Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Športnice


201 odgovorov v tej temi

#1 pastetka

pastetka

  biskvitek

 • Člani
 • 25 prispevkov
 • Pridružen: 09.12.2010
 • Lokacija: Gorenjska

Objavljeno 22 december 2010 - 15:25

Kje ste športnice?
S katerimi športi se ukvarjate/ ste se ukvarjale/ bi se rade ukvarjale? :zogobrc: :grrr:
Za kateri šport bi rekle, da sploh ni šport in zakaj?

Jaz sem sprobala že nešteto športov.... Bolj resno: smučanje, softball, nogomet. Malo manj resno: plezanje, košarka, odbojka, plavanje, boardanje, smučanje na vodi, surfanje, drsanje, rolanje, skejtanje, florball, broomball, judo, atletika, jahanje, kolesarstvo, tenis, badminton, namizni tenis, hokej... pa verjetno še kaj ;)
Najbolj priljubljeni so mi ekipni športi z žogo, najmanj pa vodni športi, aerobike in temu podobne oblike rekreacije.

Zanima me, ali je dejavna še kakšna ženska nogometna ekipa, al so vse pomrle?

#2 ann

ann

  piščan'c

 • Člani
 • 155 prispevkov
 • Pridružen: 16.11.2009

Objavljeno 22 december 2010 - 15:47

Naj povem, da si ne morem prestavljat življenje brez športa. :sreca: Trenutno se ukvarjam in hodim občasno v fitnes in zelo rada kolesarim. Trenirala sem karate, rokomet, odbojko, predvsem odbojko kar nekaj let. Lani sem jo opustila zaradi poškodbe rame. :vdam se: Sem pa šla tudi tečt manjši maraton na 5,5km in 10km. :mrgreen: Udeležila sem se tudi kolesarskega maratona. Odkar mi je moja mala pokazala streljanje z zračno puško mi je ta šport še posebej všeč. Pred tremi leti sem se sama učila skejtat in mi ni preveč uspelo tak, da do kaj več kot ollie in kick-flipa nisem prišla. Pravzaprav nimam pojma ali mi kakšen šport ni všeč. Morda gimnastika ampak je pa kar fajn za pogledat, druge. :poreden: Glede nogometa sem pa imela že od otroštva strašno veliko željo, da bi trenirala ampak, ker nisem blizu doma kjer je tudi bila ta možnost na žalost nisem mogla. Nogomet igram samo v šolski ekipi, to šolsko leto igram zadnjič in upam, da še bomo dosegle dober rezultat. Seveda pa so še dejavne ženske nogometne ekipe, sploh v Prekmurju. Punce super igrajo in obvladajo. :mrgreen:

#3 yellow

yellow

  piščan'c

 • Člani
 • 81 prispevkov
 • Pridružen: 14.10.2008
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 22 december 2010 - 17:37

Jaz sem se pred enim letom z vsem srcem vrgla v CrossFit. Pred tem sem 11 let trenirala streljanje z zračno puško. V bistvu so mi vsi športi všeč....malo bolj gorsko kolesarjenje, odbojka, pred parimi leti sem bila celo na tem, da začnem softball trenirat pa so se stvari drugače zasukale, plavanje,...
Nogomet mi je všeč, ga pa nisem nikoli igrala. V družini imam najstnika, ki je treniral nogomet in sva takrat precej žoge prebrcala tako, da sem dobila dober občutek za žogo v nogah, ki ga prej nisem imela. Sem močno dojemljiva za šport in se hitro učim. :mrgreen:
Ne poznam športa, kateremu bi lahko rekla, da ni šport. Sem se s streljanjem ukvarjala, vem kako športen je lahko šport kljub temu, da ne izgleda tako. :)

Če bi imela čas in možnost bi sprobala lacrosse, softball, surfanje, ameriški nogomet, hokej, pa zagotovo še kaj kar mi trenutno ne pade na pamet. :)

#4 hiki

hiki

  biskvitek

 • Člani
 • 45 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2006

Objavljeno 23 december 2010 - 12:39

Najboljši šport je, ko doma iz fotelja gledaš fuzbal :zvecilka: :juhej: ....ma ne, saj ne....hecam se :) Če kaj ne morem, potem je to to, gledat šport po TV :)

Vse športne zvrsti so mi všeč, sama pa najraje hodim po hribih, smučam, plavam, kolesarim, če pa ni toliko časa, grem pa vsaj na kakšen sprehod ali pa kaj. Ekipni športi mi pa žal ne ležijo toliko, ker se vedno kaj poškodujem, pač slaba koordinacija :) Sem pa vsekakor pristaš pregovora...''zdrav duh v zdravem telesu'' ;)
Takle mamo!

#5 sakura

sakura

  gay friendly

 • Člani
 • 19 prispevkov
 • Pridružen: 10.06.2009
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 23 december 2010 - 20:25

5 let sem trenirala judo (zaradi poškodbe kolen in ramena sem morala nehat), pred judom sem še probala dvoranski nogomet, košarko (na osnovni šoli), rokomet (na srednji), rolam preveč :) kolesarim, v zimskem času grem zelo rada plavat pa bordam, probala sem tudi jiu-jitsu. v glavnem gibanje oz. športe je pri meni čez vso leto. ;) po mojem mnenju so vsi športi za določen del telesa dobri.

lp. :mezik:
forgive but never forget

#6 Soffty

Soffty

  piščan'c

 • Člani
 • 94 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2009
 • Lokacija: Gorenjska

Objavljeno 23 december 2010 - 23:49

Z nobenim športom se nikoli nisem intenzivno ukvarjala. Vem, da znam dobro drsat, smučat, plavat.
Tenis sem tud probala igrat - ampak sem ful švoh v rokah in to nekak ni za mene. Namizni tenis mi je ful smešen - nisem resna pri tej igri, ker mi je smešna. Od nekdaj mi je pa bilo žal, da se nisem nikol bolj intenzivno ukvarjala z badmintonom - to pa res. Ta šport se mi pa blazno dopade, ker je tako dinamičen in tudi blazno uživam v tem. Ekipni športi - odbojka, košarka, nogomet - do teh stvari mi pa ni.
Vedno sem se spraševala, zakaj je šah v rubriki šport - ker to je pa najmanj podobno športu.
Daj svetu najboljše, kar imaš,
in najboljše se bo vrnilo k tebi.


#7 pastetka

pastetka

  biskvitek

 • Člani
 • 25 prispevkov
 • Pridružen: 09.12.2010
 • Lokacija: Gorenjska

Objavljeno 24 december 2010 - 19:52

Ste vedele, da je ŠAH najnevarnejši šport? ...je velika verjetnost, da si izpahneš sp. čeljust ko :zeh:

#8 Katja

Katja

  biskvitek

 • Člani
 • 42 prispevkov
 • Pridružen: 29.10.2010
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 24 december 2010 - 21:39

Jaz bi po moje umrla brez športa, trenutno že 8 let pridno treniram rokomet, pred tem pa atletiko, odbojko, košarko, judo (that was my favorite!!).
Pa tako no, všeč so mi športi z žogo, predvsem ekipni športi, ker se res pokaže ekipni duh in naklonjenost soigralkam :paprika:
*There’s a cafe around the corner from a home I call a house,
I sit and play sudoku ‘til I figure some shit out,
I drink the day’s first coffee and I smoke the last cigarette of my life*

#9 dečva

dečva

  redni gost

 • Člani
 • 319 prispevkov
 • Pridružen: 20.08.2004
 • Lokacija: kwa te briga. najbrž kako železje premetavam

Objavljeno 25 december 2010 - 19:58

Šport in jaz. Dolgo časa se nisva marala. V srednji šoli sem sicer hodila na judo, ki mi je bil ok, vendar mi je na faxu zmanjkalo časa za treninge. Ni me pa toliko pritegnil, da bi bi v Ljubljani našla nov klub in nadaljevala. Preizkusila sem tudi tae-kwon-do, ampak me tudi ni prepričal. Sam šport mi je bil ok, ampak treningi so mi bilo pa živi dolgčas. Vsakič isto in to dan za dnem, teden za tednom in mesec za mesecem. Prišla sem do rumenega pasu, potem pa me je veselje minilo.

Občasno smučam (odvisno od časa), poleti pa se veliko vozim s kolesom. Tudi odbojka mi je zelo fajn in se je nikoli ne branim. Ampak to so bolj priložnostne stvari.

Lani marca pa sem se srečala s CrossFitom. Tudi tu na začetku nisem imela nekih želja in ambicij. Vse skupaj je bilo bolj v smislu "no, pa dajmo probat". To se je spremenilo, ko sem prvič v rokah držala ročko (štango po domače). Takrat se je vse spremenilo. Življenje se mi je povsem postavilo na glavo. Zdaj sem še vedno tam. Preprosto si ne predstavljam več, da ne bi ob 18h pograbila torbe in se spravila na bus do boxa. To je postalo nekaj tako običajnega kot to, da zjutraj vstanem.
Moj CF program ni ravno klasičen, saj sem se nekako bolj usmerila v triatlon moči (powerlifting), ki vključuje počep z bremenom, tezno leže in vleko s tal. Torej se ukvarjam s treningi za moč. Poleg tega pa delam tudi klasične treninge (včasih tudi v istem dnevu), tako da gradim tudi na vzdržljivosti, gibčnosti, eksplozivnosti, itd.

Občasno se poigravam tudi z olimpijskim dviganjem uteži (nalog&sunek ter poteg), vendar pa mi tu (zaenkrat) manjka še veliko eksplozivnosti in tehnike.

Nič zanimivega. Move on. 


#10 vrtnica80

vrtnica80

  biskvitek

 • Člani
 • 33 prispevkov
 • Pridružen: 23.08.2010

Objavljeno 25 december 2010 - 20:20

Plavanje, vsi športi z žogo, hoja v hribe, badminton (s pravo soigralko je lahko čista ekstaza, :nerodno: ), pa tudi namizni tenis, namizni nogomet, gimnastika...
Ko sem bila majhna pa sem tudi smučala, drsala.
:zogobrc:
Trenutno se želim preizkusiti v lokostrelstvu.

#11 Lady_Oscar

Lady_Oscar

  piščan'c

 • Člani
 • 172 prispevkov
 • Pridružen: 19.04.2010

Objavljeno 26 december 2010 - 13:39

Že od otroštva se ukvarjam s športom, po večini košarka in odbojka, nekaj malega nogomet :zogobrc: , od tega nič profesionalno. Badminton je bil v poletnih mesecih med počitnicami kar dosti, pa medvema ognjema, namizni tenis ponavadi na dopustu ko smo bili, tenis sem pred leti nekaj poskusila, pa sem to malo opustila, no lopar imam željo pa tudi :) tko da še vedno je čas. Z rolko (skejtala) sem se tudi dosti.
Na morju ko sem tudi rada plavam, in se prosto potapljam.

Po hribih hodim že od nekje petega leta, potem sem to malo opustila, kar nisem več hotla it, nato sem pa pred par leti ponovno začela, pa tud tranzverzalo delam, tko počas. Nekje se je v meni prebudila želja po plezanju, no sicer sem v otroštvu rada plezala po skalah ko smo bili v hribih, tko da razmišljam o tem da bi šla na plezalni tečaj, v dvoranah ko imajo. Rada bi šla tudi v andrenalinski park v Bohinju ki je :)

S fitnnesom sem se tudi intenzivno eno dve leti ukvarjala, prvo v samem fitnnesu, največ pa kar doma ki imam uteži, pa sem si sama nato vaje sestavila. Zdaj pa grem samo občasno v fitnnes tko za kakšen mesec in pol, ker tam imajo vse te naprave, ki doma ne moreš ravno kakšnih takšnih vaj delat, in je ravno prav. Pa doma sproti par vaj nardim kakšen dan.

Veliko tudi kolesarim, ne samo na kratke razdalje, ampak tudi večje 50-60 km odvisno od razpoloženja. Sučam tudi že od otroštva, malo pavze je bilo vmes, nato se ponovno začela, no konstantno smučam, včasih je malo pavze vmes. Dvakrat sem se tudi udeležila tekmovanja v veleslalomu, sicer je bilo povezano službeno, pa vseeno je bila zanimiva izkušnja. Nekaj me želja da bi poskusila tek na smučeh, in bi se nato odločila a mi to ustreza. Rada pogledam tudi ta freestyle skiing, malo imam željo to sprobat pa me rahlo :?

Včasih sem igrala pikado in sem tudi op turnirjih hodila, par zmag je bilo no, pol sem pa to opustila, zdaj igram pa samo še občasno. Namizni nogomet sem tudi kar dosti preigrala, tko da kar obvladam.

Drsat sem šla prvič pred leti na Bled v dvorano, je blo smeha :D pol sem pa šla še enkrat v Ljubljani v Tivoli, niso bile ravno piruete, je pa že bilo malo bolje.

Drugače če le kakšna prilika za športat, se kar priključim zraven. Tko kar rabim športat, če drugače ni možnosti pa malo telovadbe, par vaj pa je :)

Mogoče se bo našla še kakšna želja po kakšnem šporu :)

#12 pastetka

pastetka

  biskvitek

 • Člani
 • 25 prispevkov
 • Pridružen: 09.12.2010
 • Lokacija: Gorenjska

Objavljeno 27 december 2010 - 01:32

WaW Lady Oscar, ti pa si ta prava, kaj naj rečem ... Kadiš in piješ tudi ne?
Sem hotela reči: freestyle skiing rules! :paprika:

#13 Sienna

Sienna

  Častna članica

 • Člani
 • 983 prispevkov
 • Pridružen: 14.01.2005

Objavljeno 27 december 2010 - 18:10

Obožujem smučanje. :sreca: Smučam že od tretjega leta dalje, nekaj sem tudi trenirala in naredila učiteljski izpit (še v času prejšne tehnike). Še danes je to zame šport številka 1.
Zdaj začenjam še s tekom na smučeh, pa si še vedno nisem na jasnem, katera tehnika mi bolj ustreza. :) Upam, da bom v nekaj tednih ugotovila, da si potem kupim svojo opremo.
Skoraj vsako leto pa se spravim tudi na drsalke.

Druga ljubezen je pa tenis. Rada ga igram in gledam (letos sem si celo privoščila ogled enega Grand Slama v živo :sreca:)

Poleti predvsem plavam (v morju, bazenov ne maram), rolam in tudi tečem. Včasih sem ogromno tekla, vendar me zadnje 2 leti malce zafrkava koleno, tako da tečem izključno samo po mehkih podlagah. Pa še to ne toliko, ker me kar malo strah. :? Moram pa reči, da pogrešam tek, ker je to zame ena vrsta sprostitve.
Zelo rada pa hitro hodim v hribe (s palicami). Začela sem tudi malo več kolesariti.

Ekpini športi načeloma niso zame. Rada imam košarko, ampak jo raje gledam kot igram. Tudi nogomet včasih gledam, igrat ga pa sovražim. Odbojka, rokomet, vaterpolo... niso zame. Pravzaprav je bilo igranje teh športov v gimnaziji zame mučenje.

Beyond navdušena sem nad surfanjem. Sicer sem potrebovala kar nekaj časa, da sem vsaj približno obvladovala jadro, ampak na koncu je le uspelo. Zelo rada bi pa nekoč obvladala srfanje brez jadra. Pa kajtanje. :ljubezen: :ljubezen:
Obožujem pa tudi rafting in canyoning (soteskanje), če to spada v isto kategorijo. S tem se kar malce razvajam. :)
V vodi se počutim zelo varno... rada plavam, se potapljam in ukvarjam z vsem mogočim.

Poskusila sem pa že ogromno skupinskih vadb kot so tae bo, aerobika, step aerobika, body pump, TNZ, pilates, joga... Razen joge in pilatesa sem se vsega naveličala. Fitnesa še najbolj.
Ne morem pa mimo CrossFita o katerem sem že pisala! Fenomenalna nova vadba, ki je neverjetno učinkovita in dinamična.

Aja pa plesala sem tudi. V osnovni šoli (joj kje je to) sem hodila v Urško, potem so bile tiste obvezne vaje za maturantski ples, potem sva se pa z bivšo sami odločili, da greva na lgbt plesne vaje. Učitelj je bil super, dejansko sva se nekaj učili, ampak kaj češ, če ti vse veselje pokvari v zelje skakajoča babura. ;)

Kakorkoli že, večina športov mi je super. Razen skupinskih :D

#14 pastetka

pastetka

  biskvitek

 • Člani
 • 25 prispevkov
 • Pridružen: 09.12.2010
 • Lokacija: Gorenjska

Objavljeno 27 december 2010 - 23:48

Jah nič punce, zgleda bomo mogle organizirat LGBT smučanje :mrgreen: :sonce:

#15 Amelie

Amelie

  biskvitek

 • Člani
 • 28 prispevkov
 • Pridružen: 01.04.2010

Objavljeno 03 januar 2011 - 23:46

Redno treniram karate že približno devet let, drugače se pa dosti ukvarjam tudi z drugimi športi. Od košarke, odbojke, kolesarjenja, smučanja, badmintona, ... Mi je pa najbolj svetovno bordat na vodi, sicer moraš vstajat zgodaj zjutraj, ampak se splača. Pa skoraj obvezno športam v družbi, sama zelo redko.
Ideas are bulletproof.

#16 green

green

  biskvitek

 • Člani
 • 35 prispevkov
 • Pridružen: 06.10.2010
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 04 januar 2011 - 00:05

Jaz pa imam za sabo 6 let karateja, trenutno pa treniram rokomet. Drugače pa še je fajn v prostem času malo skočit na hokej ali pa na beachvolley poleti ;)

#17 Puff

Puff

  zasvojen'c

 • Člani
 • 759 prispevkov
 • Pridružen: 04.07.2008

Objavljeno 04 januar 2011 - 14:38

Jaz pa predvidevam, če bi šla zdaj smučat, bi se petkrat zložila tam po progi. :D Ne znam več, ker sem smučala samo enkrat v življenju. Drugače pa komaj čakam, da začnem tečt. Sem imela namen pozimi teči pa sem bila skoz prehlajena. :-(

#18 sonček

sonček

  zasvojen

 • Člani
 • 612 prispevkov
 • Pridružen: 19.07.2006

Objavljeno 05 januar 2011 - 00:19

Nekaj časa sem trenirala nogomet :zogobrc: Zdaj pa najraje kolesarim in tečem. Kdaj pa kdaj igram košarko, odbojko, badminton.....Pozimi pa najraje sankam,smučanje ni zame, ker če stopim na smučke je boljše da je proga prazna. Me pa zanima zakaj uvrščajo šah pod šport? Meni osebno je to zeloooo dolgočasno in se mi ne zdi da bi lahko bil šport če tam presediš pol dneva in gledaš figurce. :zeh:

#19 sakura

sakura

  gay friendly

 • Člani
 • 19 prispevkov
 • Pridružen: 10.06.2009
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 05 januar 2011 - 15:54

Pri vseh športih treniramo določene mišice. torej pri šahu tudi, ko napenjamo naše možgančke. :) ziher se zarad tega uvršča šah med športe. ^^ vsaj po moji logiki. x)
forgive but never forget

#20 the_girl

the_girl

  gay friendly

 • Člani
 • 3 prispevkov
 • Pridružen: 04.01.2011

Objavljeno 05 januar 2011 - 18:19

Jaz ničesar ne treniram, rada pa tečem, rolam, plavam, plešem ...

#21 green

green

  biskvitek

 • Člani
 • 35 prispevkov
 • Pridružen: 06.10.2010
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 05 januar 2011 - 23:13

Že dovolj se čudimo zakaj je šah sploh šport. Moj sošolec pa trenira modelarstvo (tolko za info, smo v športnem oddelku). Okej saj je neki svetovni prvak v tem tekmovanju samo jaz ne vidim logike v tem, da je to šport, če ti izdelaš letalo in potem stojiš na tleh ter ga pilotiraš z dalinjcem.. :vrag:
Ampak okej, status športnika je dobil in ga moramo prav tako upoštevati kot vse ostale, čeprav sploh nima treningov in se s tem niti več tako zelo ne ukvarja ;)

#22 Barb

Barb

  gay friendly

 • Člani
 • 7 prispevkov
 • Pridružen: 07.11.2010
 • Lokacija: Slovenj Gradec

Objavljeno 13 januar 2011 - 15:10

Hello. :)
Jaz se tudi ukvarjam s športom. V osnovni šoli sem trenirala odbojko, ampak to samo malo za sprostitev in še to tam do kakega 6. razreda. Od 7. razreda naprej pa treniram nogomet. :) Torej že velikih 6 let, hehe. :) In ta šport me je tako prevzel, da brez njega ne morem več. Zdaj sem bila 3 mesce poškodovana in se mi je že mešalo od tega ker nisem mogla brcat. :) ZASVOJENOST. :P

#23 pastetka

pastetka

  biskvitek

 • Člani
 • 25 prispevkov
 • Pridružen: 09.12.2010
 • Lokacija: Gorenjska

Objavljeno 13 januar 2011 - 20:44

Barb, kateri nogometni klubi na Gorenjskem imajo žensko ekipo?

Prispevek uredil/a: ženska, 14 januar 2011 - 01:45.
Citiranje celotnega prispevka tiste/ga, ki je pisal/a pred teboj, ni potrebno. ;)


#24 Katja

Katja

  biskvitek

 • Člani
 • 42 prispevkov
 • Pridružen: 29.10.2010
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 14 januar 2011 - 13:20

Čeprav nisem nogometašica, pa vseeno, mislim da je Nk Velesovo, če se ne motim :)
*There’s a cafe around the corner from a home I call a house,
I sit and play sudoku ‘til I figure some shit out,
I drink the day’s first coffee and I smoke the last cigarette of my life*

#25 Lady_Oscar

Lady_Oscar

  piščan'c

 • Člani
 • 172 prispevkov
 • Pridružen: 19.04.2010

Objavljeno 15 januar 2011 - 15:18

Mene pa zanima ali je katera za kakšn igro badnimtona ali tenisa ob priliki v Ljubljani? Tako bolj u izi, na prostem na kakšnem igrišču sem imela v mislih.
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov