Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Splav


292 odgovorov v tej temi

#276 Zoja

Zoja

  Častna članica

 • Člani
 • 739 prispevkov
 • Pridružen: 01.06.2005

Objavljeno 03 april 2016 - 19:52

"Kot da bi se za biti lezbijke odločile najbolj krute ženske. Pa brez zamer, ker politična korektnost veleva ta disclaimer."
 
Zajebal/-a si že pri strukturi rabe besed biti lezbijka in odločitev, in ko sem prišla do fraze politična korektnost, sem se pošteno zasmejala, malce sem povadila s svojimi trebušnimi mišicami, torej. Branje naprej pa je večkrat povzročilo "pogled beločnic", česar res ne maram, ker imam  sicer dokaj prijazne modre oči.
 
Tvoj prispevek je homofoben, seksističen in še kaj, zaslužiš si nič drugega kot takojšen izbris. Pun intended. Moderatorji?
 
Also, mi smo vse te "suhe veje človeštva" in podobne skovanke že davno uglasbili in jih popevamo med tabornim, pardon, homoseksualnim ognjem, medtem ko prekinjamo svojo gensko linijo in izumiramo.
 
Pa še to. všeč mi je tvoj psevdonim. Pritiče ti. Now please leave, nikomur ne delaš uslug, še najmanj sebi, ker tratiš svoj čas, namesto, da bi poiskal/-a publiko, pri kateri imaš dejansko možnost kaj spremenit v svoj prid.
 


#277 among_the_ruins

among_the_ruins

  piščan'c

 • Člani
 • 64 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 04 april 2016 - 04:45

Je samo meni smešna selektivna ogorčenost nad besedami, zapisanimi v ciničnem tonu, ki niso niti grozilne, namesto da bi bili ogorčeni nad tem, da nekdo ubijanje zarodkov enači s pravico odločanja o svojem telesu in z menstrualnimi krči?

 

Pa ne vem na kom še delujejo tele psovke, ki sta jih skovali. Od mene se odbijejo kot besede, ki nimajo pomena. Kot da bi jim nenehno ponavljanje in uporabljanje za vse s čimer se nekdo ne strinja vzelo pomen. Sem pod vtisom, da se tukaj debatira in ne cenzurira, ampak alas, na forumu veljajo pravila in če bodo moderatorji odločili, da je moj zapis homofoben (sem gej), seksističen (imam punce za najboljše kolegice) in še kaj, si res zasluži takojšen izbris. Lahko pa ostane to tema, kjer prosto debatiramo in smo soočeni z nam neprijetnimi mnenji. Jaz res ne vidim nobene grozeče vsebine v mojem zapisu, mogoče pa jo vidi kdo, ki v življenju še ni doživel pravega nasilja in groženj ter mu besede s katerimi se ne strinja povzročajo količne izpade nevroz. Samo mislim si lahko, kako je slišati ko te posebne snežinke priletijo na tla realnega sveta in se stalijo. Mora biti simfonija.

 

Upam, da ne bom spet povzročil ogorčenosti.

 


There's always an angle you forgot about.


#278 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 414 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 04 april 2016 - 07:35

Ja booooožček ti bogi, kakšna krivica se tebi godi, ko ti dve kričeči feministki povesta, kar ti gre, s PSOVKAMI (moderatorje prosim za novo definicijo te besede, očitno to več niso izrazi a la prasec, baraba, svinja, kreten itd), pač pa s poznavanjem zgodovinskih dejstev in liberalnim svetovnonazorskim prepričanjem podkrepljeni argumenti, na katere nimaš odgovorov. Ko ti svoj cinizem razsipaš naokoli, je vse lepo in prav, ko pa dobiš iz ficka drobiž, si pa kot otročiček, ki so mu igračo vzeli, in kažeš s prstom na zlobneža. Gej  si in imaš punce za najboljše kolegice - sodeč po tvojih postih ne bi nikoli rekla, ker mi deluješ kot prenapeta kopija Aleša Primca ali še rajši Janeza Janše. Desničarji te vrste ste mi vedno fascinantni v svoji obsesiji, da bi po svoji podobi poustvarili tudi svetovnonazorsko diametralno nasprotne  sredine. Upam, da taiste kolegice berejo tvoje izpade in reduciranje pro-choice žensk na neplodne kričeče feministke brez prihodnosti, ki same sebe a priori streljajo v koleno. Ogorčenost posta za mojim je morda rahlo out of line, vendar ima dekle v nečem prav: zaradi mene lahko bruhaš svoje dušebrižniško ogorčenje nad "suhimi vejami" abortirank kolikor hočeš, vendar publika na temle forumu res ni ciljna, pri kateri boš s tem vžgal kaj drugega razen že prejetih odzivov. Retardirana ektremna krščanarska dogmatika tu pač ne bo naletela na plodna tla. Deal with it. 


The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#279 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 694 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 04 april 2016 - 16:33

These conservatives are really something, aren't they? They are all in favor of the unborn, they will do anything for the unborn, but once you're born, you're on your own! Pro-life conservatives are obsessed with the fetus from conception to nine months. After that they don't want to know about you, they don't want to hear from you . . . no neo-natal care, no day care, no head start, no school lunch, no food stamps, no welfare, no nothing! If you're pre-born, you're fine. If you're pre-school, you're fucked. What kind of pro-life is that?
 
Conservatives don't give a shit about you until you reach military age. Then they think you are just fine, just what they've been looking for. Conservatives want live babies so they can raise them to be dead soldiers.
 
Pro-life... these people aren't pro-life [...] They're anti-woman. Simple as it gets, anti-woman -- they don't like them. They don't like women. They believe a woman's primary role is to function as a broodmare for the state. Pro-life, you don't see many of these anti-abortion women volunteering to have any black fetuses transplanted into their uteruses, do you? No, you don't see them adopting a whole lot of crack babies, do you? No, that might be something Christ would do!
 
"But you know, the longer you listen to this abortion debate, the more you hear this phrase 'sanctity of life.'" You've heard that, 'sanctity of life.'" You believe in it? Personally, I think it's a bunch of shit. Well I mean, life is sacred? Who said so? God? Hey if you read history, you realize that God is one of the leading causes of death, has been for thousands of years. Hindus, Muslims, Jews, Christians, all taking turns killing each other because God told them it was a good idea. The sword of God, the blood of the lamb, vengeance is mine, millions of dead motherfuckers, all because they gave the wrong answer to the God question.
 
'You belive in God?'
'No.'
Bang dead.
'You belive in God?'
'Yes.'
'You belive in my God?'
'No.'
Bang dead
 
George motherfucking Carlin! (priporočam celoten ogled videa ;))

Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#280 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 414 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 04 april 2016 - 16:52

Gotta give credit to the man!  :stima:  :spostovanje:


The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#281 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 694 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 10 november 2016 - 15:36

Izpoved mame, ki je splav izbrala, ker je bilo resno ogroženo njeno življenje.

 

Kratek izsek:

 

Božji otroci na glas molijo pred ljubljanskimi ginekološkimi poslopji. Zavod Živim je na pročelju frančiškanske cerkve na osrednjem ljubljanskem trgu teden dni noč in dan vrtel propagandni film proti pravici do splava. Vidni predstavnik RKC Tadej Strehovec je za Dnevnik izjavil, da bi splav prepovedal tudi ženskam, katerih življenje je ogroženo. Angelca Likovič pa na javni televiziji razlaga, da bi k donositvi otroka prisilila tudi posiljene ženske, in sicer zato, da bo Slovencev več!? In po tem jo povabijo še enkrat, v še daljšo oddajo!?
 
Z vsako novo izjavo, z vsakim novim javnim nastopom nas ponižujejo. Silijo nas, da bi se počutile krive. Zmerjajo nas z morilkami. Tudi mene. Po vsem, kar sem morala prestati.
 
Oprostite, ampak to je odvratno. Kaj tako brezsrčnega lahko izjavi le kdo, ki se ne zaveda, kako zelo težko je sprejeti odločitev za splav in ga tudi narediti. In v kako brezizhodni stiski so praviloma ženske, ki se odločijo zanj. No, seveda pa kaj tako brezsrčnega lahko izjavi tudi kdo, ki je preprosto zloben. Ker na sovraštvu do soljudi gradi svoj vpliv in politično kariero. Kajti kaj drugega je to, čemur smo priča te dni, kot sovraštvo? To ni ljubezen do nerojenih ljudi. To je sovraštvo do živih. Do žensk in deklet.

Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#282 UK4EVER

UK4EVER

  nov na sceni

 • Člani
 • 236 prispevkov
 • Pridružen: 15.06.2015
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 13 november 2016 - 20:25

Definitivno ZA

#283 milkyway

milkyway

  piščan'c

 • Člani
 • 137 prispevkov
 • Pridružen: 17.03.2015
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 08 marec 2017 - 16:02

http://www.zurnal24....e-clanek-286996

Podn od babe :/

#284 rotterdam

rotterdam

  biskvitek

 • Člani
 • 38 prispevkov
 • Pridružen: 09.10.2016
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 08 marec 2017 - 23:40

Pravica do splava, utemeljena s tem, da je ženska lastnica svojega telesa in lahko z njim dela kar želi, se teoretično ne razlikuje od pravice do samomora.

V praksi pa s splavom pač škoduješ nekemu živemu bitju, ki se pač še ni rodil.

 

No, kljub vsemu je splav legalen, evtanazija pa ne.

 

Osebno mislim, da je ženska, ki najmanj trikrat naredi splav, zrela za psihiatrijo, zapor ali sterilizacijo.

 

Moje mnenje.


Prispevek uredil/a: rotterdam, 08 marec 2017 - 23:40.

my name is Reiner


#285 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 694 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 marec 2017 - 01:26

Pravica do masturbiranja, utemeljena s tem, da je moški lastnik svojega telesa in lahko z njim dela kar želi, se teoretično ne razlikuje od pravice do samomora.

V praksi pa z izlivom pač škoduješ nekemu živemu bitju, ki se pač še ni rodil.

 

No, kljub vsemu je masturbiranje legalno, evtanazija pa ne.

 

Osebno mislim, da je moški, ki najmanj trikrat doživi izliv, zrel za psihiatrijo, zapor ali sterilizacijo.

 

Moje mnenje.

 

Jaz ne opazim nobene razlike med tvojim in mojim zapisom, rotterdam.

Zarodek je ravno toliko živ kot spermij (pač celica ali več njih z dednim materialom), pa dvomim, da imaš tako stalinistično mnenje tudi do drkanja.


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#286 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 414 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 09 marec 2017 - 07:59

Thumbs up postu tik nad mano!  :stima:  :stima:  :stima:


Prispevek uredil/a: sense_sensibility, 09 marec 2017 - 07:59.

The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#287 bosie

bosie

  piščan'c

 • Člani
 • 177 prispevkov
 • Pridružen: 30.06.2006

Objavljeno 11 marec 2017 - 09:47

BBB, zdi se mi nepravilno primerjati masturbacijo, ki je jalova raba spolnih celic enega človeka, s splavom, ki je uničenje celic novega človeka. Zarodek ni ne oče in ne mati, ampak je novo bitje - otrok v nastajanju. In to bitje ženska, ki naredi splav, izniči.#288 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 694 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 11 marec 2017 - 13:29

Meni se zdi pa več kot pravilna in primerna primerjava. Seveda spolnih celic in zigote ali zarodka popolnoma ne enačim, je pa primerjava spolnih celic z zigoto ali zarodkom veliko bolj primerna kot primerjava zarodka z otrokom, torej z novo visoko razvito samostojno entiteto z vsemi življenjskimi funkcijami. Govoriti o skupku celic kot o novem človeku, celo otroku, je nepravilno. 

 

Lahko dlakocepimo, podajamo natančne definicije spolnih celic, zigote, morule, zarodka, ploda in vseh ostalih vmesnih faz, naštevamo njihove lastnosti, funkcije, podobnosti in razlike, samo dvomim, da je to resnično primarni namen. Močno dvomim tudi, da imamo dovolj znanja iz biologije, da bi te stvari lahko suvereno presojali in sam pravzaprav tega niti ne poskušam. Sam se zgolj postavljam na stran znanstvenega konsenza, da je splav sprejemljiv do določene faze razvoja nove entitete in nič več.

 

Če je pa kdo tako suveren in ima trdne argumente proti ustaljenim znanstvenim stališčem, pa bom prvi v vrsti, ki bo vesel, da jih predoči. Sem pa - mislim da racionalno - vnaprej skeptičen, ker gre pri splavu pogosto zgolj za moraliziranje in obtoževanje žensk, nemalokrat s strani takih, ki se požvižgajo tudi na druge znanstvene ugotovitve in teorije, od evolucije pa celo do teorije gravitacije ali (ne)okroglosti Zemlje. Da manjka dokazov, pravijo, hkrati pa ne rabijo niti enega dokaza v obstoj raznoraznih govorečih kač, grmov in podobnega, pa so v to močno prepričani. Ne namigujem, da je kak sogovornik v tej temi tako za les, da je v opisani poziciji, prav nasprotno, verjamem, da je pri nasprotovanju splavu v ozadju resnična dobronamernost. A dobronamernost še ne garantira dobrega izida...

 

V kolikor zigoto ali zarodek pojmujemo kot novega človeka ali otroka, potem je vsaka neuspela nosečnost po defaultu umor ali vsaj uboj. Pravno-formalno je potrebno po slovenski zakonodaji vsaki ženski, ki doživi spontan splav, potemtakem prisoditi zaporno kazen od enega do desetih let. Prav tako vsem ženskam, ki jim "ne uspe" vgnezdenje oplojenega jajčeca (sila pogost pojav). Potem jim je treba vsiljevati otroke, češ kaj si pa dala noge narazen? A ne moreš si ga privoščit? Ja, potem ga pa ne imej. ... ????

 

Lahko je nam, ki nam nikoli ne bo treba čez tako mučno odločitev ali splaviti ali ne. Se pa zgolj sprašujem, zakaj je toliko otrok v pomanjkanju, če nam je toliko do njih in se zaklinjamo na svetost življenja. Kaj ni življenje sveto tudi po tem, ko pride ven iz maternice? Kaj ni življenje sveto tudi ko iz otroka odrastemo v odraslo osebo (bohnedaj v žensko)? Ali potem humanost ne velja več? So potem pogoji življenja nepomembni?


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#289 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 414 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 12 marec 2017 - 11:32

 

 

Lahko je nam, ki nam nikoli ne bo treba čez tako mučno odločitev ali splaviti ali ne. Se pa zgolj sprašujem, zakaj je toliko otrok v pomanjkanju, če nam je toliko do njih in se zaklinjamo na svetost življenja. Kaj ni življenje sveto tudi po tem, ko pride ven iz maternice? Kaj ni življenje sveto tudi ko iz otroka odrastemo v odraslo osebo (bohnedaj v žensko)? Ali potem humanost ne velja več? So potem pogoji življenja nepomembni?

 

Točno tako. Dušebrižnike, ki svetu IN Bogu kradejo čas s pobožnjakarskimi litanijami pred kliniko, bi jaz poslala v vzgojne zavode vseh sort, med otroke s socialnega dna, otroke s posebnimi potrebami, vzgojno zanemarjene in zlorabljene otroke, naj tam raje naredijo kakšno Bogu všečno delo, če jim je pa toliko do otrok. Naj se ukvarjajo raje s temi otroci, ki jih družba zaznamuje, prežveči in izpljune, naj tem otrokom nudijo vso ljubezen in podporo, ki je bojda na hektolitre prelivajo, pa bo morebiti na svetu kak klošar manj, kak nasilnež manj, kak psihopat manj, kakšen kriminalec manj. In kak ljubljen človek več. 


The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#290 Mer

Mer

  nov na sceni

 • Člani
 • 224 prispevkov
 • Pridružen: 20.11.2013

Objavljeno 18 julij 2017 - 09:57

Podpiram pravico do splava in mislim, da imamo glede tega v Sloveniji precej dobro zakonodajo. Nisem pa tako liberalna kot so nekateri, torej, da bi dovolili splav ne glede na razvojno stopnjo plodu. Zdi se mi, da ženska lahko do 10. tedna oceni, da gre za nosečnost in jo do takrat prekine. Če pride do izjemnih primerov pa o tem odloči komisija. Zabavno mi je, da je življenje sveto samo, ko pride do nerojenih in umirjajočih. Isti ljudje, ki so striktno proti evtanaziji in splavu so tudi ljudje, ki največkrat podpirajo vojne intervencije. iz tega lahko potegnem, da je tvoje življenje nekaj vredno samo, če si nedonošen...potem si pa zrel za odstrel. :D 

Sem mnenja, da je najboljša preventiva pred neželenimi nosečnostmi izobrazba. To, da ženska pride več kot 3x delat splav ima nekaj čudno zvezano v glavi (glede na dostopnost kontracepcije), seveda z izjemami, kot so npr. žrtve nasilja (poznam en takšen primer). Seveda ima ženska pravico do izbire življenjskega sloga, s tem do zanositve in ukrepanja proti neželeni nosečnosti. Država pa naj odloči koliko neodgovornih dejanj bo še brezplačno tretirala. 

Glede gibanja za popolno ukinitev splava je pa tako škoda izgubljati besede.  Zviševat nataliteto s takimi manevri kot so prepoved splava je tok škodljivo in neumno, da sploh ne znam ubesedit ogorčenja. Nič ni boljšega za državo,  kot starši, ki si niso želeli otrok in porast rojenih otrok z motnjami v razvoju oz hudimi fizičnimi okvarami, ki bi jih lahko videli že med nosečnostjo. #291 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 694 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 02 november 2017 - 12:45

 
V Londonskem okraju Ealing nasprotniki splava ne bodo smeli več protestirati pred kliniko Marie Stopes. Svetniki tega okraja so odločili, da klinika lahko vzpostavi zaščitno območje, kjer nasprotniki splava ne bodo več smeli protestirati.
 
[...] že 30 let tako imenovani protestniki za življenje lahko z namenom povzročati strah, šok in žalost z medicinsko povsem napačnimi predstavitvami fetusa vznemirjajo ženske, ki iščejo zdravstveno pomoč. John Hansen-Brevetti, izvršni direktor klinike Ealing, pa pravi, da ženske to, da se morajo vsak dan soočati s hudimi kritikami, spravlja v jok. »To ni ne protest ne podpora, to je trpinčenje in zloraba,« pravi. Protestniki namreč ženske, ki prihajajo na kliniko, kličejo »mama«, razlagajo jim, da jih bodo lovile duše splavljenih fetusov, kažejo jim fotografije splavljenih fetusov.

Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#292 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 694 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 20 maj 2018 - 13:24

Na Hrvaškem protesti proti pravici žensk do splava


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#293 provokatorka

provokatorka

  Častna članica

 • Člani
 • 1 697 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2004

Objavljeno 20 maj 2018 - 17:04

Me ne čudi. Znano je, da Hrvatice težko opravijo splav v drugih mestih Hrvaške, npr. tudi v večjem mestu kot je Split. Ginekologi se pač sklicujejo na ugovor vesti. Tako z otokov in iz Dalmacije ter Slavonije v večjem številu hodijo opravit splav ravno v Zagreb. Če bo še v Zagrebu postalo podobno vzdušje kot v Splitu, bodo začele hoditi v Ljubljano... :?

Sicer pa tudi v Sloveniji, če bi Primc zmagal... ampak, saj vemo, da ne bo.


Ljubezen je večna, dokler traja.
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov