Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Avanture?


75 odgovorov v tej temi

Anketa: Avanture? (492 članov je oddalo svoj glas)

 1. Da - ko nisem v vezi (66 glasov [42.04%])

  Odstotek glasov: 42.04%

 2. Da - tudi ko sem v vezi (32 glasov [20.38%])

  Odstotek glasov: 20.38%

 3. Ne - nikoli (40 glasov [25.48%])

  Odstotek glasov: 25.48%

 4. Nekajkrat na leto (19 glasov [12.10%])

  Odstotek glasov: 12.10%

Glasuj Gosti ne morejo glasovati.

#26 _lynx_*

_lynx_*

  nov na sceni

 • Člani
 • 248 prispevkov
 • Pridružen: 18.10.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 januar 2006 - 20:44

Z svojim mnenjem se pridružujem Mharc-u.. Ne rečem, da s osebe, ki varajo ne cenijo.. Zdej, al je z mano kej narobe, ker bi me pekla vest in bi se počutil kot smet ker bi izrabil zaupanje ljubljene osebe, ali pa je.. ....ali pa je nekaj narobe z osebami, ki varajo? :?:

V moji definiciji zveze se najde na prvem mestu zvestoba.. In tu odstopanj NI! :|

#27 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 196 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 januar 2006 - 21:00

Ko nisi v vezi, je to dober čas, da skušaš zanalizirati zadeve, predvsem samega sebe, se posvetiš sebi in ugotoviš, kaj bi lahko izboljšal, pa ne zaradi tega, ker sta se s partnerjem razšla, ampak preprosto zaradi sebe kot osebnosti. Amapk seveda, vsak bo raje užival in bežal pred odgovornostjo za kvaliteto svojega življenja in se predal avanturam. Če sebe ne razdajaš kar tako brezveze iz nekega nagona, je s tistimi, ki ti res nekaj pomenijo, toliko več vredno.


S tem se ne strinjam. Mogoče si ti tak tip človeka. Jaz če imam avanture, ko sem samski, ne bežim pred odgovornostjo za kvaliteto svojega življenja. Sam sem človek in imam svojo potrebo. Jaz ne vem, samo jaz osebno imam potrebo po seksu in če sem samski ne vem zakaj si ne bi smel popestriti seksualnega lajfa. S tem se moja kvaliteta ne spremeni nič. Če imam jaz tako željo in se zanjo trdno in samostojno odločim, sam jaz - v tem ne vidim problema. Jaz se vedno odločam bolj ali manj sebi v prid. Torej če se odločim za avanturo, se odločim zato ker mi tako paše. Toda smatrati to, kot beg pred nekakšno odgovornostjo je malo čudno. Tudi vse veze se ne končajo z določeno krivdo. Se končajo tudi sporazumno.

.... in mi je pod častjo porivati ali biti porivan od tujca, za katerega sploh ne vem, kakšen človek je, kakšna je njegova preteklost, kaj v življenju je naredil, .... ampak toliko samospoštovanja že imam in cenim se tudi.


Kdo pa pravi, da se človek ne ceni če ima avanture? Kdo se koliko ceni, lahko ocenjuje le on sam. Sam "ne" maram moralistov, ki bi izhajali iz načel "deontologije", ki bi družbeno moralizirali kaj je prav in kaj ni. Če grem jaz v sex z določeno osebo s katero sva si telesno privlačna, s tem sebe ne postavim v manj vreden položaj, kot nekdo ki avantur nima. Kaj je meja samospoštovanja je za vsakega drugačna. Če grem v spolni akt z osebo, ki se mi zdi privlačna, če se odločim prostovoljno ne vidim težave, da se ne bi cenil.

a) ni ti dolgčas, tudi emocionalni invalidi se za kratek čas, dokler jim ne pride, počutijo osebnostno celovite


Oseba, ki ima avanture ni po defaultu čustveno otopela kot ti rad omenjaš. Jaz ko imam avanturo, se vseeno počutim osebnostno celovit. Imam vse na svojem mestu. Svoja ušesa, jezik, noge, roke in tudi svojo pamet s čustvi. Res je, da obstajajo osebe, ki trpijo za čustveno splitvenost, ki pa je že psihičnega vzroka. Samo govoriti, da je nekdo emocionalno invalid zaradi avantur, je za moje pojme prej nezrelo kot zrelo. Iz vidika psihologije ta teza sploh ne more držati. Kdaj je človek osebnostno celovit, presodi sam on. Razen če ni zmožen presojanja, ta pa že spada pod primer čustvene splitvenosti.

spolno prenosljive bolezni, tudi z oralnim spolnim odnosom, česar jih večina niti ne ve, duhovno in osebnostno nazadovanje, emocionalna invalidnost, zatiskanje oči pred resnico, laganje samemu sebi, iskanje bednih izgovorov, zakaj to počneš, ki jim še sam ne verjameš, eventuelni moralni maček, "debela kartoteka", nelagodnost in premajhna kapaciteta spomina, ko te partner povpraša po zgodovini, posledično skrivanje in štartanje veze, ki je zaradi skrivanja hirava oz. defektna, nezadovoljnost na drugih področjih, ker si navajen dobivati vse in še več, nisi več oseba, ampak zreduciran samo na objekt, ki je zadovoljen in zadovoljuje druge, z vsakim naslednjim človekom v življenju si vedno manj zadovoljen, vedno bolj si izbirčen, česar se na psihološkem nivoju ne zavedaš, bežanje pred soočenjem s pravimi problemi, iskanje potrditve na napačen način, pridobitev potrditve na tak način je kratkotrajna, zaradi tega se na drugih področjih pojavi primanjkljaj in si spet nezadovoljen in imaš težave, gojenje bolestne narcisoidnosti, nezdravo pumpanje ega, gojenje nepotrpežljivosti, nezmožnost samorefleksije, ker so tvoje misli obremenjene in onesnažene s trivialnostmi, potrjevanje potrošniške mentalitete "uporabi in odvrži", pristajanje na povprečje, označen si za "spref*kano meso", ljudje ti v življenju težje zaupajo, ...

Če oseba uporablja zaščito in ne menjava spolnih partnerjev vsak teden ne vidim problema. Veš, če rečeš besedo avantura to ne pomeni, da se fu*ariš vsak teden z 4 osebami. Lahko imaš prijatelja s katerim imata seksualne užitke in tudi to so avanture. Z avanturo ne iščeš nobenih bednih izgovorov. Tudi to ne pomeni, da si nezadovoljen na ostalih področjih, kar trdiš ti. To lahko govoriš ti zase, pa še to ne, če avanture nisi probal. Nisi psiholog kolikor vem, pa četudi bi bil, bi bil s takim načinom moraliziranja in presojanja ljudi, ki jih sploh ne poznaš - imel nezrel pristop poklicne profesije. Posploševati, da smo ljudje, ki imamo avanture defektni, čustveno splitveni, boječi pred vezo, skrivajoči in ne vem kaj še, je absurd.

_lynx_* tukaj ni govora o varanju. ;) Ampak o splošni avanturi, ko si izven veze. Bi bilo fajn če prebereš vse. ;)

Lep pozdrav, Glorchy :pepper:
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#28 Aquarius

Aquarius

  nov na sceni

 • Člani
 • 236 prispevkov
 • Pridružen: 20.02.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 januar 2006 - 21:08

Glorči, tole si pa dobr napisal! Jaz ne bi znal bolje, ampak z vsem napisanim se strinjam s tabo!

Model tko dobr piše, da mi je kar sapo vzelo! 8)

#29 mharc

mharc

  vzornik

 • Člani
 • 1 316 prispevkov
 • Pridružen: 25.12.2004
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 26 januar 2006 - 21:14

Lahko se še tako tolažiš in iščeš izgovore, dejstvo je da gre za spodrkavanja in begom pred realnostjo.
Opravičujem se kvečjemu za svoje izrazoslovje in za čas, ki ga bom vzel tistim, ki se bodo trudili domnevati, da sem zafrustriranec, emocionalni vampir, spolni zavrtež itd.
Iz take smo snovi kot sanje. W. S.

#30 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 196 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 januar 2006 - 21:30

dejstvo je da gre za spodrkavanja in begom pred realnostjo

V mojem primeru ne.
Lep pozdrav, Glorchy :pepper:
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#31 _lynx_*

_lynx_*

  nov na sceni

 • Člani
 • 248 prispevkov
 • Pridružen: 18.10.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 januar 2006 - 21:35

_lynx_* tukaj ni govora o varanju. ;) Ampak o splošni avanturi, ko si izven veze. Bi bilo fajn če prebereš vse. ;)


Se opravičujem! Da dopolnim:


Vsak ima pojmovanje drugačno, hvala bogu.. Pri meni je tako, da je najprej osebnostno spoznavanje, šele nato intimno. In, ja tudi poljub je zame intima. Imel sem avanturice, ja, samo v mojem primeru se je vedno izteklo v to smer, da sem vlagati v to preveč in upal na resno zvezo. In vse se je končal bolj klavrno.
Zato tudi ne prakticiram avanturic, dokler osebe ne poznam dovolj, da vem da je vredna mojih poljubov in intime. Tako si prišparam veliko nepotrebne bolečine. Ja nekateri imam malo drugačen pogled na to. :?:
Pač, najprej čustva, potem sex... :|

Torej vrstni red je drugačen. Zaradi drugih prioritet! ;) ;)

#32 Shaman

Shaman

  veteran

 • Člani
 • 1 714 prispevkov
 • Pridružen: 09.06.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 januar 2006 - 00:03

Takole bom rekel: z mharcom se strinjam samo v ekstremnih primerih, ko nekdo res dnevno oz. tedensko menja spolne partnerje. Drugače se pa 100% strinjam z Glorijem. Mharc, zdi se mi, da s svojimi trditvami ful pretiravaš za povprečnega avanturista. Po branju tvojega posta človek že skoraj dobi vtis, da morajo avanturiste zdraviti posebej specializirani psihiatri, pa še to bolj neuspešno. Izrazi kot so emocionalni invalid, beg pred realnostjo/odgovornostjo... se mi res zdijo pretirani.

Ampak OK, tvoje mnenje tudi spoštujem, zato bi rad, da mi malce bolje razložiš, kar me zanima:

1. Zakaj se ti zdijo avanture beg pred odgovornostjo. Kaj si sploh predstavljaš pod pojmom "odgovornost" v tem kontekstu? In če je tvoj odgovor "resna zveza", me spet zanima, zakaj? Do koga čutiš odgovornost, da iščeš samo resne zveze? Zakaj pa misliš da nekdo ne more čutiti odgovornosti do tega, da 100% zadovolji svoje telesne potrebe, tudi z avanturami, če je to potrebno?

2. Glede samospoštovanja... zakaj misliš, da se človek ne spoštuje, če se predaja avanturam? Tisti, ki se ceni in spoštuje, bo poskrbel, da bo izživel vse, kar si želi. In če to pomeni izkusiti čim več "teles", zakaj torej tak človek ne spoštuje sebe?

3. Duhovno in osebnostno nazadovanje... tudi to se mi sliši pretirano. Pa saj človek lahko tudi duhovno in osebnostno stagnira. In ko srečaš človeka, ki bi se mu predal več kot za eno noč, se pač spet začne osebnostna rast...

4. Zatiskanje oči pred resnico. In resnica je...?

5. Laganje samemu sebi... kaj točno se zlažem sam sebi, če med dvema resnima zvezama najdem 3 tipe in se dam dol z njimi?

6. Isto vprašanje glede bednih izgovorov.

7. Imaš kje dokaz za tvojo tezo, da je avanturist vedno bolj izbirčen in vedno manj zadovoljen, da postane narcisoiden, nepotrpežljiv, nezmožen samorefleksije, zadovoljen s povprečjem, ... tole se mi resnično zdijo (pre)hude trditve.

Še enkrat poudarjam, da ne oporekam tvojemu mnenju, ampak ga spoštujem, samo ne razumem ga ravno najbolje. In zato zgornja vprašanja. ;)
Vse ljubezni so enako lepe, le da vam nekatere lahko nudijo več užitkov. Slika objavljena

#33 d-mashina

d-mashina

  redni gost

 • Člani
 • 357 prispevkov
 • Pridružen: 25.09.2004
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 januar 2006 - 00:49

mharc, kako lahko na podlagi prakticiranja/podpiranja (delete if not applicable) avantur sodiš človeka? A nas naš seksualni karakter res tako močno definira?

Se pridružujem Shamanu v njegovih vprašanjih in razmišljanju.
Ego has landed here.

#34 mharc

mharc

  vzornik

 • Člani
 • 1 316 prispevkov
 • Pridružen: 25.12.2004
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 27 januar 2006 - 12:23

Mislim, res se mi več ne da ...

D-mashina: Ja, ker gre za filozofijo in način življenja. ;)
Poznam nekatere, ki imajo (občasno) avanture in za nekatere lahko rečem, da jih je res škoda. Zapravljajo svoj potencial, ker to več niso ljudje, ki sem jih nekoč poznal. In mojemu mnenju se pridružujejo tudi drugi, ki jih osebno poznajo.

Meni ne bo nihče rekel, da je kurbanje naokoli samo njegova stvar. Vedno se, sicer zelo posredno, tiče tudi ljudi, s katerimi se osebno dobro poznaš. Če ima nekdo avanture, je od njega težje pričakovati, da bo tudi na ostalih nivojih stvari jemal resno, bo zanesljiv in podobno. Gre za način življenja in način razmišljanja. Vsi nivoji osebnosti so povezani in eden ni kar odsekan od ostalih, sploh pa ne tako pomemben kot je spolnost in vsi ostali aspekti, ki jo zadevajo.

Kot sem že rekel, za kako avanturo je logično in človeško, da se podaš v to. Meni se zelo dopade, da ljudje več niso tako obremenjeni z določenimi nesmiselnimi spolnimi normami in na spolnost gledajo čisto sproščeno. Ampak to, kar potem v praksi dela večina, pa mi obrača želodec in mi je slabo vsakič ko pomislim na vso k*rbarijo.

Shaman,

1. Odgovornost predvsem do sebe. Da nekaj narediš za sebe, malo razmisliš, preden se s kom dobiš, takoj ko postaneš potreben. Biti samski brez avantur ni škodilo še nobenemu, kvečjemu koristilo, ker si je vzel čas in malo razmnislil o sebi, kaj želi v življenju doseči in tudi glede (spolnega) partnerja se da razmišljati z več zunanje perspektive. Odgovornost do sebe tudi v smislu neodkritosti in laganja sebi, kar sprašuješ v peti točki. Če bi dalje zabluzil, bi lahko natolceval tudi o odgovornosti do drugih, krivdo za predsodke o gejih, ampak okej, to je že tudi problem strejtov.

2. To je samospoštovanje, da človeka sploh dobro ne poznaš, ga nategneš oziroma on nategne tebe, sploh ne poznaš njegove preteklosti ali pa samo misliš, da jo... ? In potem pustiš, da cel kup neznancev f*kari s tabo, moški kar po vrsti hodijo preko tebe, si samo še ena njihovih črtic ... Pa saj človek ni material, da ne bi cenil tudi sebe, je človek z vsem dostojanstvom in ostalim, kar mu pripada. Tako človeka nevredno ravnanje se meni ne zdi samospoštovanje. Pa se mi ta pojem ne zdi tako relativen. Mogoče ima vsak gej lažni občutek, da ima samospoštovanje, zatem, ko je on nekoga nategnil; ampak hkrati je tadrugi nategnil tudi njega ...

3. Osebnostna, duhovna rast in k*rbanje. Kontradiktorno, ni? Seveda se z avanturo lahko ta tudi začne, ampak nikakor ne, ko jo prakticiraš redno ali ponavljaš večkrat.

4. Večinoma se nanaša na naslednjo točko. Delno pa tudi to, da si niso resnično sposobni priznati, da so geji in potešitev iščejo samo v avanturah, nezmožnost čustvene navezanosti (ali strah pred njo) in se tako tolažijo, da veza in to pač ni za njih.

5. Ampak ta je najboljša. Ni jih večjih mojstrov kot v laganju samemu sebi, nekateri so odlično zverzirani v tolažbi. Če med dvema vezama, si mogoče lažeš, da boš lažje pozabili bivšega, pri nekaterih ravno obrnjeno (spet odvsino od človeka in njegove zmožnosti kritičnega odnosa do sebe, eni si lažejo, da to zagotovo ne počnejo zato, da bi ga pozabili), delno nezmožnost soočenja s pozicijo in strah pred resno vezo (ker je zadeve iz veze težko razčistiti in preden jih razčistiš, si že hitro v postelji s tujcem), do takih izgovorov in laganju sebi, kot so to, da se še samo iščejo, da ne vedo, ali je to za njih, da v resnici to spoh niso, da samo eksperimentirajo, da se hočejo izživeti in bodo potem popolnoma resni do novega partnerja, da si lažejo, da bodo svojo homoseksualno identiteto našli samo v spolnosti in iskanjem v čim večjem krogu spolnih partnerjev. Pa daj, eni se že leta "iščejo", mislim sod-off. Takih bednih izgovorov pa še ne.

6. Podobno kot zgoraj.

7. Dokaza nimam. Je pa znano iz psihologije, da je človek vedno bolj izbirčen in nezadovoljen z vsako naslednjo pridobitvijo, ker mu je v preteklosti veliko/večina bilo dosegljivo. Znano je, in vsi tudi vemo, da je pri partnerjih vedno tako, da v vsakem naslednjem večinoma nezavedno iščeš pozitivne lastnosti prejšnjega. In več spolnih partnerjev kot imaš za seboj, bolj si otežuješ zadeve, ker boš vsaj pri fizičnem aspektu zelo izbirčen pa tudi pri ostalih osnovnih karakteristikah, kolikor si avanturista uspel spoznati. (Ker jih veliko temu nezavednemu vplivu ne verjame, naj dam analogijo. Vsi trdijo in resno verjamejo, kako oglasi na njih nimajo negativnega učinka, da se jih zelo zavedajo. Ne samo raziskave, ampak tudi v vsakdanjem življenju pa se izkaže popolnoma obratno, da je človek kar nezadovoljen, ko strmi pred ogledalom vase in vedno hoče kaj izboljšati. In nezadovoljen je ravno v tistih zadevah, kjer oglaševalci perejo možgane in neopazno uveljavljajo ideale.) In glede samorefleksije; pa saj je jasno, da če nimaš nekih (čustvenih) odnosov, kmalu zamre tudi tvoja sposobnost razvijati jih, izraziti jih in povedati, kaj čutiš, objektivno pogledati nase in se pozicionirati. Podobno kot se ti postopoma krči besedni zaklad, če ne bereš knjig, časopisa itd. Iz prejšnje razlage lažje dosegljivosti izhaja tudi nepotrpežljivost. Na področju izbiranja in iskanja partnerja, mogoče tudi na drugih. Z avanturami dobiš tudi občutek samovšečnosti in ego do plafona, občutek, da lahko dobiš skoraj vsakega, ki ti ga avanture dajo, in zaverovanost, da si všeč vsakomur. Pri osebnih odnosih z ostalimi ljudmi pa si hitro lahko otežiš zadeve in morda ne spoznaš fajn človeka, ker marsikoga taka energija in znaki, ki jih oddajajaš, odbijajo.
Iz take smo snovi kot sanje. W. S.

#35 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 196 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 januar 2006 - 12:36

Če ima nekdo avanture, je od njega težje pričakovati, da bo tudi na ostalih nivojih stvari jemal resno, bo zanesljiv in podobno.


To ni res. Če imam jaz avanture, zakaj bi bil manj zanesljiv? No jaz jih imam in sem zanesljiv. Frendi z mano glede tega nimajo problemov.

Odgovornost predvsem do sebe. Da nekaj narediš za sebe, malo razmisliš, preden se s kom dobiš, takoj ko postaneš potreben. Biti samski brez avantur ni škodilo še nobenemu, kvečjemu koristilo, ker si je vzel čas in malo razmnislil o sebi, kaj želi v življenju doseči in tudi glede (spolnega) partnerja se da razmišljati z več zunanje perspektive. Odgovornost do sebe tudi v smislu neodkritosti in laganja sebi, kar sprašuješ v peti točki. Če bi dalje zabluzil, bi lahko natolceval tudi o odgovornosti do drugih, krivdo za predsodke o gejih, ampak okej, to je že tudi problem strejtov.


S tem ko grem v avanturo, naredim nekaj zase. Se ti ne zdi? Naredim nekaj, kar pač meni ugaja. Ne vem zakaj bi moral o čem razmišljati, ko sem samski. Jaz sebi ne lažem in sem do sebe in do drugih odkrit. To sicer govorim zase, samo ti to posplošuješ na vse avanturiste. Če imam jaz avanturo in ima kdo glede predsodke do gejev, nisem kriv jaz. Kriv je tisti, ki si mnenje o gejih dela na podlagi spolnih aktivnosti. Žalostno, da si na taki podlagi ustvarja mnenje. Jaz pa nisem nič kriv itd., ker kaj delam in kako - je moja osebna stvar in pravica.

To je samospoštovanje, da človeka sploh dobro ne poznaš, ga nategneš oziroma on nategne tebe, sploh ne poznaš njegove preteklosti ali pa samo misliš, da jo... ? In potem pustiš, da cel kup neznancev f*kari s tabo, moški kar po vrsti hodijo preko tebe, si samo še ena njihovih črtic


Edino kar ti lahko ponovno povem. Avantura ne pomeni, da vsak teden seksaš z 5 različnimi. Imaš lahko avanturo 1x/mesec ali pa imaš fuk frenda s katerim si spolno aktiven. Vse to so avanture, zato govoriti kaj je samospoštovanje pri tem je malo čudno. Kaj je samospoštovanje se ne da poenotiti pri tem. Za vsakega je drugačno in prav je tako.

Glede nato, da imaš do avantur in avanturistov zelo negativen odnos bi sklepal, da imaš slabe izkušnje s tem.
Ker tako prepričanje ne pride samo od sebe.

Zdaj pa me res zanima ali imate avanture ali ne?
(Ko niste v vezi,ane) :)

Lep pozdrav, Glorchy :pepper:
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#36 Shaman

Shaman

  veteran

 • Člani
 • 1 714 prispevkov
 • Pridružen: 09.06.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 januar 2006 - 14:14

OK, mharc, sem si vzel na znanje. Če te slučajno zanima moje skromno mnenje: preveč si zahteven v življenju. In preveč pričakuješ od življenja. Preveč kompliciraš in delaš težave, tam kjer jih sploh ni.

Jaz upam, da ti bo uspelo furati lajf po tvojih smernicah, ker ob toliko pravilih in prepovedih to gotovo ni mačji kašelj.

Skratka to ni kritika tvojega karakterja, ampak samo dobronameren predlog, če se ti ne bo vedno izšlo tako kot pričakuješ.
Vse ljubezni so enako lepe, le da vam nekatere lahko nudijo več užitkov. Slika objavljena

#37 mharc

mharc

  vzornik

 • Člani
 • 1 316 prispevkov
 • Pridružen: 25.12.2004
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 27 januar 2006 - 14:27

Ah, daj no, Shaman. Tukaj pač na bolj ektremen način povem svoje mnenje, in vse te smernice in prepovedi, ki jih omenjaš, se nanašajo zgolj na eno samo zadevo, avanture. Jaz sem pa res nezahteven, vsaj kolikor toliko pa me že poznaš. :?: Vem pa, kaj približno bi od življenje rad in določene prioritete tudi imam.
Iz take smo snovi kot sanje. W. S.

#38 Shaman

Shaman

  veteran

 • Člani
 • 1 714 prispevkov
 • Pridružen: 09.06.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 januar 2006 - 14:33

V bistvu te ne poznam dovolj dobro, da bi lahko vedel, da si zahteven samo kar se tiče avantur, ne pa tudi na drugih področjih.

In zdaj sva na čudovit način prišla naokrog, ker tudi ti ne poznaš vseh avanturistov, da bi lahko o njih sodil, da so čustveni invalidi, lažejo sami sebi, izbirčni, nezadovoljni, bolestno narcisoidni, etc. Verjamem, da se najdejo tudi taki, ampak res je malo pretirano, da to posplošiš na vse.
Vse ljubezni so enako lepe, le da vam nekatere lahko nudijo več užitkov. Slika objavljena

#39 qty

qty

  veteran

 • Člani
 • 1 989 prispevkov
 • Pridružen: 05.04.2004
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 27 januar 2006 - 14:42

mharc je pomoje pac poskusal utemeljit, zakaj njemu avanture niso ql.
in ima prav, tako kot ima prav glory in shaman, in ...

... in jst! :mrgreen: ne bom tolk kompliciral, men pac niso ql, ker se mi zdi seks veliko lepsi, ko so zraven vkljucena custva. ne bom trdil, da se mi avanture nikoli niso zgodile, vseeno pa nisem seksa iskal med oglasi na txt, net-u, irc-u, ...
i don't see why everybody feel as though that they gotta tell me how to live my life. let me live baby, let me live!

#40 mharc

mharc

  vzornik

 • Člani
 • 1 316 prispevkov
 • Pridružen: 25.12.2004
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 27 januar 2006 - 14:43

Če ima človek izoblikovano stališče in razmišlja o določenih zadevah in aspektih, še ne pomeni, da je zahteven.
Res je, ne morem posplošiti na vse, in tudi mislim, da nisem, očitno mi to ne uspeva, zapisal pa sem svoje mnenje. Meni pač okolje in ljudje s svojim odnosom to sporočaja in glede avanturizma ne vidim nič kaj obetavnega. Če pa sem o nobeni zadevi ne sme debatirati, so tudi vsi javni diskurzi potem same posplošitve.

Moderatorejma se opravičujem in obljubljam, da je to moj zadnji off-topic. :angel:

mharc je pomoje pac poskusal utemeljit, zakaj njemu avanture niso ql.

Točno.

...in jst! :mrgreen: ne bom tolk kompliciral, men pac niso ql, ker se mi zdi seks veliko lepsi, ko so zraven vkljucena custva. ne bom trdil, da se mi avanture nikoli niso zgodile, vseeno pa nisem seksa iskal med oglasi na txt, net-u, irc-u, ...

:clap:
Iz take smo snovi kot sanje. W. S.

#41 Ganimed

Ganimed

  zasvojen'c

 • Člani
 • 573 prispevkov
 • Pridružen: 30.12.2003
 • Lokacija: Arena

Objavljeno 27 januar 2006 - 16:38

S tem kar si napisal, jih postavljaš v manj vreden položaj.

Mislim, da je mharc želel povedati, da se (po njegovem mnenju) osebe SAME postavljajo v tak položaj. Seveda nezavedno in to seveda ne pomeni, da jih jaz obsojam. Se pa v osnovi strinjam z mharcom.

Moje mnenje je nekje med tvojim (glorious) in med mnenjem mharca, za spoznanje bližje slednjemu. Strinjam se, da je po razpadli zvezi dober čas, da se zadeva premisli, da človek stopi v naslednjo vezo zrelejši, bolj pripravljen. S tem mislim predvsem na to, da razmisli o svojih napakah in nerealnih pričakovanjih, sploh če mu jih je partner prej nakazoval, pa ga ni poslušal ... dokler zveza ni razpadla.

Je pa to obdobje lahko tudi primerno za kakšno neobvezujočo "zvezo" oziroma avanturo, dokler to ne postane pravilo, ko nekdo govori samo o resnih zvezah, dogajajo pa se mu avanture kot po tekočem traku. Če pogledam sebe, sem v vsako razmerje ogromno vlagal in sem bil seveda zelo razočaran, ko je šlo po gobe. Pa sem si po takem koncu zveze rekel, da se nočem več vezati, da bom zdaj samo "kao" avanturist, ker drugače preveč boli. Pa sem lahko neankrat bil avantirist, če tako zelo cenim monogamno razmerje? Ne, še vedno sem si zelo želel resno monogamno zvezo, čeprav je bilo nekaj malih avanturic, če jih sploh lahko tako imenujem. Je pač naneslo na njih, pa so se "klavrno" končale, ker se z nekom, ki ga ne poznam, pač ne morem sprostiti, mu zaupati, strah pred tem, da bi dobil kakšno SPB, je bil prevelik... V bistvu se povsem strinjam z mharcom, da sem si lagal, da bom bivšega pozabil, če se bom spustil v avaturo z drugim. Pa se vsaj meni to nikoli ni posrečilo, da bi ga pozabil na tak način. Analni seks z nekom, ki ga komaj poznam? Nikoli. Dlje od drka tako ali tako v nobenem primeru ni prišlo, tako da jaz osebno v tem ne vidim nobenega smisla, čeprav ne bom rekel, da se nikoli več ne bo zgodilo kaj podobnega in to zgolj v primeru, ko ne bi bil v vezi.

Verjetno bo marsikomu smešno, kar sem napisal prej, imam pa čisto vest, ker nisem prevaral še nobenega fanta, čeprav avantura sama po sebi ne pomeni, da to pomeni varanje.

Še to. Sploh ne obsojam avanturistov. Ampak naj "igrajo" pošteno, kot je v drugih temah večkrat napisala Nara Yulia.

mharc, ne vem, kaj je lahko narobe v tem, če veš, kaj pričakuješ od življenja in si zahteven?

Kdo se koliko ceni, lahko ocenjuje le on sam.

Nič osebnega glorious, mislim pa, da je tale izjava zelo na trhlih nogah. Tako kot imamo kup ljudi, ki imajo o sebi predobro mnenje, imamo kup ljudi, ki imajo o sebi preslabo mnenje. In nihče iz obeh skupin se po mojem ne more sam realno oceniti ... in v obe skupini bi lahko uvrstili veliko posameznikov, ne gre samo za izjeme.

O zrelosti in nezrelosti pa bi jaz moral vzeti spet kakšno knjigo v roke, npr. od dr. Košička. MIslim, da bi tam našli veliko potrditev tez, ki jih je navedel mharc.

In, ja tudi poljub je zame intima.

Seveda je intima. Sam sem celo v temi Najbolj intimno ... seks? napisal, da je to zame nekaj najbolj intimnega.
>>> Najlepše na vsakem dekletu je, verjeli ali ne ... njen fant! <<<

#42 seb

seb

  biskvitek

 • Člani
 • 33 prispevkov
 • Pridružen: 02.08.2005
 • Lokacija: LJUBLJANA

Objavljeno 27 januar 2006 - 19:37

Meni se osebno zdi, da je sex pač sex in vsak ima svoj pogled na to. Če pride do "avanturce" med zvezo, smo že razglabljali pri temi o varanju. Jaz bi imel kaksno avanturco, bi pa vsekakor povabil svojega partnerja se zdraven, da bi oba lahko uzivala. Se mi pa zdi, da nekateri gayi zavidajo avanturce dobrim tipom, ker ponavadi le njim uspe dobit dobrega tipa, pa če le za sex. Nekateri pač le opazujejo v ozadju, so zafrustrirani in ljubosumni na tiste , ki to počnejo.....HALO,LJUDJE, SAJ JE SAMO SEX in popolnoma nič drugega......spoh ne vem zakaj bi se kregali kakšne vrednote ceni tisit človek, ki to počne.....

LP
seb 8)
kakšno bi bilo življenje, če bi bili trezni takrat, ko bi bili pijani in bi bili pijani taktat, ko bi bili trezni

#43 Tristan

Tristan

  piščan'c

 • Člani
 • 80 prispevkov
 • Pridružen: 16.06.2005

Objavljeno 27 januar 2006 - 19:40

Vzel sem si čas in prebral vse do sedaj objavljene poste.
Težavo vidim že v tem, ker so nekateri malce pomešali stvari in stlačili tiste, ki imajo avanture, ko so v vezi, skupaj k tistim, ki jih imajo, ko so samski... pa lepo vas prosim. Stvar niti slučajno ni primerljiva.
Sam sodim v tisto skupino, ki imamo podobno mnenje, kot ga imata glorious in shaman. Skrajno neprimerno se mi zdi kar navzkrižno posploševanje, kar me pa nadvse moti, je moraliziranje nekaterih drugih. Eno mamo že imam, druge(ih) pa res ne rabim.
Avantura je tako širok pojem, kot so to že nekateri lepo povedali, da res ne kaže enačiti petih ali šestih tipov dnevno v savni ali večernega grmarjenja po parkih s priložnostnim srečanjem v gej-klubu, ko se s tipom ob pijači lepo zapričaš za nekaj ur in potem, če sta oba za stvar, to opravita na civiliziran način, v postelji, med štirimi stenami... Zakaj bi moral pa ta seks biti nekaj grdega, nizkotnega, seks med dvema, ki sta v zvezi, pa nekaj apriori bolj vzvišenega? Strinjam se, da je slednji bolj čustven, te bolj izpolni, ampak ne vem, zakaj vraga bi se pa moral vsakič, ko si zaželim seksati, ker se mi to zdi pač ena najbolj normalna fiziološka potreba, počutiti kot kriminalec, ker sem se pač dal dol z nekom, ki ga poznam "zgolj" nekaj ur? Koga sem s tem prizadel, mi ni jasno, še najmanj pa mi je jasno, kaj ima to opraviti s samospoštovanjem in mojo duhovno rastjo ter z drugimi ljudmi, razen seveda z mojim trenutnim izbrancem? Če oba poskrbiva za zaščito in sva si oba na jasnem, kake namene imava, kaj pa je v tem slabega? Oprostite, ampak pri svoji starosti in izkušnjah si jemljem za pravico, da o tem odločam sam. In se zato še ne počutim cenenega. Kdo si lasti pravico, da kar na pamet postavlja neke kriterije in smernice o tem, kakšen seks in s kom, ki je, ponavljam, stvar osebne izbire, lep in izpopolnjujoč, in kateri cenen, nizkoten, gnusen...?
Opisana stvar se, po moje, razlikuje od dajanja dol s petimi ali šestimi tipi hkrati in vsakodnevnega menjavanja partnerjev (ali, kot so nekateri to enoznačno označili, "kurbanja"). Sam sem imel zelo dobrega prijatelja, ki se je obnašal natanko tako. Morebiti je imelo to res kaj opraviti z njegovo slabo samopodobo ali kompleksi, ampak zagotovo vem, da ni bilo nič takega, in ta zadnja stvar na svetu bi bila, da bi mu očital njegovo obnašanja in ga kar avtomatsko diskvalificiral kot človeka. To je bila še vedno NJEGOVA stvar in če se jaz z njo ne strinjam, je to navsezadnje moj problem. Samo zato pa, ker se nekdo daje dol, kadar in s komer se mu zahoče (navsezadnje sta za to vedno potrebna vsaj dva), po definiciji še ni slab človek. Tako kot niso vsi tisti, ki jim ni do tega in si želijo nekoga poprej spoznati, zdaj pa kar vsi v redu. Takšno vsevprek obsojanje in označevanje ljudi na podlagi ene same njihove poteze pa res ni znak odprtosti in strpnosti, dragi moji!
Stvar, ki me bolj skrbi, je ta, da zelo veliko tipov o tem pametuje, se spreneveda in moralizira, pa obenem počenja natanko to, čemur tako nasprotujejo. Kako si sicer razlagati dejstvo, če seveda gre verjeti rezultatom ankete, da skoraj 50% ljudi zagovarja avanture v vezah?
Mogoče se meni seks po parkih in saunah zdi umazan, ampak to je moja osebna predstava. Mogoče se mi zdi, da lahko takemu človeku prilepim etiketo, da je lahek ali pa da ima nizke standarde in šibak sistem vrednot. Mogoče se sliši čudno in kontradiktorno, ampak tudi ta človek da najbrž ravno toliko nase kot nekdo drug. In vse dokler se ta posameznik sam zaveda svojega obnašanja in ga samega to ne skrbi, res ne vidim razloga, zakaj bi ga moral imeti za nekoga, na katerega lahko gledati zviška. In se potem samodejno počutiti boljšega in močnejšega, ker "jaz pa že nisem takšen"?
poor is the man whose pleasures depend on the permission of another

#44 _lynx_*

_lynx_*

  nov na sceni

 • Člani
 • 248 prispevkov
 • Pridružen: 18.10.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 januar 2006 - 19:45

Nekateri pač le opazujejo v ozadju, so zafrustrirani in ljubosumni na tiste , ki to počnejo.....HALO,LJUDJE, SAJ JE SAMO SEX in popolnoma nič drugega......spoh ne vem zakaj bi se kregali kakšne vrednote ceni tisit človek, ki to počne.....


Ali pa kakšne vrednote ima tisti ki tega NE počne.. To je dvorezen meč.. TO, da sem lahko intimen le z osebo, ki jo ljubim me ne naredi zafrustriranega ali ljubosumnega na druge, ki ne funkcionirajo na ta način. Ne! Zakaj? Ker tega ne pogrešam, niti ne rabim.. Simpl.

Se strinjam - kragat se o tem je popolnoma brez veze. Vsak je drugačen hvala bogu, vsak ima svoje veselje in samosvojo osebnost., nenazadnje.. In tako je tudi prav. ;)

#45 PiKcPoKc

PiKcPoKc

  redni gost

 • Člani
 • 359 prispevkov
 • Pridružen: 28.04.2005
 • Lokacija: Regija Gorenjska

Objavljeno 27 januar 2006 - 20:14

Ali pa kakšne vrednote ima tisti ki tega NE počne.. To je dvorezen meč.. TO, da sem lahko intimen le z osebo, ki jo ljubim me ne naredi zafrustriranega ali ljubosumnega na druge, ki ne funkcionirajo na ta način. Ne! Zakaj? Ker tega ne pogrešam, niti ne rabim.. Simpl.

agree!

LP

#46 Ps_87

Ps_87

  piščan'c

 • Člani
 • 56 prispevkov
 • Pridružen: 14.11.2005
 • Lokacija: Na bregu Lj barja

Objavljeno 27 januar 2006 - 21:30

Čist preveč razpravlate, ampak vsi mate prav.

Jest bi loh komentiru tko da se postavim na svojo stran, torej nikogaršnjo:
Nič ni narobe, nič ni slabo, če je u mejah normale!

En se pač skoz podaja u avanture in to pomen res, da ni čist uredu z njem.

Drugi sploh nočejo avantur, ker majo pač tako mnenje, ampak slej ko prej se lahko zgodi tut takim, da se podajo v avanturo, pa s tem ni čist nč narobe.
Ne počni tega drugim, česar sam nočeš doživeti.

#47 d-mashina

d-mashina

  redni gost

 • Člani
 • 357 prispevkov
 • Pridružen: 25.09.2004
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 januar 2006 - 21:46

mahrc, s tem ko rečeš, da gre pri avanturah za način življenja in filozofijo se mi zdi, kot da domnevaš, da je vsakomur ki "podpira" avanture primarnega pomena kje in kako najti nekoga za pofukat.

Tvoje razmišljanje je na nek način zelo konzervativno strejtovsko. Enake argumente bi uporabil lahko tudi nekdo, ki nasprotuje gejevskim porokam oziroma gejevskemu načinu življenja, ker se osebnostno lahko razviješ samo, če si ustvariš družino, ki je skupnost moškega, ženske in njunih skupnih otrok. Če se boš čutil prizadetega in užaljenega, ne pozabi, da bi se lahko tudi jaz z enako pravico čutil užaljenega, ker me vidiš kot nekoga, ki mu je avantura način življenja (to je, če ne bi tvojih besed jemal z mejčken rezerve)

Za vsak slučaj bom poudaril, da gre za moje mnenje.
Ego has landed here.

#48 mharc

mharc

  vzornik

 • Člani
 • 1 316 prispevkov
 • Pridružen: 25.12.2004
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 28 januar 2006 - 23:59

mahrc, s tem ko rečeš, da gre pri avanturah za način življenja in filozofijo se mi zdi, kot da domnevaš, da je vsakomur ki "podpira" avanture primarnega pomena kje in kako najti nekoga za pofukat.

Ne.

Tvoje razmišljanje je na nek način zelo konzervativno strejtovsko.

Uau. Impresioniran sem. Samo zato, ker nasprotujem avanturam sem na nek način konzervativen in strejtovski. :shock:

Enake argumente bi uporabil lahko tudi nekdo, ki nasprotuje gejevskim porokam oziroma gejevskemu načinu življenja, ker se osebnostno lahko razviješ samo, če si ustvariš družino, ki je skupnost moškega, ženske in njunih skupnih otrok.

Ne. Kar ti izpostavljaš je to, kakšna (kakšnega spola) sta partnerja, ne pa kakšen odnos imata. Tu je razlika mojega mnenja in tvoje predpostavke.

Sicer pa mi je itak vseeno, ne vem, zakaj se obremenjujem zaradi vas. Jaz vem, zakaj avantur nimam, nekateri pa najbrž ne, zakaj jih imajo.
Iz take smo snovi kot sanje. W. S.

#49 ricklind

ricklind

  zasvojen'c

 • Člani
 • 425 prispevkov
 • Pridružen: 01.04.2005
 • Lokacija: Daleč od nebes blizu raja.

Objavljeno 29 januar 2006 - 00:12

Nimam avantur in jih tudi ne podpiram.

#50 Alcastar

Alcastar

  nov na sceni

 • Člani
 • 222 prispevkov
 • Pridružen: 25.02.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 29 januar 2006 - 00:17

Jaz vem, zakaj avantur nimam, nekateri pa najbrž ne, zakaj jih imajo.

Ta izjava zna biti za koga zelo žaljiva, upam da je napisana bolj kot ugibanje.

Sicer pa tako ali tako človek počne samo tiste stvari, ki mu zagotavljajo takšnono ali drugačno ugodje. Nekateri na takšen, drugi na drugačen način. Vsak odgovarja za svoje odločitve in mora s posledicami živeti.
Odočitev za avanturo je stvar posameznika in "te" ljudi uvrščati v nekakšne okvirje, jih opremiti z določenimi lastnostmi ipd, je zelo neodgovorno. Stigmatizacija v nobenem primeru ni dobra stvar.
Nosce te ipsum.
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov