Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Humor


8 odgovorov v tej temi

#1 Hyperion

Hyperion

  piščan'c

 • Člani
 • 66 prispevkov
 • Pridružen: 27.01.2011
 • Lokacija: Lj

Objavljeno 05 januar 2012 - 10:28

Torej, kaj je za vas humor? Kaj vam je smešno, čemu se nasmejite?

Le tega na tem forumu ni, in me zanima zakaj je temu tako? Zakaj je ta forum tako neverjetno pust in enoličen, ko pa se imenuje Mavrični forum? Svojevrsten paradoks, kajne?

#2 Keiris

Keiris

  nov na sceni

 • Člani
 • 207 prispevkov
 • Pridružen: 07.06.2011
 • Lokacija: Tralfamador

Objavljeno 05 januar 2012 - 10:56

Z vsakim svojim prispevkom ga lahko popestriš, obarvaš in nas nasmejiš. Si soustvarjalec foruma... ;)
Sicer se pa jaz včasih kar nasmejim tu in tema ''Izjave, ki vas nasmejijo na forumu'' ni iz trte izvita, je dosti takih izjav, vsaj zame. :)

Kaj je zame humor? Humor je očitno marsikaj, ampak ni vsak humor dober. Pri nekaterih ''humorjih'' bi bila na prvem mestu bolj primerna črka t :S . Najbolj zabavni so mi običajno ljudje, ki so že s celo svojo osebnostjo modeli in ''bleknejo'' spontano ven tako cvetko, da se lahko samo stola oprimeš od smeha. Sicer so redki, ampak toliko bolj posebni/dragoceni. Torej tisti, ki se ne na vse kriplje trudijo biti zabavni, ampak so to kar so in s tem povzročajo salve smeha :) Drugače pa niti ne vem, težko se zares smejim šalam s črnim humorjem, z nasiljem ipd. brutalščinami, ker so ponavadi kar zlobne. Odvisno ali so mišljene kot res zlobne.
Smešne so mi ponavadi bolj nenavadne in izvirne izjave. In kake besedne skovanke, zabaven način pisanja (prispevkov, člankov, knjige)... Sicer je pa odvisno kdo nekaj izreče, na kakšen način in ali je to ob pravem trenutku oz. v pravi situaciji.
Sicer bo pa tvoj humor težko vsem smešen, razen če si nek reees dober stand-up komik. Odvisno je pač na kakšne ljudi oz. sogovornike naletiš; sama vidim, da bi z nekaterimi težko našla kakršenkoli skupni jezik humorja, drugi se mi smejijo takrat ko sploh ne humoričim in dajem zame popolnoma običajne izjave, s tretjimi se pa skupaj smejimo istim stvarem. Za zadovoljitev potrebe po humorju pač poiščeš sebi podobne, drugače pa še vedno obstajajo serijski junaki :tv:

Fall seven times, stand up eight. 


#3 Hyperion

Hyperion

  piščan'c

 • Člani
 • 66 prispevkov
 • Pridružen: 27.01.2011
 • Lokacija: Lj

Objavljeno 05 januar 2012 - 11:24

No, jaz sem recimo zadnje čase bral serijo knjig o Jadranu Krtu (Adrian Mole) in se že dolgo časa nisem toliko nasmejal. Tudi recimo otroške knjige o Nikcu sem spet bral po tem ko sem bil že davno prestar, da bi mi ob tem ne bi bilo malo nerodno, ha. Zadnjič sem celo dopoldne v službi bral arhive internetne strani Carniola - blog, ki ga je pisal američan, ki živi v Sloveniji. Je čas precej hitreje minil, kot bi sicer. Všeč so mi tudi ljudje, ki se znajo šalit na svoj račun. Bistveno bolj recimo kot ljudje, ki rabijo za svojo lastno zabavo tunkat nekoga tretjega. Ker je meja med nedolžnim in žaljivim precej tanka. Rad imam subtilen humor - tak, ki ga moraš razumet in ne tak, ki ti je serviran direktno.

Sicer se pa strinjam, da je najboljši spontan humor, in ne pripovedovanje vicev, ko v bistvu ne veš ali bi se smejal vicu(ki si ga itak že slišal, prebral) ali tistemu, ki ga poizkuša povedat.

#4 butterfly

butterfly

  piščan'c

 • Člani
 • 183 prispevkov
 • Pridružen: 14.10.2008

Objavljeno 05 januar 2012 - 16:39

Najbolj zabavni so mi običajno ljudje, ki so že s celo svojo osebnostjo modeli in ''bleknejo'' spontano ven tako cvetko, da se lahko samo stola oprimeš od smeha. Sicer so redki, ampak toliko bolj posebni/dragoceni. Torej tisti, ki se ne na vse kriplje trudijo biti zabavni, ampak so to kar so in s tem povzročajo salve smeha.

Se strinjam. Spontanost mi je že na splošno pomembna, pri humorju pa sploh, sicer mi ni smešen.

Najraje imam sakrazem in ta je nekako tudi eden izmed glavnih meril kako dobro se bom z nekom ujela. Vedno kadar se slišim s prijateljico, sarkazma ne manjka. In večje 'kajle' si dajeva, bolj si s tem poveva, da imava radi druga drugo. In to veva obe. Mogoče bi kakšen psiholog imel veliko za povedati na podlagi tega. :D

Ugotavljam oz. sem ugotovila, da mi tudi bistveno bolj 'zapali' sarkazem v angleškem jeziku. Ne samo, da mi je lažje, ko povem nekaj, ampak tudi bolj smešno zveni.

Sem pa tudi že naletela, ko znancu moj humor ni bil smešen in sem že po prvi šali videla, da je bolje, da ne drezam vanj in sem ga pač pustila. Z ostalimi, ki se jim moj humor ni zdel škodljiv, sem se seveda še naprej zafrkavala, ampak on kljub temu, da sem ga pustila na miru, ni dojel in je mislil, da tudi ostale žalim in me je začel nazaj zbadati. Kar pa seveda ni bilo smešno. Nikomur. Želel je biti sarkastičen, ampak namesto tega je bil žaljiv. Meja med žaljenjem in humorjem je res tanka in je včasih potrebno biti previden kaj, komu in kdaj butneš izjavo. No, meni je tudi pomembno kdo izjavi neko šalo. Npr., če mi oseba za katero vem, da ima neke predsodke o neki določeni skupnosti in potem na račun le-teh zbija neke šale, mi ni smešno. Ne maram tudi raznih primitivnih seksističnih šal.

Pri ljudeh, ki jih prvič spoznam seveda pazim in tudi, če kdaj izjavim nekaj kar se mi zdi kasneje, da bi bilo mogoče bolje, da bi bila tiho, se opravičim in razložim. Je pa tudi res, da se ne šalim z vsemi, ampak samo z ljudmi, ki pritegnejo mojo pozornost, ki se mi zdijo zanimivi. Sem bolj introvertiran tip človeka in mi ni do neke širše pozornosti, da bi celo druščino zabavala. Čeprav se je mogoče že kdaj zgodilo, ampak nikoli se namenoma ne izpostavljam (vsaj ne s humorjem). In s tistimi, ki se ujamem, se res dobro ujamem. :)

Kar pa se tiče pripovedovanje vicev, se mi zdi, da mora biti oseba dober pripovedovalec. Jaz osebno sploh nisem za vice. Težave imam že, da si sploh kakšnega zapomnim, kaj šele da bi ga povedala. No, moj brat je pa na tem področju amaterski profesionalec.
Doing the best at this moment, puts you in the best place for the next moment.

#5 netko00

netko00

  nov na sceni

 • Člani
 • 205 prispevkov
 • Pridružen: 30.11.2011
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 06 januar 2012 - 01:19

Meni so najboljše interne sarkastične fore. Ko se res od srca nasmejiš. :)
If time and space are curved, where do all of the straight people come from?
Author Unknown

#6 blup

blup

  zasvojen'c

 • Člani
 • 773 prispevkov
 • Pridružen: 20.05.2010

Objavljeno 06 januar 2012 - 16:46

Jaz pa nisem ravno človek za humor. No, seveda sem se že kdaj od srca nasmejal ampak, če mi nekdo dalj časa govori vice ali me želi na kak drug način ''nasmejati'', mi včasih postane kar nekoliko nelagodno in tudi stvari, ki naj bi bile, mi sploh niso smešne...
Se pa strinjam s ''Keiris'' in butterfly''. Daleč najbolj uživam, če je nekdo popolnoma spontan in se smejim že njegovemu vsakodnevnemu (zafrkantskemu) govoru (seveda ne posmehljivo). Ob takih ljudeh res uživam, čeprav so dejansko zelo redki in edinstveni. :)
Še slabši pa sem v vlogi ''zabavljača''. Vicev ali kakih šal si ponavadi sploh ne zapomnim, če pa si že kaj, potem to povem v tako spremenjeni in bedni različici, da bi človeka prej pripravil do joka kot do smeha. :D
A quien le importa lo que yo haga, a quien le importa lo que yo diga, yo soy asi y asi seguiré, nunca cambiaré...

#7 TellMeYurDreams

TellMeYurDreams

  piščan'c

 • Člani
 • 96 prispevkov
 • Pridružen: 15.01.2012
 • Lokacija: Slovenia, EU

Objavljeno 19 januar 2012 - 02:38

Nikoli nisem bil oseba, ki bi padala na vice. Kakšen humor se meni pač ne zdi smešen, prav tako razne britanske serije. Zgodba o ljudeh, ki delajo idiote iz sebe. :D
Tudi nisem ljubitelj komedij, res pa je, da včasih paše kakšno pogledat (reees redko).
Ni vse v življenju smešno, je pa dobro, da se ljudje smejemo! :D

I don't wanna hear your dreams, show me your reality.


#8 jmuminov80

jmuminov80

  zasvojen'c

 • Člani
 • 655 prispevkov
 • Pridružen: 16.07.2009

Objavljeno 04 februar 2018 - 22:06

...te veščine  bi se tudi jast rada naučila.  :D  .


Naša " osećanja " u vezi sebe direktan su  pokazatelj gde se nalazimo u odnosu ..na 

Svoje Želje !

Zoran Pavlović 


#9 asix

asix

  piščan'c

 • Člani
 • 86 prispevkov
 • Pridružen: 05.08.2019
 • Lokacija: s.konjice

Objavljeno 05 oktober 2019 - 22:43

meni je smešno že dejstvo da sem zdej na tem forumu namest na piru z Bradom (Pitt)
svet je enostaven, dokler živiš le v svojem
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov