Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Outiranje sorodnikom


92 odgovorov v tej temi

#76 JazzU

JazzU

  piščan'c

 • Člani
 • 52 prispevkov
 • Pridružen: 02.11.2010
 • Lokacija: primorska tako ali drugače

Objavljeno 30 oktober 2015 - 21:15

Bravo.
Jaz se pri 37 se nisem outirala mami in bratu. Oceta nimam vec.
Sicer pa vedo mojih nekaj dobrih sodelavcev in poembnih drugih ter seveda moja najboljsa prijateljica.
Ma ni dober obcutek.

Uf,...cakam in meckam in leta bezijo.

Res kapo dol vsem tistim, ki ste to ze naredili.


Obožujem tiste, ki hrepenijo po nemogočem.  Johann Wolfgang von Goethe :)

 


#77 sonček

sonček

  zasvojen

 • Člani
 • 612 prispevkov
 • Pridružen: 19.07.2006

Objavljeno 04 november 2015 - 07:49

Jaz sem se ouitrala pred 12-mi leti staršem in sestri.Preko pisma. Mami je sprejela dobro, čeprav se nisva nikoli pogovarjale o tem. me je pa podpirala. videlo se ji je da ji je vseeno kaj drugi govorijo, važno ji je bilo da sem jaz srečna. ati pa se je sprenevedal vse do predlani, ko je končno dojel, da se ne bom spremenila in da je bolje da me sprejme. tako mene, kot mojo partnerko. Sestra se me pa sramuje, ampak se ne sekiram kaj preveč, ker js se nimam ničesar sramovat. in je to moje življenje, s katerim sem zadovoljna in srečna.  :mavrica:#78 Podganca

Podganca

  piščan'c

 • Člani
 • 129 prispevkov
 • Pridružen: 23.04.2009
 • Lokacija: Okolica Ljubljane

Objavljeno 06 december 2015 - 20:10

Povedala staršem da me zanimajo tudi ženske in sta oba v redu sprejela.  :mrgreen: Kr ponosna nanju. Sicer pa nimam navade o svojih zadevah doma razlagat ali kogarkoli domov vozit tko da nimam pojma če sta mlajša brata pogruntala al ne. Za ostale sorodnike mi pa iskreno povedano dol visi. 


I’m not really funny. I’m just incredibly mean and everyone thinks I’m joking.


#79 idoru

idoru

  redni gost

 • Člani
 • 332 prispevkov
 • Pridružen: 09.07.2015
 • Lokacija: u hribih

Objavljeno 09 december 2015 - 10:24

No jaz sem kaksne 14 dni nazaj po znj letih bila v beznem stiku z mamo in ji povedala, da imam partnerko. Ni blo nazaj replike na to temo, tako da nevem. Fotra pa nisem vidla ze 10 let tko da idk either. Predvidevam, da nihce ni presenecen.

Prispevek uredil/a: idoru, 09 december 2015 - 10:24.

It doesn't matter what we want. Once we get it, we want something else.


#80 milkyway

milkyway

  piščan'c

 • Člani
 • 137 prispevkov
 • Pridružen: 17.03.2015
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 09 junij 2016 - 01:40

Outiranje je najbrž res velikega pomena večini LGBT populaciji. Sam se reeess želim outirat mami in atu vendar mi enostavno negre z jezika. Zakaj se želim outirat? Ker sem sit konstantnega prekrivanja in laganja. Bliža se čas, ko bom moral sprazniti sobo v domu in takrat nameravam ostati pri fantu. Pa še dokaj dobro študentsko delo sem si našel tukaj na gorenskem. Ampak kako razložiti staršem kje živim? Mama me že ves čas zaslišuje. Po telefonu mi toži, da pogreša najine pogovore. No prejšni mesec sem zelo nepremišljeno rekel, da mogoče pa ni vse tako enostavno kot se njej zdi. Od tega trenutka naprej se je vse le še stopnjevalo. Ta teden pa spet jovo na novo. Spet zasliševanje. Kaj je? Je mogoče starejša? Ima otroka? In v navalu jeze sem rekel: oh mami pa sej sploh ni na drugi strani težava! Težava je pri meni! V tistem trenutku sem sedel v avto in odšel nazaj na gorensko. Bil sem žalosten in jezen nase ker ji nisem in nisem mogel povedat dejstva. Ko sem prišel v sobo sem v roke vzel kuli in papir. Nastalo je pismo, dolgo 4 strani. V njem sem izlil vsa svoja čustva glede moje spolne usmerjenosti.
Po pogovoru s fantom pa sem misel na oddajo pisma malo opustil. Mislim da bi bilo bolj fer vse to narediti v živo. Nočem, da bi starša imela občutek, da si priznanja ne zaslužita slišati v żivo.
Rok za izselitev se vztrajno bliža. Pismo čaka na pisalni mizi. Kdaj bom naslednjič prišel domov pa nevem. Mogoče bi bila ena od rešitev, da jima jaz osebno in v živo preberem pismo. No pismo bi bila le opora pri izgovorjavi dokaj "težkih" besed. Huh počasi bo treba narediti ta nov korak.

#81 Quechua

Quechua

  piščan'c

 • Člani
 • 113 prispevkov
 • Pridružen: 21.11.2011

Objavljeno 09 junij 2016 - 08:42

Hehe... Sem kar malo obudil spomine, dve leti bo zdaj, kar sem mami povedal in tudi pri meni je šlo za neko zaslisevanje, ko sem začel hoditi k fantu :)
In pol je enkrat vprašala, pa zakaj ne poves kam hodiš in moj odgovor je bil: Joj, mami, zato, ker imam fanta :)
In pol 10 sekund tisine, pol se je pa kar usulo iz mene. Sem ene pol ure imel monologa, za katerega nisem vadil, ampak je kar vrelo iz mene. Na lep in kulturen nacin. Pol sem sel k fantu, dal par dni mir in potem povabil mamo na kavo ter ji ponudil moznost za vprasanja. Sedaj sta s fantom FB prijatelja, fotr (tu sem zadolzil mamo, da mu pove), pa se pocasi navaja na idejo, da mu je sine peder :)
Ampak tko je, zivljenje ni potica, jaz pa sem srecen :)
"Stop acting as if life is a rehearsal. Live this day as if it were your last. The past is over and gone. The future is not guaranteed."
"The secret of happiness is freedom. The secret of freedom is courage."

#82 milkyway

milkyway

  piščan'c

 • Člani
 • 137 prispevkov
 • Pridružen: 17.03.2015
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 21 junij 2016 - 19:12

Dva tedna nazaj je odkar sem pisal, da se želim outirat. No sedaj sem!

Vse pa se je zgodilo čisto spontano, ko mi je ata poslal sms, da naj pridem kaj domov. Ta sms je vodil do pogovora po telefonu z atom. Ker sem vedel, da bo tudi sestra z druzino doma sem še njo poklical in ji povedal. Ta dva pogovora preko telefona sta se mi zdela zelooo lahka. Mami pa sem se outiral, ko sem prišel domov. Sledil je pogovor. Veliko je bilo solza. Sledil je še pogovor s sestro, nato spet z mamo, itd. Vendar sem vedno govoril popolno resnico in nisem olepševal stvari.

Sedaj zame vedo mama, sestra, ata in teta. Vsi so to sprejeli brez izpadov. Začudenje je seveda bilo. Ata je nato še spraševal sestro za morebitne terapije. Od kar sem se outiral se zaradi faksa in dela še nismo videli, sem pa imel še par pogovorov preko telefona. Prav tako pa sem spodbudil ata, da naj se z mamo temeljito pogovorita o tem.
Sedaj normalno funkcioniramo naprej. Mogoče sem s tem še bolj poglobil zaupanje, ker sem postal iskren z njimi.

Priznam, da sem se tisti dan zelo bal vsega tega. Bal sem se zavrnitve, obtožb,...
K sreči je moja družina zelo čudovita in so me sprejeli takega kot sem.

Pred outiranjem sem upal, da so vsi moji predhodni namigi in skrivno življenje, vsaj malo nakazali kaj sem, vendar se jim ni niti sanjalo, da bi bilo kaj takega. Z izjemo ata, ki je od predreferendumske domače kampanije ZA malo sumil.

#83 crazy_daisy

crazy_daisy

  Častna članica

 • Člani
 • 464 prispevkov
 • Pridružen: 26.02.2005

Objavljeno 25 junij 2016 - 13:13

Milkyway, lepo, vesela zate! :-) :mavrica:

#84 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 07 marec 2018 - 11:52

V zadnjem letu sem izvedla dve outiranji. Eno malce bolj bizarno, eno ne.

 

Materi sem povedala, da sem v resnici biseksualna, kar sem ji rekla že leta nazaj, ko sem se outirala prvič, pa je tako zagrabila za to, kao aha faza, da sem ji nonstop tupila v glavo, da sem lezba, ker do moških do nedavnega nisem imela skoraj nobenih romatičnih čustev. Outirala sem se dejansko, ko sem prvič v odraslem življenju čutila, da je tu intenzivnost čustev in dojemanje povsem enakovredno vsemu kar čutim do žensk. V bistvu ji je tekom let postalo vseeno, že na začetku je bila precej indiferentna, pestilo jo je le, da nisem povedala očimu, ki

 

sem mu povedala zdaj. Je rekel, "človek mora bit, kar mora bit, to je povsem tvoja stvar". Konec pogovora. Z njim si nikoli nisem bila blizu v smislu, da bi mu karkoli osebnega govorila, v bistvu si med sabo v družini nismo nikoli govorili nič osebnega, tako da je bilo zame to zelo težko nekje sploh omeniti, zdaj je pa kar bleknilo iz mene.

 

Kar se tiče teh stvari so moji ful kul, vsi. Eni v širši družini vejo, ampak tako velik del moje družine je, kako naj se izrazim, regresivno levičarsko "napreden", da mi je zoprno povedat, ker mi bodo nonstop govorili, da to ni ničesar takšnega in mi še srali po glavi s kakimi sjw bučkami. Imeli tendenco to izpostavljat ali me silit, da naj kam pripeljem punco. Ja, dobesedno nočem se outirat, ker so "preveč liberalni" in se jim niti sanja ne kako bi bila gej oseba lahko naprimer multidimenzionalno bitje, ki *vstavi moj tipičen državna joška rant o gej stvareh*. They're so ...šablonsko faking nekikarneznamubesedit. Bit gej sredinska pi*da je težje, kot si predstavljate.

 


Prispevek uredil/a: Alix, 07 marec 2018 - 11:53.


#85 Requiem

Requiem

  biskvitek

 • Člani
 • 38 prispevkov
 • Pridružen: 26.02.2018
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 marec 2018 - 19:59

Moja mami je za vsakega mojega fanta tam nekje do 16. leta rekla, da ali rahitično hodi, je baraba, debil itd. In potem je pred kakšnimi 18 leti na moje "razodetje" reagirala z gastritisom v smislu: "Zaradi tebe bruham kri. In ne, ne boš šla študirat v Ljubljano, boš dobila AIDS in nihče te nikoli ne boš zaposlil. Pa zakaj si mi morala to naredit, ko pa si imela vedno tko superca fante?" Jaz pa nazaj ala daj ne seri in watch me! Pa sem šla, dobila takoj mega job in zelo hitro je onemela. Itak je vmes povedala fotru in o tem se nismo potem nekaj časa nič pogovarjali. Nato je sledil nek moj brsdej s familijo, ko se ala vsi dobimo in žremo in mi vsak da neki keša. Ravno sem bila na troli in pravim mami, da prideva obe. "Kdo obe?" Ja, jaz in moja punca. "A si ti zmešana, a hočeš, da babico kap in da jo bom pol poslušala, kako bo meni nakladala in me spraševala, kdaj se ti je dokončno zmešalo?" Takrat me je tako razpizdila, da sem ji rekla, da naj potem kar sama praznuje moj brzdej, ker mene ne bo videla, dokler ne morem domov privlečt, kogar hočem. Vmes je očitno šla fotru tarnat in jo je moral natulit, ker je čez 5 minut zvonila in rekla: "Dobro, pridita obe." In sva prišli obe, potem je morala imeti svoj slavnostni govor, češ, kako je pa to zdaj moja punca. Vsem je bilo zabavno in dejansko čisto normalno. Stric mi je potem za punčinim hrbtom kazal palec, kao good catch, kar dela še danes, jaz pa potem samo vrtim z očmi. Mami je sicer že leta noro ponosna name glede tega, ko sem imela kakšen brejkap, me je tolažila in dejansko podpirala. Fotr je pa sicer bolj tak, da nikoli o tem ne govoriva, nikoli me za nič ne pohvali itd., a potem od sosedov slišim, kako je glavni aktivist v okolišu in vsem pere zadrte glave. 

 


The funniest thing about this particular signature is that by the time you realize it doesn't say anything it's to late to stop reading it!


#86 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 731 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 marec 2018 - 20:29

@Requiem

 

10. marec je dan mučenikov, glej da bo fotr dobil kaj lepega (no, tudi klic in čestitka bo zadosti). Ljudem, ki najmanj čustva kažejo, takšne stvari največ pomenijo.


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#87 Requiem

Requiem

  biskvitek

 • Člani
 • 38 prispevkov
 • Pridružen: 26.02.2018
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 marec 2018 - 20:44

@BBB

 

Mu bom podarila to, česar se vedno najbolj razveseli. Hint: držiš ga med dvema prstoma in vsake toliko pomakneš proti ustom. :P


The funniest thing about this particular signature is that by the time you realize it doesn't say anything it's to late to stop reading it!


#88 ChasingKites

ChasingKites

  piščan'c

 • Člani
 • 89 prispevkov
 • Pridružen: 07.11.2015
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 09 marec 2018 - 23:36

Jaz sem staršema povedal pred malo več kot 3 leti, malo zatem, ko sem šel v srednjo šolo, ker sem se pač zatreskal v enega tipa in je vse kazalo na to, da bo nastalo nekaj resnejšega. Ni mi več bilo do nekega skrivanja in laganja samemu sebi, ker sem se svoje spolne usmerjenosti začel zavedati že 2 leti prej. Mamo sem enostavno nekega večera poklical v svojo sobo in ji povedal, da mi je všeč fant, saj se mi je zato, ker mi je več let govorila, kako z ''drugačnimi'' ni nič narobe, zdela oseba, ki bi vse skupaj najbolje sprejela. Dolga tišina. Jok. Pogovarjanje. Še več joka. Naslednji dan me je prisilila, da povem očetu (za kar nisem bil niti slučajno pripravljen, saj je oče vedno govoril, kako je to ogabno in ne vem kaj vse, pa vendar je oče skomignil z rameni in rekel, da pač je tako kot je in da glede tega nihče ne more nič, pa da naj se ''nehamo pizdit'' (jaz, mama in sestri smo takrat vsi jokali), kar je bil konkretno bolj pozitiven odziv od pričakovanega. :D Mama se sicer potem kar nekaj časa ni pogovarjala z mano, razen ''Kako gre v šoli?'' in ''Pridi jest,'' ko pa se je spet začela pogovarjati z mano pa se z mano ni pogovarjala tako, kot bi se starš moral z otrokom pogovarjati, pa tudi storila mi je nekaj stvari, ki jih starš otroku, vsaj po mojem mnenju, ne bi smel nikoli - na primer pri 15 letih otroku reči, da naj pri 18 ''spizdi od hiše, ker ne bo noben prenašal njegovega pederaštva.'' (Ostali 4 člani družine so SUPER sprejeli, samo mama je dajala neko kontro, češ da ne bo vnukov itd. itd.) Verjetno ne rabim razlagat o tem, kako odnos z mamo od takrat naprej ni niti približno isti, kot pred outanjem, in to tudi nikoli več ne bo. Zdaj je sicer sprejela, meni pa je tudi vedno bolj vseeno, kaj si kdo misli in če kdo kaj opazi oziroma me ima na sumu.


Prispevek uredil/a: ChasingKites, 09 marec 2018 - 23:37.

My hobbies include day-drinking, sinning and rimming.


#89 Water

Water

  gay friendly

 • Člani
 • 19 prispevkov
 • Pridružen: 29.06.2017

Objavljeno 16 november 2018 - 18:21

Pristajam na iskrenost, čeprav se za to včasih plača visoka cena.


Let it all go. See what stays.


#90 Lilith92

Lilith92

  biskvitek

 • Člani
 • 40 prispevkov
 • Pridružen: 12.11.2018

Objavljeno 17 november 2018 - 12:52

Sam se nisem avtiral še nobenemu od sorodnikov. Mislim, da bi vsi mislili, da se zajebavam, če bi jim kot heteroseksualni moški povedal, da si želim biti ženska.

#91 fajmoster

fajmoster

  gay friendly

 • Člani
 • 15 prispevkov
 • Pridružen: 11.09.2018

Objavljeno 23 november 2018 - 18:43

Ne vem česa jaz ne razumem, ampak outiranje se mi zdi tako malo old fashioned. A je pomembno za družbo, da ve s kom jaz spim in kaj počneva, ko spiva skupaj? Ne. Torej, zakaj outiranje? Pač se obnašaš, kot da se to nikogar ne tiče in delaš po svoje. Naj te oni vprašajo. Vrži žogivo njim. Ker če te oni vprašajo, dobiš zadolžnico ... in če so tečni jih lažje spraviš v kot (kot npr. "vidiš, če ne bi vprašala, bi se lahko sprenevedali, kot smo se do zdaj").#92 Nokian

Nokian

  piščan'c

 • Člani
 • 83 prispevkov
 • Pridružen: 20.02.2012

Objavljeno 23 november 2018 - 20:31

Ne vem česa jaz ne razumem, ampak outiranje se mi zdi tako malo old fashioned. A je pomembno za družbo, da ve s kom jaz spim in kaj počneva, ko spiva skupaj? Ne. Torej, zakaj outiranje? Pač se obnašaš, kot da se to nikogar ne tiče in delaš po svoje. Naj te oni vprašajo. Vrži žogivo njim. Ker če te oni vprašajo, dobiš zadolžnico ... in če so tečni jih lažje spraviš v kot (kot npr. "vidiš, če ne bi vprašala, bi se lahko sprenevedali, kot smo se do zdaj").

Naučiti se moraš pač podajati žogico na obe strani oziroma da te ne pade v out.

Kar se pa outiranja tiče ti pa priporočam, da zadevo spelješ s pomočjo znanca oziroma znanke nasprotnega spola in postopoma.#93 Blonti

Blonti

  piščan'c

 • Člani
 • 144 prispevkov
 • Pridružen: 01.08.2006
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 23 november 2018 - 22:51

Mislim, da je izraz "razkritje" dovolj primeren, da ni potrebno uporabljati "outiranja". Ali še hujšega "avtiranja"... ;)

Seveda se ni nihče dolžan razkriti svojemu okolju (sorodniki, prijatelji, sodelavci, sosedje, znanci...). Ampak v teh krogih hočeš nočeš spoznaš del zasebnosti ljudi okrog sebe: kdo so njihovi partnerji, imena/števila njihovih otrok, če so poročeni/ločeni, kje so bili na dopustu, kakšne hobije imajo... različne stvari. Ker je to pač del življenja, ljudje se (o tem) pogovarjajo pa če nam je prav ali ne. Stališče "moje življenje se nikogar ne tiče - nič vam ne bom povedal" ima pač določene posledice. Vsak pa se mora sam odločiti če (in kdaj) bo določenemu okolju razkril svojo spolno usmerjenost ali ne. Ter posledično koliko svoje zasebnosti bo delil z drugimi.

Sem (že precej let) razkrit in imam zelo pozitivne izkušnje. Zaradi sproščenega odnosa do tega, sem že odgovoril na marsikatero vprašanje in razbil kakšen stereotip ali tabu. Predvsem meni je bilo potem lažje, ker ni več bilo potrebe po iskanju odgovorov, pojasnil ali izgovorov (ko naju je s partnerjem nekdo videl v trgovini, kinu, na ulici...). Pa tudi lažje je bilo pojasnjevanje zadev (odpiranje oči in resnice), ko je bila razprava v času referendumov (predlog novega družinskega zakona in predlog nove definicije zakonske zveze) . Nekateri sorodniki so zgolj zaradi naju s partnerjem šli podpret predloga zakonov, ker bi sicer ostali doma (ker se "njih to ne tiče").
Be smart! Think before you speak!
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov