Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Spolnost s transeksualno osebo


35 odgovorov v tej temi

#1 ri4get

ri4get

  piščan'c

 • Člani
 • 91 prispevkov
 • Pridružen: 07.08.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 25 september 2007 - 02:28

Gledal sem nekaj dokumentarnih oddaj o transeksualnosti. V oddajah so bile prikazane tudi slike oseb pred operacijami, tako da so se mi zdele njihove preobrazbe res zelo presenetljive. Moški ki so izgledali izredno možatega videza so bili po operacijah prave ženstvene lepotice, neka ženska pa je po operacijah izgledala kot res »hud mačo«, rasla ji je celo brada. Med transeksualci naj bi bilo veliko več moških. Dosti je tudi takih, ki so heteroseksualno spolno usmerjeni, no »ki so bili«, ali so torej po operacijah lezbike? :misli:

Moje vprašanje pa je: Kaj bi storile, oz. kakšna bi bila vaša reakcija, če bi imele s tako osebo spolni odnos in bi pozneje zvedele, da je bila prej moški???

Sam poznam moškega, ki je bil z neko zelo lepo žensko in pozneje ugotovil, da je ta ženska pred tem bila moški. :kaj: Vendar je bil ta tip bisex., tako da ga to ni kaj motilo. Mnenje lahko napišete tudi moški, kaj bi storili če bi bili z moškim za katerega bi pozneje zvedeli da je bil ženska. (No vem da bi lahko temo premaknil tudi v moški kotiček, samo me malo bolj zanima kaj boste ženske napisale o tem). Vrjetno biseksualce to nebi preveč motilo, zato me bolj zanima mnenje lezbik in gejov. Samo prosim ne komplicirajte in ne pišite dolgočasnih odgovorov v stilu, to se mi nebi moglo zgoditi ker se ne zapletam v avanture dokler ne poznam dovolj človeka itd. Le odgovorite na vprašanje, če se pa malo bolj razpišete pa še bolje. Zanima pa me tudi, če bi vas neka ženska, moški noro privlačil(a) in bi vam že takoj na začetku povedal(a), da je spremenil spol, ali bi se potem zapletli z njo/njim?

P.S.: če se moderatorjem zdi da tema ne spada v ta kotiček, naj jo kar premaknejo.


Lep pozdrav, ri4get :mrgreen:

#2 Chiara`

Chiara`

  Častna članica

 • Člani
 • 2 312 prispevkov
 • Pridružen: 14.04.2004

Objavljeno 25 september 2007 - 03:20

Vrjetno biseksualce to nebi preveč motilo..

No s to trditvijo se ne bi ravno strinjala.. A ker smo bisex nam je potem baš vseeno kaj smo povaljali in kaj ima oseba med nogami? Ali, da je kar vseeno če je spol malce "zmiksan" :S Tako razmišljanje je seveda napačno, jaz bi odreagirala zelo burno, če bi mi oseba, ki je spremenila spol to povedala šele po spolnem odnosu. Pač ne maram, da mi nekdo laže. Dvomim, da bi se iz tega lahko razpletlo karkoli več, že zaradi izhodiščne laži, počutila bi se izkoriščeno. Zanimal bi me pa tudi psihološki vidik zadeve in bi osebo najbrž izprašala kakšne razloge je imela za tovrsten poseg, kakšni so mentalni občutki, tudi sama operacija bi me izredno zanimala.

Vem, da te je zanimal bolj vidik lezbijk in gejev ampak žal, bom pač postregla s svojim mnenjem :mrgreen: Jaz osebno bi pomoje imela manj problemov z žensko, ki je postala moški, kot pa z moškim, ki je postal ženska. Zakaj? Mislim, da razlog tišči v tem, da mi že zdaj niso všeč pretirano feminilne ženske in imam rada tako rahlo tombojevske poteze. S tem ne mislim totalne možače ampak pač neko netipično žensko surovost, strast v zdravih mejah. Ženske, ki rade nosijo predvsem hlače in imajo mogoče malce unisex stil. Torej.. Če pomislim.. moški, ki se je dal operirat v žensko dobim v glavo neko sliko, kako z užitkom pomerja obleke, čevlje s petami in z veseljem uporablja make-up. To pa meni ni ravno privlačno. Lahko tukaj delam pravo krivico in totalno presojam na podlagi stereotipov, ampak še vedno imam izgrajene neke metalne konstrukte po katerih mogoče precenjujem podzavestno. Potem je tu še vprašanje, zakaj hudiča si je dal odrezat luleka. Ta stvar mi je namreč kar precej zanimiva :D Še vedno pa ne bi bila z nekom, ki ima hkrati joške in penis. Stvar osebne estetike pač.

Zanima pa me tudi, če bi vas neka ženska, moški noro privlačil(a) in bi vam že takoj na začetku povedal(a), da je spremenil spol, ali bi se potem zapletli z njo/njim?

No to je že povsem drugačna situacija. Hipotetično razmišljanje v tej smeri bi bilo nekakšno tako: Če bi bila oseba iskrena že takoj so možnosti za zapletanje znatno večje, lahko pa bi se zapletle, če bi imela oseba v svoji adamovi obleki kake, zame nepremostljive, stvari. >.> Vem, da zvenim malce nečimrno ampak, če mi pač ne bi bilo do tega, mi pač ne bi bilo. Če bi se to zgodilo, mi oseba itak ne bi bila dovolj všeč karakterno. Če pa bi se zaljubila, potem pa bi moji možgani itak delali po svoje.

Vsekakor pa lahko poudarim, da kljub svoji biseksualnosti preferiram eno ali drugo, ni mi lih vseeno kaj je bila oseba prej ali kaj bo postala. Razglabljanje o tem, da se biseksualci zaljubimo v človeka in ne spol, zame ne drži. Ker pač, jaz se najprej zatreskam v videz, ko osebo spoznam lahko šele rečem, da sem se zaljubila v človeka. Če bi se moja punca odločila, da bo postala moški, potem po operaciji ne bi bila več ista oseba kot prej. Ljubim namreč vse na njej, vključno njeno feminilnost in če bi vse to izginilo, bi bilo meni najbrž zelo težko. Pa kljub temu, da imam rada njeno osebnost, ker všeč mi je namreč celoten paket, zato mi ne bi bilo všeč menjanje lupine.

#3 balerina

balerina

  Moderatorka

 • Moderatorska ekipa
 • 1 823 prispevkov
 • Pridružen: 22.10.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 08 oktober 2007 - 17:55

Zanimivo razmišljanje. Pravzaprav morda mogoče res zanimivo vprašanje tudi za biseksualce.

Torej, jaz bi bila z moškim, ki je z operacijo spremenil spol v ženskega, če bi seveda s tem pridobil vse tisto, kar me na ženski privlači, saj navsezadnje je ženska, ne :)
Ne bi pa bila z žensko, ki je spremenila spol v moškega. Malo težko bi se to zgodilo, no. Če bi spoznala punco, ki bi mi zaupala, da si želi te operacije, se verjetno ne bi spuščala v razmerje z njo, saj si želim ženske- inside and out. Simpl. Če bi pa moja ljubica slučajno dobila kak tak preblisk, pa ... hja, bi bili pa veliki problemi, priznam. Saj ne gre le za videz, gre za vse in verjetno bi me ta sprememba preveč motila. Verjetno je ne bi mogla sprejeti.

She reminds me, that a woman's got one thing on her mind...
Love shared is love multiplied.
"Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil." (Mali princ)


#4 pishka

pishka

  piščan'c

 • Člani
 • 196 prispevkov
 • Pridružen: 16.06.2005
 • Lokacija: ljubljana

Objavljeno 08 oktober 2007 - 19:09

Transvestiti ja.
Transexualci ne. Ne vem zakaj ampak men te absurdne operacije samo kažejo na to da se oseba ne spoštuje in ne prenese takšno kakršna je. Povrh vsega si niti ne znam predstavljat kva ti more u glavi delat da se odločiš za kaj takšnega. Kaj če si latenten gey in ker tega še sam ne veš, greš na operacijo se preleviš v lepotiČKO in na konc pogruntaš da si ubistvu gey in ti je žal. A poti nazaj ni... Se pravi si potem spet preostanek življenja zafrustriran ker si ženska?

Men se zdijo te operacije samo še en beg pred samim seboj in hitra rešitev da se ti s problemi ni potrebno ukvarjati.
Tko kot recimo greš na operacijo nosu- ker ti le ta zbija samozavest, po operaciji si kao samozavesten, ampak ker se le te ne da kupiti, kaj hitro najdeš spet drugo napako in se začneš vrteti v začaranem krogu, če imaš še dovolj denarja kaj hitro postaneš ikona Michael Jackson.

#5 Zoja

Zoja

  Častna članica

 • Člani
 • 739 prispevkov
 • Pridružen: 01.06.2005

Objavljeno 09 oktober 2007 - 00:26

No, jaz se s pishko žal ne morem strinjat. Verjamem, da se rodiš oz. med odraščanjem spoznaš, da si se rodil v napačnem telesu in se je mati narava pač poigrala s teboj. Ne vem, zakaj bi moral sprejeti svoj spol, če ti enostavno ne odgovarja. Mislim, da tukaj sploh ne gre toliko za spolno usmerjenost. Verjamem, da obstajajo tudi strejt moški ali ženske, ki enostavno znotraj sebe to niso tistega spola, s katerim so se rodili in jih njihova fizičnost omejuje. Ampak to je samo moje osebno prepričanje. Sama s transseksualno osebo ne bi mogla funkcionirati. Z žensko, ki je bila nekoč moški ja, obratna smer pa ne, ker enostavno ne čutim ničesar do moških spolnih organov in bi vse življenje trpela. Skušala bi se ne zaplest, če bi izvedela za prihodnje namene spremembe spola v moškega, ampak privlačnost dela svoje, tako da ... Tudi pri hermafroditih bi težko sprejela penis, ampak to je že druga tema. :mrgreen:

Pa še nekaj, morda stupid question, ampak vseeno: kako je v slovenščini z besedo transeksualen vs. transseksualen? V angleščini razlike v pomenu bistvu ni:

Some individuals may prefer to spell transsexual with only one s, thus writing transexual. They will typically assert that they are attempting to divorce the word from the realm of psychiatry and medicine and place it in the realm of identity.

Vir: Wikipedia
Hvala za info.

#6 Las Meninas

Las Meninas

  Častni član

 • Člani
 • 1 004 prispevkov
 • Pridružen: 08.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 10 oktober 2007 - 22:53

Ne vem zakaj ampak men te absurdne operacije samo kažejo na to da se oseba ne spoštuje in ne prenese takšno kakršna je. Povrh vsega si niti ne znam predstavljat kva ti more u glavi delat da se odločiš za kaj takšnega. Kaj če si latenten gey in ker tega še sam ne veš, greš na operacijo se preleviš v lepotiČKO

Richard Goldstein bi ta stavek najverjetneje označil za element homokonzerve. Drugače pa je dobro povedala Zoja o tej zadevščini. Pač čisto logično, da vsakemu ni vse po všeč ampak ni pa potrebno, da so zato transeksualci označeni kot osebe, ki se ne spoštujejo al pa celo kaj hujšega, da so nori in podobno. Po mojem se transeksualci ne poistovetijo s svojo spolno identiteto, z drugimi področji svoje osebnosti pa so zadovoljni.
Preprosta razlaga pojmov kaj je kaj:
Transeksualec - človek, ki si da spremeniti spol, saj se počuti ujetnik v telesu drugega spola.
Transvestit - tisti, ki se pogosto oblači v oblačila drugega spola. Je ena oblika fetišizma, čeprav ti ljudje pogosto razmišljajo o spremembi spola.
Travestiti pa so tisti posamezniki, ki se oblačijo v oblačila nasprotnega spola samo za šov in so največkrat strejt. Travestija ima svoje korenine v zgodnjem načinu gledaliških uprizarjanj.
Ko so nacisti prišli po komuniste, sem molčal, saj nisem bil komunist. Ko so zapirali socialdemokrate, sem molčal, saj nisem bil socialdemokrat. Ko so prišli po katoličane, nisem protestiral, saj vendar nisem katoličan. Ko so prišli pome, ni bilo nikogar več, ki bi lahko protestiral. Evangeličanski pastor Martin Niemőller

#7 Mry

Mry

  biskvitek

 • Člani
 • 34 prispevkov
 • Pridružen: 19.12.2008
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 30 december 2008 - 12:08

Mislim, da bistvo ljubezni ni spol, da spol ne bi smel igrati odločilne vloge. Človeka ljubiš zaradi njegovega karakterja, osebnosti in duše (sliši se kar preveč religiozno), če ga zaradi zunanjega izgleda, ki se (lahko hitro) spreminja in z leti "propada", je v mojih očeh taka zveza obsojena na propad.

Ne glede na starost, vzgojo, ideologijo in še marsikaj vsi iščemo le eno, neozirajoč se na naše razlike, iščemo SREČO. In vsak jo išče na svoj način. En v ljubezni, drug v delu, tretji pa morda v oparaciji spola, ki bi mu dala telo, v katerem bi se počutil boljše in bolj domače. In kdor se počuti dobro, lahko dela dobro.

Na žalost, marsikdaj družba noče in noče dopustiti, da bi drugačni lahko v miru in sreči živeli svoje življenje. Vsaj mi, ki že vsi dobro poznamo diskriminacijo, nesprejemanje, odrivanje, bi lahko bili odprti. Potrebno se je naučiti sprejemati in opustiti površinsko predalčkanje. (Obup, spet sem zašla)

K bistvu. Sama popolnoma sprejemam transeksualce, transvestite, travestite in še kaj. Če se bi z osebo dobro razumela in bi čutila tisto energijo, ki bi me nevzdržno vlekla k tej njej, bi lahko bila z njo, ne glede na to, kaj je in kaj ni. Brez predsodkov.

* Ni problem v drugačnih, problem je v družbi, ki dela problem drugačnim. ;)
Let's get one thing straight, I'm not.

#8 Zenny

Zenny

  piščan'c

 • Člani
 • 160 prispevkov
 • Pridružen: 11.05.2008
 • Lokacija: The Mjav Mjav Land!

Objavljeno 23 februar 2009 - 21:57

Se cisto in popolnoma strinjam z Mry - cloveka ljubis zaradi njega samega, kakrsen koli ze je. In ce se ne pocuti v redu v svojem telesu, bi jo/ga podpirala pri njegovi poti do srece, ne pa ji/mu metala polena pred noge...

Ce bi mi nekdo povedal o svoji preobrazbi sele po tem, ko sem ze bila z njim (ali pa bi sama odkrila), bi bila seveda prizadeta - po drugi strani pa tudi mi 'normalni' (v nadpicjih, ker se ne strinjam s to besedo - samo ne najdem bolj primerne.) ne izpostavljamo dejstva, da smo zenske/moski; in na nek nacin se najbrz transeksualci po koncani preobrazbi pocutijo enako, ne?

:?:

Prispevek uredil/a: Zenny, 23 februar 2009 - 21:57.

Naked you are blue as a night in Cuba;
You've vines and stars in your hair...

#9 nala

nala

  gay friendly

 • Člani
 • 4 prispevkov
 • Pridružen: 25.02.2009
 • Lokacija: celje

Objavljeno 26 februar 2009 - 15:30

sem trasseksualec (punca,ki postaja tip), spola nisem spremenila, ampak se včasih za zabavo preoblečem v tipa, rada nagajam ljudem in reakcije name so prav zabavne.

Prispevek uredil/a: ženska, 27 februar 2009 - 00:46.


#10 čani

čani

  piščan'c

 • Člani
 • 116 prispevkov
 • Pridružen: 04.01.2009
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 26 februar 2009 - 23:03

Potem pa nisi transeksualka :)
If it were true that children emulate their teachers, we'd have a lot more nuns running around.

#11 nala

nala

  gay friendly

 • Člani
 • 4 prispevkov
 • Pridružen: 25.02.2009
 • Lokacija: celje

Objavljeno 28 februar 2009 - 12:28

moj biološki spol, ki mi je bil dan ob rojstvu, je ženski,,vendar je ena težava. tudi če se trudim izgledat kot ženska. še vedno delujem kot poženščen fantič, problem je v tem. da moja visoka fantovska postava v sodobnih merilih glede ženske privlačnosti ne ustreza, torej če rečem. da sem prava ženska se lažem ,če rečem da sem tip se tudi lažem,torej kaj sem potem po vašem mnenju?
vse svoje življenje prehajam iz enega družbenega spola v drugega, vendar imam tukaj težave. če temu tako rečem, če imam fatovski image in grem s kolegom po ulici sem t.i. babji pedrček, če pa v tem istem primeru grem nekam oblečena kot ženska sem t.i. bolan transvestit. problem je tudi pri puncah. večina noče bit z mano. ker delujem tako brezspolno. meje med točno določenim spolom so zabrisane in tega se sodobne lepe krhke privlačne mične gosodične bojijo. "kako naj bom s to žensko ki ni podobna ničemur?" fantje pa so isti, kar ni podobno ne ženski in moškem je grdo za videt in imet!" sem torej srednji spol po družbenih merilih? :cenzurirano:

Prispevek uredil/a: ženska, 28 februar 2009 - 23:48.
Prosim, uporabljaj ločila!


#12 ninatgtv

ninatgtv

  gay friendly

 • Člani
 • 4 prispevkov
 • Pridružen: 05.02.2007

Objavljeno 28 februar 2009 - 14:43

sem transvestitka, rada se občasno oblečem v ženske cunjice, tudi lasulja in makup

#13 najwa

najwa

  zasvojen'c

 • Člani
 • 401 prispevkov
 • Pridružen: 25.01.2007

Objavljeno 03 marec 2009 - 08:40

@nala: kako pa cutis za sebe? kaj bi sama rekla?

Prispevek uredil/a: najwa, 03 marec 2009 - 08:41.


#14 Kittz

Kittz

  redni gost

 • Člani
 • 348 prispevkov
 • Pridružen: 15.04.2008

Objavljeno 03 marec 2009 - 16:37

Nala:
No, vem kako je v Celju ja. Malo drugačen človek gre po cesti in že se obračajo in z prstom kažejo nanj. Menim pa da vrjetno niti ni tako hudo kot si predstavljaš. V tem ''našem'' mestu folk rad obira, da se potem sam počuti bolje.
Velikokrat gremo po mestu z prijatli pa recimo vidimo kako žensko, ki ma recimo bolj moške poteze in se že vsi spogledujejo in govorijo: ali je to moški ali ženska? In kako je lahko takšna. Jaz vedno vidim takšne ženske kot nekaj povsem običajnega (vsaj zadnje čase) in mislim, da če bi se znale dobro zrihtat, bi ble res dobre za pogledat. In večina od njih sploh ni tako zelo moških kot se njim zdi.
Imam eno prijateljico, ki se oblači bolj moško in so meli proti njej neke predsodke, samo je v Ljubljani kar dosti boljša situacija. Še vedno imaš kakšne kretene, ki se ne znajo brigat zase, ampak po večini je pa folk dost toleranten.
Pač, zdej ne vem kako je tvoji situaciji in kakšen spol ti bi sploh bolj ustrezal. Če se ne počutiš dobro v ženski koži bodi samosvoja, ne oziraj se na folk (sploh ne Celjane) ker se ti ne splača rabit živcov zarad tako omejenih ljudi.
Too weird to live, too rare to die...

#15 luka76

luka76

  gay friendly

 • Člani
 • 9 prispevkov
 • Pridružen: 30.03.2009
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 30 marec 2009 - 20:48

zivjo, druzba.
berem nekatere poste tukaj gor, pa ne morem mimo brez da napisem par vrstic komentarja.
transeksualizem je po svoji klasifikaciji dusevna motnja. pravijo ji tudi gender identity disorder oz. motnja v razvoju spola. znanosti je ze uspelo dokazati, da gre za genetsko napako. simptomatika je zelo specificna, pojavnost te "bolezni" pa je 1:107.000 zensk in 1:37.000 moskih. iz statisticnih podatkov torej sledi, da je pojavnost transeksualizma v sloveniji glede na velikost nase populacije prakticno zanemarljiva oz. da z njo nimamo prav veliko izkusenj. kakorkoli ze, tudi transeksualci so ljudje, ki niso prav nic drugacni od lezbijk, gayev, biseksualcev, ipd. svoje spolne identitete in spolne usmerjenosti ne izbirajo, pac pa jim je prirojena. kako se cuti transeksualnost? kot "ujetost v napacnem telesu". situacija scasoma postane nevzdrzna in zelja po uskladitvi duse in lastnega telesa nujna.
postopek spremembe spola je zelo dolgotrajen in zelo kompleksen proces, zato je primerjava operacij spola z operacijami nosu naravnost absurdna. diagnostiko transeksualizma opravita pshijater in psiholog, nato komisija strokovnjakov (psihijater, psiholog, urolog, ginekolog, endokrinolog in plasticni kirurg) sprejme (ali pa ne) odlocitev o zacetku hormonskega zdravljenja (reverzibilne spremembe), sele po dolocenem obdobju hormonskega zdravljenja sledi kirursko zdravljenje (ireverzibilne spremembe). proces je maratonski, seciranje kandidatov za spremembo spola pa mikroskopsko. vsem tistim, ki ste mnenja, da je to bezanje pred samim sabo oz. iskanje lazje variante kot je "sprejemanje samega sebe" (kot pisete nekateri), moram povedati, da temu se zdalec ni tako. sprejetje taksne odlocitve in soocenje najprej s samim sabo, nato s partnerji, bliznjimi in navsezadnje, okolico, v tako ksenofobni in zaplankani druzbi kot je nasa, ki zatira vse, kar kakorkoli izstopa od sivega povprecja (to ste najbrz izkusili ze na lastni kozi), je vse prej kot lahko. sem FTM transeksualec, zato verjemite, da je res, kar pisem. obenem pa je res tudi to, da transeksualci niso nujno straight. nekdo je namrec izrazal zacudenje, kako to, da so moskemu, ki je bil prej zenska, po operaciji spola vsec moski. in obratno. zelo enostavno. spolna identiteta ni v korelaciji s spolno usmerjenostjo. dojemanje sebe, lastnega telesa in druzbenih vlog ne doloca posameznikove spolne usmerjenosti. se pa strinjam z nekom tukaj, ki je rekel, da je iskrenost temelj vsakega medcloveskega odnosa. tudi iskrenost do samega sebe. in ce si transeksualec in ce si iskren do samega sebe, potem je edina mozna pot do srece, sprememba spola. in kakor pri vseh ostalih stvareh: ni vazno, kdo si bil. pomembno je, kdo si.

#16 aShocka

aShocka

  piščan'c

 • Člani
 • 72 prispevkov
 • Pridružen: 18.08.2008
 • Lokacija: out of the closet

Objavljeno 28 maj 2009 - 10:41

No, kaj pa je potem interseksualnost? Kakor sem jaz to razumela, naj bi šlo za to, da se človek počuti ujet v napačen spol. Ali kako?

Kakorkoli, če bi res ljubila punco, ki bi se odločila, da spremeni spol, bi verjetno ostala z njo. Čeprav si sploh ne morem predstavljati sebe ob moškem telesu :S
- Ta tema je uporabljena v knjigi Nedotakljive ;) -

Prispevek uredil/a: aShocka, 28 maj 2009 - 10:41.


#17 lucycat

lucycat

  gay friendly

 • Člani
 • 7 prispevkov
 • Pridružen: 08.06.2009

Objavljeno 15 junij 2009 - 23:16

no, če smem pa jaz zdaj malce spremešetarit vašo rdečo nit pogovora (s katero se, btw, strinjam na določenih področjih )...
jaz bi z veseljem imela avanturo s transsexualcem/ko. transvestitom pa ne.

razlog? enostavno - rajcig. :P
sicer pa nisem razmišljala v smeri "biti v zvezi s tako osebo" in niti ne nameravam trenutno, kajti do takih zadev mi pač trenutno ni ... sicer pa predsodkov nimam in dvomim, da bi jih v takih določenih trenutkih tudi imela.

Prispevek uredil/a: ženska, 15 junij 2009 - 23:34.

Only the shallow know themselves. - Oscar Wilde

#18 luka76

luka76

  gay friendly

 • Člani
 • 9 prispevkov
 • Pridružen: 30.03.2009
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 18 junij 2009 - 20:42

Interseksualnost v biološkem pomenu besede zaznamuje netipičen razvoj spola, do česar pride zaradi odstopanj v kromosomskem, gonadnem, genitalnem ali
hormonskem razvoju otroka. Kot sinonim se pogosto uporabljajo tudi pojmi: hermafroditizem, dvospolnost, obojespolnost, medspol, tretji spol, spolna nedorečenost,...ipd.

#19 nala

nala

  gay friendly

 • Člani
 • 4 prispevkov
 • Pridružen: 25.02.2009
 • Lokacija: celje

Objavljeno 13 avgust 2009 - 22:24

mene pa sam to zanima če obstajajo v slveniji transseksualci iz ženske v moškega,zato ker je velik transseksualnih punc,za tipe pa ni kaj dost slišat,tudi jaz vedno bolj razmišljam v tej smeri da bi spremenila spol,sej sm že skoraj tip sam nekaj manjka na meni :cenzurirano: ,saj veste nism pravi tp,sam to me muči jst mam rada punce in fante a se kaj potem pozna ko menjaš svojo spolno vlogo mislim saj vem da se vse spremeni zanima me kakšen je ta čudovit občutek ko končno postaneš kar v resnici si in se nehaš skrivat za masko sodobnega družbenega spola ženske anpak se izraziš kot moški,to mora bit prekrasn občutek se mi zdi :hvala:

#20 Zenny

Zenny

  piščan'c

 • Člani
 • 160 prispevkov
 • Pridružen: 11.05.2008
 • Lokacija: The Mjav Mjav Land!

Objavljeno 23 avgust 2009 - 11:50

Kolikor sem imela jaz stika s transi do sedaj, je v Sloveniji - ali pa vsaj v Ljubljani in v mlajših generacijah - skoraj več ženska-v-moškega transeksualcev kot obratno. Ali pa se vsaj manj skrivajo :). Če te taka stvar zanima, obstaja v okviru Legebitre tudi trans-skupina, ki se dobiva enkrat na teden (med šolskim letom), v preteklosti je bil na to temo organiziran že tabor, v petek pa je bil v Tiffanyju celo Genderfuck party, kjer je bilo zaslediti tudi nekaj transseksualcev... Tako da na sceni se definitivno nekaj premika, jaz bi se na tvojem mestu obrnila na Legebitro za kakršnakoli vprašanja, svetujem ti tudi, da si na njihovi spletni strani prebereš več o TransMission.
Naked you are blue as a night in Cuba;
You've vines and stars in your hair...

#21 Enyo

Enyo

  nov na sceni

 • Člani
 • 266 prispevkov
 • Pridružen: 10.01.2010

Objavljeno 02 april 2010 - 16:26

Se mi zdi plehko, da bi človeka zavrgla, ker bi si želel spremeniti spol. Zdi se mi neumno, da ne bi žežela bit z njim, kljub čustvom. In zdi se mi sebično, da bi mu polena pod noge metala, ker se je rodil tak jaz pa želim,d a je zaradi mene drugačen.

Sem lezbijka ampak če se kdaj izkaže, da me močno privlači oseba nasprotnega spola ali taka, ki si je spremenila spol, da ji zaupam, da se počutim varno in se mi zdi vredno z njim deliti vse kar sem in kar imam ... ne bom razmišljala.

#22 Enyo

Enyo

  nov na sceni

 • Člani
 • 266 prispevkov
 • Pridružen: 10.01.2010

Objavljeno 07 januar 2012 - 21:36

Enyo čez dve leti [pobriše prah]: Še vedno nimam nič proti. In se strinjam s svojim zgornjim prispevkom. Sicer tega še nisem izkusila :misli: niti nobenega prav dobro ne poznam :misli: (za enega vem, no), kar je velika škoda v bistvu. Ne vem pa, zakaj si lažje predstavljam, da bi bila s FTM kot MTF, samo res ne vem, ali jih ni ali se skrivajo ali pa samo jaz ne vem zanje.

Prispevek uredil/a: Enyo, 07 januar 2012 - 21:37.


#23 bugs01

bugs01

  nov na sceni

 • Člani
 • 257 prispevkov
 • Pridružen: 18.11.2011
 • Lokacija: Ljubljana - Tomorrowland

Objavljeno 07 januar 2012 - 22:27

mene pa sam to zanima če obstajajo v slveniji transseksualci iz ženske v moškega,zato ker je velik transseksualnih punc,za tipe pa ni kaj dost slišat,tudi jaz vedno bolj razmišljam v tej smeri da bi spremenila spol,sej sm že skoraj tip sam nekaj manjka na meni :cenzurirano: ,saj veste nism pravi tp,sam to me muči jst mam rada punce in fante a se kaj potem pozna ko menjaš svojo spolno vlogo mislim saj vem da se vse spremeni zanima me kakšen je ta čudovit občutek ko končno postaneš kar v resnici si in se nehaš skrivat za masko sodobnega družbenega spola ženske anpak se izraziš kot moški,to mora bit prekrasn občutek se mi zdi :hvala:


Seveda tudi v Sloveniji obstajajo punce, ki hočejo postati fantje. Kakšen mesec nazaj je tudi tukaj na našem forumu ena uredu punca poslala zasebno sporočilo, da si hoče spremeniti spol v moškega.
Drugače pa neglede na to kakše so tvoje poteze in kako se obnaša je bilo razvidno, da si transvestit (upam, da je prav napisano) in ne transseksualka(oblačenje v moške zadeve in se naokrog po mestu sprehajati kot moški še ne pomeni, da si hočeš spremeniti spol). Vsaj tako sem jaz razvidel/a iz tega kar si napisala. če te je kaj zmotilo pri tem mi kar napiši na zasebnega. :stima:

Drugače sem pa sam/a v postopku transeksualnosti.

Če bi sam/a imela spolni odnos s transeskualno osebo me to nebi čisto nič motilo.
Sam/a drugače poznam kar nekaj transseksualnih porno zvezd in so mi nekatere prav všeč. :mezik:
Vedno obstaja rešitev. Tudi če si še tako na dnu, vedi, da to ne bo večno. Ko boš najmanj pričakoval, se ti bo zgodilo nekaj, kar te bo osrečilo.

#24 insincere

insincere

  gay friendly

 • Člani
 • 4 prispevkov
 • Pridružen: 12.02.2012

Objavljeno 25 marec 2012 - 12:18

Gledal sem nekaj dokumentarnih oddaj o transeksualnosti.


Če se še spomniš bi me zanimalo, katere oddaje so to bile? (:

#25 malina

malina

  redni gost

 • Člani
 • 320 prispevkov
 • Pridružen: 11.08.2007
 • Lokacija: the world

Objavljeno 22 februar 2013 - 16:14

Nimam nobenih problemov ali omejitev glede tega, da bi imela spolne odnose, spolno razmerje s trans* osebo. Glede na to, da sem uporabila izraz trans*, pomeni, da sem seveda sodijo tudi transeksualne osebe, kot je napisano v naslovu teme. Zaenkrat sem imela takšne izkušnje samo z osebno, ki je genderqueer in je vse bilo super.

"As trans people begin to organize politically, it is tempting to adopt the essential notion of gender identity. [...] However, as transfeminists, we resits such temptations because of their implications." Emi Koyama

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov