Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Obvestilo v zvezi s temami o samopoškodbah


Tema brez odgovorov

#1 Uredništvo MF

Uredništvo MF

    Uredništvo foruma

  • Uredništvo
  • 419 prispevkov
  • Pridružen: 08.11.2005
  • Lokacija: Slovenija

Objavljeno 11 junij 2007 - 23:57

Pozdravljeni,

na forumu je odprtih veliko tem, ki se dotikajo temnejših plati življenja. Veseli nas, da se teh tem lotevate in vanje prispevate delčke svojih izkušenj.
Te debate želimo vzpodbujati. Predvsem bi radi pomoč med uporabniki, ki bi prispevala k večji odkritosti, morda sposobnosti prepoznavanja enakih občutij, simptomov, do večje samorefleksije, samozavedanja.

Menimo, da se je o takih temah potrebno čim več pogovarjati in tudi razumemo potrebo uporabnikov po izlitju svojih izkušenj. Ne želimo pa si, da bi forum postal sredstvo oglaševanja samopoškodb telesa. Opozorili bi radi na način pisanja. Vsak, ki objavlja, se mora zavedati, da lahko s svojim pisanjem vpliva na druge uporabnike - še posebno rahločutni moramo biti pa v takih primerih. Nekaj, kar se nam zdi nedolžno, lahko nekoga pahne čez rob, od koder ni več poti nazaj. Zato ni dovoljeno opisovanje postopkov samopoškodb.

Samopoškodbe so izkaz stiske, ki jo človek doživlja, nikakor pa ne izkaz nenormalnosti človeka. So tudi znak, da je treba poiskati strokovno pomoč in si ne zatiskati oči pred njimi. Forum naj bo varen kraj izražanja, pomoči in tolerantnosti za tiste, ki to potrebujejo.

Lepo pozdravljeni!
Uredništvo Mavričnega foruma
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov