Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Outiranje sorodnikom


92 odgovorov v tej temi

#1 Eos

Eos

  Častna članica

 • Člani
 • 782 prispevkov
 • Pridružen: 26.07.2008

Objavljeno 04 marec 2009 - 15:45

Lep pozdrav!
Upam, da z umestitvijo teme v forum nisem popolnoma zgrešila. Zanima me, koliko vas je outiranih sorodstvu oz. koliko vaših sorodnikov ve za vašo usmerjenost. In pa - kakšne so bile reakcije.

Moja težava je sledeča. Staršem, sestri in kar nekaj prijateljem sem se brez težav outirala tekom lanskega leta. Odzivi so bili zelo pozitivni, o svoji lezbični vezi se z vsemi, ki vedo zanjo, pogovarjam tako zlahka kot o katerikoli hetero vezi predtem. Nimam tudi nikakršnih težav z izkazovanjem naklonjenosti v javnosti, seveda pa ne izvajam nikakršnih eksibicionističnih predstav na potencialno nestrpnih mestih. Torej - do pred kratkim sem se imela prav super.

Prišlo pa je do neljubega dogodka, nekdo, ki sem mu zaupala, je bil malo preveč iskren in vest, da imam punco, je zapustila krog prijateljev. Vsi, ki so po tej poti izvedeli, so sicer obljubili, da je ne bodo širili, ampak, saj veste, ko takšna novica pride na plan, je ne moreš zaustaviti.
Mene to sicer ne moti kaj pretirano, ničesar se ne sramujem in ni mi težko pokazati, koga ljubim, težavo mi pa predstavljajo stari starši in drugo nadebudno sorodstvo. Babici in dedka so namreč (kot to pritiče njihovi starosti) precej tradicionalistični, ena izmed babic je poleg tega tudi strašansko verna. Že v preteklosti so se vsi štirje obregali ob moje veze, kakršnekoli so bile (ob tiste, za katere so pač vedeli), pa tudi ob vse ostale odločitve v mojem življenju (pač, življenski stil, osebnostni stil(i), izobraževalne odločitve, mah, ni, da ni. Še celo ob psa.). S tem, da so se obregnili, seveda mislim, da mi vsako drobnarijo nenehno mečejo pod nos in niso sposobni speljati normalnega pogovora brez konstantnih očitkov, ki letijo na moje osebne odločitve (ki se njih seveda prav nič ne tičejo). Vse skupaj sem se navadila čisto efektivno blokirati oz. ignorirati tovrstna jamranja.
Ampak starih staršev zaradi moje odtujenosti moja intima prav nič manj ne zanima in vprašanja glede mojega življenja zdaj letijo na moje starše, na mojo sestro. Ki pa so že naveličani prirejati resnico o moji vezi. Zadnjič mi je torej oči svetoval, naj se starim staršem preprosto outiram, kajti njim je že dovolj tega, da lažejo zame.

In zdaj me zanima, kaj o tem mislite vi. Sama imam namreč občutek, da sem v tovrstno outiranje zaradi okoliščin (nepričakovano širjenje informacij, slaba volja staršev) skorajda prisiljena, sama se zanj še ne bi odločila. Vendar imajo po svoje prav - ČE moja veza pricurlja do starih staršev po nekih drugih kanalih, bodo poleg šoka užaljeni, da jim nisem sama povedala, prvi, ki bodo pa potem zasipani z vprašanji, bodo pa moji starši. Bremena nočem prelagati. Sovražim, da morajo zaradi mene oni nastradati. Po drugi strani se mi pa zdi, da imam sama pravico odločati, kdaj, komu in zakaj se bom outirala. Zdi se mi tudi, da bi na nek način moji starši morali sami najti način, kako se izogniti pogovorom o meni.

Po tretji strani pa v tem primeru prisegam na načelo "Ignorance is a bliss". Mojo katoliško babico bi pomoje čisto fizično kap, če bo izvedela, da imam punco. Že tako zaradi različnih odločitev svojih vnukov krivi sebe (ko je brat naznanil, da bo žongler, je doživela čisto krizo). Če pa še naznanim svojo usmerjenost, se bo pa tako nadse kot nadme spravila s pravimi eksorcističnimi metodami :delo:

Torej - kaj predlagate - outirati se sorodstvu in tvegati smrtne zamere ali ostati v relativno znosnih odnosih in zamolčati nekaj, kar me osrečuje?

#2 seal

seal

  nov na sceni

 • Člani
 • 274 prispevkov
 • Pridružen: 09.11.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 04 marec 2009 - 16:38

V mojem primeru je bil še najmočnejši odziv na outiranje pri mami. Ampak je postalo s časom vse kul… Pri starih starših je bil odziv pravzaprav prijetno presenečenje – še najboljši od vsega sorodstva – čeprav bi morda mislil, da zaradi starosti ne bo tako. Starost pomeni tudi neko umirjenost in modrost, zato ne imet predsodkov, da stari starši niso sposobni sprejemat tvoje drugačnosti. ;)
Sicer imamo vsak svojo specifično družinsko situacijo, zato boš morala sama presoditi in sprejeti odločitev, ampak na tvojem mestu bi jim čim prej povedal in to točno tako, kot si opisala nam (ali pa še kaj zraven)… z vsemi pomisleki, ki si jih tudi nam zaupala. Najbrž bodo znali ceniti odkritost. :)
Srečno! ;)

#3 KyoTai

KyoTai

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 15.02.2009

Objavljeno 04 marec 2009 - 19:29

moji stari starsi ne vedo za mojo usmerjenost :) babi bi mogoce razumela, samo dedi ... to pa ne bi slo po moje. starsi pa vedo. izvedeli so pred parimi leti in nekaj casa je bila res nocna mora biti doma, samo so se s casom navadili. kar se tice sester in brata so vedeli ze od vsega zacetka in so pozitivno sprejeli. prav tako okolica. tako, da zaenkrat nimam slabih izkusenj hvala bogu. punco lahko celo pripeljem domov, a greva raje k njej in njenim starsem, vendar le zaradi mojih starih starsev ...
garasu geshi ni kimi wo ukabe saiho no-kuchizukeshite

#4 Kalia

Kalia

  nov na sceni

 • Člani
 • 226 prispevkov
 • Pridružen: 01.12.2008
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 05 marec 2009 - 22:29

Starim staršem nisem povedala in jim tudi ne nameravam. Zakaj bi jim zagrenila še teh par let, ki jim je ostalo :) No, mal heca ;)

Sama tega ne doživljam kot prikrivanje nečesa, kar me osrečuje, ampak sploh ne čutim nobene potrebe po tem, da bi jim povedala.

#5 speaker

speaker

  piščan'c

 • Člani
 • 63 prispevkov
 • Pridružen: 07.08.2007

Objavljeno 08 marec 2009 - 00:49

Kot prvo to je moje življenje in z mojim življenejm lahko delam kar me volja daje, veselje, zadovoljstvo, itd

Mojim bližnjim in daljnim sorodnikom ter prijateljem se nisem še zaupal, da sem gej. NIKOLI ne nameravam povedat, da to kar sem pa tudi priznal ne bom.
Žal marsikdo ne bi zastopil, če pa bi že povedal pa bolje, da se ne bi rodil (zna se ZELO zakomlicirat). Saj veste stara populacija in neizobraženi ljudje mislijo, da so GEJI in LEZBIKE psihični bolniki, bolani ljudje, bedniki ... lahko bi našteval besede v nedogled. Moji starši bi me takorekoč vrgli iz hiše ven, če povem.

IN še enkrat NE NAMERAVAM priznat, da sem gej sorodnikom. Življenje je moje. Če bom hotel res uživati življenje pa bom moral iti v tujino. Slovenija je premajhna in JAZ imam veliko znacev. Še vsakič, ko sem kam šel sem srečal nekoga, ki smo se prejšne dni pogovrjali in na vaseh se take reči zvejo na kilometre daleč (zlasti te stare mamice vse takoj zgobcajo naprej). Pri nas zvemo vse, kar je v radijo 10 km. MOrje srečal vaščan, hribi srečal sorodnika (bratranca), grem v Lj srečam spet poznano osebo, grem smučat spet srečam sošolca in, če bi slučajno bil moj fant poleg, bi vsi začudeno gledal in že naslednji dan bi morda kdo zvedel, da slutijo, da sem gej. Na vaseh je življenje povsem drugačno od mestnega ali pa od naselja.

#6 Puff

Puff

  zasvojen'c

 • Člani
 • 759 prispevkov
 • Pridružen: 04.07.2008

Objavljeno 08 marec 2009 - 11:51

OK, jaz sem povedala samo mami pred približno 2.5 leti. Kot pričakovano je bila šokirana...potem mi je začela pripovedovati zgodbo kako je ona razmišljala o homoseksualnosti ko sem se rodila ni pa nikoli mislila, da se to v njeni družini lahko zgodi in blablabla vse še zraven. V glavnem ni bila navdušena, niti vesela, niti zadovoljna, niti nič pozitivno naravnana.

Zdaj imam pa končno prijatelja s katerim se poznava kakšno leto. On je edini v moji družbi, ki hodi ven v klube, ki so meni všeč (pa ne da sem izbirčna ampak ne morem vedno hodit tja, kjer se ne morem zabavat maksimalno). :) Logično, da bova potem skupaj hodila ven. Postala je sumničava, da jaz hodim z njim, pa naj se pazim kaj delam....v glavnem pozabila je na najin mali pogovor pred 2.5 leti. + on je temnopolt in ima tudi okoli tega predsodke. Najprej reče, da ni rasistka čez eno sekundo mi pa govori, da naj se ne zapletam z njim, ker "da črnca v družini pa že noče". :?:
Zdaj imam občutek, da se nisem outirala nobenemu :D

Ne vem, zakaj bi moralo to biti na mojem must do things seznamu...če bom povedala bo to popolnoma spontano. :) Ne resno, ker sem se za "outiranje" mami (ki to očitno ni bilo) pripravljala zelo dolgo časa. Sama psiha in živci so bili prisotni zraven...potem pa ugotoviš, da boš morala zadevo ponoviti še enkrat. Ne, hvala! :kaj:

#7 valda1

valda1

  nov na sceni

 • Člani
 • 272 prispevkov
 • Pridružen: 28.09.2008
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 08 marec 2009 - 16:49

Moj oče je napol zvedel pred letom in pol in bilo je grozljivo. Nekako sem se rešil ven z lažjo, a škoda je bila storjena. Nekaj časa sem bil pod strogim nadzorom in posledično sem postal paranoičen, da mi vseskozi sledi in da me morda celo snema, a sedaj sem na to postal otopel. Včasih me zaradi preteklosti verbalno napada in me spominja na moje "grehe".

Kdor se misli outirat, naj si prej zagotovi pogoje za življenje po najbolj črnem scenariju.
Kjer je v srcu ogenj, je ponavadi dim v glavi.

#8 lenanat

lenanat

  nov na sceni

 • Člani
 • 210 prispevkov
 • Pridružen: 14.01.2009

Objavljeno 08 marec 2009 - 19:56

JAz sem se najprej outirala teti, katere reakcija me je neznansko presenetila. S čisto mirnim glasom je rekla,..ja, veš, saj sem slutila že dolgo časa. :jaz cepec: Druga je bila prijateljica, ki mi je odgovorila enako, včeraj pa sta bili na vrsti še dve osebi. Moja druga teta, s katero sva se nekaj časa kregali v smislu: jaz: JA ona: NE jaz:jA ona:NE jaz: jA........čez nekaj časa je ugotovila, da mislim resno in potem je normalno sprejela. Potem pa sem se isti dan outirala še malce starejši osebi,...v bistvu moji bivši profesorici. Normalno je sprejela in rekla, da me bo podpirala kadar koli bi jo pač potrebovala. Družina in sorodniki pa še dolgo časa ne bodo izvedeli, ker mi gredo vsi po vrsti na živce (razen teti seveda). Ah ja, danes pa počivam. :D

Prispevek uredil/a: lenanat, 08 marec 2009 - 19:57.

Jebentiš.

#9 Puff

Puff

  zasvojen'c

 • Člani
 • 759 prispevkov
 • Pridružen: 04.07.2008

Objavljeno 08 marec 2009 - 20:05

Kdor se misli outirat, naj si prej zagotovi pogoje za življenje po najbolj črnem scenariju.


Še posebno, če je obrožen s primitivnim delom prebivalstva :?

#10 speaker

speaker

  piščan'c

 • Člani
 • 63 prispevkov
 • Pridružen: 07.08.2007

Objavljeno 08 marec 2009 - 22:43

Kdor se misli outirat, naj si prej zagotovi pogoje za življenje po najbolj črnem scenariju.

Se strinjam

#11 cobiss

cobiss

  piščan'c

 • Člani
 • 108 prispevkov
 • Pridružen: 03.09.2006

Objavljeno 09 marec 2009 - 02:06

Kdor se misli outirat, naj si prej zagotovi pogoje za življenje po najbolj črnem scenariju.

:D haha, žalostno dejstvo, ampak smešno povedano:)

jst se nism outiral nobenmu pa ne razmišljam ful o tem...bratranci pa sestrične se poročajo, jst pa še vedno samski kao in pol me z vseh strani napadajo...še sreča da vsi vejo kok sm zaposlen s študijem in delom, tak da je to zaenkrat izgovor. Vsekakor pa ni prijetno sploh tako se lagat....

#12 Puer

Puer

  piščan'c

 • Člani
 • 68 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2007
 • Lokacija: Štajerska

Objavljeno 09 marec 2009 - 08:26

Haha :D No, to si pa napisal isto kot bi napisal jaz sam. Večina bratrancev in sestričn ma resne partnerje in kao že o poroki razmišljajo, jaz pa vztrajam, da mam pretežki študij in itak premalo časa, pa si punce sploh ne morem privoščit :P Me pa kr pogosto napadajo glede tega, ampak počasi - počasi, postajam nesramen in odrezav v smislu "kaj vas pa briga". In jih res ne! :)

Aja... če pa ne bi hodil v šolo, pa bi bil vse skupaj en velik problem v stilu: "nič ne delaš, v šolo ne hodiš, pa punce nimaš - si peder?"... zato bom šolo po vsej verjetnosti še doolgo vlekel. Mi ustreza in tudi znanja je nikoli preveč.

Prispevek uredil/a: ženska, 10 marec 2009 - 00:11.
Citiranje prispevka tiste/ga, ki je pisal/a pred teboj, je povsem nepotrebno, kajne? ;)


#13 moonboy

moonboy

  piščan'c

 • Člani
 • 69 prispevkov
 • Pridružen: 16.09.2007

Objavljeno 12 marec 2009 - 01:02

Ja, jaz tudi nekako izkoriščam ta izgovor s faksom in prezaposlenostjo. Pa ne toliko pri starših kot pri drugih sorodnikih in znancih, ki jih redkeje vidim. Ponavadi hitro padejo kaka vprašanja o tem, ali že imam punco ali vsaj kako nagledano in v takih primerih je najlažje na hitro odvrnit pozornost s tem, da rečem, da nimam časa. Čeprav se mi zdi precej beden izgovor – za prijatelje pa zmeraj najdem čas :)

Starši na srečo nikoli ne postavljajo kakih nadležnih vprašanj. Verjetno zato, ker sem zmeraj bil izredno samotarski in ne pričakujejo, da se bom kmalu spremenil. Sicer jih o ljudeh, s katerimi se pogosto družim, sproti obveščam, zato so verjetno prepričani, da bojo že vse izvedili, če si bom našel koga :). O ljubezni in spolnosti pa nikoli nisem govoril doma, zato bi mi tudi bilo neprijetno kar naenkrat jih soočit s tem, da sem gej.

Od staršev ne pričakujem kake izrazito nestrpne reakcije (vsaj glede tega imam srečo), me pa malo bolj skrbijo stari starši. Predvsem moja mama se zelo dobro razume s svojimi starši, in karkoli bi povedal doma, bi se moralo razvedet v celi družini zelo hitro. Deda pa je tudi že kdaj pripomnil kako čez pedre...

Dokler sem samski, me niti ne moti toliko, da doma nisem outiran. Če bi moral skrivati nekaj, kar me osrečuje, pa bi bilo veliko težje.

#14 blup

blup

  zasvojen'c

 • Člani
 • 773 prispevkov
 • Pridružen: 20.05.2010

Objavljeno 16 avgust 2011 - 20:43

Kot sem že pisal v nekaterih temah, od sorodnikov zame vejo člani ožje družine. Se pravi; oče, mama in obe sestri. Živi imam še dve babici in enega dedka. Tet in stricev nimam. Moram priznati, da sem bežno že razmišljal, da bi nekoč povedal babici po materini strani, čeprav se mi seveda nikamor ne mudi. Če bom, bom, če ne pa pač ne.
Ampak, da bi pa povedal očetovim staršem....No way!

Magari, če me sprašujeta do 30. leta (kar se definitivno ne bo zgodilo, ker bom že poskrbel za to), sploh mi ni problem lagati in si izmišljati izgovorov. Čeprav sta za nas kar nekaj naredila, mi nista preveč pri srcu. Ocenjujeta in težita že glede ocen (seveda je priden otrok več vreden od ''manj'' pridnega ipd.). Tega definitivno ne bi bila sposobna sprejet in res nimam potrebe po tem, da bi vedela.

Bomo videli čez leta kako bo. Nikamor se ne mudi.
A quien le importa lo que yo haga, a quien le importa lo que yo diga, yo soy asi y asi seguiré, nunca cambiaré...

#15 Omicron30

Omicron30

  nov na sceni

 • Člani
 • 287 prispevkov
 • Pridružen: 30.06.2011
 • Lokacija: Litija

Objavljeno 17 avgust 2011 - 10:16

No ja, ooutiranje pred prijatelji in starši sem izvedel pred kakim letom. Odziv je bil proti mojim pričakovanjem (v pozitivnem smislu).
No glede starih staršev nimam problema - ker pač nihče od njih ni več živ.
Glede sorodnikov pa si ne belim glave. Kar jaz počnem v svojem življhenju je moj "problem".
No preden pa sem se outiral prijateljem in staršem, pa sem se probal outirati pred teto. Njo zelo spoštujem in jo imam zelo rad. Problem pa nastane, ker je ta teta NUNA. Sicer je enkrat že naletel pogovor na temo o gayih in je rekla, de če bi bil jaz gay, de bi me mela vseeno rada (no na to temo sva prišla, ko sva se pogovarjala o bratu - ta je v nekakšni čudni zvezi - namreč živi z žensko, ki je druge "narodnosti"). No in enkrat sem šel k tej teti, da bi ji pač povedal za svojo spolno usmerjenost - a nikakor nisem mogel izdaviti tega. Tako da še danes ne ve. Ji pa bom v bljižni prihodnosti zaupal, saj vem, da me bo imela vseeno rada, ker je zelo vredu ženska, pa čeprav dela za RKC.
No potem so tu še ostali sorodniki. Enkrat smo se s stricem pogovarjali o homoseksualnosti in me je tko za hec vprašal če sem jaz gay. Pa sem mu rekel da ne. No njegova izjava je bla: "No sej če si, to ni nič narobe, ni pa lepo."
Sicer pa se spomnim maminih besed, ko sem se ji outiral: "Nč skrbet za sorodnike, kaj to njih briga. Ti moraš gledat, da si ti srečen."

"Let me guess, someone stole your sweetroll?"


#16 Whistler

Whistler

  piščan'c

 • Člani
 • 163 prispevkov
 • Pridružen: 09.07.2011
 • Lokacija: Koper

Objavljeno 17 avgust 2011 - 10:17

Od mojih sorodnikov ne ve tega še praktično nihče. Staršem morem nujno povedati še letos do konca leta, ker če ne naju bo s fantom prej kdo opazil in bo to prišlo do njih po drugih kanalih, kar je zadnja stvar, ki si jo želim. Drugače pa za širše sorodstvo si sploh ne želim, da bi se to razvedelo, ena izmed tet bi mogoče razumela, ampak drugače imam večino sorodstva precej starokopitnega in konzervativno-krščansko usmerjenega, tako da sploh ne želim da se med širšim sorodstvom to izve. Sploh moj nono (dedek) upam, da nikoli ne izve, ker če ne zna naredit kažin v bajti.
Ay, qué camino tan largo!Ay mi jaca valerosa!Ay que la muerte me espera,antes de llegar a Córdoba!
Córdoba.Lejana y sola.

#17 najwa

najwa

  zasvojen'c

 • Člani
 • 401 prispevkov
 • Pridružen: 25.01.2007

Objavljeno 17 avgust 2011 - 13:03

pri meni ve ozja druzina, sestricne (ista generacija smo), njihovi starsi pa so izvedeli posredno (stric me je slisal po radiu, ko sem dajala izjavo o paradi in je o tem vprasal mojega oceta, drugi teti je povedala sestricna, za ostale ne vem, ali vedo, ker se o tem ne govori). dedek je star in tradicionalen. ce bi se o tem pogovarjali, ne bi zanikala, ne bi pa z njim razpravljala, ker mi njegovo mnenje nic ne pomeni.

me pa zanima naslednje: kako vasi starsi, ki vedo, ravnajo pred svojimi sestrami, brati (ki ne vedo npr.), ce se homoseksualnost omeni na grd nacin? in kako ravnate vi?

imela sem namrec situacijo, ko sem enkrat na druzinskem kosilu slisala nekaj krepkih na racun homoseksualcev s strani tete (ali sale, te so sele dobre). tiho ne morem bit, smehljat se tudi ne. ce reagiram odlocno in jasno, me pri tem cela druzina dol zatre (vkljucno s starsi) - v smislu, kaj se pa ti tu kurcis, samo sala je in pridodajo se, da imamo pravico do razlicnih mnenj. najraje bi odsla, ker mi taka druzba ne ustreza, a se mi zdi to pobeg oz. ne maram protestnih zapuscanj scene. kaksno mnenje?

#18 Sienna

Sienna

  Častna članica

 • Člani
 • 983 prispevkov
 • Pridružen: 14.01.2005

Objavljeno 17 avgust 2011 - 21:30

Pred mano se nihče več ne "upa" nič reči.
Mati in oče se s tem niti ne obremenjujeta. Na začetku sem morala oba nekoliko prevzgojiti. Oče je imel dvojna merila, saj je lezbijke in biseksualke popolnoma sprejemal (tudi lezbične družine), medtem ko je imel do gejev zadržke. Precej pogosta situacija, očitno. Po nekaj Sienninih izpadih se je mišljenje počasi začelo spreminjati. Sem pa vesela, da sem ženskega spola in ni bilo nobenega problema. Močno pa sumim, da bi sprejel tudi homo/biseksualno usmerjenega sina. Potreboval bi le malo več časa.
Mami se je pa učila preko medijev, knjig in televizije. Bila je bolj redna gledalka L Worda in QAF od mene. :)

Moji izpadi niso bili najbolj simpatični, vsebovali so tudi solze in kričanje. Ni jima bilo jasno, zakaj sem tako občutljiva, saj sem vendarle punca. ;) Takrat sem videla, da imata veliko izkušenj (bolj zgodb) z moškimi njune generacije (takrat okoli 45 let), ki so poročeni in zraven natepavajo še tipe. Ne vem, precej butasto posploševanje za dva razgledana in izobražena človeka. Ampak kot sem rekla, smo to nekoliko prebrodili.
Mene bosta vedno sprejemala, če pa enako sprejemata moške homo/bi pa že nekaj časa nisem vprašala.
Moram pa poudariti, da nikoli ni bilo kakšnih žaljivk in izrazitega nasprotovanja. Nek presodek je bil glede posvojitev moških parov.

Nimam velike družine. Moj 75-letni dedek je še najbolj liberalen od vseh. Se mi zdi, da je to tudi posledica 50 let potovanj, spoznavanj različnih ljudi in kultur. Nima nobenih problemov in tudi glasno izraža svoje negativno mnenje o ljudeh kot sta Primc in Novakova. Z njegovo partnerko je enako.
Babica ima precej katoliško ozadje in pravi, da se lupčkanja Scottija in Kevina v Brothers and Sisters še ni čisto navadila, ampak da sta čisto srčkana. Drugače pa slepo verjame vsemu, kar reče Katarina Kresal (to bi bila lahko nova tema, ja ;)), tako da mislim, da ne bo podpisala Primčeve peticije za referendum. Kakšne hude debate pa nisem imela z njo o tem. Zame najbrž ve. Me je tudi vprašala, če sva z bivšo lezbijki (ker sva skupaj živeli). Nasmehnila sem se, ona tudi, to je bilo pa to. Vedno je vprašala zanjo, kako je, kaj počneva ...
Ostaneta še 2 teti, ki sta le malce starejši od mene in istospolno usmerjene popolnoma sprejemata (za eno sem prepričana, da je imela one night stande s puncami).

V bistvu imam kar srečo ... tako z družino kot s prijatelji.
Ko pa pridem v družbo znancev, ki imajo kaj proti, pa vedno jasno in glasno povem svoje mnenje in mi popolnoma dol visi, kaj si mislijo. Ponavadi ne odneham. Še dobro, da se zelo redko znajdem v takšnih situacijah.

#19 balerina

balerina

  Moderatorka

 • Moderatorska ekipa
 • 1 827 prispevkov
 • Pridružen: 22.10.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 17 avgust 2011 - 22:34

Pri moji mami tu sploh ni debate in je kristalno jasno njeno stališče. Nikoli ni bila diskriminatorna do LGBT populacije, odkar pa ve zame (no, že kar dooolgooo) pa je sploh glasna in brezkompromisna in ne bi dovolila, da bi se v krogu družine (še najmanj v krogu družine!) počutila neprijetno.
No, če je šala smešna (pač, res smešna) in tudi izrečena v smislu heca (in ne prikritega zafrkavanja) in se smejim tudi jaz, seveda ne skoči v zrak; če bi pa videla, da mi je neprijetno, bi pa gotovo reagirala.
Kakšnih krepkih si pa tako nihče ne bi upal v njeni prisotnosti izreči. Mama sestrinega partnerja je recimo čisto desna, v Janševi stranki, poleg tega vsako nedeljo v cerkvi in še poleg tega nima lastnega mnenja, njeno mnenje je pač tisto, ki ji ga posredujejo njene avtoritete, ampak tudi ona nikoli niti najmanj ne pokaže, da jo prisotnost moje punce moti. Nazadnje ji je celo po moji sestri poslala njeno domačo marmelado za rojstni dan. Moja mama je pač to predstavila kot dejstvo, ki je del življenja- navsezadnje tudi njenega in ker se ona s tem ne obremenjuje, oziroma dramatizira, se pač drugi dosti manj.

Zelo pomembno se mi zdi, kako starši sprejemajo in stojijo za nami. Saj smo odrasle in samostojne osebe, ki se seveda moramo znati postaviti zase, a ob podpori staršev je to neznansko lažje. Če te podpore ni, je neprimerno težje. Ne le, da se je lažje spopadati z zunanjim svetom, odpade tudi marsikateri notranji boj.

She reminds me, that a woman's got one thing on her mind...
Love shared is love multiplied.
"Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil." (Mali princ)


#20 matthew

matthew

  piščan'c

 • Člani
 • 68 prispevkov
 • Pridružen: 11.02.2011

Objavljeno 18 avgust 2011 - 03:32

Meni bi bilo dostkrat lažje povedat staršem in potem bi se že razvedlo med sorodnike, kot pa npr. vsem frendom in kolegom. Sploh nimam straha, da ne bi doma povedal. Verjetno tudi bom kmalu. Sicer pa sem sestrični že tako povedal. Kar je bilo zelo lahko. Odnosi med nama se pa niso nič spremenili. Naslednja je moja sestra :)

#21 bi_bOy

bi_bOy

  piščan'c

 • Člani
 • 65 prispevkov
 • Pridružen: 20.08.2011
 • Lokacija: Koroška

Objavljeno 20 avgust 2011 - 12:05

(nism še prebral vseh postov, just joined this forum)

jaz sem bisex, in za zdaj s tipi nisem v vezah, vsaj ne resnih. tako da ne vidim razloga, da bi to razlagal staršem. zdi se mi, da
je pač BISEX način mojega seksa, kakor ga imam rad in ne to, kdo sem. To pa itak že poznajo. Ne bi jim pa želel razlagat, KAKO
seksam, da ga mam rad v ustih LOL ipd. :sick

ve pa zame nekaj boljših kolegov, ki so vsi str8. ful so carji, sploh ko sem sam s katerim od teh na drinku in jih potem kaj (=vse!) zanima :P

če pa bi dobil resnega tipa, pa bi jim povedal, nekako no - če jim ne bi kapnilo. nikakor se ne bi preveč skrival.

Prispevek uredil/a: ženska, 22 avgust 2011 - 01:04.


#22 lenanat

lenanat

  nov na sceni

 • Člani
 • 210 prispevkov
 • Pridružen: 14.01.2009

Objavljeno 25 avgust 2011 - 09:42

--me pa zanima naslednje: kako vasi starsi, ki vedo, ravnajo pred svojimi sestrami, brati (ki ne vedo npr.), ce se homoseksualnost omeni na grd nacin? in kako ravnate vi?

Smo bili, ne tako zelo dolgo nazaj, pri nekih bolj daljnih sorodnikih. Jaz sem se ''potopila'' v nek svoj svet, ker mi je postalo bedno ...tastaredva in sorodnika (mož in žena) so se pa pogovarjal o televiziji. Kaj predvajajo ...
In tema nanese na istospolno usmerjene. Ta ...sorodnica reče, da bi bilo treba vse istospolnike v eno vrečo vržt pa v Savo. Sem mislila, da me bo razgnalo od togote. Človek dobi prav morilski nagon. No, in kaj se zgodi?
Mami mi pod mizo da dlan na nogo, ker sem že tresla nogo od besa ...in me pogleda: v smislu-tih bot! Ti veš, mi vemo, prjatli vedo, tej kravi pa ni treba.

Prek takimi kreteni, katerim ne prideš do konca, pa če se na popek vržeš, je najbolje ostati tiho.

Večkrat pa kdo kakšnega zateženega označi s pedrom. Ta je pa zoprn, ta je pa peder. Takrat, če vem, da je dokaj normalna družba in da mu je to ''ušlo'', rečem: pedrov pa ne boš žalil.

Prispevek uredil/a: lenanat, 25 avgust 2011 - 09:42.

Jebentiš.

#23 najwa

najwa

  zasvojen'c

 • Člani
 • 401 prispevkov
 • Pridružen: 25.01.2007

Objavljeno 25 avgust 2011 - 14:15

Prek takimi kreteni, katerim ne prideš do konca, pa če se na popek vržeš, je najbolje ostati tiho.

vidim, da sem prevec filmov gledala in knjig brala in se vedno verjamem, da zlobno ne bi smelo zmagati nad dobrim...

#24 love-is-magic

love-is-magic

  piščan'c

 • Člani
 • 80 prispevkov
 • Pridružen: 15.12.2010

Objavljeno 25 avgust 2011 - 14:36

Moji sorodniki načeloma vsi vedo. Nekateri so to dobro sprejeli, drugi slabše.
Staršema sem se outiral pred približno 6 meseci. Moj oče je stvar po nekaj mesecih dobro sprejel, medtem ko z mamo pride včasih tudi do prepirov, ko mora posredovati policija.
ostalo sorodstvo je kljub svojem ortodoksnem katoliškem prepričanju mojo spolno usmerjenost dobro sprejela. Sestrična mi je svetovala zdravljenje pri druhovniku, a je to misel po prvi neuspešni terapiji opustila. Sicer pa imam občutek, da se sorodniki do mene vedejo, kot da homoseksualnost sprejemajo, vem pa, da se sami pri sebi s tem definitivno še niso popolnoma sprijaznili.
"Going to church doesn't make you a Christian any more than standing in a garage makes you a car."
"If God is watching us, the least we can do is be entertaining."
"Knowledge is knowing a tomato is a fruit; Wisdom is not putting it in a fruit salad."

#25 urox_g

urox_g

  gay friendly

 • Člani
 • 4 prispevkov
 • Pridružen: 14.08.2011

Objavljeno 26 avgust 2011 - 17:54

Prek takimi kreteni, katerim ne prideš do konca, pa če se na popek vržeš, je najbolje ostati tiho.

vidim, da sem prevec filmov gledala in knjig brala in se vedno verjamem, da zlobno ne bi smelo zmagati nad dobrim...

Saj ne smes tako gledat na to. Jaz se s tem popolnoma strinjam. nekateri ljudje pač živijo v svojem malem svetu, kjer mora vse biti tako kot so jim drugi rekli. Bog ne daj, da bi se o njih govorilo, da so drugacni ali kaj podobnega ... zato je s taksnimi ljudmi nepomensko razpravljati o zivljenju, ki je tebi pomembno, ker efekta ne bo, tebe pa ne bo nic manj, ce njihovo mnenje le spregledas.
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov