Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Računalništvo - Več glav več ve

nikon dslr fotoaparat nakup pomoč foto

1086 odgovorov v tej temi

#51 Puck0

Puck0

    veteran

  • Člani
  • 1 790 prispevkov
  • Pridružen: 26.08.2004
  • Lokacija: LjUbLjAnA

Objavljeno 03 maj 2006 - 23:20

sara, najprej bi blo dobro, da nam poveš ali maš "staro" varianto, ki ima še kugljico, ali imaš namesto le-te že lasersko?

-če je stvar kugličasta, potem se da miška spodaj odpreti, ven dat to kuglico in malo s palčkami za ušesa poćistiti "trebušček" miške, saj se dostikrat na tej silikonski kuglici nabere umazanija, ki miški povzroča, opisane, "prebavne motnje" ;)

-če pa je stvar novejša.. :oops: ti ne morm pomagat :P
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

#52 sara

sara

    nov na sceni

  • Člani
  • 248 prispevkov
  • Pridružen: 02.06.2005
  • Lokacija: lj

Objavljeno 03 maj 2006 - 23:26

Aja, sej res. Am...mam uno, k ne vem, kako se ji že reče :oops: , am...eno rdečo luč ma spodaj. Pa na žico je. Nima kroglice.

Slika objavljena Slika objavljena

#53 Puck0

Puck0

    veteran

  • Člani
  • 1 790 prispevkov
  • Pridružen: 26.08.2004
  • Lokacija: LjUbLjAnA

Objavljeno 03 maj 2006 - 23:31

ja, ja - jst mam tut tako: ceu space shuttle! :mrgreen:
HuH, tuki pa zmrznem..
Ampak se mi zdi, da če tkole nagaja na hard, da znajo bit driverji sfalerani. :?:
Drugače pa vem, da se bo na tole use skup, fuuul dobr spoznal deniss!
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

#54 mharc

mharc

    vzornik

  • Člani
  • 1 316 prispevkov
  • Pridružen: 25.12.2004
  • Lokacija: Maribor

Objavljeno 03 maj 2006 - 23:34

To se pri optični miški zgodi tudi meni. Po mojem takrat, ko površina, na kateri uporabljaš miško, ni povsem ravna, je malo hrapava in laser 'preskoči'. Tak si jaz razlagam neubogljivost moje miške. :?: :mrgreen:
Iz take smo snovi kot sanje. W. S.

#55 qty

qty

    veteran

  • Člani
  • 1 989 prispevkov
  • Pridružen: 05.04.2004
  • Lokacija: LJ

Objavljeno 04 maj 2006 - 00:50

Moja optična tudi rada skoči, pa skoraj vedno v spodnji levi kot. Podlage res ne uporabljam, saj je ne rabim več.. :?: Mogoče je pa ta "self-control" posledica Y2K. Še pomnite?:mrgreen:

Če bi bila kroglica pri "analognih" miškah res zamazana, potem bi se zatikala in gibanje ne bi bilo enakomerno.
Kroglico v navadni miški pa se lažje kot s palčkami za ušesa očisti pod vodo, kot da bi si umivali roke, potem pa jo fajn zbrisat z krpo, ki ne pušča muckov. Obenem z vlažno krpo obrišeš tudi podlago, saj s tam pobira umazanijo.

i don't see why everybody feel as though that they gotta tell me how to live my life. let me live baby, let me live!

#56 bogglefreak20

bogglefreak20

    Častni član

  • Člani
  • 574 prispevkov
  • Pridružen: 08.06.2004
  • Lokacija: LJ

Objavljeno 04 maj 2006 - 15:35

Glede miškinih težav...meni se pri laserski dogaja isto tudi na kakih "čudnih" podlagah - npr. imel sem reklamno podlago od KD Investments, sej poznate logotip - kvadratno polje, poševno razpolovljeno na oranžno in črno, povrh tega pa bele črke KD. Očitno miški taka barvna kombinacija ne ustreza, ker je vedno na stiku teh barv začela drmat kurzor ali pa ga je vrgla v kot. :?:
"I'm a vegetarian, well I'm not hardcore, because I eat meat, but only because I like the taste. And I hate vegetables on a personal level, so I'm not too good." Dylan Moran

#57 sara

sara

    nov na sceni

  • Člani
  • 248 prispevkov
  • Pridružen: 02.06.2005
  • Lokacija: lj

Objavljeno 05 maj 2006 - 01:32

Hvala za odgovore fantje Slika objavljena !

Vidim, da ni redek pojav tole skakanje miške, bom zamenjala, če bo huje.

Slika objavljena

#58 rainbow79

rainbow79

    nov na sceni

  • Člani
  • 243 prispevkov
  • Pridružen: 02.04.2006
  • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 06 maj 2006 - 00:33

Vidim, da ni redek pojav tole skakanje miške, bom zamenjala, če bo huje.


Še moja dva centa... optična miška zafrkava tudi ob signalu mobilnega telefona, če je kje v bližini. Vsekakor je za preveriti...

#59 Xenia

Xenia

    nov na sceni

  • Člani
  • 281 prispevkov
  • Pridružen: 24.02.2004
  • Lokacija: Underground

Objavljeno 06 maj 2006 - 10:22

Glede miškinih težav...meni se pri laserski dogaja isto tudi na kakih "čudnih" podlagah - npr. imel sem reklamno podlago od KD Investments, sej poznate logotip - kvadratno polje, poševno razpolovljeno na oranžno in črno, povrh tega pa bele črke KD. Očitno miški taka barvna kombinacija ne ustreza, ker je vedno na stiku teh barv začela drmat kurzor ali pa ga je vrgla v kot. :?:


Si prepričan, da imaš lasersko miško in ne optične? :?: Ker laserska je znana po tem, da jo lahko uporabljaš na katerikoli podlagi in sem jo nameravala kupit. Če je spodi rdeča lučka, potem maš optično. Če imaš pa res lasersko pa sporoči, da se jim izognem. :shock:

Sicer imam tud jst optično in ta je izredno zoprna. Ni samo neravna podlaga, tudi lesena polakirana miza, svetleč papir, v bistvu jo moti skoraj vse. Mislim, da tele optične podgance sčasoma postanejo bolj občutljive kot sicer. Kakorkoli, moja naslednja bo laserska, če pa ne bo denarja pa na kuglco, optične pa :no:
Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts.

#60 bio

bio

    vzornik

  • Člani
  • 1 545 prispevkov
  • Pridružen: 10.07.2004

Objavljeno 06 maj 2006 - 10:57

jz imam to optično, se pravi z rdečo lučko, pa dela vrhunsko. res je ne moti nič - s tem, da ne uporabljam te gumijaste podlage ampak jo imam na lesu. meni osebno dobro služi, no..

#61 Xenia

Xenia

    nov na sceni

  • Člani
  • 281 prispevkov
  • Pridružen: 24.02.2004
  • Lokacija: Underground

Objavljeno 06 maj 2006 - 12:14

Počakej še neki časa ... Men je tud včasih dobro služla, potem je šel pa računalnik na servis in ko sem ga dobila nazaj je miška veselo skakljala po ekranu kot da bi se ga nasekala. :roll: Pa sem zamenjala ves softver, reinštalirala windowse ... A je še vedno trmasta in mi vsaketoliko naredi kakšen troskok, da ne omenjam kako se včasih trese, kot da ima parkinsonovo in sama od sebe potuje čez ekran.
Mi pa najlepše deluje na navadnem listu belega ali sivega papirja.
Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts.

#62 Ang3lGrl

Ang3lGrl

    piščan'c

  • Člani
  • 145 prispevkov
  • Pridružen: 04.03.2005
  • Lokacija: Mb

Objavljeno 06 maj 2006 - 12:31

jaz mam tut optično pa včasih malo poskaklja po ekranu :D ampak drugače mi je pa fajn zadevca in me vbistvu ne moti nekaj fejst :evil:
...Sometimes I Just Like To Dream...

#63 freeeky

freeeky

    zasvojen'c

  • Člani
  • 504 prispevkov
  • Pridružen: 09.01.2004
  • Lokacija: ljubljana

Objavljeno 06 maj 2006 - 14:29

hm, vceraj opazla, da imam dvdrw zablokiran na eno regijo. itaq, evropa. se 4x lahko zamenjam regijo. uporabljam power dvd 6 (skrekan, itaq) in dvdrw je slimtype. (sploh me ne zacet kurcat glede lite-ona, ker ze sama vem, da ni gut. tisina.)

zanima me pa tole:
kak tocno naj zaj resetiram stevc menjave regij? oz. kok naj prepricam power dvd, da je dvd, ki ga hocem gledat tocno ta regija na katero je 'on' trenutno nastiman (kljub temu, da ni)?

flashala nekok ne bi dvdrw, ker lite-on nima direkt povezave, je kr tko neki in tej 'tretji stranki' ne zaupam prevec :P
"Giving a damn about you." is an oxymoron.

#64 Shaman

Shaman

    veteran

  • Člani
  • 1 714 prispevkov
  • Pridružen: 09.06.2005
  • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 06 maj 2006 - 15:16

Mislim, da števca ne moreš resetirati, tudi flashanje firmware-a ne bi pomagalo po mojem.

Rajši si priskrbi enega od programov, ki dvd-romu ves čas dopovedujejo, da vstavljen dvd npr. spada v regijo, na katero je zaklenjen. Nastavitev regije spreminjaš v takem programu.

O konkretnih programih ti ne vem nič povedati. Obišči kakšno stran s software-om (npr. www.download.com) in med ključne besede vtipkaj DVD region free, ali nekaj podobnega.
Vse ljubezni so enako lepe, le da vam nekatere lahko nudijo več užitkov. Slika objavljena

#65 bogglefreak20

bogglefreak20

    Častni član

  • Člani
  • 574 prispevkov
  • Pridružen: 08.06.2004
  • Lokacija: LJ

Objavljeno 10 maj 2006 - 20:14

Taisti so mene rešili smrčavega cimra...oziroma nesprespanih noči zavolj prej omenjenega.


Pa še pitanje za osobu A: "ADSL nam v hiši laufa preko routerja, ker nas ga koristi več najemnikov. Kako naj Magarca alias eMule prepričam, da naj se neha trmat in mi začne raje downloadat?"
"I'm a vegetarian, well I'm not hardcore, because I eat meat, but only because I like the taste. And I hate vegetables on a personal level, so I'm not too good." Dylan Moran

#66 rainbow79

rainbow79

    nov na sceni

  • Člani
  • 243 prispevkov
  • Pridružen: 02.04.2006
  • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 11 maj 2006 - 10:02

Pa še pitanje za osobu A: "ADSL nam v hiši laufa preko routerja, ker nas ga koristi več najemnikov. Kako naj Magarca alias eMule prepričam, da naj se neha trmat in mi začne raje downloadat?"

Pojdi na nastavitve routerja in v firewallu naredi izjemo za e-mule. Prej preveri svoj IP, mislim pa, da ga zazna avtomatsko.

Na nastavitve routerja običajno prideš, če za url vtipkaš http://192.168.1.1 ... preveri, če ni kaj drugače (recimo http://192.168.1.100). Najbolj ziher je, da vzameš navodila od svojega routerja.

#67 freeeky

freeeky

    zasvojen'c

  • Člani
  • 504 prispevkov
  • Pridružen: 09.01.2004
  • Lokacija: ljubljana

Objavljeno 17 maj 2006 - 01:51

kako se znebim brezveznih winkov pri msn 7.5?? dol potegnala dva "100% success guaranteed" programcka, pa nekok imam se vedno vse :P help? nekateri po defaultu so prav grdi..
"Giving a damn about you." is an oxymoron.

#68 Xenia

Xenia

    nov na sceni

  • Člani
  • 281 prispevkov
  • Pridružen: 24.02.2004
  • Lokacija: Underground

Objavljeno 17 maj 2006 - 09:44

Lahko jih "unpinaš".
Tam kjer jih dodajaš, kjikneš na smeška in potem unpin. Sicer bojo še vedno notri, ampak kazalo ti jih pa ne bo.
Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts.

#69 freeeky

freeeky

    zasvojen'c

  • Člani
  • 504 prispevkov
  • Pridružen: 09.01.2004
  • Lokacija: ljubljana

Objavljeno 17 maj 2006 - 20:35

mah, smeskoti mi grejo, tiste ni problem mi zrihtat. ampak pri winkih pa mi ne da moznosti 'odstrani'. vidim jo tam, samo izbrat je ne morem. ker so pac default od msnja. s*H*ranje.
"Giving a damn about you." is an oxymoron.

#70 Gost_neznano_*

Gost_neznano_*
  • Gostje
  • Pridružen: --

Objavljeno 17 maj 2006 - 23:54

Tools -> My winks -> (oznaci) Remove

#71 Gost_neznano_*

Gost_neznano_*
  • Gostje
  • Pridružen: --

Objavljeno 18 maj 2006 - 00:08

Ampak... privzetih mezikov ne mores izbrisati:
______________________________________
V oknu za pogovor v meniju Dejanja kliknite Pošlji mežik.
V pogovornem oknu Moji mežiki kliknite mežik, ki ga želite izbrisati, in kliknite Odstrani.
Kliknite Zapri.
Opombe

Mežikov, ki so že v MSN Messengerju, ne morete izbrisati.
Nekatere funkcije morda niso na voljo v vaši državi ali regiji ali pa so začasno nedosegljive za vse regije.

_______
Zbrisal link, da ne razteguje strani,
saj ste menda rešili problem :)
Smurf


#72 freeeky

freeeky

    zasvojen'c

  • Člani
  • 504 prispevkov
  • Pridružen: 09.01.2004
  • Lokacija: ljubljana

Objavljeno 18 maj 2006 - 16:51

oh bloody hell. vredi te, hvala :) (ja, mi je po oddaji posta kapnalo, da za nekaj pa more bit ves tisti help desk v microsoftu.. pardon)
"Giving a damn about you." is an oxymoron.

#73 bio

bio

    vzornik

  • Člani
  • 1 545 prispevkov
  • Pridružen: 10.07.2004

Objavljeno 26 maj 2006 - 16:34

bi bila zelo hvaležna, če bi me kdo razsvetlil z delom v acrobat readerju... konkretno imam v tem programu prosojnice, ki bi jih rada stlačila dve na eno stran namesto vsake na svojo. kaj naj naredim? :?:

#74 cygnus

cygnus

    gay friendly

  • Člani
  • 10 prispevkov
  • Pridružen: 21.12.2005
  • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 maj 2006 - 18:47

bi bila zelo hvaležna, če bi me kdo razsvetlil z delom v acrobat readerju... konkretno imam v tem programu prosojnice, ki bi jih rada stlačila dve na eno stran namesto vsake na svojo. kaj naj naredim? :?:


Za AR 7.0:
File > Print > Page Handling > Page Scaling > Multiple pages per sheet

#75 bio

bio

    vzornik

  • Člani
  • 1 545 prispevkov
  • Pridružen: 10.07.2004

Objavljeno 26 maj 2006 - 19:00

amm... kaj pa če smo malo zastareli in imamo še 5.0? :angel: (ta ne premore še page handlinga) :?





Prav tako označen z eno ali več od teh ključnih besed: nikon, dslr, fotoaparat, nakup, pomoč, foto

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov