Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

POVEJ naprej


1 odgovori v to temo

#1 Uredništvo MF

Uredništvo MF

  Uredništvo foruma

 • Uredništvo
 • 419 prispevkov
 • Pridružen: 08.11.2005
 • Lokacija: Slovenija

Objavljeno 11 november 2008 - 10:09

POVEJ NAPREJ!

Osnovni cilj programa je dokumentiranje kršitev človekovih pravic na podlagi spolne usmerjenosti ali spolnega izraza z namenom dvigovanja zavesti in boljšega prepoznavanja kršitev človekovih pravic istospolno usmerjenih. S programom pa želimo istospolno usmerjene tudi seznaniti s pravicami, ki jim pripadajo ter jim nuditi ustrezen sistem podpore v primeru nadaljnjega ukrepanja. Pobuda za razvoj programa je nastala zaradi vse pogostejšega zaznavanja sovražnega govora, nadlegovanja in ustrahovanja, kršitev pravic ter drugih oblik nasilja s katerimi se še vedno soočajo istospolno usmerjeni v Sloveniji.

POVEJ NAPREJ! želi delovati …


… kot središčna točka kjer se beležijo konkretni primeri diskriminacije, kršitve človekovih pravic, ustrahovanja, verbalnih in fizičnih napadov in neenakega obravnavanja (na delovnem mestu, v šolskem sistemu, zdravstvenem sistemu ipd.) na podlagi spolne usmerjenosti ali spolnega izraza. Informacije pridobljene preko POVEJ NAPREJ bodo analizirane kvalitativno in kvantitativno ter v obliki poročila vsaj enkrat letno predstavljene javnosti (tiskovna konferenca), posredovali pa jih bomo tudi primernim nacionalnim in mednarodnim institucijam z namenom dvigovanja zavesti in ozaveščanja javnosti o položaju istospolno usmerjenih v Sloveniji.

S programom želimo pridobiti …

… konkretne informacije, relevantno dokumentacijo ter prijave in osebna pričanja posameznikov in posameznic z vseh področji, kjer se jim kršijo pravice. Spodbujamo prijave diskriminacije in kršitev pravic tako s strani žrtev kot tudi prič dogodka.

Informacije o kršitvah lahko prijavite:


telefonsko (vsak delovni dan med uradnimi urami) na telefonski številki: 01/ 430 51 44 ali po elektronski pošti: legebitra@siol.net

Več o programu Društva informacijski center LEGEBITRA - klikni!

Prispevek uredil/a: glorious, 26 marec 2011 - 15:17.


#2 Uredništvo MF

Uredništvo MF

  Uredništvo foruma

 • Uredništvo
 • 419 prispevkov
 • Pridružen: 08.11.2005
 • Lokacija: Slovenija

Objavljeno 02 marec 2011 - 10:40

Pred dvema tednoma je Legebitra izdala zloženke o programu "Povej naprej" in Kaj storiti ob homofobnem napadu?
V okviru programa jih dobite v Društvu Legebitra (čez kak teden, pa tudi na običajnih LGBT točkah v Ljubljani (tam kjer tudi Narobe)).

Zloženka "Kaj storiti ob napadu?" - klikni!
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov