Sem "mlada" krvodajalka (od prejšnjega leta). Ne samo zaradi prostega dneva, čeprav se ga nič ne branim.

Prijetno s koristnim.
Kot darovalka organov še nisem vpisana. Se imam namen vpisati naslednjič, ko grem dati kri. Sem pa pred kakšnimi 15. leti nekje dobila papirnato kartico RK Slovenije, na kateri si s podpisom potrdil, da si darovalec organov in da dovoljuješ da po smrti porabijo dele tvojega telesa za transplantacijo. Še zdaj jo nosim v denarnici. Pa malo dvomim, da bi zdaj kaj prav prišla.

Datum podpis je 10.10.1997. Takrat še nisem bila polnoletna.
V register kostnega mozga sem pa že vpisana.
Sem v zdravstvenem poklicu in vidim ljudi, ki preživijo zaradi darovalcev česarkoli. Mene nič ne stane, če dam tistih 4 dcl krvi, malo mozga ali pa organ, ki ga ne rabim več, nekomu, ki to res potrebuje. Če padem skupaj med odvzemom krvi, ne bom umrla. Če pride do zapletov pri odvzemu kostnega mozga, je pa tudi minimalna možnost, da me pobere. Že tako je minimalna možnost, da je moj mozeg primeren za nekoga, ki ga rabi. Moraš imet že prav "srečo" s tem. In če že kdaj pride do tega, bom tvegala. Kaj je tisto malo tveganja proti temu, da lahko nekomu rešiš življenje. V bistvu ne rabim veliko prepričevanja. Samo pomislim na to, da lahko zboli kdo od mojih bližnjih...