Tamali, darovano kri res testirajo, ampak moraš se zavedati, da ima večina bolezni t. i. diagnostično okno. To je obdobje, ko si že okužen (in kužen), testi pa okužbe še ne zaznajo. Ti se lahko danes okužiš s HIV in greš čez 1 teden darovat kri - test bo pokazal negativno, kri bo pa vsebovala precejšnje količine virusa.Meni se tudi zdi popolnoma neumno, da kot gej ne morem darovati krvi. Mislim da vsako kri ki jo prejmejo itak pregledajo preden jo dajo tistim, ki so je potrebni. Menim, da bi lahko dosti življenj rešli z "našo gejevsko" krvjo. Saj če so v Italiji odpravili to diskriminacijo, sem prepričan, da lahko to dosežemo tudi pri nas. Najbolj glupo se mi pa zdi, da bi se moral na tistem vprašalniku lagat, da sem str8. Za koga že?
Problem diagnostičnih oken je verjetno največji riziko v sistemu darovanja krvi in institucije si ga prizadevajo zmanjšati kolikor se le da. In kako tveganje zmanjšaš? Tako da odstraniš dejavnike, ki statistično največ doprinesejo k njem. In žal statistika kaže, da imamo procentualno največ možnosti za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi prav MSM (moški, ki imajo spolne odnose z moškimi). Seveda so tudi strejti neodgovorni in vsevprek seksajo brez kondoma (saj imajo ženske vendar tabletke!

Ne pravim, da se s to omejitvijo strinjam, samo pojasnjujem, kako so prišli do te logike. Če bi se jim ljubilo, bi iznašli sistem, ki obvladuje tveganja brez a priori izključevanja določene skupine. Ampak to je pač enostavneje zanje.