Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Parada ponosa v hrvaškem Splitu


17 odgovorov v tej temi

#1 Mizuma

Mizuma

  piščan'c

 • Člani
 • 123 prispevkov
 • Pridružen: 08.03.2008
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 11 junij 2011 - 20:38

Današnja parada ponosa je morala biti odpovedana, organizatorji pa še čakajo na prevoz domov... Sicer pa preberite več v tem članku :

http://www.rtvslo.si...259622#comments

Kakšno je vašo mnenje glede tega? Mislite, da je tako velika razlika med našo "EU družbo" (kakorkoli se to sliši) in družbo čez mejo pri naših sosedih? Ja, ne? Zakaj? Kje mislite so vzroki?

Puščam odprt prostor za razpravo.

#2 blup

blup

  zasvojen'c

 • Člani
 • 773 prispevkov
 • Pridružen: 20.05.2010

Objavljeno 11 junij 2011 - 21:44

Jah. Meni se zdi tole danes predvsem ogromna črna pika za Hrvaško. S tem si res ne delajo usluge. Predvsem se mi zdi to zelo slaba reklama za hrvaški turizem. V bistvu sem predvsem zgrožen, da lahko nestrpni osebki mečejo plastiko, petarde, kamne, paradižnike v soljudi. In jih napadajo celo s solzivcem. In žalostno je, da so bili med nasprotniki in nasilneži praktično vsi. Ljudje, ne glede na starost in spol. Seveda je bilo veliko navijačev splitskega Hajduka. Nekateri trdijo, da so organizatorji provocirali s tem, ko je bila parada v Splitu. Morda res prehitro za hrvaško družbo ampak Split je drugo največje hrvaško mesto in mislim, da je prav, da je parada tudi tu. Na Hrvaškem so glede sprejemanja homoseksualcev na sploh zelo ''zadaj'', vseeno pa se mi zdi Zagreb malenkost strpnejši od Splita in drugih hrvaških mest. (Seveda tudi tam ni situacija dobra). Zagreb npr. na leto obišče okoli 30 000 gejev in lezbijk iz tujine, zato so izdali celo vodič po mestu. Ampak tale dogodek, čeprav je v Splitu, meče res slabo luč na Hrvaško. Ne vem tudi kako bodo v turističnih oglasih prikazovali Split. Definitivno ga bodo ampak za tujce, sploh lgbtq, bi znal biti oglas takoj asociacija na brutalen napad na parado ponosa. Kar se tiče EU, mislim da dogodek ne bo imel kakšnega vpliva. Morda bi ga imel, če bi se zgodil nekaj dni prej (Preden so dobili datum vstopa v EU). Lahko dobijo kakšno opozorilo ali opazko iz strani EU-ja več pa ne. Seveda se mi država s tako mislečim prebivalstvom ne zdi za v EU ampak mislim, da ne bi bilo fer do Hrvaške, če bi jim tak dogodek otežil vstop. Ker, če smo iskreni, si vstopa v EU ne bi ''zaslužilo'' ogromno držav (Najbrž celo Slovenija), če bi bilo eno izmed meril tudi odnos do istospolno usmerjenih. (Poljska, Romunija, Bolgarija, Madžarska, baltske države....)
Mislim, da je razlika med ''našo'' EU družbo in tisto južno od nas precejšnja. Nočem podcenjevati Hrvatov ampak razmere so slabše kot v Sloveniji, tega se lahko zavedamo. Morda smo mi v zadnjih letih nekoliko ''dozoreli'' tudi zaradi članstva v EU-ju, ker je vseeno nek vpliv. V vseh ostalih državah zahodnega Balkana, ki še niso v EU je situacija podobna in katastrofalna za evropski kontinent. Še enkrat bi poudaril, da je odziv kakršen je bil danes v Splitu povsem nehuman. Ne moreš ti v ljudi metati kamenja! Tudi, če si proti njim. To se mi zdi popolnoma bolno. So pa nekateri komentirali, da je razlika predvsem v izražanju. Hrvati si menda upajo ''reči'', vpiti, biti nasilni. Slovenci pa si baje ne upajo tako izstopati, biti glasni. V glavah si jih pa najbrž precej misli isto kot ti hrvaški nasilneži. Delno bi se s tem strinjal. Kakorkoli, razlika je očitna. V Sloveniji je 11. parada minila mirno, na Hrvaškem pa z ranjenimi ljudmi. V Ljubljani se tudi ni zbrala nobena množica nasprotnikov parade, medtem ko je bilo v Splitu petkrat več nasilnih, homofobičnih nasprotnikov kot udeležencev parade.
A quien le importa lo que yo haga, a quien le importa lo que yo diga, yo soy asi y asi seguiré, nunca cambiaré...

#3 Mizuma

Mizuma

  piščan'c

 • Člani
 • 123 prispevkov
 • Pridružen: 08.03.2008
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 11 junij 2011 - 22:22

Tu se skorajda podpišem pod blupov post.

Me pa zanima kako gledate na ta očitek, ki največkrat prihaja s strani "nasprotnikov" ... češ, da s samo parado provocirajo LGBT aktivisti? Tudi izbira mesta Split je zanimiva iztočnica.

A sprejemate to argumentacijo, da je "žrtev sama kriva" ? Meni osebno se zdi to najbolj butast protiargument. Približno isto, kot da bi v 2. sv. vojni okrivili Žide, češ... kaj pa ste nas provociral, pol ste pa fasal kar ste sejali, al kako to? ...

#4 TineB

TineB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 788 prispevkov
 • Pridružen: 24.09.2009

Objavljeno 11 junij 2011 - 22:55

To v Splitu je povsem mimo. Ludi ljudi. Dobri in pošteni katoliki. Dalmatinci - dobrega srca in odprtih rok. Mhm. Mogoče v vzporednem vesolju kje.

Btw, kaj bi se zgodilo pri nas, če bi npr imeli parado eno leto v Mariboru? Tako hudo kot v Splitu verjetno ne bo, a verjetno manj prijazno kot v Ljubljani.

blup, dober komentar. Skoraj ne bi nič dodal ali odvzel. :)


PS: jaz osebno - glede na riziko, ki je bil znan - (še) ne bi šel v Splitu delat parade. Včasih malce pragmatizma ne škodi. Kaj je bilo narobe z Zagrebom? Vsekakor pa je problem in krivda v napadalcih, ne v žrtvah - da ne bo pomote.

Prispevek uredil/a: TineB, 11 junij 2011 - 22:57.


#5 Zenny

Zenny

  piščan'c

 • Člani
 • 160 prispevkov
 • Pridružen: 11.05.2008
 • Lokacija: The Mjav Mjav Land!

Objavljeno 11 junij 2011 - 22:55

Meni se zdi, da je Parada v Splitu v tem času zelo slaba odločitev iz strani lgbt aktivistov. Če veš, da je nekje osje gnezdo, ne greš drezat vanj, in v Splitu je bilo zelo jasno že prej, kakšen bo odziv. Obstaja veliko boljših načinov, kako - skozi čas - doseči toleranco in sprejemanje, in paradiranje ni eden izmed njih. Ljudem je treba pokazati, da smo nekaj vsakdanjega in nestrašljivega. S parado dosežeš ravno nasprotni učinek. Oprostite, ker bom zdaj vlekla osebno zgodbo ven, ampak se mi zdi odličen primer.

V južni Dalmaciji imam stare starše, teto, strica, itd. Vsi izvirajo iz zakotne vasice, teta je še po osemnajstih letih jezna na mojega očeta, ker naju z bratom nikoli ni dal krstiti. Kar kočem povedati je, da so vsi zakotni, verski bunkeljni. Še dve leti nazaj, ko sem bila na počitnicah pri dedku in babici, sta pljuvala čez parade in geje, itd. Ampak ko sem letos prišla tja s punco in sta videla, da nisva nič nenormalnega, da sem še vedno njuna vnukinja in da me punca osrečuje, sta reagirala ne samo civilno, temveč sta naju sprejela v svoj dom in vzljubila mojo drago. Ko sva bili na obisku pri teti, je ta sicer na začetku upajoče govorila o tem, kako bi se lahko jaz kdaj poročila, bla bla, nikoli pa nisva doživeli čudnih pogledov ali negostoljubnosti.

In zame je to dober način, da ljudje sprejmejo LGBT skupnost. Da se ne razkazuješ, ampak se obnašaš, kot bi se, če bi bil strejt par. Nič posebnega. Nič abnormalnega. In počasi te ljudje sprejmejo, in ko bo okrog mojih sorodnikov naslednjič nestrpen govor o LGBTjevcih, se bodo ti spomnili name in mogoče rekli, ej, ne, poglejte, saj to ni nič takega. In se krog širi. Počasi in mukotrpoma, ampak če bi tistih dvesto, ki jih je bilo danes na paradi, vsi reagirali enako, bi bil krog malo večji. S parado pa dosežeš ravno nasprotni učinek, sploh v mestu polnem fanatičnih, testosterona polnih navijačev in trdno zakoreninjeno religijo. Ne vem, kaj so hoteli doseči s parado, ampak dosegli so samo negativne posledice. :?:
Naked you are blue as a night in Cuba;
You've vines and stars in your hair...

#6 blup

blup

  zasvojen'c

 • Člani
 • 773 prispevkov
 • Pridružen: 20.05.2010

Objavljeno 11 junij 2011 - 23:03

Hvala TineB. Napisal sem pač svoje mnenje. Se pa strinjam, da bi parada še lahko (skoraj morala biti) bila v Zagrebu. Ker vemo kako je na Hrvaškem. Danes smo se lahko prepričali. In prepričan sem, da bi bile brez policije (Ali zelo malo policije) tudi smrtne žrtve. Povsem možno.
A quien le importa lo que yo haga, a quien le importa lo que yo diga, yo soy asi y asi seguiré, nunca cambiaré...

#7 Yuna

Yuna

  piščan'c

 • Člani
 • 126 prispevkov
 • Pridružen: 11.11.2009
 • Lokacija: ce/lj

Objavljeno 11 junij 2011 - 23:19

Saj parada bo naslednji vikend (18.6.) v Zagrebu

#8 TineB

TineB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 788 prispevkov
 • Pridružen: 24.09.2009

Objavljeno 11 junij 2011 - 23:33

@zenny

Ta debata, ali je takšna oblika parade primeren način (tudi politične) komunikacije, ima že doglo brado. Napisanega je bilo veliko. Sploh z moje strani. ;) Se ne bom ponavljal, vse je nekje tu gor na tem forumu. Iskalnik ... če koga zanima.

Le na kratko: se strinjam, da je ključ do sprejemanja v mikropristopu - z malimi koraki. Vsak zase: in tako se sestavi velik mozaik, ki pusti pečat.
Na makropodročju pa tak "promocijski" pristop ni ravno OK. Na makropodročju bi se moralo delati bolj diplomatsko in zakulisno. S prizadevanji za nedikriminatorno zakonodajo, osveščevalnim kurikulumom v vrtcih in šolah, s prizadevanji (pri stroki in tudi politiki) za LGBT prijazno javno upravo in zdravstvo itd, s sodnimi postopki (ti tudi v mikropodročje sodijo) itd.

Torej, mehkejši pristop. Tak, da bo naslovnikom blizu - da bo zadovoljil tudi naslovnike, ne le sporočevalce. Z glavo skozi zid pač ni najboljša taktika, še manj strategija.

Parada je legalna in legitimna opcija, ni pa učinkovita. V čem je potem point, da obstaja? Sama zaradi sebe?

Treba je pač prilagoditi komunikacijo času in prostoru primerno. Kar deluje v Londonu, v Ljubljani ne deluje, še manj v Splitu.
Politična komunikacijska orodja niso univerzalna.

No, mogoče je pa problem parad v tem, da so le 1x letno in zato eksotičen dogodek "eksotičnih" ljudi.
Če bi bile vsak mesec, bi se folk nanje navadil in bi postale del vsakdana. ;)

Torej: Parada ponosa - vsako 2. soboto v mesecu.
S Prešerca po Petkovšku, čez Mesarski most, čez Tržnico, do Magistrata, po Mestnem in Starem trgu do Šuštarskega mosta, čez Bregu na Trnovski pristan in potem čez Hradeckega most do Caffeja Open. :)

Prispevek uredil/a: TineB, 11 junij 2011 - 23:34.


#9 Enyo

Enyo

  nov na sceni

 • Člani
 • 266 prispevkov
 • Pridružen: 10.01.2010

Objavljeno 11 junij 2011 - 23:56

Glede na to, kakšna je hrvaška družba se mi sploh ne zdi napačno takšno opozarjanje. Mislim da pridejo različne vrste aktivizma ob različnem času na vrsto. V takšni družbi od mikroaktivizma ali skrivanja in utapljanja v homogenosti ni pričakovati veliko. Dejansko je treba opozoriti, se izpostaviti, žrtvovati to, protestirati, da se stvar ne potepta, odrine na stran, hkrati pa sem prepričana, da bo Hrvaška dobila "eno disciplinsko" s strani EU. Izbira kraja je bila morda slaba ali pa zgolj provokativna. Mogoče bo zaradi nje doseženo celo več, odvisno kako se bodo stvari odvijale naprej.

Prva stvar, ki mi je padla na pamet, je, kako dvoličen je ta Bog, da veli metati kamne v druge, jih poniževati, jim jemati pravice in svobodo ... Huliganizem. In dokaz, na kakšnem nivoju je hrvaška družba (njen napredek se meri tudi s strpnostjo, pravicami, stopnjo demokratičnosti ...).
Verjetno se bo morala Hrvaška kar potruditi, da ponapredi splošno mentaliteto, če se želi povzpeti po lestvici družbenega razvoja in pridobiti simpatije.

Slovenija je pa spet cela zadovoljna, kako strpnejši smo in da smo lahko (LGBT populacija) samo zadovoljni. Žalostno, da se moramo tolažiti na tak način. Žalostno, da niso sprejeti že vsi zakoni (nobenih popravljanih različic) in zagotovljena popolna enakopravnost, kot je v državah, ki so nam lahko/bi nam lahko bile v zgled (ne samo na tem, tudi ostalih področjih).

#10 blup

blup

  zasvojen'c

 • Člani
 • 773 prispevkov
 • Pridružen: 20.05.2010

Objavljeno 12 junij 2011 - 00:04

Ja to bi bilo tako fino. Predstavljajte si, da bi imela Slovenija sprejet družinski zakonik (V prvotni obliki). Dejansko bi spadali med vodilne države sveta po liberalnosti zakonodaje do lgbtq populacije. Na drugi strani bi imeli sosedo, ki je glede tega še čisto zadaj. Slovenska južna meja bi bila kot nekakšna meja strpnosti v Evropi. Tudi z vidika, da smo bili včasih v skupni državi nato pa takšna razlika. Ampak to je zaenkrat še iluzija. Malo bolje kot na Hrvaškem je, še vseeno pa precej slabo. In potem ob takih dogodkih slovenski homofobi glasno govorijo kako smo lahko veseli, da smo tu kjer smo in nas nihče ne pretepa.
Pa nimam nič proti Hrvaški. Želim si da bi imeli kar se da strpno družbo. Ampak zaenkrat pri nas ni zelo drugače. Upam, da kmalu bo. S tem bi bila Slovenija izjemen zgled za to območje.
A quien le importa lo que yo haga, a quien le importa lo que yo diga, yo soy asi y asi seguiré, nunca cambiaré...

#11 Mizuma

Mizuma

  piščan'c

 • Člani
 • 123 prispevkov
 • Pridružen: 08.03.2008
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 12 junij 2011 - 08:43

No. Jaz se v Sloveniji zaenkrat počutim varno in sproščeno. Tudi s tipom se poljubim na Prešernovem trgu, če pač naleti, se objamem ali pa držim za roke. Nekako mi je to postalo že čisto vsakdanje, da sploh ne trznem in če kdaj dobim kak čuden pogled mi sprva ni čisto jasno kaj je narobe? :misli: Če sam kam stopil ali kaj in šele pol se zasmejim in se spomnim... aja saj res. :ideja: You're a fag.

Ne vem pa, če bi se ravno sredi Splita objemal. Mogoče bi enostavno pozabil, spomnil pa bi me kak kamen v betici... Ne vem.

Drugo je pa seveda zakonska ureditev v Sloveniji. Medtem, ko je mogoče družba do neke mere tolerantna pa je z vidika zakonskega vidika žalostno, da je treba iti skozi cel birokratski sistem, da dobiš pravice, ki so ljudem povsem samoumevne. Tu bi lahko država stopila korak nazaj in dovolila normalno življenje vsem. Brez nenehnih papirnatih front. Ker luknje v zakonodaji so... Saj jih LGBT družine s pridom vrtajo...

#12 blup

blup

  zasvojen'c

 • Člani
 • 773 prispevkov
 • Pridružen: 20.05.2010

Objavljeno 12 junij 2011 - 10:23

Jah fino, da lahko tako svobodno izražate ljubezen do partnerjev. Jaz sem v svojih sedemnajstih letih videl v Sloveniji le en gej par, ki se je držal za roke v javnosti, na ulici. Pa sem veliko v Ljubljani. Očitno hodim okoli s ''premalo odprtimi očmi''.
Sicer je pa v Sloveniji res bolj problem v zakonodaji kot v strpnosti družbe, vsaj zadnje čase izgleda tako. Ko pa debata nanese na DZ-ak ipd. , se kar naenkrat oglasijo skupine homofobičnih ljudi. Diskriminacije je vseeno veliko. Predvsem ''tišina'' v OŠ in SŠ.
Res upam in si želim, da bo DZ-ak sprejet.
A quien le importa lo que yo haga, a quien le importa lo que yo diga, yo soy asi y asi seguiré, nunca cambiaré...

#13 [LiNa]

[LiNa]

  piščan'c

 • Člani
 • 83 prispevkov
 • Pridružen: 07.05.2005
 • Lokacija: Štajerska / Ljubljana

Objavljeno 12 junij 2011 - 10:34

Se morem podpisati pod mnenje Zenny. Je skoraj nesmiselno, da bi napisala svoje mnenje, ki je čisto enako kot njeno.

Se mi zdi, da parada v Splitu in tudi pri nas v LJ ni unčikovita. Se ne doseže feedback-a takšnega, kot bi si ga vsi želeli. Vedno več je tistih ljudi, ko berem komentarje pod raznimi članki, ki pravijo, da jim je vseeno, s kom ima kdo spolne odnose, vendar naj se že nehajo LGTB pritoževati, jokati, jamrati..
Potrebno bi bilo naredi nekaj drugega, kot npr. dobrodelni koncert. Seveda, bi morale biti trenutno priljubljene skupine. (to je le ena iz med idej, kako se izogniti paradi)..

Parada v Splitu je bila polom. Se mi kar smilijo tisti turisti, ki so bili tisti čas na Rivi. Tako kot Zenny, menim, da so naredili napako, da so vse to prestavili v Split. To je tako, kot bi pri nas naredil parado v najbolj zakotni vasi, kjer ne bi manjkalo cerkvenih miši! Dalmacija je kar nekaj časa za nami, in da so šli narediti parado v Splitu, je bilo preveč, mogoče tudi za tiste ljudi, ki jim je vseeno. Je pa žalostno, da država, če že dovoljuje takšne ali drugačne parade, ni uspela rešiti zadeve pravočasno. Me zanima, kakšno mnenje bodo podali politiki o tem, ko se bodo pogovarjali za vstop v EU.

Poleg vsega tega, pa resnično ne razumem, zakaj za vraga so dvigovali desnice in častili fašiste? Veliko ljudi, ki je včeraj to počelo, so bili ali pa njihovi predniki, deležni preživljati čas v taboriščih in okusiti Hitlerjevo vlado. Kakšna neumnost! Mulci tako ali tako niso vedeli, kaj ta roka pomeni. Grozno, da še v današnjem svetu srečaš fašiste in naciste - in to po možnosti mulce, ki so v puberteti! Pa saj noben ne ve, kaj to pomeni in kaj je bilo v tistih časih..
Hakuna matata!

#14 Zvonech

Zvonech

  nov na sceni

 • Člani
 • 203 prispevkov
 • Pridružen: 20.03.2006
 • Lokacija: Brig VS SCHWEIZ

Objavljeno 12 junij 2011 - 11:05

To kr se je dogajalo v Splitu, se bo se dogajalo v prihodnje v tem delu Europe oz. v Rusiji itd. je bilo za pricakovati.
Cudi me samo nekaj, bilo je pred tem veliko govora kako je nevarno itd, da ni bilo vecje okrepitve. Vsi ki ste bili prvic na paradi v Ljubljani
veste da takrat tudi v Sloveniji ni bilo kot je sedaj paar let pozneje. Hrvatje, Srbi itd. so po razmisljanju drugacni, v veliki meri patrioti, domoljubi, in vse kar je drugacno je treba pobiti potolcti. ce je kdo videl video posnetke, je najbolj to kar me vzmirja da niso sam odrasli bili in se obnasali kot da so bog, ampak njihovi otroci, tako da bo se nekaj casa trajalo da bo tam tako kot je v Sloveniji.
In na video portalu nasel zanimiv clanek, oz. prispevek srbske televizije, vreden ogleda ter dobro posljusanje prav proti koncu.
http://www.youtube.c...be_gdata_player

lp
Koncert Siddhartha 18.6 v Stozicah, kdo se?

#15 TineB

TineB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 788 prispevkov
 • Pridružen: 24.09.2009

Objavljeno 12 junij 2011 - 11:55

Diskriminacije je vseeno veliko. Predvsem ''tišina'' v OŠ in SŠ.Da, to se meni zdi ključen problem. Ki pa ga tudi DZak ne bo rešil.

Otroci in mladostniki so najbolj ranljivi - ker niso samostojni in so odvisni od staršev, šole itd.
Odrasli se še nekako znajdejo in branijo, otroci se ne morejo.
In ta tabuizacija in stigmatizacija po šolah je strašljiva. Gre za pasivno obliko homofobije, ki pa še vedno to je.

Redke so šole, ki imajo support za LGBT šolarje in dijake. Še manj je takih, kjer učiteljski zbor in šolski red odkrito sprejema LGBT osebe na šoli.

In to tišino je treba presekati čimprej! Tudi sistemsko.

#16 lube

lube

  Častni član

 • Člani
 • 877 prispevkov
 • Pridružen: 14.09.2005

Objavljeno 13 junij 2011 - 18:03

Hrvaška ima verouk v šolah a ne? No problem se bo omilil ko to opustijo + 10 genearcij kasneje
zaradi "ripple" efekta.

Kdor želi brati o paradi iz vidika ostale ne-gej populacije (non-gay forum seveda):
http://slo-tech.com/forum/t471426/0

Ta prispevek je mogoče star in ne odraža trenutnega mnenja!


#17 najwa

najwa

  zasvojen'c

 • Člani
 • 401 prispevkov
 • Pridružen: 25.01.2007

Objavljeno 13 junij 2011 - 23:16

pozdrav iz Splita. zelela bi napisat kratek odgovor, a mislim, da ne bo mogoce. vse besede so izkljucno moje misljenje.

- stvari se ne sme posplosevati (o Hrvaski, o mentaliteti).
- Hrvaska je sekularna drzava, a ima mocan vpliv cerkve. zna se zgoditi, da tudi v desetih letih ne bo situacija drugacna. cerkev je lahko obenem mama, oce, politik, daje obcutek varnosti in ta obcutek je kljucen v vsaki krizni situaciji. tezko je nekoga prepricati, da je ta obcutek manipulacija.
- Split je tradicionalnega misljenja, ce ga primerjamo z Zagrebom, a se parade ne prirejajo samo v mestih, ki so pripravljena na to.
- Split ima zelo, ampak ZELO mocno navijasko ekipo Hajduka, ki je seveda proti homoseksualnosti. verjamem, da je bila vsaj polovica, ce ne tri cetrtine nasprotnikov parade pripadnikov Torcide
- od petih izgrednikov, ki so jih prijeli na dan napadov so 3 (tisti, ki so fizicno napadli) dobili neke vrste opomin za prekrske, dva (naj bi bila nakljucna), ki so jih ujeli z marihuano, pa kazen (ali sodnika, ne vem natancno). tudi to lahko nekaj pove.
- v Splitu se po casopisih pise samo o paradi; kar je pozitivno je, da je v prid paradnikom (bolje receno - obsoja se nasilje, napade).
- kar se same parade tice, je bila pomanjkljivo organizirana. ce ne drugega - ni imela pripravljenega nacrta evakuacije, tako da se udelezenci niso imeli kam umakniti. na sreco je mesto ene od organizacij v centru, da so uspeli na samem mestu zorganizirati, da se udelezenci zatecejo tja. v nasprotnem primeru bi lahko do nezavesti cakali in bili izpostavljeni vsem moznim letecim predmetom (od solzilcev, paradiznikov, pepelnikov, steklenic, roz v lonckih, kamenja, psovkam in ostalemu).

#18 Poulet

Poulet

  biskvitek

 • Člani
 • 27 prispevkov
 • Pridružen: 05.10.2011
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 20 oktober 2011 - 23:25

Vem, da sem ravno razmišljala o študiju v Splitu in se popolnoma navdušila nad programom, potem pa sem videla, kaj se je dogajalo in me je vse skupaj minilo..

Letošnje poletje sem bila na Islandiji kot prostovoljka in med drugim v Reykjaviku pomagala tudi pri organizaciji in izvedbi Parade ponosa. Res je, da je Islandija glede na ostale evropske države zelo naklonjena homoseksualnim, ampak kljub temu nisem pričakovala, da bo teden Parade eden izmed najlepših v mojem življenju.
Čudovit občutek, ko vidiš, da obstaja mesto kjer ljudje delujejo po principu share our similarities, celebrate our differences..
'Listen to the mustn’ts, child. Listen to the don’ts. Listen to the shouldn’ts, the impossibles, the won’ts. Listen to the never haves, then listen close to me..
Anything can happen, child. Anything can be.'
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov