Kajenje
Objavljeno 15 marec 2005 - 22:57
Ne prenesem pa smradu, ko se oblačila ali lasje navlečejo cigaretnega dima. To pa je za umret. Za dvajset minut greš v zakajen kafič, pa je adijo. Sicer me sam cigaretni dim ne moti, ko ga prižge katera kolegica ali kolega. V samih lokalih, kjer je tega dima več pa hitro spremenim svoje mnenje. Tam si res že pravi pasivni odvisnež. Prostori za kadilce in nekadilce bi morali biti učinkovito ločeni, kar gre dlje pa se mi zdi že vsiljevanje nečesa kadilcem. Če kdo želi kaditi, je to njegova svobodna odločitev. In tudi nalepke na cigaretnih škatlah se mi zdijo neumne. Enako kot če bi vegetarijanci dosegli lepljenje krvavih fotografij zaklanih živalskih trupel na mesne izdelke.
Objavljeno 15 marec 2005 - 23:00

Objavljeno 16 marec 2005 - 14:07
po pravici povedano me dim toliko vec ne moti, sem se ga precej navadla, razen, ce direkt v mene ne puhajo ali se kadi v moje oci in nos.
tudi ce lupcknem kadilca, skoraj nic ne cutim okusa po cigaretah.
no uglavnem, vseen bi rajs vidla da se sploh nebi kadil.
Objavljeno 25 april 2005 - 00:47
Prej me ni motl, ce so bli okol mene kadilci, zdej me pa moti vsaka malenkost, ce kdo kadi zram mene, ce kdo puha vame, ce sm v zakajenmu prostoru...Prov zivcna sm ratala.
Glede partnerja mi je blo prej vseeno, zdj pa nevem ce bi lahko mirno gledala kako punca pokadi cigareto pa se pol hoce poljubljat. Hmmm

Objavljeno 25 april 2005 - 10:21

Nekje sm slišala, da kdor ne pokadi več kot 3 čike na dan, ni kadilec. :idea:
Jst zase lahko rečem da kadim manj kot zmerno. Če ga slučajno pijemo alpa ob kakšni kavici mogoče mal več, ampak drugač pa tko kakšno škatlco na mesec maksimum. Mi pa ni zdej to nobena nuja. Kadar sm slabe volje, če mi kej mori alpa če premišljujem kakšne resne zadeve (LOL) mi paše da pržgem za tistih pet minut dobrga filinga. Kdr mislm da sem pokadila preveč, potem pa pač neki časa ne kadim.

P.S.: A ni smešno kako cigaretni dim najbolj smrdi prav bivšim kadilcem?
Objavljeno 25 april 2005 - 13:21

Objavljeno 27 april 2005 - 23:51
Pa te nalepke. Pah. Ker sem pokadil eno cigareto ali eno škatlico, nisem s tem še nikogar ubil. Na alkoholu pa nič ne piše, a ne? Pa popiješ eno steklenico vodke, greš v avto, pa lahk pobiješ goro ljudi. (OK, možno da piše, sam jaz ne vidim tolk dobro in možno, da sem spregledal. Vsekakor ni napisano s tako velikimi črkami, kot na cigaretih)
Pa tud na papirju, v katerega je zavit masten hamburger, ne piše, da maši žile, s tem povzroča debelost, posledično raka na celotnih prebavilih, impotenco, popuščanje srca.... bla bla bla...
Pa k je prišel oni zakon, k so mogli ločit prostor za kadilce in nekadilce. Prav. Fajn. Sj štekam. Sam mi gre na živce, če prižgem čik v prostoru za KADILCE, pa mi en začne težit, da naj ugasnem, pa to. Jah, spokaj se v oni prostor, mater!
Najbolj fino mi je bilo, k je en lastnik enega kafiča obesil na vrata napis, da pač nima prostora za nekadilce, zato je vstop dovoljen samo kadilcem. No, vsaj en

Objavljeno 29 april 2005 - 11:11

Objavljeno 30 april 2005 - 12:52

Objavljeno 30 april 2005 - 13:50
imela pa sem punco, ki je kadila. včasih sem res imela potem občutek, kot da se poljubljam s pepelnikom. ampak sem jo takrat vsaj to navadila, da pri meni ni kadila. v tistem obdobju je skoraj nehala kaditi. zato mi je sedaj zelo komično, ko jo vidim, da spet kadi kot turk skoraj. ker njena nova punca tudi kadi in izgleda, da nima omejitev.
načeloma me ne moti. motijo pa me zakajeni prostori, ker potem ne morem dihat in ko skoraj ne vidim ljudi okoli sebe. takrat ponavadi kar pobegnem.
Nič zanimivega. Move on.
Objavljeno 21 september 2006 - 17:54

Moja je že skoraj nehala, a ker jo jaz včasih tako ujezim, si kakšnega prižge.

Hmmm zanimivo, da ko pomislim, kadim samo kadar sem v lokalu, doma poredko. :idea: Mogoče je še ni prepozno da neham.

Objavljeno 21 september 2006 - 18:59
Tako da je za vse možnost prenehanja.
Sicer pa je prenehanje samo volja vsakega posameznika in ti vsi preparati ne pomagajo če se sami ne odločite prenehati. Torej dosti sreče vsem!!!
Objavljeno 22 september 2006 - 00:35
Okus, da se z nekom žvališ ravno ko je ta kadil pa mora biti nagravžen. Sicer probal še nisem, ampak me tudi ne mika
Objavljeno 23 september 2006 - 02:28
Sem striktno proti kajenju in zelo podpiram odločitev italijanske vlade, da je prepovedala kajenje na javnih mestih.
Tako bi morala storiti tudi naša vlada in tudi zadevo potem strogo nadzorovati in kaznovati.
Sem istega mnenja. Da ne omenjam smrdečih cunj po 5 minutah v zakajenem lokalu. Človek sploh nikamor ven ne more, ne da bi smrdel po dreku potem (mene pač smrad čikov asociira na drek, kaj morem). Bljak ...
Objavljeno 23 september 2006 - 14:00
Objavljeno 24 september 2006 - 09:02

Objavljeno 15 november 2006 - 16:00
Vas, nekadilce moti če je partner/ica kadilec/ilka?
Objavljeno 15 november 2006 - 16:06

Objavljeno 15 november 2006 - 17:01
Koliko foromašev kadi?
Predlagam anketo!
Objavljeno 15 november 2006 - 20:46

Objavljeno 15 november 2006 - 22:56
Kaj menite?
Objavljeno 16 november 2006 - 13:37

Objavljeno 16 november 2006 - 14:47
sem za.Predlagam anketo!Koliko foromašev kadi?
Objavljeno 16 november 2006 - 17:33
kajenje bo postalo drago.

Objavljeno 16 november 2006 - 20:33
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov