Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Invalid


31 odgovorov v tej temi

#1 Ihim

Ihim

  piščan'c

 • Člani
 • 182 prispevkov
 • Pridružen: 30.08.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 31 avgust 2007 - 11:18

Da bo enkrat za vselej jasno. Uradno sem invalid. Težko hodim. To je velika ovira predvsem pri druženju. Ne pomeni pa da nimam svojih potreb po bližini, ja tudi po seksu. In kakšne so moje opcije? Lahko sem cele dneve doma in se tolažim z računalnikom, smilim samemu sebi in vržem puško v koruzo, lahko pa vseeno poskušam navezati kakšen stik in priti v družbo (odkar imam voziček na električni pogon je to v principu celo možno). Kaj menite, sem preveč predrzen, če poskušam to drugo. Mislite, da imam kaj šans ali vsi iščete popolnost? Saj drugače sem menda še kar normalen.

#2 Gost_neznano_*

Gost_neznano_*
 • Gostje
 • Pridružen: --

Objavljeno 31 avgust 2007 - 12:09

Sicer prvic pisem v moskem koticku, ampak tokrat se mi zdi vredno.

Prav dobro se zavedam v kako zelo delikatno debato se spuscam, pa vendar.
Ne bom rekla, da to ni ovira, ker je, pravzaprav ogromna, optimalne popolnosti pa ni - ne obstaja drugje kot v vesolju vsakega posameznika.
Ce se odlocis biti s clovekom, ki je kakorkoli fizicno omejen, potem to zavestno sprejmes, ker ves, da se kljub temu da poceti ogromno stvari. Se mi dozdeva, da je vseeno odvisno od cloveka, koliko se je pripravljen odrekati, koliko sprejemati in koliko dajati.

Bilo je obdobje, ko sem se gibala v krogu ljudi, ki so blesteli v svoji zunanji popolnosti. Bilo je obdobje, ko sem se gibala med ljudmi, ki travmirajo zaradi le te. Bilo je obdobje, ko sem prestopila na najtemnejso stran tega sveta. Bilo je obdobje, ko sem spoznala najrazkosnejso plat tega oblicja. Bila sem zvezda. Bila sem tarca. Vsak dan sem. Prisel je cas, ko "mi je na glavo padla vila prepricanj", katera sem skozi preteklost s pomocjo druzbe in sistema tako zavzeto gradila. To je bil cas, ko sem cisto za sebe dojela, da sem s preskakovanjem, upiranjem, prezirom, nezadovoljstvom pravzaprav veliko izgubila a hkrati pridobila. Trenutek razsvetljenja, ko mi je postalo jasno, da nisem zadovoljna s tem kar mi nudi zunanji svet, ki ga zgolj vidim in ne cutim. Nisem zadovoljna z lupino, zelim notranjost v kateri lahko lebdim brez pripravljenosti na presenecenje.
Ce bom kupovala hiso, jo bom zelela videti znotraj. Vendar! Fasada, privlacnost do nekoga/necesa steje. To je zal dejstvo. To pa se ne pomeni, da kompleksna, pomankljiva ali poskodovana fasada ni vredna ogleda znotraj - ravno nasprotno.

Ce bi me nekdo vprasal, ali bi dolgorocno bila z invalidno osebo, ne bi butnila "da" ali pa "ne", ker taka odlocitev ni enaka "crno" ali "belo". Vprasala bi se, cesa si pravzaprav zelim in tudi v primeru, da bi si zelela doticne osebe, bi bilo vredno temeljitega premisleka in skupnega pogovora. Sem sposobna pozabiti na skupno tekanje? Na skupne sprehode? Na skupen ples? In mnogo vec, v zameno za osebnost, ki se skriva v tej osebi in ki si je kljub temu zelim? Sem. Tudi tam sem se ze znasla in sprejela.
Ihim, menim, da bos z malo interesa na tem forumu nasel druzbo, morda celo partnerja - kdo ve. Nisi kuzen in tega, verjamem, se ne zavedam le jaz. Za partnerja, ki bi se uspel odlociti zate, bos vedel, da te ni sprejel ker se mu smilis ali ker si mu fetis ali zaradi tvoje barve oci, pac pa zaradi tebe samega ali kljub temu. V tem primeru zavedanja bos v prednosti pred vsemi, ki hodimo in mnogokrat ne vemo na cem smo. Vedel bos, da si z nekom, ki je zmozen in pripravljen gledati mnogo dlje in mnogo globlje - ce si se pripravljen enako potruditi tudi sam. Del odgovornosti je vedno tvoj.

Normalnost? Je relativna, kot vse ostalo. Ce imas sanse? Kolikor si jih bos dopuscal, toliko jih bos imel - nic vec, nic manj. Ne poizkusaj podlegati normam, ne poizkusaj jih premagovati. Bodi norma kar ti sam, zase.

#3 Ihim

Ihim

  piščan'c

 • Člani
 • 182 prispevkov
 • Pridružen: 30.08.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 31 avgust 2007 - 13:17

Kaj naj rečem Drobtina hvala. To je točno odgovor, ki sem ga potreboval. Da je vse odvisno od mene se že dolgo zavedam, čeprav je to včasih težko sprejeti. Tudi čudne prednosti invalidnosti se zavedam, čeprav se zavedam tudi vseh omejitev in odrekanj, ki jih prinaša partnerju. A vsak se odloči sam in če bom kdaj našel partnerja bo točno vedel zakaj je z mano. Hvala še enkrat.

#4 pishka

pishka

  piščan'c

 • Člani
 • 196 prispevkov
 • Pridružen: 16.06.2005
 • Lokacija: ljubljana

Objavljeno 31 avgust 2007 - 15:17

Full lepo napisano res.

Mogoče boš dlje časa iskal, kar pa ne pomeni da ne boš našel. Ko boš našel boš v veliki prednosti saj boš vedel da ljubi tebe in ne tvojega telesa.

#5 goinup

goinup

  izkušen

 • Člani
 • 991 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2006

Objavljeno 09 september 2007 - 20:18

Drobtina krasen sestavek! :spostovanje:
Da pristavim tudi sam par misli. Poznam enega fanta, ki ima tudi podobno težavo. Ima bergle, ker mu noge nekako ne delajo najbolj pravilno. Bil je zelo depresiven zaradi svoje pomanjkljivosti, pa vendar je želel bližino. Na vse pretegeje iskal fanta. Preko inteneta, maila in gsmja je šlo vse gladko. Ko pa se je srečeval v živo, je bilo to zanj katastrofa. Pravil je, da so ga pogledi, ki so se ustavljali na njem, boleli. Je pa izredno simpatičen, kosmat in temnolas fant. Nikakor ne more igrati odbojke, voziti kolesa. Zato je obupal. No in dokler se ni sam dobro počutil v naši družbi in pri flirtanju, ni imel partnerja. Bil je preveč samokritičen.
Potem pa je spoznal fanta, s katerim sta imela sicer le prijateljski odnos (v naši družbi smo zelo sočutni, sprejemamo vse), ki mu je pokazal druge stvari in ga opozoril na njegove prednosti. Skupaj sta igrala namizne igre, delala stvari, ki so obema omogočale sodelovanje. No in sčasoma sta tudi spolnost izkusila skupaj. Sedaj pa ima že več kot eno leto fanta, s katerim se imata rada. Dopolnjujeta si vsakdan, svoje potrebe. No kaj želim povedati - nikar obupati! Nekoč, nekje se tudi zate sreča najde. Treba je vztrajati. :kavalir:
Do files get embarrassed when they get unzipped?

#6 Ihim

Ihim

  piščan'c

 • Člani
 • 182 prispevkov
 • Pridružen: 30.08.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 oktober 2007 - 15:00

Da usekam direktno. Me kdo vpelje v (gejevsko) družbo? Ker nimam nikakršnih tovrstnih znanstev se sam ne znajdem. Če samo sedim doma je upanje, da bi koga spoznal tako majhno. Zavedam se svojih omejitev, a zaradi njih se ne mislim vsemu odreči, vsaj ne brez poskusa. Želim, da me spoznate takega kot v osnovi sem, tudi z mojimi pozitivnimi lastnostmi, ki zdaj zaradi moje pojave ne pridejo do izraza. Torej, jaz sem za. Bi mi kdo lahko pomagal?

LP :adijooo:

#7 blazek

blazek

  nov na sceni

 • Člani
 • 273 prispevkov
 • Pridružen: 25.08.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 29 oktober 2007 - 09:31

Ihim, lepo napisano.
Zavedat se moraš svojih prednosti, ki jih kljub temu, da si invalid imaš.
Ker sem sam ne tako v podobnem položaju kot ti,te seveda čisto razumem, razumem tvoje želje, razumem tvoje potrebe.
Tudi sam sem imel včasih ogromne težave s tem kako priti v gejevsko družbo, kako navezati stiek z ljudmi veliko vprašanj sem imel pred sabo, zdaj pa moram telefon že malo da ne izklapljat, če se hočem otresti tipčkov, ki mi vsakodnevno "težijo"
Moj nasvet:
Ne obupaj in zapomni si, da upanje umre zadnje.

#8 erujjure

erujjure

  Izključen uporabnik

 • Ban
 • 210 prispevkov
 • Pridružen: 03.01.2008
 • Lokacija: Lj-Šiška

Objavljeno 03 januar 2008 - 13:17

In? Prebral sem prispevke, te je že kdo pripeljal kam v družbo? Drugače priporočam lokal Lan, tam nas je vedno kaj za najdet. Včasih je bila tudi Fraga, ki jo pogrešam.
Samo za v K4 bi pa morali biti močni fantje, da bi te nesli po stopnicah. :gay:

Prispevek uredil/a: erujjure, 03 januar 2008 - 13:17.

انا لن تكون وحدها مرة اخرى!

#9 N'alan

N'alan

  nov na sceni

 • Člani
 • 290 prispevkov
 • Pridružen: 24.01.2006
 • Lokacija: doma

Objavljeno 20 marec 2008 - 12:34

In, ihim?
Nobenega glasu več od tebe? So te fantje tako okupirali a ti je le srce padlo v hlače?

(firbec)

This is the real me. 


#10 blazek

blazek

  nov na sceni

 • Člani
 • 273 prispevkov
 • Pridružen: 25.08.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 22 marec 2008 - 18:01

Pozdravljeni vsi, Zanimiva tema, je to. Že v svojem prejšnjem sporočilu sem vam na nek način posredno povedal, da sem tudi jaz invalid, Pred dnevi sem si pisal z nekim fantom, pa se mi je napisano zdelo tako v redu, da bi rad delil to z vami vsemi in vam dal v vednost, da smo tudi invalidi med geji .
Drobtina je napisala res odličen prispevek. Priznam, da do zdaj nisem želel govoriti o tem predvsem zaradi stigmaticije družbe, pa tudi zaradi tega, ker sem si mislil, da si bom s tem, ko vam to povem "zaprl" vsa vrata", a prišel je čas, da se tudi jaz predstavim samo takšnega, kakršen dejansko sem.
Sam spadam v eeno od ostalih skupin proti kateri imajo ljudje tudi predsodke, ne samo med glbt populacijo.
Imam velike težave z vidom, pa če sem lahko zelo konkreten, sem slep od rojstva, pa naj se to ne sliši nič strašno, nič grozno, ker to sploh ni.
In ne samo to, povrh tega sem tudi delček glbt populacije, ker sem gay.
Nisem želel, da bi se ljudje norčevali iz mene, ker imam nek hendikep, kateremu svet pripisuje tako grozni in strašni pomen, v praksi pa je čisto nekaj drugega.
Marsikdo od mojih kolegov pozabi, da sem slep in me obravnava enakopravno, sebi enakega. Ne maram pomilovanja to je zadnje, kar si želim in zadnje, kar lahko pričakujem od drugih.
Doma nisem outiran zame vejo le zelo redki ljudje, ki jim zaupam in za katere mislim, da mi bojo vedno stali ob strani.
Zahvaljujoč tehniki, nam je življenje popestrila in olajšala, kar pa si pred recimo 20 leti nismo mogli niti predstavljat, takrat je bil na razpolago samo brajev pisalni stroj, mogoče nekaj brajevih ur, razne družabne igre, radio in kasete.
Delo na računalniku mi ne predstavlja nobenih problemov, saj lahko s sodobno in izredno napredno tehnologijo dosežemo marsikaj, kar si pred 15 leti nismo
mogli niti predstavljati.
Tako uporabljam za svoje delo na računalniku govorno sintezo jaws for windows, ki mi glasovno pove, kar piše na ekranu in brajevo vrstico, ki je moj nepogrešljivi pripomoček pri komunikaciji z računalnikom in ostalim svetom.
Ta vrstica, v angleščini se ji reče braill display, mi potem v brajevi pisavi napiše tisto, kar vi vidite an ekranu in tako imam dvojno kontrolo prva je zvočna
in druga čutna s prsti.
Moja zgodovina glede slepote je pravzaprav kratka. Slep sem od rojstva, a to mi ne predstavlja nobenih ovir pri orientaciji, ki jo obvladam odlično povsod grem sam po vsej sloveniji, kot tudi pri iznajdljivosti v
vsakdanjem življenju.
Ukvarjam se z različnimi stvarmi od mixanja glasbe do računalništva, drugače pa imam še par hobijev, tudi telefonija mi ni tuja.
Želim si ljubiti in biti ljubljen, vedno sem gojil močna čustva do fantov, za katera si želim, da bi bila obojestranska in da bi nekoč spoznal nekoga, ki bi mi jih vračal.
Nikoli se sam sebi nisem smilil niti ne želim od kogar koli, da se mu smilim zaradi tega dejstva, želel pa bi koga od vas osebno spoznat, it kam na pijačo, mogoče na kakšno žurko in živeti, kot vsi ostali normalno življenje.

Iham je lepo povedal, kako je to vedno biti doma, vedno živeti v istem kalupu, vedno z istimi ljudmi, nikoli ne smeš povedati kaj si, kdo si in kaj pravzaprav želiš in tega se človek prej ali slej naveliča.
Nikomur ne želim, da se znajde v taki situaciji, da bi bil razpet med dvema bregovoma:
Na eni strani homofobični strejti, na drugi pa geji, ki me zaradi slepote ne sprejmejo in iščejo tisoč in en izgovor, samo da se me znebijo (govorim iz izkušenj, ki jih imam iz različnih portalov). Noben od njih, pa ni toliko fer, da bi rekel: "slep si, zato nisi zaželjen v naši družbi.
Je pa treba priznati, da sem že spoznal redke prijatelje, s katerimi sem zgradil zelo dober prijatelski odnos..

Citat sporočila:
Res ne vem, zakaj bi to, da sem slep skrival, to ni moj namen, saj za to nisem sam kriv. priznam, da mi je hudo, ko se z nekom zelo dobro zaštekam, potem pa ko mu pač povem, da
sem slep je pa kar naenkrat konec vsega.
V življenju praktično nimam nekih problemov zaradi slepote sploh ne, nikoli nisem hotel biti slep, vedno sem želel vse, kar je bilo le v mojih močeh narediti
sam, saj jaz vedno pravim, da vidim, samo na svoj način. Edina stvar, kot sem ti že povedal se je zataknila pri moji usmerjenosti, oz. temu dejstvu, da sem pač gay.
Preden sem se outiral bližnjim prijateljem in nekaterim kolegicam, nisem vedel, kako bojo odreagirali. Pričakoval sem seveda marsikaj od tega, da me ne
bojo hoteli več poznati, do tega, da me bojo zafrkavali na vsakem koraku in zato sem imel precej strahov v sebi. To dejstvo pa, da sem slep mi pa nebi
bilo v nobeno oporo, kvečemu obratno, vsi bi rekli, aha, sej taki so slepi, pa še pedri so in tako bi bil tudi med ostalimi slepimi diskriminiran, čeprav
vem, da tako izjavo lahko da samo nek primitivec, ki nima v glavi vse poštimano.
Zdaj mi je že vseeno, kaj rečejo drugi, kar nekaj časa sem potreboval, da sem se otresel tega vseslovenskega kompleksa, s katerim so vsi vse preveč obremenjeni,
tako da zdaj mi je vseeno kdo zve, kdo ne zve sploh pa se ne obremenjujem več s tem, kaj bojo rekli drugi, pomembno mi je le to, da sem jaz in tisti, ki
so okoli mene, ki jih imam rad zadovoljni, pa nisem egoist daleč od tega, vedno se znam oživet v drugega in si predstavljat, kako bi bilo, če bi bil sam
na njegovem/njenem mestu.
Drugače pa, sem v takem čudnem stresnem obdobju, pred mano je najverjetneje selitev, selim se v novo stanovanje, pa imam precej načrtov za naprej.
Želim si samo to, da bi našel fanta, s katerim bi lahko živela skupaj in ki bi me sprejel takega, kakršen sem, kateri bi vedel, kaj hoče, s katerim bi
delila dobro in slabo in s katerim bi se v vsem razumela.
Nekateri sanjajo o nemogočem a jaz sem prepričan, da moje sanje niso sanje.
Saj drugače nisem nič drugačen od tebe, nimam nobenih drugačnih potreb kot ti samo nažalost predvsem glbt ljudje ravno tisti, ki na paradah na ves glas
vpijejo kako so bogi, diskriminirani, kako jih nihče ne mara, kako jim nihče ne priznava njihovih pravic, dejansko pa, delajo ubistvu ravno to, za kar
obsojajo druge.
V tem kontekstu, se jaz osebno čutim dvakratno diskriminiran prvič zato, ker sem slep od same družbe kot take, zaradi mojega hendykepa, drugič pa zato,
ker sem gay, samo tu, pri drugi diskriminaciji sem na istem kot ste vsi ostali, izpostavljen enakim tveganjem, enaki možnosti, da me kdo nalomi kot vse
ostale, ko pa že govorim o tem, pa je treba priznati, da ima tudi to svoje prednosti.
Do zdaj, z vsakim s komer sem bil, ki sem se ga držal pod roko, kar je pravilo kako se vodi slepo osebo, ni nihče pomislil, da je bilo med nama kaj več,
kot samo prijatelstvo.Vsi so pač mislili, da je človek dober in usmiljenega srca in da mi pač pomaga. Kako bi spremenili svoje mnenje in kako bi gledali name, če bi vedeli je pa že drugo vprašanje.
V družbi ki jo imam rad in v kateri se dobro počutim me ljudje obravnavajo popolnoma enakopravno in enako, kot vse ostale.
To pomeni, da sem velikokrat kregan, da me velikokrat obsodijo za kaj tudi po krivici, da se na moj račun tudi kdo kdaj ne ravno vmesno poheca, samo tako je pač življenje
in jaz sem ga sprejel takega, kakršno je.
V gejevskem svetu zelo sovražim varanja, do katerih kar naprej prihaja in seveda tudi to, da grejo veze tako hitro narazen. NPr: Včeraj, sta si še dva obljubljala
večno zvestobo do groba, jutri pa se že nočeta poznati več.
To je absurd absurdov, da gresta dva v najintimnejše odnose, ki so možni pri človeku, ko pa jima nekaj ne gre več tako kot jima je šlo na začetku, nočeta
poznati drug, drugega, še malo prej, pa sta bila drug v drugem.
Jaz neznancem ne zaupam svoje bančne kartice, zakaj bi jim potem zaupal svoje telo samo zato, da mi bojo lahko rekli, ko bojo potešili svojo naravno potrebo
po ispraznitvi, nasvidenje?
Malo sem zafilozofiral zdaj to saj vem, ampak menim, da ravno tu spoznaš človeka in njegovo resničnost in seveda tisto, kar je, z njegovim pogledom, razmišljanjem
o svetu itd.
No upam, da sem povedal nekaj o sebi in upam tudi, da vam je bilo všeč.
Prav lepo pozdravljam vse.
Vaš Blažek

#11 NowHow

NowHow

  Častni član

 • Člani
 • 331 prispevkov
 • Pridružen: 26.05.2004
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 22 marec 2008 - 19:48

Blazek, čestitam ti na pogumu in iskrenosti in ti iz srca želim, da najdeš tistega fanta... no v tem iskanju še zdaleč nisi edini.

Pokomentiral bi le en delček izjave, ki me je nekoliko zmotil. Da smo tudi geji taki, ki ne sprejemamo drugačnosti je žalostno dejstvo, ki se je dostikrat pokazalo tudi na tem forumu (nestrpnost do drugače mislečih, vernih ali biseksualcev). Vseeno pa tudi iz tvoje izjave, da je med geji veliko varanja čutim kanček stereotipnosti in pristranosti. Kot človek, ki ima veliko znancev med gej in strejt pari, ti lahko zatrdim, da je to "varanje" le mit in nima nobene podlage v resničnem življenju. Prav zanimivo se mi zdi, kako hitro postanemo tudi sami žrtve stereotipov in diskriminiranja.

Drugače pa vsekakor zanimiv prispevek, ki je tudi meni dal mislilti.
Nekoga moraš imeti rad... pa čeprav sebe

#12 blazek

blazek

  nov na sceni

 • Člani
 • 273 prispevkov
 • Pridružen: 25.08.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 22 marec 2008 - 20:23

NowHow:
S tem nisem mislil nikogar žaliti, vendar pa, vse prepogosto poslušam zgodbe v stilu:
Me je prevaral, me je pustil, nisva več skupaj, pa tako lep par sva bila itd.
Iz tega sklepam, da je tega veliko sploh med tistimi, ki se sami za to odločijo.
Najbolj me je pa prizadelo to, ko sem slišal za par, ki je že več let skupaj in ko ni bil prisoten njegov partner, mi je tip začel razlagati, kako je z nekom tretjim počel razne stvari, seveda brez njegove vednosti.
Moji sklepi so nastali v takih in podobnih okoliščinah, ampak to je že druga tema.
Na svojega bivšega sem še vedno ponosen kot sem bil takrat, ko sva bila skupaj.
Še vedno ga spoštujem kot človeka, kakor sem ga takrat, dokler ga nisem poznal.
Znam ločiti med intimnostjo in zasebnostjo. Med javnim in privatnim življenjem.
Imam visok čut za pravičnost in poštenost. Tako kot me boli, če meni nekdo naredi krivico, tako mi ni vseeno kaj se dogaja z drugimi.
S svojim prispevkom sem želel doprinesti nekaj k mavričnem forumu, in vam na nek način predstaviti življenje, kakršno živim.
Glede nato, da tema o tem že obstaja, bi bilo nesmiselno odpirati novo.
Rad pa bi naredil nekaj dobrega, za vse nas, oziroma za našo glbt skupino, kateri je namenjen tudi ta forum.
Zelo rad bi si želel delati na telefonu za pomoč gejem in lezbijkam v stiski, tu vidim svoj komunikacijski potencial, pa tudi izobrazbo imam navsezadnje primerno za tako delo.
Tehnika me že od nekdaj zanima, predvsem audio oblikovanje, editiranje, morda pa celo kdaj dobim sanjsko službo kot tonski tehnik na kakem radiju.
Za enkrat toliko od mene, pa vsem prav lepe praznike želim.

#13 Ihim

Ihim

  piščan'c

 • Člani
 • 182 prispevkov
 • Pridružen: 30.08.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 23 marec 2008 - 01:20

Še sem tu in sem vesel, da se je oglasil še kdo - blazek zdravo. Sam pa sem v redu, kar tisti forumaši s katerimi sem bil na pijači, že vejo. In da vas od radovednosti ne raznese, ja uspelo mi je ustvariti vezo, ki ne temelji na sexu, prinaša pa blagoslov dotika. :objem1: Kako dolgo bo trajala - ne vem, veš ti?

LP

#14 blazek

blazek

  nov na sceni

 • Člani
 • 273 prispevkov
 • Pridružen: 25.08.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 23 marec 2008 - 03:24

Iham, sem vesel, da ti je uspelo in naj ti še tu res iskreno čestitam. Želim ti, da ti nebi bilo treba razmišljati koliko dolgo bo trajalo, hkrati pa si želim, da bi srečal nekaj takega, kar imaš ti.
Dovolj je bilo skrivanja v omari, kajti internet nam je vsem okno v svet in odpira nove možnosti spoznavanja.
Zavedam se in žal mi je, da sem toliko časa čakal na to, a na srečo mi ostaja upanje, da nisem "preveč" zamudil.

#15 jonatan

jonatan

  gay friendly

 • Člani
 • 3 prispevkov
 • Pridružen: 18.02.2008
 • Lokacija: Sever Slovenije

Objavljeno 23 marec 2008 - 18:05

Ihim, Blažek!

Ob vsem napisanem, skoraj nimam več kaj dodati. Želel bi vama, pa mogoče še komu, ki si ne upa na glas izreči, povedati, da sta najprej fanta, človeka vredna vsega spoštovanja, šele nato invalida. Veliko let sem delal z invalidi in niti za trenutek mi ni žal časa, ki sem ga porabil za delo z njimi. To so bila leta zorenja in učenja za vso življenje. Vsak od nas ima nekaj kar drug nima. Vsak od nas je za kaj prikrajšan in vsak od nas je obogaten na drugačen način. Noben kamenček v mozaiku našega bivanja ni enak drugemu. Vsak od teh kamenčkov pa zapolnjuje celoto. In če manjka samo en delček, mozaik ni popoln.
Mogoče je različnim invalidom res na nek način otežkočeno življenje. Pa vendar sem prepričan, da ste nam "zdravim" popolnoma enaki v tistem najglobljem bistvu človeka. In to pomeni največ. To je tisto, kar naredi človeka. In želim vama, kot tudi še kakšnemu drugemu, da to bogastvo čuvata in negujeta. Da se bomo lahko odžejali ob vajini ljubezni.

Vse dobro vama želim!
Jonatan

#16 Ihim

Ihim

  piščan'c

 • Člani
 • 182 prispevkov
 • Pridružen: 30.08.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 24 marec 2008 - 00:47

jonatan, hvala.
;)

#17 jonatan

jonatan

  gay friendly

 • Člani
 • 3 prispevkov
 • Pridružen: 18.02.2008
 • Lokacija: Sever Slovenije

Objavljeno 24 marec 2008 - 22:09

Jah, ni za kaj, tako pač jaz vidim to življenje!

Bodi lepo!
J.

#18 jmuminov

jmuminov

  piščan'c

 • Člani
 • 160 prispevkov
 • Pridružen: 01.11.2007
 • Lokacija: ljubljana

Objavljeno 24 marec 2008 - 22:59

Da bo enkrat za vselej jasno. Uradno sem invalid. Težko hodim. To je velika ovira predvsem pri druženju. Ne pomeni pa da nimam svojih potreb po bližini, ja tudi po seksu. In kakšne so moje opcije? Lahko sem cele dneve doma in se tolažim z računalnikom, smilim samemu sebi in vržem puško v koruzo, lahko pa vseeno poskušam navezati kakšen stik in priti v družbo (odkar imam voziček na električni pogon je to v principu celo možno). Kaj menite, sem preveč predrzen, če poskušam to drugo. Mislite, da imam kaj šans ali vsi iščete popolnost? Saj drugače sem menda še kar normalen.

:navijacica:
Jast imam tudi podobne težave težko hodim oziroma nemorem biti dolgo na nogah. Nimam vozička . Sem pa bla nekaj časa na vozičku i vem približno s čim se ti soočaš. Te podpiram da ni pod razno ne obupaš.Jast sem si najdla službo v invalidskem podjetju in se iskren počutim ponovno rojena. Hočem ti povedat da te razumem .

JA PA DA NAPIŠEM TO KAR SEM ŽELELA. TI SI NORMALEN IN KDOR KOL TE BO LJUBIL TE BO LJUBIL IN SPREJEL TAKEGA KOT SI IN NEBODO OVIRA TVOJE NOGE . IMAŠ PA NEKAJ DRUGEGA RAZVITO KAR DRUGI NIMAJO IN TI TO VEŠ . :gogo:
srce nema pameti ono glavom ne bira

#19 Dragonium

Dragonium

  gay friendly

 • Člani
 • 24 prispevkov
 • Pridružen: 20.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 24 julij 2008 - 21:57

Ihim, še nekaj besed z moje strani, kljub temu, da je bila tema odprta že pred časom:

Veseli me, da si uspel prestopiti meje "običajnega", torej to, da se ne smiliš sam sebi, da se ne sprašuješ iz dneva v dan, ali bo jutri boljši dan, ampak preprosto živiš za ta trenutek in delaš na tem, da bi se jutri zbudil z nasmeškom na obrazu.

Verjamem, da si oseba z velikim srcem in vem, da to tvoj partner ve ceniti. Ljubezen je resnično čudovita stvar in verjamem, da s fantom cenita vse lepe stvari, ki so vama dane, obenem pa se ne sekirajta zaradi slabih, kajti naj se sliši še tako ceneno, butasto oz. kdo drug bi našel še kakšen izraz: z iskreno ljubeznijo je lahko še tako temačen dan poln veselja, nasmeha na obrazu in radosti.

Želim ti, da bi se iz dneva v dan zbujal z nasmeškom na obrazu in s ponosom vstopal v nove "dogodivščine", ki ti jih ponuja življenje: VSE NAJBOLJŠE torej! :naj-prijatelj:
Tisto, v kar verjameš ... se tudi uresniči!

#20 Ihim

Ihim

  piščan'c

 • Člani
 • 182 prispevkov
 • Pridružen: 30.08.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 24 julij 2008 - 22:41

Dragonium hvala za lepe želje. No vse jasno ni tako idealno, še se sprašujem in upam na boljši jutri. Pa to nam je verjetno skupno vsem in dobro je tako. Sicer bi se ustavili, zaspali. Upam, da je tebi uspelo in si srečen.

#21 Dragonium

Dragonium

  gay friendly

 • Člani
 • 24 prispevkov
 • Pridružen: 20.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 25 julij 2008 - 12:09

Pozdravljen.

Ne, tudi sam še žal nisem našel tega, kar iščem, ampak saj veš, kako pravijo: "kdor išče, ta najde", tako da sem optimist. ;)
Tisto, v kar verjameš ... se tudi uresniči!

#22 balerina

balerina

  Moderatorka

 • Moderatorska ekipa
 • 1 830 prispevkov
 • Pridružen: 22.10.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 julij 2008 - 07:52

No, da se še jaz pofočkam. Tudi jaz sem invalid. Pri hoji uporabljam bergle. Zame nič tragičnega. Za druge pa. Ljudje se bojijo dvojne stigmatiziranosti, ali kaj vem, česa. Enim se preprosto gabi, enim se ne ga prilagajati življenja, ko se je pa treba že itak tako prilagajati, potem pa še to. Ja, res je. Jaz lahko govorim, da sem samostojna, neodvisna in sploh oh in ah. Ampak nihče ni tako samozadosten, da ne bi enkrat na vsake svete potreboval koga ali kaj za pomoč. Jaz pa še najmanj. Potrebujem tudi pomoč in prilagajanje. Tako je. Življenje z mano je verjetno vsaj malo drugačno, včasih je treba pomisliti na kaj, na kar sicer ne bi bilo treba. Ampak saj včasih prav paše delati tudi kaj, kar ni treba. Sama jemljem (svoje) življenje kot izziv in to mi daje življenjsko energijo, ki je verjetno marsikdo, ki ni fizično oviran, nima.

Razumem pa ljudi, ki si ne želijo biti z človekom, ki je kakorkoli oviran. Tudi jaz imam namreč svoje kriterije, pričakovanja.

Dolgo sem poskušala ljudi prepričevati, da sem ok, da sem jih vredna. Potem sem s tem nehala, ker sem se počutila izjemno butasto in nesamozavestno. In potem je prišla ona. In me je ona prepričevala, da sem je vredna. Skupaj sva že tri leta in (skoraj) pol. Pa še ne zgleda, da bi katera kam šla :) Kot zanimovost- ji je pa tudi njena mama na začetku rekla, da si je izbrala težko pot v življenju s tem, ko si je izbrala mene.

She reminds me, that a woman's got one thing on her mind...
Love shared is love multiplied.
"Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil." (Mali princ)


#23 Dragonium

Dragonium

  gay friendly

 • Člani
 • 24 prispevkov
 • Pridružen: 20.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 julij 2008 - 21:04

@ balerina:

Iskreno sem vesel zate, da si našla punco, ki te podpira, razume in ti stoji ob strani. Takšni ljudje, kot je tudi ona, smo zelo redki, toda verjamem, da nismo še na "robu izumrtja". ;) Skratka, kot sem že nekajkrat v svojih postih omenil, nikakor se ne smemo sekirati zaradi ljudi, ki niso toliko pošteni, da bi se ozrli na svoj prag in razčistili svoje zadeve, preden začnejo "obdelovati in predelovati" druge.

Verjamem, da si čisto super simpatična in preprosta punca in vesel bom, če se bomo kdaj videli na kakšni kavi. ;) S tabo, pa vsekakor tudi s tvojo boljšo/slabšo polovico. :naj-prijatelj:
Tisto, v kar verjameš ... se tudi uresniči!

#24 Ihim

Ihim

  piščan'c

 • Člani
 • 182 prispevkov
 • Pridružen: 30.08.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 28 julij 2008 - 13:28

Saj sem vedel, da teme nisem odprl le zase. No upal sem vsekakor. Zdaj ko nas je že več lot 3-je to lahko napišem. Vesel sem vsakega odziva, čeprav bi si želel, da nas je čimmanj. Kljub vsemu to ni špas in človek mora biti močan vsak dan. Sam se trudim in ne bom lagal, da mi ne godi da vsake toliko preberem kako spodbudo. Kako razmišljanje koga, ki je v podobni situaciji Hvala in srečno vsem.

#25 Dorian

Dorian

  piščan'c

 • Člani
 • 171 prispevkov
 • Pridružen: 26.09.2008
 • Lokacija: Kamnik

Objavljeno 26 september 2008 - 21:01

Evo me, še eden hendikepiran v GLBT populaciji. Tudi jaz malo težje hodim in bi rad ustvaril kako novo poznanstvo - prav to je bil prvotni namen, zaradi katerega sem se prijavil na forum. Tako, da če je kdo zainteresiran (ali pa zainteresirana) za kakšno pijačo ...
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov