Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Uradna in alternativna medicina


94 odgovorov v tej temi

#76 Blonti

Blonti

  piščan'c

 • Člani
 • 146 prispevkov
 • Pridružen: 01.08.2006
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 08 maj 2019 - 12:42

Kaj se samo meni zdi ali Srecko promovira svoje storitve na forumu?

Kar se teme tiče: zelo sem kritičen do alternativnih zdravilcev. Ne toliko do medicine, kot do zdravilcev. Preveč neumnosti sem slišal iz njihovih ust, da mi je zavrela kri. Ko mojim sorodnikom nekdo "svetuje", da naj neha jemati zdravila (ki jih sicer mora redno jemati za srce!), in da bodo pomagale terapije s polaganjem rok, nimam milosti pri kritiki. Argument za nehanje jemanja zdravil je bil to, da je v zdravilu bojda strup za podgane. V drugem primeru pa je bioenergetik ugotovil, da je nekdo drug od sorodnikov med drugim alergičen na čistila. Ne na kakšno posebno sestavino v čistilih, ampak na vsa čistila na splošno. Kako je to ugotovil? Zagotovo ne z znanstveno metodo. No, v tem primeru pa je bilo svetovano še prenehanje jemanja zdravil za znižanje holesterola in znižanje krvnega pritiska. Težave pa se bodo (po)zdravile z bioenergijo. Ko se je zdravstveno stanje poslabšalo, pa je bilo krivo vse drugo, samo to ne, da je oseba dejansko nehala jemati predpisana zdravila. Zame je to ogrožanje zdravja (in življenja).

Podpiram alternativne metode pri zdravljenju, ampak ko bodo nedvoumno dokazani pozitivni učinki in ko bo to urejeno - regulirano z nadzorom ter obveznim prevzemanjem odgovornosti zdravilcev. Ne more (ne sme) se vsak šarlatan oklicati za zdravilca. Na koncu pa je odgovornost na ljudeh samih - in njihovi (večji ali manjši) naivnosti.

(V zgoraj navedenem primeru zdravljenja z bioenergijo: oseba je kadilec večino svojega življenja in premalo se giblje. Do the math.)
Be smart! Think before you speak!

#77 Moska_Lezbijka

Moska_Lezbijka

  piščan'c

 • Člani
 • 65 prispevkov
 • Pridružen: 10.10.2017

Objavljeno 08 maj 2019 - 15:50

Ja sem rekla da uradna medicina z izuzemom skeleta nima pojma o človeškem telesu in delovanju. Lahko podkrepim svojo izjavo z svojim primerom. Imela sem povišan krvni pritisk razlog niso ga ugotovili postavili diagnozo primarne hipertenzije po domače se temu reče nimamo pojma zakaj maš pritisk izvoli tablete. Potem so ugotovili da imam povečano vranico in JAK2 mutacijo ki bi morala mi narediti v telesu nenadzorovano nastajanje eritrocitov rdečih krvnih telesc. Njihova pomoč je kaj aspirin in puščanje krvi. Hvala lepa za to sranje jaz tega ne pijem in gies what spremenila sem prehrano pšenica vn počasi se bom za nekaj časa znebila vseh OH iz prehrane nato začela dodajati kaksna sadja in to je to kar bom jedla OH in gies what pritisk je sel dol in krvna slika se je popravla na skoraj normalno po enem mesecu zamenjane prehrane. Počutim se veliko boljše in v kratkem grem še na punkcijo kostnega mozga da se vidi kaj bo to pokazalo. Telo ima veliko mehanizmov za preprečevanje mutacij in uničenje mutiranih celic telo ima vsa sredstva za obrambo pred rakom le možnost mu moramo dati. So tudi raziskave da se rakave celive hranijo ne z glukozo kot ostale ampak  z umetno saharozo. Če bi odstranili vse žitarice in umetni cukr iz prehrane bi bilo raka za 99% manj.#78 tamtamtam

tamtamtam

  piščan'c

 • Člani
 • 77 prispevkov
 • Pridružen: 27.06.2013
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 08 maj 2019 - 16:06

Mi lahko pojasniš, kaj je umetna saharoza? Saharoza je navadni (namizni beli) sladkor iz sladkorne pese ali trsa, in je "naravna".

 

"Če bi odstranili vse žitarice in umetni cukr iz prehrane bi bilo raka za 99% manj."

To je tvoje mnenje tako iz zraka, lahko da imaš prav, bolj verjetno je, da nimaš. 

 

Čestitam za izboljšano zdravje!

 

 


Un novio no, pero un ex es para toda la vida.


#79 Blonti

Blonti

  piščan'c

 • Člani
 • 146 prispevkov
 • Pridružen: 01.08.2006
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 08 maj 2019 - 16:23

Promoviram svoje storitve na forumu, ne, skrivam pa tudi ne s čim se ukvarjam.
...
V takih krogih se gibam in med bolnimi ljudmi. To so ljudje, ki razmišljajo s svojo glavo, samo take podcenjujoče avtorje, kot zgoraj, ne razumem, kaj potem folirate na tem forumu. Kaj se naslajate, ko kakšen napiše svojo težavo, kakšen drug razlog? Razloži, me zanima.

Moje mnenje glede tvoje promocije je drugačno. Tudi, če ga poskušaš zapakirati v "izmenjujemo mnenja". Ampak v redu, imamo moderatorje, ki naj presodijo o tem.

Kar se pričakovane razlage tiče, pa si zavzel napačno izhodišče - namreč, da (nekateri) tukaj ne razmišljamo s svojo glavo. Nihče od nas tudi ne "folira" ali se naslaja. Ne vem zakaj si se ustrašil zdrave mere kritičnosti, da si postal podcenjujoč, lahko bi celo rekel žaljiv. Na take poceni finte mene ne boš dobil.

Pogrešam namreč prav to "zdravo mero kritičnosti" pri vseh teh bolnikih, ki (polni upanja!) slepo verjamejo vsem raznim zdravilnim učinkom nepreverjenih (!) in nedokazanih (!) metod. To ne pomeni, da tvoji zdravilni pripomočki ne pomagajo - nimam dokazov ZA, niti PROTI. Pogosto se namreč pozablja na kombinacijo več dejavnikov, ki vplivajo na naše zdravje. To je lahko sprememba v prehrani, več gibanja, opustitev alkohola in/ali cigaret... Lahko pa je tudi kombinacija različnih terapij.

Vsekakor pa ste na potezi vsi vi zdravilci z alternativnimi metodami, da predočite dokaze ZA. Da neizpodbitno dokažete, da izključno vaš način zdravljenja (ali vaši pripravki) neposredno pozitivno vplivajo na izboljšanje zdravja ali celo pripomorejo k ozdravitvi. Dokler tega ni, bi jaz lahko (zgolj za foro) trdil, da je ob kanabisu pomagala še polna luna in ustrezno poravnani planeti.

Prej nisem pisal o tebi (vzel si pač osebno), ampak o polagalcu rok, bioenergetiku ter prodajalcih magnetnih posteljnih vložkih oz. podlogah. Z njimi imam izkušnje in to kar so ti ljudje govorili je v določenih primerih bilo zrelo za kazenski pregon. In, priznam zelo žalostno, najbolj me je presenetilo občinstvo oz. njihovo nekritično sprejemanje "vsega povedanega" s strani zdravilcev. Ki so v bistvu prodajali svoje metode/pripomočke za zelo visoko ceno. Temu pravim okoriščanje na račun stiske ljudi, ki so se v težkih situacijah pripravljeni odkleniti vsake rešilne bilke. Pa to ne pomeni, da spadaš tudi ti v to skupino, ki se okoriscajo - ne vem, ker te ne poznam, niti tvojih metod, da ne boš zdaj užaljen.

Me pa vsekakor zbode tvoja "pogumna" izjava, da lahko tvoja metoda pozdravi vse oblike raka in da nikomur ne bi bilo potrebno umreti (za rakom). Vsekakor bi tudi sam rad videl (in mislim čisto iskreno), da to dokažeš, ker boš s tem rešil veliko življenj in osebnih stisk tako obolelih, kot njihovih svojcev. Pa brez izgovorov, če ne bo delovalo, da je bilo prepozno ali kakorkoli pač...
Be smart! Think before you speak!

#80 neimenovana

neimenovana

  biskvitek

 • Člani
 • 28 prispevkov
 • Pridružen: 06.07.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 08 maj 2019 - 16:26

Tudi mene zanima, kaj je umetna saharoza, oz. še bolje, če kar prilepiš link omenjenih raziskav!

Pri hipertenziji je pa znano dejstvo, da se z ureditvijo prehrane, telesne aktivnosti itd. začetne stopnje povišanega tlaka da lepo znižati nazaj na zdravo raven, pa ni treba biti zato noben zdravilec, alternativec ali čudodelec.

Aut viam inveniam aut faciam


#81 Moska_Lezbijka

Moska_Lezbijka

  piščan'c

 • Člani
 • 65 prispevkov
 • Pridružen: 10.10.2017

Objavljeno 08 maj 2019 - 16:29

Potem je tuki še primer enega ayurvedskega zdravila za katerega so delali raziskave, da izvleček moringe pomaga telesu pri borbi proti rakavim celicam. Ampak samo če se ga pripravi po ayurvedskem receptu. SO probali moringo po tradicionalni pripravi in pol so probali narst dsmao izvleček točno določene sestavine ki naj bi pomagala telesu in ne ne učikunje samo če so pripravili ayurvedski zdravniki drugače ni delovalo. In tu je spet da moderni posptopki niso popolni in da vse vedo. MOderna medicina je tako mlada veda da rabi se kaksno stoletje da bo lahko rekla da pri podplatu tradicionalnim znanjem o zdravilih. In kot sem že rekla razen kar se tiče skeleta (kosti mišice kite sklepi zobje). In takih primerov je veliko regrat moraš znat pripravit da je učinkovit, ognjič isto, fermentacija različne zelenjave in mesa samo če se jih po tradicionalnih metodah kaj veljajo drugače so samo balastne snovi notri. Meso živali je dobro samo če žival je kar je v naravi. Meso krave ki je koruzo in sojo ni vredno poečnega groša. Ne dela dobro telesu in tako naprej. Mleko itak ni za ljudi za pit tako da o njen ne gre zgublat besed samo jogurt je ok ker je itak že čisto spremenjen je hrbailen in zdrav samo če je pripravljen iz szrovega ne homogeniziranega in ne pasteliziranega mleka drugale ima vnetni učinek v telesu isto sir. In mislite da če kupiš sir na velki planini ali pa v merkatorju kaj je bolše neprimerljivo kot da bi primerjal bčlatno lužo z jezerom. Mislim da ne rabi povedat kero je luža kero pa jezero. Tako po okosu kot po hranilnosti. Pač vsak ki ima kaj pameti ne bo nikoli rekel da industrijska hrana podpira zdravje. Zato je tudi toliko raka in bolezni.


Umetna saharoza je bel cukr cukr ki ga kupiš kot beli sladkor. Najhujši strup za telo.


Pri hipertenzii pa sem delala kot so mi rekli torej manj soli in več gibanja stanje bilo isto. Pol se slišala za keto in zakaj ne gre zaupat prehranjevalni piramidi in dala vn umetn cukr pšenico in v enem mesecu čist drugo pritisk normalen brez tablet.


Aja ne narobe našpisala ni da s ene hranijo z glukozo. Majo drugačen metabolizem in porabijo več glukoze kot normalna celica. Ni da lahko z prehrano jih uničiš lahko pa s prehrano in pa pomočno zdravljenja preprečiš da se ponovno pojavi. Kdaj se rak pojavi ko telo ni več sposobno se branit prostih radikalov v telesu in potem celica mutira in se začne nenadzorovano širiti. Najprej jih je treba uničit potem pa preprečit ponoven nastanek. Pot za to je edino da spremeniš življenjski slog in ni samo več sadja zelenjave samo bol naravno in kvalitetna zivila in ne preveč OH.


Raka bi bilo manj ker na taki prehrani naravni brez industrijskih sranj ima telo večjo zmogljivost se branit pred strupi iz okolja. Kaj mislim kot naravno je meso pašnih živali (jedo travo pozimi seno), so na soncu zelo pomembno ker žival ki ne vidi sonca ne more bit zdrava, rastline ki so zrasle na soncu v zdravi zemlji in fermentirane po tradicionalnih postopkih (se jim zelo poveča hranilna vrednost) kar kupiš kislo zelje repa to ni nič. Seveda vn vso tropsko sadje se posebej ananas. POmaranče limone mandarine so uredu če ne drugo rastejo vsaj na istem kontinentu. In tako naprej. Pač razmišljal globalno jej in deluj lokalno druge ni za zdravje.


Ce vas zanima kako bi jaz dala prehranjevalno piramido da bi se jedlo.:

Na dnu meso zivali ki kot sem ze rekla so vnih in jedo naravno hrano (ribe tudi spadajo sem), jajca

Eno mesto visje mascobe rastlinskega in zivalskega izvora.ce rastlinskega samo nerafinirana olja pridejo v postev ce zivalska samo od zivali ki so isto kot za meso hranjene z naravno hrano (brez koruze in soje) in pa sezonska lokalna zelenjava.

3 mesto so mlecni izdelki iz surovega mleka in lokalno sezonsko sadje.

4 surovo mleko in tradicionalno obdelana zita (polno zrnata) vkljucno z ajdo.

In vrh piramide. Bela moka in ostali industrijski proizvodi (nelokalno in sezonsko sadje in zelenjava, ze pripravljene jedi, meso.zivali pitanih z sojo in koruzo, bel cukr.... sej veste kam vse pele to).

Tako tako bi moral vsak clovek jesti. Ce jes tako prehrano ti je 2 krat na dan tako za jest vec kot dovolj, ker te enostavno nasiti in ne rabis vec jesti na 4 ure kot trdi uradna medicina. Ampak pa.6/8 ur brez problema.

#82 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 481 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 10 maj 2019 - 20:55

Tako v uradni kot alternativni medicini imaš nesposobneže in šarlatane na eni strani, ter opravilno sposobne mojstre svojega področja na drugi strani. Sama sem najprej šla k ortopedu, ki poškodbe ni jemal resno in me je odpravil z Voltarenom, nakar sem ga poslala k vragu in šla k drugemu, ki je mojstrsko opravil svoje delo. Verjamem, da hudo resno bolni ljudje iz obupa poskusijo prav vse, in so najlažja tarča za zaslužkarje, ki jih je med zdravilci ogromno. Težava je v neosveščenosti povprečnega državljana na eni strani in manipulativnih tehnikah "zdravilskih" šarlatanov na drugi strani. Slednjih bi bilo bistveno manj, če seveda tudi farmacevtske družbe ne bi kovale velikih dobičkov z monopolizacijo zdravilnih učinkov zelišč v obliki zdravil v španoviji z zavarovalnicami in žal tudi mnogimi zdravniki. Pa smo spet pri denarju. Kakorkoli, dejstvo je, da si veliko ljudi (prerani) grob skoplje z lastnimi zobmi, in tu lahko naredimo največ sami zase. Dodajmo tu še (delovni) stres in sranje je tu. Mehanskih poškodb vsled športa ali prometne nesreče pa niti pod točko razno ne bi zaupala nekim mazačem, če imam na voljo kirurga.  Pri tem, komu med zdravniki in zdravilci zaupamo svoje zdravje in denar, bi nas morala voditi zdrava pamet in pa predvsem rezultati njihovega dela na našem zdravju in počutju. Če napredka ni, menjaš bodisi terapijo bodisi terapevta samega. Zveni simple. A se je treba najprej naučiti zaupati svoji intuiciji in trezno presojati na podlagi videnega, ne pa pravljic, ki največkrat služijo praznjenju pacientovega žepa. Placebo efekt deluje namreč le do neke meje. 


The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#83 Crane

Crane

  zasvojen'c

 • Člani
 • 691 prispevkov
 • Pridružen: 22.01.2010

Objavljeno 10 maj 2019 - 21:59

Alternativna medicina je predvsem koristna pri lajšanju kroničnih bolečin, kjer se ne da več veliko narediti, npr. pri ostarelih ljudeh.

 

Tudi pri dermatoloških problemih uradna medicina lahko zelo zgreši.

 

V srednjem veku v Evropi je bila uradna medicina, predvsem kirurgija, šokantno katastrofalna. Arabski zdravniki so se samo "križali", ko so videli ta masaker.


i tried


#84 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 481 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 15 maj 2019 - 19:57

Drži. Kirurgije so bili še vaški mesarji bolj vešči, veliko žensk pa je končalo na grmadah samo zato, ker so kot spretne zeliščarke domačim mazačem odjedale zaslužek. No, danes je stvar v večini primerov obrnjena. Načeloma.


The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#85 Moska_Lezbijka

Moska_Lezbijka

  piščan'c

 • Člani
 • 65 prispevkov
 • Pridružen: 10.10.2017

Objavljeno 21 maj 2019 - 08:53

Ne razumem kaksen monopol ima farmacija nad zdravilnimi ucinkovinami rastlin? Znano je da imajo rastline zdravilno moc samo pripravljene po tradicionalnem receptu. Ne pa kot to pocenjajo farmacija.
(Ognjic, moringa......)
Za delo z rastlinami nikoli ni dovolj aha te pa te ucunkovine to delajo in jih dat vn in pol rec aha to je samo placebo ker ta kemikalija nima nobenega učinka.

No tu pac farmacija ne bo mela nikol nobenga monopola ker ga ne more met.

1. Farmacevti ne znajo pripravlat rastlin da ni iz njih pridobili zdravilne lastnosti kajti kar oni uporablajo je samo golo izoliranje domnevnih zdravilnih spojin ki ko se jih osami nimajo vec teh lastnosti. Zato samo tradicionalna priprava ucinkuje.

2. Uporablajo domace sorte ki skozi domestikacijo zgubijo velik del ucinkovin.

Tako da jaz ne vidim nobenega monopola ker so enostavno prevec mlada veda da bi meli kaj pojma o zdravilnih rastlinah. Pojma ima uradna medicina samo glede zlomov natrganin pac poskodb povezanih z sportom nesrecami padci pretepi... Za ostalo so cisto premalo.casa na svetu.

#86 tamtamtam

tamtamtam

  piščan'c

 • Člani
 • 77 prispevkov
 • Pridružen: 27.06.2013
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 21 maj 2019 - 10:09

Znano je, da tradicionalni recepti večinoma nimajo boljšega učinka od placeba. Skratka v resnici ne delujejo. Tudi 1000 letna tradicionalna medicina ne-deluje podobno. Ne vem zakaj ljudje tako radi kar verjamejo, če je le nekaj staro, tradicionalno, ali pa celo oddaljeno: "ni boljšega od tradiconalne kitajske ali pa indijske medicine, ker oni pa res znajo". Ne, velikokrat je ajurvedsko "zdravilo" celo strupeno, polno težhih kovin itd. 

 

Poslušal sem pripovedovnje nekega Američana, ki je živel na Kitajskem, in se je poročil s Kitajko. Podrobno je spoznal njihovo medicino in njihova verovanja, in je povedal, da za živo glavo ne bi šel h kitajskemu tradicionalnemu zdravilcu. Gre za bizarne vraže, z uživanjem določenih delov živali (Azijci so sploh nori na kosti nosorogov in slonov, in zaradi njihovega odkupovanja so te živali v Afriki ogrožene) naj bi izboljšal pretok energije, hladna voda je za človeka strup, ipd.

 

Pri nas na primer med in izdelki čebel veljajo za zdravilne. Spomnim se, da mi je sorodnica pred časom za neko težavo podarila matični mleček v luštnih ampulicah, vsako jutro sem odprl eno ampulico, zdelo se mi je zelo fancy. Ne vem, če mi je kaj pomagalo, čutil nisem ničesar. Seveda sem raziskal, kaj to sploh je, matični mleček, in glej glej, pomembna razlika med slovenskim in angleškim prispevkom na Wikipedii:

 

"Matični mleček" na https://sl.wikipedia.../Matični_mlečekmed drugim navaja:

"Matični mleček izkazuje tudi antitumorno, antihipertenzijsko in protivnetno delovanje ter pospeši proliferacijo celic. Nekateri peptidi matičnega mlečka so tudi inhibitorji lipidne peroksidacije, saj delujejo kot antioksidanti in tako zavirajo proces ateroskleroze."

 

"Royal jelly" na https://en.wikipedia...iki/Royal_jellypa:

"Royal jelly is collected and sold as a dietary supplement for humans, but the European Food Safety Authority has concluded that the current evidence does not support the claim that consuming royal jelly will give health benefits in humans. In the United States, the Food and Drug Administration has taken legal action against companies that have used unfounded claims of health benefits to market royal jelly products."

 

Moj zaključek; ljudje večinoma nimamo pojma, narava je prekompleksna za našo inteligenco, uradna medicina je omejena in ni vsemogočna, tradicionalni pa sploh ne verjamem.

 


Un novio no, pero un ex es para toda la vida.


#87 Srecko

Srecko

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 13.05.2018
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 21 maj 2019 - 13:00

Lepo sta oba predstavila svoj pogled na uradno in alternativno medicino, zdravljenje. Res je, veliko je še pri alternativi v svetu polno vraž in podobnih pripravkov. Ne morem komentirati ajurvedsko, kitajsko ali kakšno drugo svetovno alternativno zdravilstvo. Ne poznam njihovega dela, uspehov, rezultatov veliko, nimam pa predsodkov do njih. Če ne bi bila uspešna na nek način, se to ne bi obdržalo v naš čas.

Lahko pa komentiram tisto, na kar se spoznam in vem kako deluje. Ne pišem pa nepreverjenih informacij. Preveč poln jih je že internet. Pišem iz izkušenj iz prve roke.

Monopol farmacije v zdravljenju s zdravilnimi rastlinami. Enostaven odgovor. Vse medicinsko učenje, tu ne mislim operaterjev, izhaja veliko od farmacije, oni imajo denar in plačajo raziskave, ki njim ustrezajo. Poglej, kako imamo to zakonsko urejeno pri nas, polno birokratskih omejitev za zdravilce in zeliščarje. Nadzor države potom farmacije nad množicami je to.

#88 Moska_Lezbijka

Moska_Lezbijka

  piščan'c

 • Člani
 • 65 prispevkov
 • Pridružen: 10.10.2017

Objavljeno 21 maj 2019 - 18:41

Ahahaha. Wikipedio dajaš za vir jao jao.

 

https://www.ncbi.nlm...les/PMC4545797/

 

Tu imas znanstveni članek o  moringi ki deluje samo če se ga pripravi po ayurvedskem receptu različne ampule, tablete so samo nateg nič drugega.

 

Kitajska tradicionalna medicina kar ima dobrega je akopresura, akupunktura, masaža in pa drgnjenje ter cooping kar se tiče različnih zivalskih zavb vsak resen raziskovalec tradicionalne kitajske medicine ve da nimajo nikakrsnega učinka. Glede akopunkture imas specializacijo v medicini ki se ji reče specialist za akupunkturo. Ayurveda ljudje ki zelijo študirati ayurvedo  morajo najprej končlati 6 let zahodne medicine nato jih dobri ayurvedski zdravniki sprejmejo v poduk eden takih je dr Somit tako da ne stoj bluzit o tradicionalnih medicinah če nimaš pojma aroganto in neumno izpadeš. Seveda je polno mazačev tudi v teh medicinah samo če želiš bit uradni doktor ayurvede oz TKM moraš čez  6 let in še več študija tako naše kot njiove medicine. Reči da je nekdo mazač ker prakticira ayurvedo in TKM je žaljivo in ignorantsko glede na to koliko let študija so vnesli v to in še priznajo jih ne zares pravijo da dela na placebu. Moringa je dokaz da temu ni tako imaš gor znanstveni članek ki to potrjuje. Lahko bi ti in tebi podbni znižali ego in morda začeli poslušat kaj imajo za povedat ljudje ki študirajo znanje ki ima za razliko od naše medicine tisoče let prakse.

 

Seveda je treba povedat kar se tiče poškodb in ostalih podobnih stvareh so naši zdravniki vrhunski kar se tiče zdravila in ostalega nimamo pojma. Tu pa pridejo tisoče let izkušenj z zdravljenjem z rastlinami v poštev.#89 tamtamtam

tamtamtam

  piščan'c

 • Člani
 • 77 prispevkov
 • Pridružen: 27.06.2013
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 21 maj 2019 - 19:26

Kot je meni znano, znanstveno niso prepričljivo dokazali učinkovitost na primer akopresure ali akupunkture.

 

Tudi jaz osebno od pričevanj večih ljudi nisem dobil potrditve. Npr. prijateljica trpi za migrenami, poiskala je v Kitajca, ki ima v Ljubljani ordinacijo in slovi kot najboljši v Sloveniji, (mislim da mi je rekla, da potuje tudi v druga mesta), po prvem pregledu in pogovoru ji je zatrdil, da pri njenem primeru lahko pomaga, rabi toliko in toliko seans, vsaka seansa plačaj toliko in toliko evrov, in je poskusila. Ni bilo izboljšanja. Pri tem, da ona res verjame v te reči. 

 

V članku ki ga navajaš, so raziskovali učinke ekstrakta listov in lubja moringe na rakave celice v epruveti in v živo na miših. Pri opisu načina pridobitve ekstraktov nič ne omenjajo "ayurvedskega recepta". Rezultati so spodbudni za nadaljnji razvoj morebitnega zdravila za ljudi. Kar pa po mojem še ne pomeni, da je nujno priporočljivo uživanje pri ljudeh, in na lastno pest, itd.

 


Un novio no, pero un ex es para toda la vida.


#90 Moska_Lezbijka

Moska_Lezbijka

  piščan'c

 • Člani
 • 65 prispevkov
 • Pridružen: 10.10.2017

Objavljeno 21 maj 2019 - 23:50

Seveda ni dovolj da samo pojes list, popiješ čaj ali kaj takega treba je znat pripravit da učinkuje da dobi vn kar rabis. V večini teh dodatkov ki naj bi bili od moringe ni ničesar in so samo nateg. Postopek ki ga imajo opisanega v članku je isto kot da bi naredu tinkturo samo pač opisano na znanstven način in zato bolj natančno. Tega pač ne moreš delat masovno zato pravim je navaden nateg vsi dodatki z moringo. Zato je še vedno bolje ali sam pripravit ali pa pač dobit nekoga ki mu lahko zaupaš da ti dejansko iz moringe pripravi kar potrebuješ.

Glede Kitajca v Lj kot je meni znano je kitajc v lj še ful mlad. Najboljši pa je v Celju, dober zdravnik je še Peter Papuga. Če ji je za migreno predpisal samo akupunkturo brez kakrsnih koli nasvetov glede spremembe prehrane nasveti za spremembo življenskega sloga ni čudno da ni nič boljše kako pa lahko pričakuješ da bo karkoli boljše če nič ne spremeniš? In kot si opisal je tipo samo obiral za denar. To je tisto kako lahko pričakuješ da ti bo uspelo če pa delaš vedno isto napako vedno znova. Vsak dober zdravnik ne glede na to kakšen naziv ima ti bo najprej predlagal kako se da izboljšati s prehrano potem spremembo življenskega sloga akupunktura je prej dodatek kot pa terapija kot masaža pri okrevanju po operaciji ali kaj podobnega. Osnova je pa vedno prehrana.

 

Jaz bi najprej vprašal pacienta glede prebave, če kaka vsak dan pol kakšen je ta kakec ubistvu ful pomembna zadeva ki se ji ne posveča dovolj pozornosti (veliko ljudi ko si uredi prebavo jim poneha migrena jaz bi recimo priporočal prehrano z nič ogljikovimi hidrati-nič škroba sladkorjev za 6 tednov potem počasi začel dodajati kaksno manj sladko sadje in to je to bi moralo se urediti tudi migrene je pa seveda pomembno da se ne je slabo meso slabe mlečne izdelke, ker ni samo point ogljikovi hidrati proteini in maščobe ampak kok ima hrana vitaminov in mineralov in tu meso in mlekoin mlečni izdelki ne pašnih živali pogrnejo na celi črti tako da meso pašnih živali nič kruha cukra in sadja 6 tednov potem dodajat lokalno sadje in zelenjavo in bi se mroalo marsikaj urediti od sklepov do pritiska  do nespečnosti...) pol če ni prebava je lahko stres, premalo vode ali kaj podobnega to bi moral zdravnik vprašat pacienta ne pa samo predpisat akupunkturo in evo plačaj XD.#91 BBB

BBB

  izkušen

 • Člani
 • 823 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 maj 2019 - 17:49

Do sedaj v življenju nisem dal čez še nobenega alternativnega zdravnika, kar nekaj pa uradnih zdravnikov (osebno zdravnico in različne specialiste). Skoraj vsi so poudarjali pomen preventive, torej kvalitetne in zdrave prehrane, telesne aktivnosti in izogibanja stresu. Poudarjali so, naj se izogibam prekomernemu uživanju belega sladkorja, moke in soli, naj jem čim manj procesirane hrane, grem čim večkrat na zrak, sem telesno aktiven vsaj pol ure na dan, se izogibam sedenju pred televizijo in računalnikom ter da naj se čim večkrat sprostim. Seveda pa sem primarno k njim prišel po kurativo in ko je zdravnica videla, da imam npr. zagnojeno grlo, mi je normalno da predpisala tudi tablete, ker mi takrat zgodbica o šesttedenski dieti ne bi prav nič koristila, saj bi se v tem času tako ali tako že sam pozdravil. 

 

Skratka, kar se tiče preventive, sem osebno pri uradni medicini dobil čisto vse, kar je bojda prednost tradicionalne medicine (vsaj to sem razbral zgoraj), poleg tega pa so poskrbeli še za kurativo. Hvala bogu pa nisem dobil nič nakladanja o telesnih in vesoljskih energijah, zenu, tretjem očesu, tradicionalnih receptih in tisočletnih tekstih. Obžalujem, da vsak ne naleti na dobrega uradnega zdravnika, kar se mojih izkušenj tiče, pa lahko veliko večino slovenskih zdravnikov samo pohvalim. Edino, kar me je zmotilo do sedaj pri slovenskem zdravstvu, so predolge čakalne vrste, kar je pa bolj problem financiranja in organizacije zdravstva ter korupcije, ne pa znanja uradne vede kot take.


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#92 Crane

Crane

  zasvojen'c

 • Člani
 • 691 prispevkov
 • Pridružen: 22.01.2010

Objavljeno 26 maj 2019 - 19:18

Meni je pa zadnjič osebna zdravnica priporočala homeopatsko zdravljenje kožnih problemov. Kdo bi si mislil... Mi lahko kdo izmed alternativnih strokovnjakov s foruma priporoča kakšnega sposobnega zdravilca?


i tried


#93 Srecko

Srecko

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 13.05.2018
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 maj 2019 - 21:17

Dokler si kolikor toliko mlad, imaš malo zdravstvenih težav. S starostjo pa pridejo večje težave. Takrat, se človeku spremeni pogled na naše zdravstvo. Čas vse pokaže.

Crane,
Kakšne težave imaš?
Kožnih problemov je veliko.

#94 enrej

enrej

  biskvitek

 • Člani
 • 38 prispevkov
 • Pridružen: 04.02.2020
 • Lokacija: sl.konjice

Objavljeno 25 februar 2020 - 00:21

nekateri ljudje imajo moč, nekateri imajo znanje
podobno je z alternativno in uradno medicino
razmerje je trenutno tako kot je

Prispevek uredil/a: enrej, 25 februar 2020 - 00:23.


#95 paso

paso

  biskvitek

 • Člani
 • 28 prispevkov
 • Pridružen: 04.07.2020
 • Lokacija: sl.konjice

Objavljeno 11 julij 2020 - 13:57

bolj kot pitje čaja zdravi nabiranje le tega
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov