Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Škoda denarja za ...


81 odgovorov v tej temi

#26 ženska

ženska

  Moderatorka

 • Moderatorska ekipa
 • 5 536 prispevkov
 • Pridružen: 23.04.2004
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 22 oktober 2007 - 01:54

Vedno, kadar mi kdo reče, da je česa škoda, odgovorim: Škoda je umreti!
Škoda je torej življenja. Vsega ostalega pa ni škoda in denar je zato, da kroži.
Denarja ne skrivam po kakšnih štumfih in razen transakcijskega, nimam nobenega računa, pa še ta je vedno v rdečih številkah. Odkar pomnim.
:zvecilka:

Zakaj potrebujemo petdeset vrst WC papirja? Včasih smo si riti brisali tudi s časopisnim papirjem, pa smo bili vsi čisti. Danes je pa povsod polno posrancev. (Svetlana Makarovič)


#27 blazek

blazek

  nov na sceni

 • Člani
 • 271 prispevkov
 • Pridružen: 25.08.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 30 oktober 2007 - 02:31

Denarja se mi zdi škoda za kake drage cune pri katerih več kot polovico plačaš samo firmo enako lahko pridem skozi relativno poceni, pa da sem lepo oblečen, ni mi za to, da bi imel obleke po zadnji modi, ampak vseeno kupim ceni primerno in pa seveda svojemu osebnemu počutju.
Izredna bedarija je kupovati v času interneta originalne cd-je, razne drage programe, ki v pol leta zastarijo nikoli v življenju nisem kupil enega samega softwerja, to rad priznam, bedarija so mi razni kiči dragi parfumi, ki ga je manj kot deci notr, pa še ta izpuhti v zrak, razne spominke, slike, razna druga nepotrebna darila v obliki kozmetike ali pa razne revije časopise itd, enako velja tudi za kič umetne prstane, verižice skratka zame povsem nepotrebne stvari in pa seveda loterijo, katera je že mnoge odpeljala v propad in so zgubili še tisto, kar so si trdo prislužili v upanju, da bojo postali bogati, res se mi smilijo saj so žrtve svoje šibkosti in pohlepa po bogastvu.
Po drugi strani imam zelo rad tehniko, rad poslušam kvalitetno če že moram kaj poslušat, ker mi zvok pomeni vse in sem ljubitelj takšne in drugačne glasbe.
Rad imam dober računalnik od katerega pričakujem dobro odzivnost, hitri internet, rad se prehranjujem tudi zunaj ni mi žal denarja za mobitel, da lahko govorim s tistim, ki ga imam rad, včasih pa si privoščim tudi to, da se malo razvajam na tak in drugačen način.
Brez cigaret ne morem živeti in čeprav spuščam denar dobesedno v luft, česar se dobro zavedam se ne želim prostovolno odreči temu užitku razen, če me ne bojo prisilile zdravstvene posledice.
Za pijačo mi nikoli ni bil problem dati in nikoli mi ni bil problem razvajati ljubljene osebe in jo s čim presenetiti pa verjemite, da nisem gledal na ceno.
Od izdelka pričakujem kvaliteto, katero mi mora zagotovljati izdelek v sorazmerju s ceno, ki sem jo zanj plačal in še kako resnično drži tisti pregovor da nisem tako bogat, da bi poceni kupoval.
Do zdaj še vse kar sem kupil nisem imel še praktično z nobeno stvarjo resnejših problemov in to je ravno dokaz, da ta pregovor drži.
Kljub vsemu, mi uspe nekaj dati na stran in nekaj prihraniti kajti živeti je potrebno danes in gledati tudi na jutri kako bi pa bilo, ko bi vsi živeli iz rok v usta kot se reče.
V limitu sem bil pa sem ga hitro pokril in upam, da ga ne bom nikoli več potreboval, kajti to je zame medvedja usluga danes dobiš, jutri vrneš z obrestmi.
Saj ne rečem je fin tisti občutek, ko dobiš nekaj cvenka kar tako samo je pa grenak priokus, ko se ti ta odšteje od skupnih prihodkov tako, da raje živim s tem, kar imam in kupim toliko in tisto, kar zmorem.

#28 kid

kid

  piščan'c

 • Člani
 • 186 prispevkov
 • Pridružen: 18.08.2006
 • Lokacija: okolica Ljubljane

Objavljeno 03 november 2007 - 20:48

Jaz nasplošno gledano zelo malo zapravljam. In to ne zato, ker bi mi bilo škoda denarja, ampak zato, ker nimam potrebe zapravljati. V tem sem netipična ženska, če izhajam iz tega, da ženske nasplošno, menda, zelo veliko zapravljajo. Ali pa morda zapravljajo samo z moževo kartico?! No, mi pa ni škoda denarja za CD-je ali knjige, kaj drugega si pa niti ne kupujem. Če pa že iščem nekaj, za kar mi je škoda denarja, potem pa so to kakšni tabloidi in najstniške revije.

#29 Sanja

Sanja

  gay friendly

 • Člani
 • 4 prispevkov
 • Pridružen: 25.09.2005

Objavljeno 20 november 2007 - 22:01

Če jaz razmislim veliko denarja "vržem" za moj hobi. Ni poceni, nimam sama dejansko nič od tega (materialno) je pa osebni užitek ogromen.
Takrat sem v svojem elementu, žarim, polna evforije, energije ... u name it. Na kratko bi rekla, da sem srečna.
Nikoli se ne obremenjujem s tem koliko zapravim za tako stvar, ki me osrečuje.

Drugače pa je moja mama že od malega imela svoje fore; kupila mi je recimo hlače in mi potem čez teden dni vrgla naprej, da koliko denarja zame zapravi. In to v nedogled, tako da kadar je prijavila da je dan nakupa, sem se kar malce bala it z njo, pa še takrat sem grozno gledala na ceno, da ja ne bo previsoka.

Še danes mi je težko za cunje dati veliko denarja. Čeprav vem, da si lahko privoščim tud kaj malce dražjega, me bo vseeno stisnilo in bom raje poiskala cenejšo zadevo.

Kako revijo si res kupim 1x na 3 mesece; razen če ni revija, ki zadeva moj hobi - potem denar ni problem.

Lp
Tisti, ki misli, da pozna pot, kmalu zaide s cilja

#30 sugar0607

sugar0607

  piščan'c

 • Člani
 • 61 prispevkov
 • Pridružen: 13.09.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 21 november 2007 - 00:17

jaz ful rada kuham in se mi zdi dat škoda denar za že pripravljene jedi alla pogre in pojej, narejene zmrznjene pice, marinirana bedrca ipd..too much aditivov, stabilizatorjev in barvil in nekih kemijskih sestavin katerih imen še napisat ne znam.
If you hide it, you're hiding the best part.

http://sugar.blog.siol.net/

#31 Menino

Menino

  nov na sceni

 • Člani
 • 213 prispevkov
 • Pridružen: 11.09.2007
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 26 november 2007 - 00:05

Če imam denar, mi ga ni škoda za nič. Sem še mlad in rad kupujem nove stvari. :) Ko pa nimam denarja, pa ne rabim nič. No, če pogledam naprej v lajf, upam, da ne bom rabil skrbeti kaj si lahko kupim in kaj ne. Če pa, se pa oglasim s seznamom stvari za katere mi je škoda denarja. ;)
“In three words I can sum up everything I've learned about life. It goes on.” R. Frost

#32 erujjure

erujjure

  Izključen uporabnik

 • Ban
 • 210 prispevkov
 • Pridružen: 03.01.2008
 • Lokacija: Lj-Šiška

Objavljeno 03 januar 2008 - 12:22

Vedno moram stiskat z denarjem. Vse se draži. Rad bi prišel enkrat na čisto. Vsak mesec, odkar je euro, nekaj manj kupujem. Začne se že pri hrani. Zadnjič sva šla s cimrom v špara in sem za nekaj izdelkov dal 40 eurou. Bolela me je glava. Kupil sem jogurte, kruh, mleko, kakav, salamo (ne narezano - tista je dražja) in žvečilke.. pa je blo 40€.
Drugače pa šparam pri kavicah, nekako mi ne uspe veliko na kavo. Raje jo skuham doma in jo v miru spijem. Imam to srečo, da lahko povabim koga, prostor je in tudi kadi se lahko pri nas. Smo vsi strastni kadilci.
Ko pa pride čas najemnine, pa stroškov, vsakič je več. Imamo veliko stanovanje, notri nas je več. Delimo si najemnino in stroške. Z januarjem 2008 se je najemnina zvišala za 25€, je lastnica utemeljila z EU pa navalom. In ker smo želeli ostati, smo morali plačati. No pa elektrika in voda, ne vem, a se cela stolpnica utaplja v vodi?!?! Še dobro da je internet fiksan cena.
Pazim tudi na impulze mobitela, rajši msnjam ali podobno.
Cunje pa kupujem v poceni trgovinah, ne maram nekih blagovnih znamk. Kadar sem v Izoli pri mami, je tam nekaj krasnih trgovinic, ki ponujajo oblačila za od 2€ do 10€.
انا لن تكون وحدها مرة اخرى!

#33 jmuminov80

jmuminov80

  zasvojen'c

 • Člani
 • 655 prispevkov
 • Pridružen: 16.07.2009

Objavljeno 29 avgust 2010 - 11:29

Prvoščim si toliko kolikor si lahko, ker denar vlagam v koristne stvari (stanovanje) in potrošim jih tudi za stvari, ki se meni zdijo v redu zase (potovanja, izleti itd)
Škoda bi mi bilo denarja za nakup kakega novega avtomobila (pločevinko) v vrednosti več od 15 000 eur. Zakaj? Enostavno mi je to bederija in to ni potrebno, meni osebno je odvečni strošek. Ne šparam denarja, ker ga ne mislim sabo v zemljo odnest.
Mislim pa, da se da tudi uživati v življenju na sto drugih načinov, ne pa kot ga večina danes živi, ko se zapufa do konca v shopingih centrih, ker so pač odvisni od tega, baje so takrat srečni, čeprav tega ne rabijo.
.

Naša " osećanja " u vezi sebe direktan su  pokazatelj gde se nalazimo u odnosu ..na 

Svoje Želje !

Zoran Pavlović 


#34 Amos

Amos

  vzornik

 • Člani
 • 1 355 prispevkov
 • Pridružen: 09.05.2010

Objavljeno 30 avgust 2010 - 16:58

Vedno, kadar mi kdo reče, da je česa škoda, odgovorim: Škoda je umreti!

Jaz tudi to rečem, do pičice enako. :) Moja mama se preveč sekira in potem se sekira, ker si je kupila to pa ono, pa da si ne bi smela privoščit tega in onega, pa žal ji je ... Samo zmajujem z glavo. Če res vedno zatravmira glede tega, pa naj ne kupuje - ampak, če pa je tako fajn vedno jamrat! :roll:

Škdoa mi je denarja za časopise, ampak res, večinoma je vse po istem kopitu (sploh revije, ki pa jih rada prečitam v kaki čakalnici :D), škoda mi je danrja za "prčkarije", na katerih se potem nabira prah zaradi neuporabe. Spominkov iz lesa ali drugega materiala, prinešenih iz tujine, ne štejem zraven, res pa imam tega zelo zelo malo. So pa zato povezani z lepimi spomini. :)

Kar se CD-jev tiče pa čisto odvisno: vsega si ne moreš zvleč z neta pa tud zvok na CD-ju je čistejši, če mi je nekaj res wau, si kupim CD.

Kadar kupujem (ne glede na vrsto nakupa), vedno pomislim, KOLIKO to zares potrebujem in marsikdaj kako stvar tudi vrnem nazaj, če ugotovim, da ni tako nujno. OK, kavice pa kosila zunaj niso nujna, ampak povezujejo ljudi pa še fajn se je kdaj razvajat, čeprav tud gledam, da se lih ne preseravam.

Zelo rada pa kupujem mini darilca za svoje bližnje - tu pa mi nikoli ni žal denarja, saj vedno kupim nekaj, kar dotično osebo razveseli in kar potem tudi uporablja. Če bi mela kak evro več, bi si za dušo kupila kakšno stvar, ki ni čisto nujna (in ki se bolj redko uporablja); recimo kak fondue al pa kakšne odštekane zadeve za gospodinjstvo. :ljubezen:

Ljudje potrebujemo stvari tudi samo za dušo, za naš užitek in hvala bogu, da je tako - samo ne potem imet slabe vesti.

#35 veljko

veljko

  nov na sceni

 • Člani
 • 252 prispevkov
 • Pridružen: 07.10.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 05 september 2010 - 08:29

Neumno je zapravljati denar za stvari, ki jih ne potrebujemo, saj ko razmislimo, spoznamo, da je veliko posameznikov, ki si niti živeža ne morejo privoščiti, kaj šele, da bi pomislili na kakšno drugo stvar. Sam v nakupovanjih ne pretiravam, predvsem zapravim za tisto, kar potrebujem, ker so že osnovne potrebščine zelo drage. Zraven pa še varčujem, kar je zelo težko. Ampak se splača.
Poznam pa veliko ljudi, ki do denarja nimajo čisto nobenega odnosa. Rekel bi, da takšni ljudje najbrž niso še nikoli doživeli padca na trda tla, zato niti ne morejo vedeti, kako je, ko se cel mesec prehranjuješ samo s kruhom in maslom, da lahko plačaš najemnino ter položnice. Na nov jopič si niti pomislit ne upaš, četudi je znižan in stane samo 5€. Vsak pa ima pravico, da s svojo lastnino počne, kar ga je volja, zato bom rekel, blagor tistim, ki denar imajo. :)

#36 roadrunner

roadrunner

  piščan'c

 • Člani
 • 93 prispevkov
 • Pridružen: 09.05.2007
 • Lokacija: celje in ljubljana

Objavljeno 03 november 2010 - 04:11

za:
CD
knjigo (razen, če si jo že prebral in veš, da si zasluži mesto v tvoji knjižnici, da se na njej nabira prah)
predrage cote (ker jih oblečeš, greš ven in te polijejo z rdečim vinom)
za vse stvari, ki si jih sicer lahko sposodiš in jih pač nikdar ne vrneš
za posh avtomobile in naprave, katerih vzdrževanje je dražja od njihove vrednosti
dišeče sveče (največja neumnost!)
obnovo in gradnjo cerkva (določena arhitektura je preprosto iz mode!)
vojsko (tega denarja ne bo škoda, ko bo slovenska vojska vsako leto izdala koledar golih ali napol golih vojakov)


ni škoda denarja:
-za male užitke kot so: cigareti, dobro vino, savnanje, dobro hrano, za brezskrben dopust (na tem pač ni poante šparat, ker če, si na koncu tako in tako brez denarja in brez užitkov)
-za zdravje (za mesečno karto za katero od športnih aktivnosti, za novo kolo al pa rolarje, za kondome (vedno se valjajo po predalih, nikdar pa niso pri roki)
-za novo kvalitetno napravo, ki naslednjih nekaj let ne bo potrebovala serviserja
-za mesečno karto javnega prometa (prihraniš na parkirnini in si polepšaš dan, ko vidiš užas od folka :D)
-za skrbno izbrana in originalna darila za naše ljubljene, ki jim bodo dolgo ostali v spominu
-za vsak trenutek, ki ga z ljubeljenimi preživiš

Prispevek uredil/a: roadrunner, 03 november 2010 - 04:12.


#37 bogglefreak20

bogglefreak20

  Častni član

 • Člani
 • 574 prispevkov
 • Pridružen: 08.06.2004
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 03 november 2010 - 23:30

Zadnje čase opažam, da sem nehal šparat pri hrani - ne pri količini, pač pa pri kakovosti. Kupujem torej stvari, ki jih imam res rad in so kakovostne, tudi če niso poceni. Najdete me v Mercatorjevem Gurmanskem kotičku...

Ni mi žal denarja za dobro knjigo ali CD. Ni mi žal denarja za napitnine, če sem zadovoljen s postrežbo. Ni mi žal denarja za darila, ne maram pa kupovat stvari za darila kar vsepovprek.

Moja slabost so čaji. "Prekleta" Palača čajev v stari LJ, še dolgo naj stoji.

Ker se komaj spravim v trgovino po cote ali škarpe, ne morem ravno reči, da tam pustim premoženje. Res pa je, da tudi tu raje kupim nekaj, kar mi dobro stoji, kot nekaj, kar je poceni. Ampak imam artikle tako iz H&M in Zare kot iz G-starja ali Bossa. Poceni ni vedno slabo, drago pa ne vedno dobro.

Mi je pa vedno žal denarja za slabo opravljeno storitev. To velja od masaže, frizerja in gostinske storitve naprej. Pri takih zadevah pričakujem resen angažma, nasmeh na obrazu in kakovost. Kot rečeno, rad pustim bogato napitnino, če sem zadovoljen, ne maram pa da me odpravijo tako - na pol...
"I'm a vegetarian, well I'm not hardcore, because I eat meat, but only because I like the taste. And I hate vegetables on a personal level, so I'm not too good." Dylan Moran

#38 ankh

ankh

  piščan'c

 • Člani
 • 70 prispevkov
 • Pridružen: 20.09.2010
 • Lokacija: Koper

Objavljeno 04 november 2010 - 00:55

Huh, pa smo pri denarju.... :)
- Meni je škoda denarja, ki ga moram vračati državi (200€/mesec 1 leto), ko sem prejemal štipendijo za čas študija, ki ga nisem dokončal. Recimo, da sem dobil neke vrste posojilo. OK ...
- Mi je bilo žal za plačilo dela popravila avta (200€/mesec 1 leto). OK ...
- Mi je bilo žal za polno plačilo zavarovanja avta cca 1200€, čeprav bi lahko koristil popust a ga nisem zaradi komplikacij. Je šlo na obroke in ni bilo tako hudo. OK...
- Mi je žal zaradi 100€, ki sem jih dal prejšnemu lastniku za prenosno klimo, ki jo ob koncu poletja nisem rabil. OK...
...........

Raj ne preračunam koliko denarja sem že stran "zmetal". Naj mi nekdo pove, kam pridem če bi se zelo sekiral za vse te moje izdatke? Na zaprt oddelek v Idrijo. :P

Plače nimam kaj dosti visoke a k sreči je tu limit. :) Pa če računam, da živim sam in moram plačati najemnino, leasing za avto, stroške, bencin, hrana.... jap, denar izgine! :D Ne zapravljam denarja brez veze in prej premislim, kaj si kupim. Ampak tako slabo mi spet ne gre, da se ne bi moral vsak dan tuširati, oprati perilo, si skuhal kosilo....Recimo, da imam vse kar rabim, če pa mi kaj manjka pa kupim. Mogoče ne takoj, ampak kak mesec kasneje :) Si pa obvezno privoščim obisk savne na vsake toliko časa in še kako stvar za drušo. :gay:
Work like you don't need the money, love like you've never been hurt, dance like nobody's watching ;)

#39 NowHow

NowHow

  Častni član

 • Člani
 • 331 prispevkov
 • Pridružen: 26.05.2004
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 04 november 2010 - 10:17

Meni je škoda denarja za avto in vse kar je povezano z njegovim vzdrževanjem. Vozim 8 let starega polota, osnovno zavarovanje, brez raznih dodatkov. Še na misel mi ne pride, da bi zapravil 10.000 evrov + razna zavarovanja za nov ali novejši avto, ki bi v osnovi naredil to, kar že sedaj dela moj 8 let star polo: me pripelje varno in udobno od točke A do B.

No tu pa se tudi konča, namreč zapravljam za hrano, pijače, sendviče, tudi knjige, čaje, občasna potovanja, gurmansko-kulinarične užitke, kino, savno, kupim tudi knjige, ki so mi res všeč, PC igre, ... Tukaj res ne škrtarim in sem v službi "osamljen" ker sem pripravljen iti dnevno brez pomisleka na dobro oz dražje kosilo ali naročiti 100% sveži pomarančni sok namesto koncentrata. A ravno te male stvari (dober japosnki čaj, kakovostna kava, ...) mi pomenijo veliko, z njimi okušam in tipam življenje :) Se pa probam izogibat pretirani potrošnji ali pa imidž šopingu - tako, da ta prispevek ne pišem iz fancy fešnbl Appla ampak robustnega in vzdržljivega IBM kompa :)
Nekoga moraš imeti rad... pa čeprav sebe

#40 Mavrica

Mavrica

  gay friendly

 • Člani
 • 8 prispevkov
 • Pridružen: 20.03.2009
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 04 november 2010 - 12:16

Meni osebno je škoda denarja za ; make-up, kozmetičarke , pedikerje itp, drage avtomobile in cunje , drogo itp., ni mi pa škoda za dobro hrano in dobro vino :)

#41 ZmajFafnir

ZmajFafnir

  piščan'c

 • Člani
 • 77 prispevkov
 • Pridružen: 16.03.2010
 • Lokacija: Pandora

Objavljeno 31 januar 2011 - 14:30

Skoda mi je denarja za drage cunje, pijace, prehranjevanje v restavracijah in nakljucno navlako, ki potlej nabira prah. Zato pa je moja garsonjera skoraj prazna. In zame H&M ni poceni. Je cenejsa trgovina kot marsikatera druga, vendar ni poceni. :roll:
There is more in you of good than you know, child of the kindly West. Some courage and some wisdom, blended in measure. If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world. But sad or merry, I must leave it now. Farewell!
--The Hobbit, ch. XVIII

#42 Misplaced

Misplaced

  piščan'c

 • Člani
 • 116 prispevkov
 • Pridružen: 22.03.2009
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 28 december 2011 - 03:28

- Za cunje in kozmetične pripomočke, ki jih ne potrebuješ zares.
- Za nov telefon/tv/i-pod/kodralnik za lase itd., če ti stari še deluje. Sem čisto nesrečna, če dobim v dar npr. nov toaster, ker potem ne vem, kam naj s starim in je cel pogreb. Slika objavljena
- Za hrano, ki je firma. Ne velja za kavo, vino, sir in čokolado. Slika objavljena
- Za navadno vodo v plastenki.
- Za knjigo, ki jo boš prebral samo enkrat.
- Za neuporabne okraske in spominčke, ki se ti samo nabirajo.

Aja... pa kaj ti bo urbana, če imaš kolo. Slika objavljena
I didn't ask to be a princess - but if the crown fits ...

#43 Kittz

Kittz

  redni gost

 • Člani
 • 348 prispevkov
 • Pridružen: 15.04.2008

Objavljeno 28 december 2011 - 12:15

nepotrebne referendume.
Too weird to live, too rare to die...

#44 input

input

  biskvitek

 • Člani
 • 33 prispevkov
 • Pridružen: 14.11.2005
 • Lokacija: upraši

Objavljeno 28 december 2011 - 15:48

za cigarete

jao, spet si jih moram kupiti. :zvecilka:
življenje je lepo...

#45 ClosetCookie

ClosetCookie

  piščan'c

 • Člani
 • 84 prispevkov
 • Pridružen: 06.12.2009
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 29 december 2011 - 01:55

Preden kupim novo stvar, je bila stara že najmanj osemnajstkrat popravljena. Šele ko me na kolenih prosijo, se ločim od nje in jo pospremim v smetnjak. :/ Pred kratkim sem ravno reciklirala stare hlače, ki so strgane prav od desne ritnice do desnega kolena! :D Ha! Take that, modna industrija! Jaz že ne bom metala denarja stran za tvoje krasne trenerke!

Metanje denarja stran se mi zdi tudi kupovanje novih stvari, ne da se prej pozanimaš, če lahko kje dobiš rabljene.

Nikoli (!!!!) pa ni škoda denarja za stripe! Knjigo si lahko sposodim, preberem in vrnem, ampak stripi pa morajo bit moji. ^^
Resistance is futile.

#46 wynter

wynter

  nov na sceni

 • Člani
 • 210 prispevkov
 • Pridružen: 04.10.2010
 • Lokacija: okolica lj

Objavljeno 29 december 2011 - 09:40

najbolj je škoda denarja za obleke, se da dobiti rabljene, samo moraš si upat prosit ljudi, da ti kaj dajo:)... nikoli pa ni škoda denarja za kako novo majico ali kak drug rekvizit od najljubšega banda:))))) ampak samo na koncertih to kupujem, da gre denar v žep banda k so ponavadi tako na koncu z financami kot jaz:) od enih revežev k drugim:)

drugače pa škoda denarja za tehniko, mobitel, tv, comp, če seveda vse še dela...
za kozmetiko, ki je ne rabiš nujno, puder, maskara itd...
za spominke na katerih se nabira prah...
za alkohol in cigarete in podobne zadeve...
za nove avtomobile, če te star lahko varno pripelje do cilja. pa kaj potem, če je cel popraskan pa rjast:)

nikoli pa ni škoda denarja za koncerte, kak poceni izlet vsake 100let

#47 kanji

kanji

  zasvojen'c

 • Člani
 • 760 prispevkov
 • Pridružen: 26.01.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 29 december 2011 - 13:22

Denarja je škoda za nočno razsvetljevanje cerkva in gradov, za vso to kičasto okrasitev ulic in za ognjemete.
Is the pious loved by the gods because it is pious, or is it pious because it is loved by the gods?

#48 Keiris

Keiris

  nov na sceni

 • Člani
 • 207 prispevkov
 • Pridružen: 07.06.2011
 • Lokacija: Tralfamador

Objavljeno 29 december 2011 - 13:28

Meni se zdi še najbolj škoda denarja za pirotehniko. Dobesedno spuščanje denarja v zrak :S

Fall seven times, stand up eight. 


#49 matthew

matthew

  piščan'c

 • Člani
 • 68 prispevkov
 • Pridružen: 11.02.2011

Objavljeno 29 december 2011 - 13:36

Denarja ni za nič škoda. Zažgati bi ga bilo treba :) ali pa ne, bodimo ekološki - zažgati ga je treba. Toliko živcev kot denar verjetno ne gre za nič drugega.

In ker ne maram denarja ga takoj zapravim :P Naj gre za oblačila, igre, tehnologijo, karkoli nepotrebnega ... Sedaj gre tako še brez problema ^^

#50 butterfly

butterfly

  piščan'c

 • Člani
 • 183 prispevkov
 • Pridružen: 14.10.2008

Objavljeno 29 december 2011 - 16:48

Meni se zdi še najbolj škoda denarja za pirotehniko. Dobesedno spuščanje denarja v zrak :S

Agree.
Petrade se mi itak zdijo POPOLNOMA brez smisla. Ognjemete bi pa dovolila le v noči iz 31. decembra na 1. januar.
Me pa zadnji dve leti blazno presenečajo moji sovaščani, kateri so se za več kot 70% umirili glede pokanja. Končno!

Glede denarja, pa nimam nekih blaznih težav z varčevanjem oz. prekomerno potrošnjo. Kupim kar mi je res všeč, četudi včasih odštejem veliko preveč za kakšno stvar kot bi kdo drug.

Ne zdi se mi narobe, če si človek nekaj želi, da si potem to tudi kupi. Zakaj pa ne. Obstaja še celo nek rek, nekaj v smislu, da denar naj ti nikoli ne bo cilj, ampak le orodje s katerim si pomagaš do cilja. Nekaj takšnega. Edino kar mi ni všeč pri ljudeh je to, da na veliko zapravljajo in nimajo mere, potem pa ti stokajo o recesiji ipd. stvareh.

Enivej, mnogim se zdi stran vržen denar, ko si kupim kakšen CD ali DVD (ja, res je, še vedno kupujem CD-je!) glasbenika, ki mi je res blizu in potem ogorčenje, zakaj si ne zlowdam. Meni je res poseben občutek, ko dobim v roke še zapakiran album in ga potem prvič vstavim v player in potem tist čisti zvok ... mmm! :glasba: Pač, meni to veliko pomeni, drugim pa da imajo super-šajni feltne na avtu.
Pač, vsako tele ima svoje vesele. :)
Doing the best at this moment, puts you in the best place for the next moment.
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov