Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Kopiraj/Prilepi


227 odgovorov v tej temi

#226 Lenči

Lenči

  Častna članica

 • Člani
 • 5 143 prispevkov
 • Pridružen: 11.08.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 02 december 2017 - 14:09

Avstralski senat sprejel zakon o poroki istospolnih parov
Sreda, 29. 11. 2017, 7:35

Avstralski senat, zgornji dom parlamenta, je danes sprejel zakon o poroki istospolnih parov. Za zakon je glasovalo 43 senatorjev, 12 jih je bilo proti. Spodnji dom avstralskega parlamenta naj bi po pričakovanjih o zakonu glasoval še pred božičnimi prazniki in ga tudi potrdil, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poslanci so namreč že sporočili, da bodo spoštovali željo Avstralcev, ki so pred kratkim na vsedržavnem glasovanju po pošti podprli istospolne poroke. "Ta zakon številnim Avstralcem sporoča, da jih ta parlament, ta država sprejema takšne, kot so. Vaša ljubezen ni nič manj in tudi vi niste," je po glasovanju dejala najbolj znana avstralska političarka, istospolno usmerjena laburistka Peeny Wong. Po več kot desetletju razprave, ki je razdeljevala Avstralce, so Avstralci na nedavnem poštnem glasovanju ta mesec z 62 odstotki glasov podpore podprli poroke istospolnih parov. Na glasovanju je skupno sodelovalo 12,7 milijona Avstralcev.

 
Vir: STA


"Any idiot can face a crisis - it's day to day living that wears you out." ~ Anton Chekhov

#227 jotopijo1

jotopijo1

  biskvitek

 • Člani
 • 26 prispevkov
 • Pridružen: 22.08.2017
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 08 december 2017 - 20:51

Ne vem, če je to pravo mesto, vendar sm naletel na video, ki bi ga rad delil z vami:

Mislim, da bo to moj nov "go-to" link, ko bo kdo privlekel argument, da je homoseksualnost evolulcijsko nesmiselna.


You know what they say: you might be straight, but so is spaghetti until things get steamy

#228 Lenči

Lenči

  Častna članica

 • Člani
 • 5 143 prispevkov
 • Pridružen: 11.08.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 05 maj 2018 - 10:44

Izsek iz intervjuja z dr. Andrejem Perkom, psihologom in psihoterapevtom, ki nadaljuje terapevtsko prakso znamenitega dr. Janeza Ruglja.
Sreda, 2. 5. 2018, spletna stran Playboya

11. Omenili ste vpliv pesticidov na razvoj zarodka, pa me zanima, ali menite, da se istospolni ljudje rodijo ali to postanejo. Gre za genetiko ali vzgojo?
Gre za oboje. Določen odstotek se nedvomno takšen rodi. V večini primerov pa ne, saj gre po mojem prepričanju za identitetno zmedo, ki jo v najstniških letih vsi občutimo. Teorije spola, ko se sami odločamo o svojem spolu, ko razlikujemo gender in sex, so po mojem razmišljanju in vedenju protinaravne in protirazumne. Otrok mora imeti trdne temelje, sedaj ga pa že v šoli pitajo s tem, da se bo sam odločil o svojem spolu in da je vse sprejemljivo. Vem, kaj je moj biološki spol, to, kako ga doživljam, pa je druga stvar. Če imaš še spodbudo od zunaj in če gre še za okoliščine, ko ni trdnega očeta in matere, potem se ta zadeva lahko hitro obrne v tako imenovano homoseksualnost. Človek misli, da je homoseksualec, vendar gre za bolj za neko pridobljeno in forsirano zmedo. To so podlimitna sporočila, ki počasi prodirajo v mladostnika, ves čas so prisotna in identitetno zmeden mladec, ki išče tudi svojo spolno identiteto, je lahko hitro na prepihu. In tako se rekrutirajo novi geji.

12. Postaja to družbeni problem?
To je predvsem težava fantov. Problem družbe je, kaj bomo naredili z moškimi, in ne, kaj bomo naredili z ženskami. Kaj narediti z moškimi, da bodo zopet moški? Ni več pravičnega očeta, ki vzpostavlja vertikalno avtoriteto. Ne moremo se več orientirati, kaj je prav in kaj ni. Zdaj je vse prav, ni več ločnice med patologijo in normalnostjo. Vse je sprejemljivo. Gejevski lobi je postal izredno močen in prišlo je do tega, da homoseksualnost ni več patologija. Kar ni nič narobe. Vendar je dejstvo, da je gejevski lobi močan tudi v zdravniških in drugih krogih, kjer se odloča o pomembnih družbenih vprašanjih. To, kar govorim, izpade popolnoma politično nekorektno in pričakujem, da se marsikdo z menoj ne bo strinjal. Je pa res, da si, razmišljaš drugače in svoje mnenje tudi poveš, homofob, nasilen in tako dalje. Tako te diskvalificirajo, od medijev naprej. Problematičen si že, če poskušaš stvari videti drugače. Zato obstajajo pri nas samo 'levi intelektualci', desnih se sploh ne sliši. V naši vladi prevladuje kader s FDV-jevsko izobrazbo, ki ima specifičen način razmišljanja. Oprostite, to je ena od fakultet, kjer je izobraževanje zelo enosmerno in ki dostikrat uporablja neki poseben jezik, kako z veliko besedami povedati nič. Le kaj si mislijo o nas v deželah, kjer ima demokracija dolgoletno tradicijo in pravna država ni vprašljiva?


Vir: Playboy Slovenija


"Any idiot can face a crisis - it's day to day living that wears you out." ~ Anton Chekhov
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov