Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Revija Narobe


134 odgovorov v tej temi

#51 bio

bio

  vzornik

 • Člani
 • 1 545 prispevkov
 • Pridružen: 10.07.2004

Objavljeno 29 januar 2009 - 18:28

Tudi jaz moram pohvalit revijo, lahko bi edino izhajala bolj pogosteje. :spostovanje:


ne bi bilo efekta, če bi izhajala pogosteje. prej bi se zlajnalo, pa še manj vznemirjeno bi čakali vsako novo številko. odlično je tako, kot je zdaj :)

#52 RomanK

RomanK

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 24.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 30 januar 2009 - 12:11

Aja, zanima me če se še, da kje dobit al so zaloge pošle. Recimo pri Škucu?


Stare številke lahko dobiš na Legebitri (Trubarjeva 76/a), saj Legebitra izdaja to revijo ... a se bojim, da je kakšna številka že povsem pošla. :(

#53 Las Meninas

Las Meninas

  Častni član

 • Člani
 • 1 004 prispevkov
 • Pridružen: 08.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 23 februar 2009 - 22:34

Novinar RTV naziva Slovence z živalmi
Opozorili so nas na sramotne izjave novinarja RTV-ja, ki ga nazivajo celo z uomo universale (univerzalen človek). Sami bi ga prej nazivali z uomo che fa cagare (človek, ob katerem te prime srat), glede na izjave, ki jih namenja ljudem s katerimi je v vsakodnevnem stiku. Take sovražnosti do slovenskega naroda od človeka, ki živi od proračunskih sredstev res nismo pričakovali in so nas res presenetile. Odločili smo se jih izpostaviti, ker dela na javni televiziji. Pred dnevi je celo intervjuval g. Bučarja, enega najvidnejših slovenskih intelektualcev, politikov in profesorjev, ki je kot predsednik skupščine Republike Slovenije tudi podpisan pod slovensko ustavo. Mislite, da bi mu Bučar odgovarjal, če bi vedel kaj si misli o nas?
Izjave Seku M. Condeja napovedovalca na RTVju, v reviji Narobe št. 7, Oktober 2008. Intervju z naslovom »Slovenci so zaplankane živali«, str. 11-13, o Slovencih (domnevamo, da gre za kaznivo dejanje sramotitve slovenskega naroda po 163. členu kazenskega zakonika Republike Slovenije):

"Slovenci so ene take zaplankane živali. In to lahko napišeš. To moraš napisati! Slovenci so kot neka čreda, zaprta v stajo, do katere tu in tam pride kak pastir in jim prinese novice iz zunanjega sveta. "...


"Mislim, da bodo Slovenci še nekaj časa ostali nevedna, zaprta čreda. Seveda ne vsi, nekateri so tej ograji bližje kot drugi, vendar je včasih prav res presenetljivo, kako je tak narod lahko obstal tako dolgo."...


"Čredni nagon je pri Slovencih neverjetno močan in vsaka čreda ovac ima raje, če so si med seboj čimbolj podobne, medtem ko črnih ovac čreda ne prenaša najbolje. Vemo pa, na koga se volk najprej spravi."

Vir: http://www.tu-je.si/


Odziv novinarja Če je vzeta iz konteksta, je lahko žaljiva tudi osmrtnicaŠe intervju v 7. reviji Narobe: http://www.narobe.si...mady-conde.html
Ko so nacisti prišli po komuniste, sem molčal, saj nisem bil komunist. Ko so zapirali socialdemokrate, sem molčal, saj nisem bil socialdemokrat. Ko so prišli po katoličane, nisem protestiral, saj vendar nisem katoličan. Ko so prišli pome, ni bilo nikogar več, ki bi lahko protestiral. Evangeličanski pastor Martin Niemőller

#54 Las Meninas

Las Meninas

  Častni član

 • Člani
 • 1 004 prispevkov
 • Pridružen: 08.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 25 februar 2009 - 17:30

Odgovor RTV v zvezi s primerjanjem Slovencev in živali s strani njihovega novinarja
Naša medijska strategija je, da se na razne izjave in natolcevanja medijev ne odzivamo, vendar bomo v tem primeru naredili izjemo, ker gre za zelo nenavadno situacijo.

Naj najprej odgovorimo na izjavo zapisano v intervjuju s Sekujem M. Condejem na spletnem postalu RTV: »Sekuja M. Condeja so obsodili člani desničarske skupine Tukaj je Slovenija«. Za začetek nismo ne levičarska, ne desničarska skupina, ampak smo slovenski domoljubi. Poleg tega Sekuja M. Condeja nismo ničesar obsodili, ker je za to v Sloveniji pristojna tretja veja oblasti – sodišče, kar bi novinarji lahko vedeli. Sekuja M. Condeja nismo niti obtožili (čeprav bi ga lahko), pa to prepuščamo drugim, za to pristojnim institucijam, kot je na primer Policija.

Opozorili smo samo na skrajno neprimerno izjavo s katero je očitno želel povedati več kot samo to, da so Slovenci domnevno zaplankani, ker se pač domnevno čudijo spoznanju, da v 21. stoletju barva kože in sposobnost za govorjenje slovenščine očitno nista korelacijsko povezani. Njegov odgovor na vprašanje je žalitev. Če pa ne dojame, da je izjava žaljiva, pa naj izvzame iz odgovora Slovenci in nadomesti npr. z biseksualci ali mogoče Afričani, da se bo lažje vživel v situacijo. Mogoče bo tako lažje razumel, da je takšna izjava neprimerna, ker je lahko razumljena tudi kot žalitev. Označevanje nekega naroda s čredo in živalmi je lahko sporna, ker lahko gre za dehumanizacijo. Njegova izjava je žalitev, ki meji na nestrpnost.

Očitno je RTV ugotovil, da bi lahko izjava Sekuja povzročila širši negativni odziv in so se zato odzvali z intervjujem. Očitno izjava ni primerna in jo poskušajo opravičevati z domnevnim jemanjem iz konteksta. Izjava ni vzeta iz konteksta ampak je dejansko dejal, da so Slovenci zaplankane živali kar je po njegovem potrebno zapisati. Celo naslov intervjuja je »Slovenci so zaplankane živali«. V intervjuju se sklicuje na svobodo izražanja, ki jo opredeljuje Ustava v 39. členu. Drži, vendar dokler s svojim izražanjem ne posegaš v ustavno zajamčene pravice drugih.

Skliceval se je tudi na to, da so drugi razumeli kaj je želel povedati. Temu očitno ni tako, saj so uporabniki spletne skupnosti Facebook iz ogorčenosti nad izjavo celo ustanovili skupino Ustavimo novinarja RTV Seka M. Condeja. Namesto, da skuša gospod Sekuja M. Conde po raznih intervjujih opravičiti svojo izjavo, bi bilo verjetno primernejše, če bi se slovenskemu narodu opravičil.Še intervju z novinarjem v IndirektuNoben patriot se še ni priklenil na propadajoči kozolec


Tale štorija je pa reklama za revijo Narobe. Zdaj bo verjetno vsak gej vedel za revijo Narobe.
Ko so nacisti prišli po komuniste, sem molčal, saj nisem bil komunist. Ko so zapirali socialdemokrate, sem molčal, saj nisem bil socialdemokrat. Ko so prišli po katoličane, nisem protestiral, saj vendar nisem katoličan. Ko so prišli pome, ni bilo nikogar več, ki bi lahko protestiral. Evangeličanski pastor Martin Niemőller

#55 RomanK

RomanK

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 24.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 13 april 2009 - 16:30

Zdravo!

Izšla je deveta številka revije Narobe. :)

Dosegljiva je na netu (www.narobe.si), na Facebooku (išči "revija Narobe"), na običajnih mestih ... in po novem lahko tudi v vašem domačem poštnem nabiralniku (glej zavihtek "naročanje" na www.narobe.si).

Z novo številko smo prenovili spletno stran Narobe - oglejte si "Narobe-blog" in "Narobe-obvestila".
Na voljo je tudi prvi Narobe-video: kako smo papežu pošiljali kondome ()

Slika objavljena

Iz vsebine:
* Intervju z Ano Dragičević, ki so jo starši zaradi spolne usmerjenosti prisilili v petletno psihiatrično zdravljenje
* Intervju z Andrejem Karolijem z Vala 202: "Pastirji in ovce"
* Tema: Medvedja subkultura
* V središču: GLBT-politiki in Eleanor Roosevelt - zamolčana ljubezen prve dame sveta
* Test spletnih svetovalnic
* Slehernik: Marko Popovič
* Raziskava: GLBT-mladi v Sloveniji
* Boris Vezjak: Čez planke in zaplankanost
* Te®orija: Al' prav se reče gej/lezbijka ali queer
* Medišit: Alka Vuica - strokovnjakinja za transseksualnost
* Predstavitev novih glbt-knjig, filmov, gledaliških predstav ...
* Drag: Čaj z Afrodito
... in še veliko več :)

Želim prijetno branje.

Lep pozdrav,
Roman

#56 qty

qty

  veteran

 • Člani
 • 1 989 prispevkov
 • Pridružen: 05.04.2004
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 16 maj 2009 - 09:39

Te plakate se bo kmalu videlo! (klik)
i don't see why everybody feel as though that they gotta tell me how to live my life. let me live baby, let me live!

#57 RomanK

RomanK

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 24.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 23 junij 2009 - 11:52

Zdravo!

Izsla je deseta stevilka GLBT revije Narobe.

Slika objavljena

Tokrat ne spreglejte:
* intervjuja s prvim gejevskim aktivistom v Sloveniji dr. Bogdanom Lesnikom
http://www.narobe.si...u-bogdan-lesnik

* intervju s sorodnikom Ahmeta Yildiza, ki ga je druzina ubila, ker je bil gej. Gre za prvi tovrstni poznani umor iz casti v sodobni Turciji.
http://www.narobe.si...ju-ahmet-yildiz

* oglejte si tudi fotografsko akcijo v podporo homo druzinam in porokam
http://www.narobe.si...mi-smo-za-stvar

... in še mnogo drugega.

Narobe v spletni, pdf ali flash razlicici dobite na www.narobe.si, v tiskani obliki pa je brezplacno dostopen na obicajnih mestih (Cafe Open, Galerija Skuc, Lezbicna knjiznica, Legebitra itd. - seznam je na spletni strani).

NOVO: Narobe si lahko narocite tudi na dom po posti. Glej: http://www.narobe.si/menu/narocanje

Še to: ker smo z deseto številko zaokrožili neko dobo, me zanima, kakšen se vam zdi Narobe. Kaj v njem pogrešate, kaj vam je v njem všeč in kakšno naj bo naše vodilo za naslednjo desetletko? Se vam da napisati kakšno vrstico odziva?

Lep pozdrav,
Roman

#58 Spashley

Spashley

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 29.12.2008
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 24 junij 2009 - 13:48

Revijo vedno online preberem, prelistam in se mi zdi vedno boljša. My favorite LGBT revija pri nas :) A obstaja še kaka druga,sploh?

#59 karavan

karavan

  gay friendly

 • Člani
 • 7 prispevkov
 • Pridružen: 05.09.2008

Objavljeno 25 junij 2009 - 14:46

@RomanK: na teh straneh sem sicer vajen, da so odzivi včasih pospremljeni z ogorčenjem, v smislu: pa ti naredi bolje, če znaš, kurcat je najlažje. Zato se ne bom spuščal v vsebino, ki je BTW kar všečna a , vsakdo pa bi verjetno znal dodati še kakšno zrno soli. Dodal bom samo formalnost. Kljub širši dostopnosti revije v LJ in manj v ostalih krajih, predlagam, da se revijo "slučajno" začne puščati kjerkoli na javnih mestih. Naj se z njo seznani širša javnost in pa tisti, ki morda zanjo še ne vedo. Če sem odkrit, revije v tiskani obliki nisem videl še nikjer. Reklame (link) za internetni izvod pa razen na "glbt" straneh tudi ne.

LP

#60 Lior

Lior

  piščan'c

 • Člani
 • 60 prispevkov
 • Pridružen: 31.05.2008

Objavljeno 26 junij 2009 - 00:13

Vse pohvale in čestitke za revijo. Mi je zelo všeč. Pokrivate vsa področja: od LGBT novic iz sveta in Slovenije, queer umetnosti (literatura, glasba, film, gledališče...), preko coming out-a do queer filmov in teorije.
Revija vsebuje kolumne, intervjuje.
Obdelane so različne teme od zgodovine, sociologije, psihijatrija/psihologija do scene.
Itd. Itd.

Morda bi bil dobrodošel še kakšen gay potopis ali kaj o gay potovanjih in gay destinacijah... (glede na poletni čas, čeprav verjamem, da ima vsakdo svojo priljubljeno destinacijo)

Nekoliko pogrešam kakšen članek več o zdravju. Dobro bi bilo, zaradi ozaveščanja ljudi, ker je zavest o zaščiti pred spb še vedno nizka (vsaj glede na te ankete na MF).

Skratka super revija. Rešpekt.
ntervju s sorodnikom Ahmeta Yildiza, ki ga je druzina ubila, ker je bil gej.

Mimogrede, ali ste vedeli, da Yildiz po turško pomeni zvezda.

#61 RomanK

RomanK

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 24.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 21 julij 2009 - 10:49

Danes na Narobe blogu:

... pogovor s pravnicami, ki so pripravile presojo ustavnosti Zakona o registraciji istospolne partnerske skupnosti: www.narobe.si

LPR

Prispevek uredil/a: ženska, 21 julij 2009 - 23:31.
Uredila povezavo/link.


#62 RomanK

RomanK

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 24.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 25 januar 2010 - 13:24

Izsla je nova stevilka revije Narobe.
Tiskano verzijo brezplacno lahko dobite na obicajnih mestih (seznam je na spletu), v spletni, pdf in flash razlicici pa na www.narobe.si

Slika objavljena

»Dva tedna preden smo bili na Odmevih, je bila v medijih novica, da so nasprotniki proti Zakoniku zbrali 15.000 podpisov. Takrat mi je pocilo. Usedla sem se za racunalnik in na Facebook nalozila vse nase druzinske slike. Rekla sem si: zdaj pa je dosti!«

Tako sta Maja in Jerneja v intervjuju za novo, dvanajsto stevilko revije Narobe opisovali okoliscine, ki so botrovale k temu, da sta se kot prva istospolna druzina pri nas v medijih pojavili s sliko svoje druzine. Istospolne druzine in Druzinski zakonik so osrednja tema tokratne številke Narobe.

V novem Narobe med drugim lahko preberete:
* pogovor s Kajo in Samom, ki sta nekaj casa odrascala v istospolni druzini
* intervju z varuhinjo clovekovih pravic dr. Zdenko Cebasek Travnik
* intervju s psihoanalitikom dr. Matjazem Lunackom
* komentar: Brane Mozetic
* pogovor s Suzano Tratnik o njeni novi knjigi Dva svetova
* pregled dogajanja na 25. gejevskem in lezbicnem filmskem festivalu
* klepet s hrvaskim novinarjem in aktivistom Markom Jurcicem
* portret: Alma Karlin in Christopher Marlowe
* reportaza: Folsom Street Fair v San Franciscu

… in se mnogo drugega. Prijetno branje!

#63 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 194 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 25 januar 2010 - 13:34

Lepa naslovnica in pohvale, da ste dosledni. ;)
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#64 gayprimorec

gayprimorec

  piščan'c

 • Člani
 • 57 prispevkov
 • Pridružen: 30.06.2009

Objavljeno 11 marec 2010 - 14:37

Všeč mi je revija. Do prejšnjega meseca sploh nisem vedel, da obstaja. Edino ne kapiram naslova "narobe"?!?!

#65 N'alan

N'alan

  nov na sceni

 • Člani
 • 280 prispevkov
 • Pridružen: 24.01.2006
 • Lokacija: doma

Objavljeno 11 marec 2010 - 16:55

GayGay,
naslov je ... naslov je prekucnjen. Premišljeno, namenoma in zanalašč. Mogoče mu za večjo efektivnost manjka še vprašaj?
"Narobe" je mišljeno ironično (a se temu reče "IRONIČNO"? Nikoli ne vem, kaj je cinično, kaj ironično in kaj sarkastično). Ne misli, kar pravi - oz. povedano z besedami velike sodobne slovenske pisateljice:
"velik je razkorak med črko in duhom ...."

;)

This is the real me. 


#66 gayprimorec

gayprimorec

  piščan'c

 • Člani
 • 57 prispevkov
 • Pridružen: 30.06.2009

Objavljeno 12 marec 2010 - 14:40

Se je tudi meni neki takega zdelo.. Vprašaj na koncu bi pa res bil bolj efektiven. :)

#67 simple

simple

  zasvojen

 • Člani
 • 694 prispevkov
 • Pridružen: 24.07.2009
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 12 marec 2010 - 15:17

Potem bi bilo pa že preveč očitno. :D
tu vois, je suis pas un homme, je suis le roi de l'illusion.

#68 gayprimorec

gayprimorec

  piščan'c

 • Člani
 • 57 prispevkov
 • Pridružen: 30.06.2009

Objavljeno 12 marec 2010 - 21:17

Res je :D

#69 Bubi_

Bubi_

  piščan'c

 • Člani
 • 83 prispevkov
 • Pridružen: 11.05.2009

Objavljeno 13 marec 2010 - 19:56

Revija Narobe je ena tistih stvari, ki jih zmeraj z nestrpnostjo pričakujem. Respect. ;)
Sanjači nikoli ne spijo.

#70 Crane

Crane

  zasvojen'c

 • Člani
 • 669 prispevkov
 • Pridružen: 22.01.2010

Objavljeno 26 marec 2010 - 21:44

Revija se mi zdi super! :)

i tried


#71 RomanK

RomanK

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 24.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 07 april 2010 - 08:40

Izšla je nova, trinajsta številka revije Narobe!

V spletni, pdf in flash različici je dostopna na www.narobe.si.
Tiskano verzijo lahko dobite na običajnih mestih, lahko pa revijo prejemate tudi po pošti na dom (glej "naročanje" na www.narobe.si).

Slika objavljena

V tokratni številki ne spreglejte:
* intervju z ameriško sociologinjo dr. Judith Stacey o istospolnih družinah: Homofobija ni dobra za nobenega otroka
* intervju z dr. Barbaro Rajgejl, sonajemnico gej frendli lokala Cafe Open: Spolna usmerjenost ni najhujše, kar se ti v življenju lahko zgodi
* osrednja tema: šola in homoseksualnost
* portret: Vstaja Lezbosov, kantavtorica Janis Ian
* pogovor s prvim gejevskim parom, ki jima je bila v Sloveniji priznana tuja sodna odločba o posvojitvi otroka
* gostujoči komentator Miha Lobnik: Gospod predsednik, ovrednotite ta pogum
* parlamentarna "znanost" o homoseksualnosti: padec na glavo
* slehernik: Jedla
* kolumnista Suzana Tratnik (Najprej je bil kokošnjak ...) in Mitja Blažič (Božja beseda)
... in še mnogo drugega.

Želimo vam prijetno branje!

Uredništvo Narobe

#72 Ninx

Ninx

  gay friendly

 • Člani
 • 23 prispevkov
 • Pridružen: 04.03.2010

Objavljeno 18 april 2010 - 21:57

Mi je kul revija. Zadnjic sem jo prvic dobila v Openu in sem bila cela navdusena.:D

#73 Puff

Puff

  zasvojen'c

 • Člani
 • 759 prispevkov
 • Pridružen: 04.07.2008

Objavljeno 18 april 2010 - 22:07

Vidim, da jo bom enkrat morala vzeti v roke. Je še nisem prebrala v živo. :) Dobri in zanimivi članki. Pohvale.

#74 simple

simple

  zasvojen

 • Člani
 • 694 prispevkov
 • Pridružen: 24.07.2009
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 18 april 2010 - 22:08

Meni je revija tudi noro všeč! Kar tako naprej! :)
tu vois, je suis pas un homme, je suis le roi de l'illusion.

#75 Zoja

Zoja

  Častna članica

 • Člani
 • 739 prispevkov
 • Pridružen: 01.06.2005

Objavljeno 19 april 2010 - 00:43

Tudi meni je Narobe pri srcu, zelo nestrpno ga čakam v nabiralniku in ga večinoma kar na dušek preberem, z izjemo nekaterih kolumen, ki jih le stežka dokončam. Najraje imam prispevke o glasbi, knjigah, filmih in intervjuje. Pa tudi pripevke o jezikovni plateh glbt skupnosti. V zadnji številki me je navdušil intervju z dr. Barbaro Rajgelj. Že dolgo nisem prebrala tako iskrenih besed, res fino. Edina stvar, ki jo pogrešam, je križanka in kakšen kjut glbt horoskop, pa mogoče kakšen 'pop' prispevek o glbt znanih osebnostih (npr. modnih ustvarjalcih, umetnikih, literatih), ampak to je verjetno že prevč komercialno naravnano.
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov