriva, mogoče ne vem starostna razlika, in se boji, da bi te izgubil. Čeprav takšen odnos ne pelje nikamor. Bilo bi dobra , da se vsedeta dol in pogovorita kaj koga moti. če pa še to ne pomaga pa je bolje, da gresta vsak svojo pot. Čeprav ga imaš zelo rad in bo na začetku zelo težko.

#6 Kljukec

Kljukec

  gay friendly

 • Člani
 • 19 prispevkov
 • Pridružen: 25.05.2012

Objavljeno 27 maj 2012 - 19:22

Morda je pa kriva, mogoče ne vem starostna razlika, in se boji, da bi te izgubil.


Razlika je slabih 12 let. Ampak jaz skoraj ne bi rekel, da se boji, da bi me izgubil :?: Sva se tudi že malo pogovarjala na to temo, ampak sem mogoče res izbral neprimeren trenutek... Pri meni se zgodi, da premišljujem o tem takrat, ko je v službi in potem pride izmozgan domov, pa takoj načnem temo. Potem pa veste, kakšne so reakcije... Niso lepe. Rad ga imam, zato res ne bi rad končal razmerja. Kljub temu, da ob delu še študiram, se trudim biti čim več časa samo z njim in ta čas preživeti full kvalitetno. Mislim, brez kreganja zasliševanja pa še vedno biti v okvirih samostojen.
Ker je zdravnik v bolnišnici, je njegov urnik včasih res nemogoč, in nedelje in sobote so jasno vključene. Takrat res nočem čepeti doma, rad bi bil z ljudmi, ki jih imam prav tako rad, brez obtoževanj in neprijetnih reakcij z njegove strani.

#7 lube

lube

  Častni član

 • Člani
 • 877 prispevkov
 • Pridružen: 14.09.2005

Objavljeno 27 maj 2012 - 20:25

Ne glede kak urnik ima, vsi imamo težave.
Jaz mu bi takoj to ponudil pod nos če me bi kaj motilo preden zadeva zastara, sicer vsak ima svoj pristop.

Pač ti nisi njegov podrejeni / nadrejeni iz službe ali tečni pacient, si njegov fant.

Ta prispevek je mogoče star in ne odraža trenutnega mnenja!


#8 Tedros

Tedros

  piščan'c

 • Člani
 • 76 prispevkov
 • Pridružen: 13.02.2012
 • Lokacija: Mb

Objavljeno 02 junij 2012 - 22:29

Pridružujem se mnenju, ki ga je navedel Quechua, da se oseba ne sme podrejati lastnemu partnerju in dovoliti da ga ta omejuje, saj v končni fazi ni nihče last od nikogar. Tudi lastna mati, ki te v sebi praviloma nosi devet mesecev in ti nameni leta in leta učenja in vstopanja v samostojno življenje, ti nekdaj odveže krila, da z njimi poletiš v svoj raj. In definitivno partner ali če uporabimo izraz "človek", ni vreden nenehnega prilagajanja in odtegovanja od sebi lastno všečnih stvari zaradi nadvladujočega in op.p. patološko ljubosumnega ali omejenega partnerja.
Dolgoročno je to slaba naložba za kakovost življenja in lastno socialno in družbeno vpeljanost v vsakdan.

Naj se pravljica srečno razplete v prid obeh. A predolgo zatiskanje in metanje peska v oči je nesmisel tako zate kot zanj. ;)

Bodi v cvetju. ;)
Samo v slovarju je beseda uspeh pred vztrajnostjo.

#9 wonderland

wonderland

  piščan'c

 • Člani
 • 113 prispevkov
 • Pridružen: 17.03.2005
 • Lokacija: Podčetrtek

Objavljeno 03 junij 2012 - 13:53

Meni deluje tko dost controlling. za moje pojme se preveč "podrejaš" vsem njegovim zahtevam al karkol ga pač že moti. zdj al ljubosumje, al strah pred izgubo, whatever že ta njegov razlog je, se morš mal zase postavt in se pogovort o tem. dober, če bi moj tip šu sam žurat v K4 al tiflo kjer je vedno neko šlatanje itd, bi tud mene motl, ampak prepovedovanje it na žurko od tete... :D down boy.

Live and let live


#10 valda1

valda1

  nov na sceni

 • Člani
 • 272 prispevkov
 • Pridružen: 28.09.2008
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 05 junij 2012 - 19:35

Mislim, da izkorišča to starostno razliko za nadvlado v odnosu. Vsekakor se moraš o tem z njim pogovoriti in mu dati vedeti, da potrebuješ svoj prostor. In če kliče nekoga drugega in te potem zahteva na telefon, ga zavrni. Naj te pokliče na tvojega.
Kjer je v srcu ogenj, je ponavadi dim v glavi.
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov