Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Internet (ne storitve, ponudniki)


63 odgovorov v tej temi

#1 qty

qty

  veteran

 • Člani
 • 1 989 prispevkov
 • Pridružen: 05.04.2004
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 26 april 2007 - 19:13

Za odprtje te teme me je vzpodbudil mamin interes, da bi zamenjali ponudnika internetnih storitev (ISP - Internet service provider). Trenutno uporabljamo Siolov ADSL 1024/256 kbits/s, s katerim sem sam relativno zadovoljen. Izpadi niso tako pogosti, vrste na klicnih centrih se mi zdijo nekaj običajnega za vse ponudnike katerihkoli IT storitev...
Pri nas uporabljamo internet predvsem za mail-e in brskanje po spletu, fotr igra šah, brat poker, mati pa dostopajo do službenega portala - torej nič, kar bi zahtevalo neke ultrahitrosti povezave. Med seboj smo povezani z nekim bednim routerjem, ki svojemu namenu še komaj služi.
[list]
Zanima me:
- za kaj sploh uporabljate internet?
- kateri ISP je prepričal vas in kako ste zadovoljni z njihovim delom?
- se spoznate na različne tipe povezav in možnosti, ki jih omogočajo ?
- ter vse, kar vam ob tej temi pade na pamet...[/b][list]

Še posebej me zanimajo mnenja o Amis-u.
;)
i don't see why everybody feel as though that they gotta tell me how to live my life. let me live baby, let me live!

#2 lube

lube

  Častni član

 • Člani
 • 877 prispevkov
 • Pridružen: 14.09.2005

Objavljeno 26 april 2007 - 20:42

za kaj sploh uporabljate internet?

Za zabavo ter poslovno rabo.

kateri ISP je prepričal vas in kako ste zadovoljni z njihovim delom?

Prisiljen sem uporabljati siol, drugega ponudnika pri nas ni, oz. so prek telekomove centrale dražji. ADSL pa sem dobil zelo pozno (konec prejšnjega leta, oktobra). Pred tem pa sem bil na klicni povezavi - Amis.

se spoznate na različne tipe povezav in možnosti, ki jih omogočajo ?

da

Še posebej me zanimajo mnenja o Amis-u.

Pri amisu sem bil kako leto (pred tem pa paketi brez naročnine), s katerim nisem imel težav. Sicer zadnjega pol leta se mi je modem povezoval le s 30kbps ali manj, vendar to je stvar telekoma - so mi zožali pasovno širino. Pri siolu pa je tako - prva dva meseca je 3x crknilo, no sedaj pa dela. Največji problem se mi zdi, ko moram klicati, mu povem točno kaj je narobe on pa takoj:
ja kliknite start...
J: gospod, ne uporabljam windowsa, problem je nekje med centralo ter vami, ker ne dobim PAD-0 paketov
O: ja.... a ste poskusil resetirat modem
J: modem se odziva ter pravilno deluje, sinhronizacija s centralo je v redu
O: vseeno naredite flash reset s tipko na zadnji strani...
(Yipeee, kako rad na novo nastavljam vse nastavitve)
J: Gospod še vedno ne deluje....
O: počakajte še kak dan, mogoče je le začasno
jah, right, plačujem za dostop 24/7, sedaj pa bom čakal določene trenutke za uporabo interneta.
Seveda pogovor se še zavleče, ker želi še da "ročno" vzpostavim povezavo, potem mu povem kar mi izpiše, vendar si on s tem ne more pomagat, ker pričakuje da mu dam M$ kodo napake, meni pa vrže tehnične zadeve ven, s katerimi na help-desku niso seznanjeni.
Zadeve pa se razpletejo ponavadi v roku 1-2 dni (prvi servis je trajal 3 dni).

Ta prispevek je mogoče star in ne odraža trenutnega mnenja!


#3 chiron

chiron

  piščan'c

 • Člani
 • 156 prispevkov
 • Pridružen: 27.02.2007

Objavljeno 27 april 2007 - 00:40

Net uporabljam v prvi vrsti za: komunikacijo (mejli, messenger, skype), preganjanje dolgčasa (=branje raznoraznih neumnosti :) in novic) in za službo.

Trenutno sem pri SiOL-u. Ker nisem imel (in tudi nisem hotel!) ISDN-ja in je bil tisti trenutek pravzaprav edini večji ponudnik ADSL-dostopa do neta brez ISDN-a SiOL, je bila izbira "preprosta", čeprav mi ni preveč dišala... O SiOLU sem namreč slišal marsikaj slabega... Na koncu sem tudi sam doživel neprijetno dogodivščino, ko je bilo potrebno ADSL priključek preseliti na novo lokacijo. Glede na to, da imam paket "Modri ADSL" sem praktično vse naredil sam, oni so morali samo par malenkosti postoriti v centrali (če se ne motim...). No, trajalo je več kot en mesec (v pogodbi piše, da na novi lokaciji omogočijo dostop v roku enega meseca!), pa še mastno sem plačal. :x :x Da sploh ne govorim o tem, da sem zadevo po enem mesecu moral z mrtve točke premakniti jaz, sicer se verjetno še nekaj časa ne bi zgodilo nič. Na tej stopnji so tako prišli na vrsto telefonski klici na SiOL, kjer so si me med sabo podajali sem in tja, na koncu pa hoteli, da naj pokličem na Telekom. Takrat sem ponorel, jim povedal, da me prav malo briga, kaj imajo oni s Telekomom in da se mene to ne tiče, in zadeva se je začela počasi premikati... No, vsaj toliko so bili fer, da so mi v zameno za izgubljene živce podarili naročnino za en mesec. Mogoče so se ustrašili groženj. :D

Eeeeeee, torej, nadaljujmo.... (čutim, da se mi je ob spominu na dogodivščino povišal utrip). Na druge tipe povezav se trenutno ne spoznam kaj veliko, ker bom do izteka naročniškega razmerja (september 2007 :pepper: ) pač ostal na SiOL-u. Šele takrat se bom podal v analizo ponudb. Vsekakor bom izbral kaj brez vezave.

Ta osnovna hitrost (1024/256) mi je zanekrat čisto dovolj. No, seveda bi raje imel višjo (kdo pa ne?), ampak SiOL-u nočem plačati popolnoma nič več kot to, kar je absolutno nujno in osnovno. Firma mi preprosto ni všeč, že zaradi njihovega priviligiranega položaja se mi bruha.

#4 ženska

ženska

  Moderatorka

 • Moderatorska ekipa
 • 5 540 prispevkov
 • Pridružen: 23.04.2004
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 27 april 2007 - 01:23

Internet uporabljam za vse, kar mi pade na pamet, od MF-ja do gledanja TV oddaj, ki sem jih zamudila. Vmes je pa še cela vrsta opravil. :mrgreen:
V službi sem se že pred leti, pravzaprav takoj, ko je zaživel, spoznala z Amisom in z njim nikoli ni bilo večjih težav.

In doma? Pred dobrimi petimi leti sem z dial-upa preklopila na Amis prek Ljubljanskega kabla. Včasih so bile prekinitve, a moram priznati, da je bilo vse v mejah normale. Začela sem z majhno hitrostjo, ne spomnim se več kakšno, vem le, da sem še novembra 2006 imela 1024/256 za tedanjih 6.800 sit in to mi ni več zadoščalo, pa še drago je bilo, saj sem poleg tega še plačevala precej visok račun za telefon.
Spremljala sem Amisovo ponudbo in decembra 2006 podpisala pogodbo za internet + telefonijo 10 Mbps/1024 kbps, dobila pol leta brez naročnine (plačam le telefonske impulze) in sem zadovoljna. Recimo. Morda bom, ko bo čas za to, vzela tudi TV. :sssh:
Prvi mesec in pol je bila povezava zelo slaba, hitrost niti podobna obljubljeni, velikokrat le desetino naročene ali še manj. (so že vedeli, zakaj so dali brezplačno!) Prerekanje in dopisovanje je bilo na dnevnem redu, ampak zdaj, po dobrih štirih mesecih se normalizira, čeprav pride včasih kar na lepem do kratkotrajnih prekinitev, tudi pri telefonu.
A vendar vem iz izkušenj, da je komunikacija z Amisom neprimerno boljša kot s Siolom. Od mojih bližnjih imata na moje priporočilo dva Amis, tretja ga dobi v ponedeljek. Ena moja bivša pa ni hotela zapustiti Siola in sedaj preklinja, ker so res zelo nekomunikativni in velikokrat nesramni, da o nezanesljivosti povezave sploh ne govorim.

Skratka, jaz prisegam na Amis, ker menim, da je trenutno od slabih najboljši, tudi od T-2. Drugih pa skorajda ni več na tržišču, Voljatel se spet počasi prebija. No, bomo videli.
Majhen off topic :oops: Baje ima pri T-2 cerkev večinski delež, zadnjič sem to ujela v Studiu City. Ali kdo kaj ve o tem?

Zakaj potrebujemo petdeset vrst WC papirja? Včasih smo si riti brisali tudi s časopisnim papirjem, pa smo bili vsi čisti. Danes je pa povsod polno posrancev. (Svetlana Makarovič)


#5 blazek

blazek

  nov na sceni

 • Člani
 • 271 prispevkov
 • Pridružen: 25.08.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 28 april 2007 - 14:05

Prvi internet pri meni je bil dialup preko arnesa davnega leta 1999.
Po tem ko sem ugotovil kaj vse internet omogoča sem septembra leta 2001 preklopil na telemach in istočasno sem dobil tudi kabelsko tv.
Takrat sem začel s paketom 512 mb in pri telemachu sem ostal vse do danes ko imam kar dobro linijo 6 mb povezave ampak sem zelo zadovoljen.
Internet uporabljam vglavnem za zabavo skype, messinger, brskanje po netu in vse kar je s tem povezano, seveda pa ne morem mimo downlodanja glasbe zaradi katere imam tako linijo, da lahko delam več stvari naenkrat.
Z njim sem zelo zadovoljen seveda se včasih zgodi da linija ne dela tako kot bi morala, ampak do zdaj hujših izpadov ni bilo.

#6 goinup

goinup

  izkušen

 • Člani
 • 991 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2006

Objavljeno 28 april 2007 - 18:53

Internet sem naročil pred več kot enim letom. Sem pretehtal možnosti telekoma, SIOL, T2, prepričal pa me je Ljubljanski kabel. Trenutno imam pogodbo z Arnesom, ker sem jo lahko sklenil zaradi službe, dosti delam doma. Hitrost je več kot odlična, klicni center se hitro odzove, serviser pride najkasneje v 24 urah in opravi napako.

Sicer pa internet uporabljam tudi zasebno, mejli, svašta online, celo internet je zaslužen za mojo srečo v ljubezni.
Izjemno sem zadovoljen. Cena je več kot ugodna, za vse storitve kablske (tv, radio, internet) plačujem le en račun.
Do files get embarrassed when they get unzipped?

#7 apolon

apolon

  Častni član

 • Člani
 • 2 652 prispevkov
 • Pridružen: 26.02.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 30 april 2007 - 19:46

Majhen off topic :oops: Baje ima pri T-2 cerkev večinski delež, zadnjič sem to ujela v Studiu City. Ali kdo kaj ve o tem?

Off topic:
Na spletu sem našel članek o lastništvu internet ponudnika T2.
http://www.mladina.s...c-ali_h_zerdin/

Človek ne more preživeti brez narave, narava lahko preživi brez ljudi.


#8 dumpling

dumpling

  piščan'c

 • Člani
 • 111 prispevkov
 • Pridružen: 26.01.2005
 • Lokacija: nm

Objavljeno 28 junij 2007 - 06:45

V letu 2005 sem se priklapljal na internet preko klicnega modema pri Arnesu, nato pa do aprila 2006 preko UMTS omrežja pri Mobitelu. Za tisto kar sem potreboval, je bilo dovolj. Potem pa sem vzel večji paket (10/2) pri T2 in sem zelo zadovoljen!
Če odmislim razne težave in zavlačevanje pri priklapljanju, kar pa je bil seveda vzrok pri Telekomu, ker nikakor niso hoteli priklopiti. Ker sem vzel tudi telefon, sem staro številko izklopil, vendar nove niso hoteli priklopiti, češ da ni prostora v omarici (čeprav so eno linijo sprostili, ko so staro številko izklopili). Prav tako so na Telekomu komplicirali, da ne morem imeti takega paketa, ker za tak paket moraš bit največ 1000 m zračne razdalje od centrale (jst sm 100 m stran). In to se je vse vleklo, dokler nisem samo omenil, koga od šefov poznam in če moram do njega stopit, da vprašam kje je problem. Nato je bilo v roku 2 dni sproščeno in fantje iz T2 so mi v roku istega dne vklopili internet in telefon.
Od aprila 2006 kar imam internet in telefon pri T2 nisem niti enkrat klical na call center, ker nisem imel zakaj. Nikoli izpada, nobenih težav, račun za telefon se je zmanjšal za 60% (kljub temu da imamo sedaj 2 liniji in 2 številki).
Tako da ... T2 jeeeeeeeej
better blow job, than no job :oops:

#9 goinup

goinup

  izkušen

 • Člani
 • 991 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2006

Objavljeno 28 junij 2007 - 18:57

Krasno toel Dumpling, samo pri meni je bil problem, da je T2 zavrnil prošnjo, ker smo bojda oddaljeni preveč stran od centrale. Ko bo zadeva bolj razvejana, se bomo lahko priključili. Sicer pa slišim same dobre glede T2. :respect:
Do files get embarrassed when they get unzipped?

#10 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 199 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 julij 2007 - 16:48

No tudi jaz čakam T2, bo prišel v našo centralo do decembra 2007. :) Takrat bom takoj skenslal trapasti Siol, ki je drag, nesposoben in nefer.
Me pa zanima, če tudi vam drugače nasplošno šteka internet? Da vam strani počasi odpria ali sploh ne. :?:

Lep pozdrav, Glorč :pepper:
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#11 aLEshY

aLEshY

  nov na sceni

 • Člani
 • 241 prispevkov
 • Pridružen: 28.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 julij 2007 - 17:07

Jaz (oziroma moj oča) imam sklenjeno pogodbo z mariborsko Triero. Problemov skoraj ni. Cca vsak mesec se povezava prekine za kratek čas (dve uri oziroma manj, skoraj nikoli več) - povezavo imam 1mega/256 oziroma 512 (nisem ziher). Takšna povezava je zame dovolj - čeprav si z internet fotrom delima, ampak on itaq skoraj nič ne rabi interneta, pa muzike al pa filmov tudi ne vleče dol! :)

glorius: meni se je to dogajalo, ko sem uporabljal program BitComet. Fora je baje bila v tem, da mi je ta program kr vse porte zasedel in pol ni nič drugega več delalo. Zdaj uporabljam drug program, ki je deluje sicer malo počasneje, ampak se mi to več ne dogaja.

LP.

#12 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 199 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 julij 2007 - 17:15

No zanimivo. Meni je Siol pred meseci štekal po 8h na teden. Potem sem delal reklamacije računov (in celo uspešno) in podobna sranja. Če plačujem tako drago, hočem 100% zanesljivost, ki pa jo Siol ne zna nuditi. Zato grem raje drugam, četudi ne bo boljše - bo vsaj ceneje. :)

Lep pozdrav, Glorč :pepper:
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#13 minej

minej

  biskvitek

 • Člani
 • 38 prispevkov
 • Pridružen: 14.06.2007
 • Lokacija: Nova Gorica

Objavljeno 23 julij 2007 - 21:53

Nekateri imate težave s ponudniki, eni z povezavo, eni npr. jaz teh problemov nimamo k na kratko v 21. stoletju mi v mojem kraju ni omogočen DSL dostop. Porazno.
Tuki lahko samo sanjamo o kabelski,... še gsm lovi bolj kot lovi. Porazno.
Neki se je govorilo WIMAX, ampak kot vse ostalo bodo prvo namestili v prestolnici in ne pa kjer bi blo to potrebno.
Med vami sem samo zato ker sem se naveličal prepametnih pametnjakovičev.

#14 MicKY

MicKY

  piščan'c

 • Člani
 • 53 prispevkov
 • Pridružen: 26.11.2006

Objavljeno 28 julij 2007 - 19:35

Ah, internet uporabljam za hmmm, vse =)
Od spremljanja online radio/TV do prenašanja datotek in tako naprej...
Na internet je pri nas doma priključenih pribl. 6 računalnikov, ampak ni bilo težav nikoli...

Do zdaj smo imeli Siol 1M adsl, ampak so bile vedno težave :| Ni minil dan, ko bi internet normalo deloval..
Pred dvema mescoma pa smo prestopili k Amisu. Sedaj imam 2M paket, in vse deluje odlično :D Niti enkrat se še ni zgodilo, da internet ne bi deloval =)

Uporabljam pa tudi Mobitelov poslovni UMTS paket za dostop do interneta na vikendu(USB UMTS modem in prenosnik). Moram rečt, da sem zelo zadovoljen s tem!

#15 qty

qty

  veteran

 • Člani
 • 1 989 prispevkov
 • Pridružen: 05.04.2004
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 12 avgust 2007 - 14:06

davinchy Amis meni super dela. Zaenkrat še nisem imel nobenih težav. Kmalu, če ne že, pa bodo ponudili trojčka, to je internet, telefonijo in televizijo...
i don't see why everybody feel as though that they gotta tell me how to live my life. let me live baby, let me live!

#16 artie

artie

  biskvitek

 • Člani
 • 34 prispevkov
 • Pridružen: 31.01.2007
 • Lokacija: ljubljana

Objavljeno 23 avgust 2007 - 12:30

T2. Večino časa nimam problemov in vse dela kot je treba. Če rabiš njihovo tehnično pomoč, pa se malo zaplete. Večina tistih, ki se javijo na telefon ti ne zna pomagat saj dobijo samo osnovne informacije, tako da s tem nisem lih zadovoljen. Prej sem bil pri Siol-u, več problem a boljša tehnična pomoč.
if you're not wasted, the day is

#17 glorious

glorious

  Moderator

 • Moderatorska ekipa
 • 8 199 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2003
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 23 avgust 2007 - 13:09

No jaz sem malo preračunaval in slednje:

Siol Telekom
:
Internet 1mb/256, 1x TV, telefonija = 38€

T2
:
Internet 1mbs/256, 2X TV, telefonija = 38€

Torej bo T2 prevladal tudi pri nas doma. :)
Lep pozdrav, Glorč :paprika:
Medicina je socialna znanost in politika ni nič drugega, kot medicina velikih razsežnosti. [R. Virchow]
De duobus malis semper minus eligendum est.

#18 Chiara`

Chiara`

  Častna članica

 • Člani
 • 2 312 prispevkov
 • Pridružen: 14.04.2004

Objavljeno 23 avgust 2007 - 17:08

Tudi mi, s cimri smo se do nedavnega odločali katerega ponudnika bomo vzeli v Ljubljani. In tudi mi smo tehtali opcija amis/t2, ter se odločili za t2. Mislim pa, da bomo vzeli osnovni paket, ter potem stopnjevali hitrost v skladu s potrebami.

Moj prvi internet sem dobila leta 2003 in sicer dial up preko FOV univerze v mariboru. Stric nekaj zrihtal. No to je bilo sranje od sranja, komaj se doma prepričala tastare, da je dial up popolnoma neuporaben za karkoli in ko smo končno preklopili na telemach (gorenjski kabel) je tudi stroškovno veliko bolje.

#19 Las Meninas

Las Meninas

  Častni član

 • Člani
 • 1 004 prispevkov
 • Pridružen: 08.05.2007
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 23 avgust 2007 - 21:25

Moj ponudnik je sedaj Siol ampak sem želel presedlati na drugega ponudnika. No zdaj to ni mogoče, ker se mi je pokvaril modem (po njihovi zaslugi) in so rekli, da mi bodo popravili modem le če podaljšam pogodbo za eno leto.

Tako da zdaj ne bo nič z Gratelom, ki je potegnil novi kabel.
Ko so nacisti prišli po komuniste, sem molčal, saj nisem bil komunist. Ko so zapirali socialdemokrate, sem molčal, saj nisem bil socialdemokrat. Ko so prišli po katoličane, nisem protestiral, saj vendar nisem katoličan. Ko so prišli pome, ni bilo nikogar več, ki bi lahko protestiral. Evangeličanski pastor Martin Niemőller

#20 lube

lube

  Častni član

 • Člani
 • 877 prispevkov
 • Pridružen: 14.09.2005

Objavljeno 23 avgust 2007 - 21:30

Moj ponudnik je sedaj Siol ampak sem želel presedlati na drugega ponudnika. No zdaj to ni mogoče, ker se mi je pokvaril modem (po njihovi zaslugi) in so rekli, da mi bodo popravili modem le če podaljšam pogodbo za eno leto.


Ne nasedaj! Če je modem še v garanciji ti ga morajo popraviti oz. zamenjat brezplačno tudi če imaš še en dan do izteka pogodbe.

Ta prispevek je mogoče star in ne odraža trenutnega mnenja!


#21 qty

qty

  veteran

 • Člani
 • 1 989 prispevkov
 • Pridružen: 05.04.2004
 • Lokacija: LJ

Objavljeno 25 avgust 2007 - 12:26

Pa tudi če greš drugam, saj dobiš nov modem(?)...
i don't see why everybody feel as though that they gotta tell me how to live my life. let me live baby, let me live!

#22 Tibor

Tibor

  Častni član

 • Člani
 • 863 prispevkov
 • Pridružen: 22.01.2006

Objavljeno 07 januar 2008 - 12:27

Mariborska nadškofija in metropolija je sprejela sklep o umiku svojega kapitalskega deleža iz družbe T-2. :paprika:
Vir: www.rtvslo.si (07.01.2008)
Za pesimizem je prepozno.

#23 erujjure

erujjure

  Izključen uporabnik

 • Ban
 • 210 prispevkov
 • Pridružen: 03.01.2008
 • Lokacija: Lj-Šiška

Objavljeno 09 januar 2008 - 12:30

Imamo SIOL, lastniki stanovanja pač. In nismo zadovoljni. V poedeljek smo imeli šest ur nič. Ne interneta ne televizije. Nisem ravno navdušen, sam bi raje imel kakega drugega ponudnika. Pr mami doma nimam interneta, ker ga mama ne rabi, pri tateku pa majo njegovi otroci kablski internet, tako da lahko vsaj mail preverim, kadar jih pazim.
انا لن تكون وحدها مرة اخرى!

#24 Lenči

Lenči

  Častna članica

 • Člani
 • 5 174 prispevkov
 • Pridružen: 11.08.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 januar 2008 - 15:27

Ravno sedaj preživljam agonijo glede ponudnikov internetnih storitev.
Namen si imam napedenat net in mi je že od get-go bilo svetovano, naj se obrnem na SIOL in naj pri njih vzamem enega od paketov za priklop, ki mi je najbližji. Ampak NE. Trmasto bitje, kokr sem, grem jaz na Tuš Telekom, izpolnim vlogo in mi med prazniki javijo, da so mi vlogo zavrnili, ker pač ne pokrivajo tega področja (bla, bla, bla). Skratka, drugega mi ni preostalo kot, da grem na SIOL in tam mi povejo, da ne bo s sklepanjem pogodbe nič, KER imam še zmeraj aktivno vlogo od drugega ponudnika internetnih storitev... Nič mi ni bilo jasno... Prosvanulo :ideja: meni, da gre sigurno za Tuš. Kličem na Tuš Telecrapkom in mi tam neki tipči vztrajno zatrjuje, da moje vloge NISO zavrnili ter da čakajo na aktivacijo oziroma potrditev s strani Telekoma Slovenije... in če insistiram na prekinitvi te pogodbe, me čaka kazen. Slika objavljena... Sem mislila, da bom doživela živčni zlom. Naj me kokla brcne, ampak počutila sem se kot pink-ponk žogca, matr. Da ne govorim, kako neumno sem izpadla, ker KAO niso oziroma nimajo evidentiranega klica, s katerim naj bi mi bilo sporočeno, da so vlogo zavrnili... Slika objavljena
In kaj sedaj? Pravijo, da kdor čaka, dočaka(?). Skratka odločila sem se, da še teden dni počakam... nato pa stopim v akcijo, ker imam te ribarije že rahlo malo poun kufr. In če bo zadeva stagnirala, prekinem pogodbo s Tuš Telecrapkom (magar pri tem plačam kazen) in grem na SIOL. Ma, boli me patak, sam, da se losam tega šrota. Ker toliko komplikacij, kokr mam pri tem priklopi, nisem imela še nikoli.

Po drugi strani me je pa zmotilo to sporočilo na Siol-ovi strani
"Any idiot can face a crisis - it's day to day living that wears you out." ~ Anton Chekhov

#25 lube

lube

  Častni član

 • Člani
 • 877 prispevkov
 • Pridružen: 14.09.2005

Objavljeno 09 januar 2008 - 16:04

... in če insistiram na prekinitvi te pogodbe, me čaka kazen. Slika objavljena... Sem mislila, da bom doživela živčni zlom.


Zato se stvari drugič prej prebere preden se jih podpiše, tudi siol ima "kazen" za predčasno prekinitev pogodbe.

In kaj sedaj? Pravijo, da kdor čaka, dočaka(?). Skratka odločila sem se, da še teden dni počakam.


Jaz sem čakal 5 let za dsl povezavo in sem se j***l s klicno še predlani (pa še draga je bila). Srečno.

...Kličem na Tuš Telecrapkom in mi tam neki tipči vztrajno zatrjuje, da moje vloge NISO zavrnili ter da čakajo na aktivacijo oziroma potrditev s strani Telekoma Slovenije... Naj me kokla brcne, ampak počutila sem se kot pink-ponk žogca, matr....


Jaz sem bil ping-pong žogica v samem telekomu slovenije, kjer izvira sam problem komunikacjie med podjetjem, ampak seveda na koncu izpade kot da te ostala podjetja vlečejo za nos. Jaz sem večkrat klical po njihovem omrežju in spraševal za približen termin izgradnje dsl omrežja, vsakič sem dobil drugačen odgovor, od tega da bo "naslednje leto, mesec, teden..." pa do tega da je že v izgradnji, oziroma da je že postavljeno :o (ja, kako da potem se ne more noben naročit?). Poleg tega sem bil vedno vsaj 6x preusmerjen po številkah, preden sem dobil koga ki se mu sploh sanja kaj tam delajo.

Poleg tega sem redno naredil letno poizvedbo možnosti dsl priključka prek formalnega obrazca. Na koncu ko je bilo omrežje že nared, sem stopil v stik direktorja določenega segmenta, kjer pa niso dobili niti ene prošnje :o (od štirih ali petih).
Telekom zgublja papirje? Poleg tega če mislite da je tehnična podpora od siola na psu, kličite kdaj na telekom. Nikoli ne kličem da bi se kregal ali karkoli slabega želel, vendar gospa me je dobesedno imela za norca (težave smo imeli z ISDN napeljavo), kljub temu da sem še vedno držal normalen ton pr****a me je naprej imela za budalo.
Toliko o telekomu in njihovi korektnosti ter nezmotljivost, še kaj se bi dalo napisat, ampak bo dovolj. Se ne želim več spominjat na te dogodke.

Prispevek uredil/a: lube, 09 januar 2008 - 16:06.

Ta prispevek je mogoče star in ne odraža trenutnega mnenja!

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov