Ali prava ljubezen sploh še obstaja?
Objavljeno 17 julij 2011 - 08:20
Je prava ljubezen sploh še mogoča?
Objavljeno 17 julij 2011 - 10:09
"kdor vztrajno išče ljubezen - ta jo najde" v to aktivno politiko, ne verjamem, že zdavnaj ne več.
Objavljeno 17 julij 2011 - 11:57
Objavljeno 17 julij 2011 - 17:57
Objavljeno 17 julij 2011 - 19:30
Itak, materializem all the way. Not.
Objavljeno 17 julij 2011 - 21:16

Ta prispevek je mogoče star in ne odraža trenutnega mnenja!
Objavljeno 17 julij 2011 - 21:44
Nimam nikakršnih izkušenj ampak upam, da bom nekoč v partnerskem odnosu, kjer bo prisotna obojestranska in iskrena ljubezen, ki ne bo ''zbledela'' kar tako.
Živim morda malo preveč v pravljici?
Objavljeno 18 julij 2011 - 01:12
Vsak človek je drugačen in ne verjamem, da za nekoga ne obstaja nekdo, ki ga dopolnjuje kot osebo. Verjamem v to, da dva lahko živita v popolnem sožitju, ampak je treba sklenit kompromise in oba morata tu in tam popuščati, kar pa se ne zgodi brez žrtvovanja svojih navad in razvad, ki se jih vsi tako oklepamo. Vprašanje je le, če sta obe strani dovolj močni kot osebi in če sta obe strani dovolj ne-sebični, da se temu odpovesta. Tudi njun odnos do reševanja skupnih problemov je pomemben, ker moč volje hitro omaga in so večinoma krat posledice katastrofalne.
Zame je v življenju cilj imeti tako zvezo in bi se odpovedal svojim navadam in "napakam", če bi to bilo potrebno seveda. Nikakor pa se ne bi pustil izkoriščati, ne na čustveni ali finančni ravni. Tudi izkoriščati nimam namena. Prepogosto vidim kako se zveze končajo zaradi sebičnosti in egoizma. Zato to vzamem kot lekcijo, ki sem se je naučil iz napak drugih.
Prispevek uredil/a: Joyofboys, 18 julij 2011 - 01:14.
I know it's cheesy, but I feel GRATE!
Objavljeno 19 julij 2011 - 08:13
@Hyperion
Itak, materializem all the way. Not.
Utopično je pričakovat, da v materialističnem svetu v kakršnem živimo lahko živiš od ljubezni do sočloveka. (ok, morda, v Himalaji, na Arktiki, mongolskih stepah ali Centralni Afriki, kjer kaj drugega kot ljubezen res ne rabiš). Tako, da je finančni vidik veze zelo nezanemarljiv.
Objavljeno 19 julij 2011 - 13:56
Se pa čudim temu, kako lahko nekateri ljudje tako lahkotno skočijo v resno zvezo, in še z večjo lahkoto poberejo ves denar s partnerjevega računa in da ob tem nič ne trpijo pomanjkanja ljubezni.
Ampak bolj kot materializem uničujejo zvezo iluzije in vcepljeni "hollywoodski" ideali. Problem je tudi pomanjkanje lastne identitete, zato marsikdo ni zmožen ceniti oz. ljubiti tistega kar ima pred seboj, še manj živeti s tem...
Objavljeno 19 julij 2011 - 13:56
Denar je dandanes problem in je pomemben, vendar ne bi smel igrati glavne vloge pri ljubezenskem odnosu. Da se prit čez vse težave če je le dovolj volje...Utopično je pričakovat, da v materialističnem svetu v kakršnem živimo lahko živiš od ljubezni do sočloveka. (ok, morda, v Himalaji, na Arktiki, mongolskih stepah ali Centralni Afriki, kjer kaj drugega kot ljubezen res ne rabiš). Tako, da je finančni vidik veze zelo nezanemarljiv.
I know it's cheesy, but I feel GRATE!
Objavljeno 19 julij 2011 - 17:19
"Let me guess, someone stole your sweetroll?"
Objavljeno 19 julij 2011 - 17:27
Objavljeno 19 julij 2011 - 17:43
"Let me guess, someone stole your sweetroll?"
Objavljeno 19 julij 2011 - 18:03
Se popolnoma strinjam s tem. Vseeno pa treba dopustiti možnost da enkrat ko spoznaš človeka te njegova osebnost in njegov odnos do tebe pripravi tudi do tega da njegovo fizično podobo ''prevrednotiš'' oz. gledaš z drugačnimi očmi.To je res. Ampak jaz osebe, ki me vizualno ne privlači ne morem vzljubiti v smislu ljubezni za zvezo. Prijateljsko ljubezen lahko čutim do kogarkoli ampak to je drugo. No nimam še izkušenj, mogoče pa se kdaj demantiram. Res pa se danes preveč vrti okoli avantur, sexa. Ampak še vedno vztrajam pri tem, da je za pravo ljubezen potreba tudi vizualna privlačnost, seveda v primeru ljubezenske zveze in ne prijatlejstva.
Córdoba.Lejana y sola.
Objavljeno 19 julij 2011 - 21:58
Sedaj pa se sprašujem zakaj sem sam, mislim, da je moj "pravi" moj prijatelj....
Objavljeno 19 julij 2011 - 23:41

Prispevek uredil/a: ženska, 21 julij 2011 - 00:36.
again those eyes, those eyes once more.
Objavljeno 22 julij 2011 - 10:08

Córdoba.Lejana y sola.
Objavljeno 22 julij 2011 - 12:04
Jaz naprimer vem kdo je "TISTA" oseba zame a.k.a prava ljubezen, vendar vem tudi da si nisva ravno usojena, nažalost:(
Objavljeno 03 avgust 2011 - 18:12
Pa po moje to ni tista, o kateri beremo v doktor romanih in poceni ljubezenski poeziji ali jo vidimo v popoldanskih TV limonadah, kjer večinoma najdemo "le" čustveno vznesenost s telesno, erotično ljubeznijo.
Zdi se mi, da je prava ljubezen tista, ki zmore čez svoje meje sebičnosti (kar za seboj potegne tudi požrtvovalnost in osebni angažma v odnosu), ki je potrpežljiva (ter odpusti tudi nepopolnosti), ki o ljubljeni/ljubljenem misli dobro in ki redko pozabi na humor.

Objavljeno 03 avgust 2011 - 22:37
Ampak zadeve niso črno-bele. Ni vprašanje "se ujemam/se ne ujemam," pač pa "koliko se ujemam z nekom?"
In močno pritrdim svetnici - treba je premagovati sebičnost, iz dneva v dan. In to od najmanjših stvari, kot so kdaj pa kdaj dvigniti rit zjutraj in ljubemu/ljubi skuhati kavo, čeprav bi raje še pol ure potegnili dremež pa do resnih zadev, ki jih tudi ni malo. Brez nenehnega prilagajanja ne gre. Zato ne razumem ljudi, ki pravijo, da so se nehali prilagajati, da imajo tega dovolj, pa bi vseeno radi resno vezo. To dvoje po mojem ni kompatibilno, ker je drugi partner suženj v odnosu.
Moja izkušnja po nekaj letih veze - vanjo sem se spustil, tako kot vedno, poln idealov. Dolgo časo so me sicer držali na pravi poti. Ampak priznam, čeprav težko, da s tem konkretnim tipom nisem uspel iz dneva v dan najinega skupnega življenja ostati na tej poti. Na vsakodnevni, banalni, zagovedni ravni se namreč pokaže, koliko kompatibilen si. Tega ti sto psihotestov in coprnic ne more povedati vnaprej.
Nauk? Ja, delat je treba, ampak je vredno, še kako je vredno!
Objavljeno 05 avgust 2011 - 10:03
Vse se preveč vrti samo okoli sexa in denarja, veza pri kateri so skupne aktivnosti le sex in kofetkanje, kosilčkanje in podobno ne obstane dolgo ...

Objavljeno 05 avgust 2011 - 11:27
Objavljeno 05 avgust 2011 - 18:16
Objavljeno 05 avgust 2011 - 20:52
again those eyes, those eyes once more.
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov