Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Ko vas starši napodijo od doma


75 odgovorov v tej temi

#1 bucek

bucek

  piščan'c

 • Člani
 • 188 prispevkov
 • Pridružen: 10.09.2004
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 18 september 2004 - 17:40

Mene pa zanima kaj bi vi storil ce bi vas starsi nagnal od doma al pa dal u zavod?
Recimo jest sm jim u petk povedov da sm gay in so rekl da mam du pundelka cajt da grem(pa komi 15let mam)tko da kaj bi vi nardil v mojem primeru? :?:
res me zanima.
piste ker me res zanima

folk,ce mislte da je zajebancija ni,je smrtno resno.pliz piste

#2 Gost_Bacio_*

Gost_Bacio_*
 • Gostje
 • Pridružen: --

Objavljeno 18 september 2004 - 18:44

Buček zadeva je sledeča. Starši te pred tvojo polnoletnostjo ne morejo vreči iz hiše, ker so po zakonu odgovorni zate. V primeru, da te slučajno vržejo ven, imaš naslednje možnosti:

- lahko takoj odideš v krizni center,
- lahko takoj v ponedeljek obiščeš svojo socialno delavko, ki te lahko da v stanovanjsko skupnost,
- lahko starše prijaviš na policiji zaradi zanemarjanja mladoletne osebe.

To so tvoje možnosti in mislim, da se ti kaj hudega ne more zgoditi, saj je veliko inštitucij, ki pomagajo mladoletnim, da ti ne pristanejo na cesti. Si zaščiten v vseh pogledih in nikar ne skrbi. Skoraj v vseh situacijah pa se zgodi, da čez par dni starši sami ponudijo roko, ker vidijo da so reagirali pretirano.

#3 bucek

bucek

  piščan'c

 • Člani
 • 188 prispevkov
 • Pridružen: 10.09.2004
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 18 september 2004 - 18:47

hvala za tvoj odgovor....ker sm res cist out,fotr me je se clo parkryt v steno porinu pa tud uzgav...
thanks za odgovor

#4 Gost_Bacio_*

Gost_Bacio_*
 • Gostje
 • Pridružen: --

Objavljeno 18 september 2004 - 19:12

Lahko prideš na IRC ganal #gay.si in me kliknes pod nickom Bacio, če potrebuješ pogovor.

#5 Ganimed

Ganimed

  zasvojen'c

 • Člani
 • 573 prispevkov
 • Pridružen: 30.12.2003
 • Lokacija: Arena

Objavljeno 18 september 2004 - 21:46

Hudo za slišati, da te podita od doma. Vsaj takšna je bila njuna prva reakcija ... ju pa ti najbolje poznaš, da lahko oceniš, kako resno mislita.

Kako težko je dati pameten nasvet v takšni situaciji. Kot prvo se ne pustu kar tako in povej, da si še vedno njun sin in da je to tvoj dom, sploh pa si še mladoleten in te nimata pravice odganjati od hiše, ker bosta za to tudi kazensko odgovarjala (zanemarjanje mladoletne osebe itd.).

Če bo doma res kriza in ne boš vedel na koga ali kaj se obrniti, ti svetujem, da se obrneš na koga v šoli: učitelj, socialna delavka, psihologinja ... potem se lahko obrneš na Center za socialno delo, kjer je vsaj ena socialne delavka namenjena mladoletnikom v takšni situaciji ... in pa Krizni center za mlade, če je kje v tvoji bližini (če tega ne veš, povprašaj na šoli, na Centru za socialno delo ali pa na eni od spodaj omenjenih telefonskih številk). Krizni centri za mlade so dokaj nova stvar, razen Ljubljane, kjer obratuje že kar nekaj let. Namenjen je mladim, ki se znajdejo v kakšni (vsaj v tistem trenutku na videz) brezizhodni situaciji, ki se sprejo s starši, ostanejo brez strehe nad glavo, so žrtve nasilje itd. Nudi jim možnost pogovora, zavetja in tudi bivanja do nekaj tednov. Točne številke ta trenutek ne vem, mislim pa da lahko tam živiš 2 do 3 tedne, v tem času ti pa razne strokovne službe pomagajo najti primerno rešitev. Krizni center za mlade je običajno ena hiša, kot so običajne hiše, le da je nekaj več postelj in so namenjene mladim. Za mlade skrbita kakšni dve odrasli strokovno usposobljeni osebi: namen je POMAGATI!

Tukaj na Mavričnem forumu ti konkretno žal ne bomo mogli pomagati v smislu, da bi dobil streho nad glavo, si pa tukaj vedno dobrodošel.

Resnično ti želim, da ne boš prišel v brezizhoden položaj. Nekdo ti bo že pomagal, tudi tvoji starši se bodo morda (sčasoma) »streznili« in ti ponudili zavetje ... sicer pa boš nekako moral zdržati do 18 leta, ko boš odrasel in se boš nekako moral znajti v življenju. Želim ti, da s pomočjo staršev.

Poročaj, kakšna je situacija. Vedno sta ti tudi na razpolago telefona za pomoč v stiski, oba sta BREZPLAČNA, na drugi strani žice pa so ljudje, ki so pripravljeni prisluhniti človeku in mu pomagati z nasvetom, informacijami. Kolikor vem, obe številki obratujeta non-stop 24 ur, ju je pa čez dan kar težko dobiti, zato bo dobrodošla vztrajnost. Kličeš lahko tudi iz mobitela:

SOPOTNIK 080/22-23
SAMARIJAN 080/11-13

Priporočam klic na Sopotnik, ker je Samarijan versko obarvan in se boš po moje bolj težko pogovarjal o homoseksualnosti.
>>> Najlepše na vsakem dekletu je, verjeli ali ne ... njen fant! <<<

#6 MentToBe

MentToBe

  nov na sceni

 • Člani
 • 217 prispevkov
 • Pridružen: 15.04.2004
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 18 september 2004 - 23:11

Oj,


Najprej ti želim, da ti sploh ne bi bilo potrebno iskati kakega drugega prostora za bivanje, kot doma. Mnogokrat starši res burno reagirajo, čeprav očetu res ni blo treba te porivat v steno, pa fizično se znašat nad teboj. S tem je pa vseeno pokazal svojo nemoč prej kot moč. Moj oče se je velikokrat fizično znesel nad nami (smo trije), pa še danes ga vidim kako hitro ga prime tisti naval jeze - nikakršne tolerance nima za drugačno in samostojno mnenje - samo dons razumem, da je v bistvu do konca nemočen, ker je tolk prepuščen v nemilost svojim predsodkom, kot da nima izbire sam sebe pa svojega lajfa spremenit.
Zelo dobro se mi zdi, da si se takoj nekam obrnil po nasvet, kar razumem tako, da nisi pripravljen se odreči samemu sebi, da boš poslušal svoje srce, želje in da iščeš rešitev, čeprav bi lahko doživel situacijo kot breizhodno. Kapo dol, ker jo nisi!!! :respect:

Če bosta starša le vztrajala pri svojem, se res lahko obrneš na enega od kriznih centrov (našla sem mariborskega, ljubljanskega in celjskega... odvisno od kod si... mislim, da bi moral tak center biti tudi na primorskem - nisem sigurna, na gorenjskem ga pa po mojem še ni). Obrnil se boš na tebi najbližjega, ne glede na to od kod si verjetno. Z mladostniki, ki se zatečejo v krizni center se srečujem v službi. Včasih se po treh tednih vrnejo domov (strokovnjaki v centru organizirajo pogovore s starši, če se le ti odzovejo), ali pa pristojni center za socialno delo uredi bivanje v kakem mladinskem domu ali stanovanjski skupini, kjer pa so tudi pomembna srečanja z družino in preživljanje vikendov doma, kar naj pomaga preurediti odnose... Bivanje v domu ali stanovanjski traja samo dokler se razmere, zaradi katerih je otrok/mladostnik tja prišel, ne spremenijo na bolje do tiste mere, ko in otrok/mladostnik in starši čutijo zadovoljstvo s spremembo!!! Je pa STO % res, da so starši dolžni skrbeti zate in da bi center postopal v smer urejanja bivanja zate kje drugje po predhodni strokovni obravnavi!!! Upam trdit, da večinoma starši so sposobni sprejet kakršnokoli drugačnost ali zanje posebnost svojega otroka, samo nekaj časa so res lahko bolj trde glave.


Tudi če boš ostal doma glede na odziv tvojih staršev lahko poiščeš nekakšno pomoč, da dobiš oporo pri zastopanju samega sebe. Ni ti potrebno plačevati previsoke cene, zato da boš ostal. Tudi, če bosta starša omehčala svoja stališča, je verjetno pričakovati, da boste bili psihološko vojno v kateri si sam pri svojih letih v precej slabšem položaju od njiju. Upam, da ne bo tako!!! Kot ti je napisal Ganimed - resnično izprašaj samega sebe, kako naprej in koga čutiš, da ti pri tem lahko pomaga (morda si se s kom v pomagajočih poklicih že srečal, pa ti je ostal v dobrem spominu) Tako da boš vedel kam, če bo le postalo prehudo, ne glede na to ali boš ostal doma ali ne.


KRIZNI CENTER ZA MLADE V STISKI, ki so iz Ljubljane - tja lahko prideš ali pokličeš v primeru problemov doma (alkoholizem v družini, fizično in psihično maltretiranje staršev ipd.). V centru lahko ostanejo mladi 21 dni - 01/436 92 47, 041 22 82 10. Sprejem je vsak dan od 8. do 21. ure. Kliče se lahko 24 ur na dan.

KRIZNI CENTER ZA MLADE - MARIBOR - namenjen za pomoč otrokom in mladostnikom od 7. do 18. leta - 02/250 26 60

KRIZNI CENTER ZA MLADE
VARNA HIŠA, KAMOR SE LAHKO ZATEČEŠ KO IMAŠ PROBLEM.
TEL. (03)4930530
(Ipavceva 8, Celje)
Sprejemamo otroke in mladostnike do 18. let.


tole je pa poleg telefonske Sopotnika, ki ti ga je priporočil Ganimed, še en naslov v Ljubljani sicer, kamor se v vsakem primeru lahko obrneš

CENTER ZA POMOČ MLADIM Vse vrste težav
(mladi do 26. leta)
438 22 10
ponedeljek, torek, sreda 9-20h; četrtek, petek 9-15hDrži se,
Pa napiši kako se je razpletlo!!! 8)
"My mother always used to warn me about men but she didn't say anything about women..." (Tallulah Bankhead)

#7 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 204 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 20 september 2004 - 17:34

Bucek, kakor sem ti rekel,
v KCM ne iti, ker ne boš stem nič rešil.
Dobro je, da si povedal v šoli, da te razrednik razume in ostali prof.
Vsekakor je pa tako, da fotri ponavadi ne sprejmejo v pozitivnem smislu. Tudi moj me je užgal in podil ven iz fleta. Pa sem hotel iti stran itd.
Toda na koncu pogruntaš, da ti ni pametno - RAZEN če te fotr res še naprej tepe im matreltira. Takrat pa greš na policijo in prijaviš - da imaš vsaj papirje. Če pa se fizično nate ne spravljata pa je pač boljše, da si doma.
Tako bo vsaj možnost komunikacije med vami možna.

Glorchy :pepper:
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#8 Ganimed

Ganimed

  zasvojen'c

 • Člani
 • 573 prispevkov
 • Pridružen: 30.12.2003
 • Lokacija: Arena

Objavljeno 20 september 2004 - 21:26

Bucek, kakor sem ti rekel,
v KCM ne iti, ker ne boš stem nič rešil.

Morda boš tudi nam povedal, zakaj naj bi KCM ne bila alternativna začasna rešitev, če druge možnosti ne bio videl. A hočeš reči, da so KCM samemu sebi namen?
>>> Najlepše na vsakem dekletu je, verjeli ali ne ... njen fant! <<<

#9 MentToBe

MentToBe

  nov na sceni

 • Člani
 • 217 prispevkov
 • Pridružen: 15.04.2004
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 20 september 2004 - 22:44

Bucek, kakor sem ti rekel,
v KCM ne iti, ker ne boš stem nič rešil.

Morda boš tudi nam povedal, zakaj naj bi KCM ne bila alternativna začasna rešitev, če druge možnosti ne bio videl. A hočeš reči, da so KCM samemu sebi namen?Hm, mene pa zanima, kaj je zdaj z Buckom??????????
"My mother always used to warn me about men but she didn't say anything about women..." (Tallulah Bankhead)

#10 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 204 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 21 september 2004 - 15:07

Ganimed, bucek je to povedal v petek.
Reakcija staršev je bila pač "standard".
Prec iti naresti po svoji volji:" Zdaj pa grem od doma" se mi ne zdi čisto pametno. Rekel sem če ga starša še tepeta oz. maltretirata, da potem naj gre v KCM in prijavi na policijo. Če pa pretepanja ni več, pa naj proba ostati doma. Zakaj sem že povedal, vsekakor pa nazadnje je tukaj njegova odločitev.

Glorchy :pepper:
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#11 MentToBe

MentToBe

  nov na sceni

 • Člani
 • 217 prispevkov
 • Pridružen: 15.04.2004
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 21 september 2004 - 15:43

Ganimed, bucek je to povedal v petek.
Reakcija staršev je bila pač "standard".
Prec iti naresti po svoji volji:" Zdaj pa grem od doma" se mi ne zdi čisto pametno. Rekel sem če ga starša še tepeta oz. maltretirata, da potem naj gre v KCM in prijavi na policijo. Če pa pretepanja ni več, pa naj proba ostati doma. Zakaj sem že povedal, vsekakor pa nazadnje je tukaj njegova odločitev.

Glorchy :pepper:


...hm, najprej - Bucek je rekel, da mu je oče dal ultitmat, da gre od doma!!! Vprašanje je potem torej - Kam? Odgovor - V krizni center!!!

Vsi se strinjamo, da je možno bila to samo prva reakcija staršev in da se bosta najbrž nekoliko umirila!!! Kaj pa če ne???

Prijave na policiji so ZELO kočljiva zadeva - osebno sem prej za vsako socialno delavko, pa KC, kot za policijo, razen ko ni res evidentno, da kakršnakoli zloraba traja... - Nekako sem dobila vtis, da Bucek ni navajen očetovih udarcev (lahko da se motim) - v tem primeru bi bila previdna z vzpodbujanjem za prijavo - oziroma naj o tem Bucek govori s pristojno službo na šoli, centru,... Če je oče enkrat res zgubil živce??? Prijava na policiji MNOGOKRAT močno zaostri družinske odnose in močno oteži možnost za strpen dialog. Včasih je to res nepotrebno!!!

Krizni center pa da možnost prav za to!!! Vsi se nekoliko umaknejo drug od drugega - samo začasno - vmes imajo vodene stike, s pomočjo strokovnjaka - dobijo možnost za pogled z nekoliko distance - možnost za STRPEN in KONSTRUKTIVEN DIALOG - v primerih seveda, ko drugače ne gre - spet naj to komentira strokovnjak, na katerega se je/bo (če) Bucek obrnil!!!
"My mother always used to warn me about men but she didn't say anything about women..." (Tallulah Bankhead)

#12 bucek

bucek

  piščan'c

 • Člani
 • 188 prispevkov
 • Pridružen: 10.09.2004
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 21 september 2004 - 17:36

Lep pozdrav....sem sel jest v pondelk v KCM ker sm bil ceprov se navzvn ni vidl cist konc,tm so me pac prasal ka je zakaj sm prsu in sm povedu.
Blo mij ful bed,ker so pol klical dam se isti dan je mt parkrat klicala v KCM ter prosila psihologinjo naj se z mano pogovori in naj grem domol,in res psihologinja me je prepricala in mtka in fotr sta prisla ob 23:45uri v KCM....mt pocas dojema ceprov ne glih fotru je rekla ce mu kej ni vsec in ce mu ni do lastnga sina nej kr gre...ampak so me zajebal v KCM-ju...zdej bom mogu baje hodt kaksen let lahka tud vec k psihiatru :(
tko da ne vem ce....ampak uzivite naprej...
lp

#13 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 204 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 21 september 2004 - 17:40

No toliko o tem, ko toliko predlagate KCM.
Bucek h psihiatru te nuben ne more prisiliti! Nuben!
Seveda, pa če boš hodil naj ti bo jasno - da te ne bo prepričeval v nasprotno (če te bo krši svoj kodes in etična načela).
Samo pomagal, da boš lajže to stisko dal skozi.

Velik sreče.

Glorchy :pepper:
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#14 spelca77

spelca77

  izkušen

 • Člani
 • 885 prispevkov
 • Pridružen: 22.03.2004
 • Lokacija: Tukaj in zdaj

Objavljeno 21 september 2004 - 17:40

...ampak so me zajebal v KCM-ju...zdej bom mogu baje hodt kaksen let lahka tud vec k psihiatru :(
tko da ne vem ce....ampak uzivite naprej...

bucek, saj to ne pomeni nic slabega. dvomim, da bo namembnost tvojih pogovorov s psihiatrom spreminjanje tvoje sekualnosti... KCM ti bo pomagal pri mediaciji v komunikaciji s starsi. pogovor, cetudi s psihiatrom, ki se mu upiras, o vsemu, cesar si delezen doma, lahko prav koristi.

Vazno je, da si zasciten pred fizicnim ali psiholoskim nasiljem doma.
"Wheresoever you go, go with all your heart." (Confucius, 551 BC-479)

#15 MentToBe

MentToBe

  nov na sceni

 • Člani
 • 217 prispevkov
 • Pridružen: 15.04.2004
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 21 september 2004 - 18:20

...ampak so me zajebal v KCM-ju...zdej bom mogu baje hodt kaksen let lahka tud vec k psihiatru :(
tko da ne vem ce....ampak uzivite naprej...

Bucek - moraš pač ne, bi blo pa verjetno, če so to že odredili, dobro da preveriš ene parkrat, pa se pustiš presenetit!!! Mogoče ti bo pa fino enkrat vsake tolk časa prit nekam, kjer boš lahko povedal vse kar ti leži na duši, pa še dobil pomoč pri komunikaciji s starši - tud psihiatrija se spreminja, niso to več neki zarukanci, ki samo zdravila predpisujejo tam na stolih, ampak čist navadni ljudje, ki predvsem poslušajo, ..... Kolk časa boš hodu tja, bo odvisno od tvoje želje, potrebe, kolk se bo psihiatru zdel potrebno, ti bo pa on povedal. Je pa to to, kar sem ti rekla - poiskat oporo zase, ker boš v psihološki vojni šibkejši. To kar je mama rekla očetu je že en tak stavek, ki paše v psihološko vojno.

Glorius - kaj pa se je tebi tolk slabega zgodilo v zvezi s KC-ji???
"My mother always used to warn me about men but she didn't say anything about women..." (Tallulah Bankhead)

#16 coko|ada

coko|ada

  gay friendly

 • Člani
 • 21 prispevkov
 • Pridružen: 16.09.2004
 • Lokacija: Stajerka :)

Objavljeno 21 september 2004 - 18:45

Se strinajm z vsemi tule. Bucek, to, da si dobil moznost, da bos lahko sel k psihiatru je zelo dobra zadeva. Psihiatri ze nekaj casa niso vec samo tisti, ki predpisujejo 'omamna' zdravila in elektrosoke (ok, tole tadrugo se hecam :) )
Sama priznam, da hodim k psihiatrinji in moram rect, da mi je to vsec. Doma imam probleme s starsi (in s sabo) in kadar grem na ta pogovor, imam vsaj tisto eno uro obcutek, da me nekdo razume in da mi lahko pomaga. S tem ne mislim tablete, ampak to, da se zdravnica lazje pogovori z mojimi starsi in jim razlozi kaj me tezi. Pa da ne bo pomote. Imam prijatelje, ki jim zaupam svoej tezave, vendar je pri tem problem, ker se, kljub temu, da jim tezave zaupam, potem pri meni doma in v odnosu z mojimi starsi nic ne spremeni. Zdravnica pa to lahko naredi. In moji starsi jo celo (od casa do casa :) ) poslusajo. Bucek, verjemi, da je to super priloznost, saj bo zdravnik tako samo pomagal. Tako tebi, kot tudi tvojim starsem in pri komunikaciji med vami.

LP
You'll never get to Heaven if you're scared of getting high

#17 provokatorka

provokatorka

  Častna članica

 • Člani
 • 1 708 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2004

Objavljeno 21 september 2004 - 20:48

Hello,

se strinjam s tem, da obisk psihiatra v današnjem času ne pomeni nič slabega. Bucek, tvoje spolne usmerjenosti psihiater ne bo spreminjal oz. poskušal "zdraviti". Pogovor z usposobljenim strokovnjakom ti pa škoditi ne more, lahko ti samo koristi.

Upam, da se bo tvoja situacija doma vsaj sčasoma začela spreminjati na bolje. Veliko sreče ti želim!
Ljubezen je večna, dokler traja.

#18 toplifantek

toplifantek

  Častni član

 • Člani
 • 539 prispevkov
 • Pridružen: 29.12.2003

Objavljeno 21 september 2004 - 21:16

No ja ... s psihologi je tako ... ko sem jaz povedal doma, sta moja starša šla k psihologu. Svetoval jima je, naj se ne izpostavljam ... in .. ne vem, kaj točno jima je rekel, vem pa da nekaj v tem stilu, da sem še premlad za to, da bi vedel, če sem gej ali ne. :roll: :roll: :roll:
In za eno uro jima je zaračunal oderuških 10.000 SIT

No toliko o tem.

p.s.: Veseli me, da se je buckova mama spametovala ... mislim, da rabi čas, da predela vso zadevo. :wink:
Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth. /O. Wilde/

#19 spelca77

spelca77

  izkušen

 • Člani
 • 885 prispevkov
 • Pridružen: 22.03.2004
 • Lokacija: Tukaj in zdaj

Objavljeno 21 september 2004 - 21:22

Obstaja razlika med tem, ko ti poisces pomoc v stiski in med tem, ko starsi iscejo pomoc oziroma potrditev svojih strahov oz. predsodkov.

Psihologi, ki delajo z mladostniki preko kriznih centrov so mislim da malo bolj izpostavljeni in obcutljivi na stiske mladih ljudi kot pa nekdo, ki ga odrasli sami poiscejo za nasvet.
"Wheresoever you go, go with all your heart." (Confucius, 551 BC-479)

#20 MentToBe

MentToBe

  nov na sceni

 • Člani
 • 217 prispevkov
 • Pridružen: 15.04.2004
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 21 september 2004 - 21:25

Obstaja razlika med tem, ko ti poisces pomoc v stiski in med tem, ko starsi iscejo pomoc oziroma potrditev svojih strahov oz. predsodkov.

Psihologi, ki delajo z mladostniki preko kriznih centrov so mislim da malo bolj izpostavljeni in obcutljivi na stiske mladih ljudi kot pa nekdo, ki ga odrasli sami poiscejo za nasvet.... se strinjam, pa tudi sliši vsak tisto kar želi slišat... sicer pa, toplifantek na nek način je imel pa tud ta psiholog prav - najstniki se res iščejo - smo se iskali - redki so srečni, ki jim je kristalno jasno, karkoli že - to je pač tak čas... drugo pa, ja, tarifa raznih privat psihoterapevtov itd. je 10.000 na uro. Psihiater tega denarja ne zaračuna...
"My mother always used to warn me about men but she didn't say anything about women..." (Tallulah Bankhead)

#21 bogglefreak20

bogglefreak20

  Častni član

 • Člani
 • 574 prispevkov
 • Pridružen: 08.06.2004
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 22 september 2004 - 14:11

Se pridružujem tistim, ki menijo, da je obisk psihiatra (ali kakega drugega psihoterapevta) lahko zelo dobrodošla zadeva.

Preprosto zato, ker se lahko nekomu izpoveš, mu razložiš svojo plat medalje. Marsikdaj je to, da lahko daš stvari iz sebe, pa čeprav neznancu, zelo olajševalno.
"I'm a vegetarian, well I'm not hardcore, because I eat meat, but only because I like the taste. And I hate vegetables on a personal level, so I'm not too good." Dylan Moran

#22 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 204 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 22 september 2004 - 15:56

No veliko psihiatrov misli, da se pri 15-ih ne moreš zavedati ali si res gej ali ne.
Toda to je čisto zgrešena hipoteza. Če se naleti na takšnega psihiatra, se ga proba zamenjati.
Zasebni psihiatri imajo lih tako tarifo in tudi oni računajo cene okoli 12.000 sit.

Glorchy :pepper:
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#23 Ganimed

Ganimed

  zasvojen'c

 • Člani
 • 573 prispevkov
 • Pridružen: 30.12.2003
 • Lokacija: Arena

Objavljeno 22 september 2004 - 23:10

No toliko o tem, ko toliko predlagate KCM.

Tole pa zveni, kot da smo mu KCM predlagali z željo škodovati, ne pa pomagati ... hkrati pa nisi navedel prav nobenega argumenta oz. razloga, čeprav si bil v temu vsaj dvakrat vabljen, zakaj imaš – predvidevam – slabo mnenje o KCM.

Prav tako iz besed bucka ne bi mogel sklepati, da je KCM ravnal slabo. Morda je bucek res pričakoval kaj drugega, vendar bi bilo pričakovanje, da bo KCM s čarobno palčko spremenil starše, ki mu bodo naenkrat padli v objem in bodo ponosni, da je gej in bo vse naenkrat idealno, nerealno. Že to, da je malo »streslo« mamo in je pokazala vsaj nekoliko drugačen, pozitivnejši odnos do sina, je kar nekaj.

Kot že večini pred mano pa se napotitev k psihiatru sploh ne zdi slaba. Potrebno se je le otresti predsodkov, da hodijo tja samo »norci« in to nehati jemati kot kazen. Bucek, sicer pa je že Glorious povedal, da te nihče ne more prisiliti obiskov pri psihiatru. Vseeno ti pa svetujem, da te možnosti ne zavrneš in vidiš, kako in kaj. Morda boš presenečen, koliko ti bo lahko pomagal, da se boš lažje spopadel z morebitnimi problemi doma kot tudi z morebitnimi težavami pri sprejemanju samega sebe in vsem, kar to (biti gej) v današnji družbi prinaša: odnos z vrstniki, zafrkavanje, homofobija...

Sicer se pa lahko vzame psihiatra, ki ga plača ZZZS. 12000 SIT res ni malo.
>>> Najlepše na vsakem dekletu je, verjeli ali ne ... njen fant! <<<

#24 MentToBe

MentToBe

  nov na sceni

 • Člani
 • 217 prispevkov
 • Pridružen: 15.04.2004
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 22 september 2004 - 23:38

Samo dodam naj še na Ganimedov post:

res je, da mnogi psihiatri pa psihologi delajo privat. Ampak take si običajno človek sam izbere, ko pri sebi čuti željo po spremembi. Nihče v raznih ustanovah, CSD-jih, KC-jih pa ne bo nikogar napotil k psihiatru, ki računa 12.000. Zakaj bi, ko pa je v institucijah pri nas zaposlenih precej ljudi z ustrezno izobrazbo in izkušnjami, ki delajo, ker jih plačuje zavarovanje.
"My mother always used to warn me about men but she didn't say anything about women..." (Tallulah Bankhead)

#25 coko|ada

coko|ada

  gay friendly

 • Člani
 • 21 prispevkov
 • Pridružen: 16.09.2004
 • Lokacija: Stajerka :)

Objavljeno 23 september 2004 - 07:52

Hehe, jaz imam psihiatrinjo 'zastonj'. Torej mi te stroske placa ZZZS. Sama 12tisoc na obisk ne bi zmogla... bi do sedaj zapravila gotovo ze vec kot 1.000.000 sit :mrgreen: :lool:
Izbrala sem si jo lahko sama, vendar sem imela na izbiro tiste, ki pac delajo v teh javnih ustanovah. Se pravi isto, kakor ce bi si hotela izbrat katerega koli drugea zdravnika.
You'll never get to Heaven if you're scared of getting high
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov