Homoseksualnost sicer ni tako slabo sprejeta, ampak je daleč od tega, v čemer bi jaz užival - še vedno se najde kak krelec, ki me vpraša, kako pa to dva tipa delata - a ni umazano. itd... (v teh primerih mirno rečem, da mu vse razložim, če mi pove vse skirvnosti seksa med menstruacijo, pa kako mu kri teče pa se včasih z drekom pomeša pa še kako bolj ogabno stvar zraven pomešam).
S postavljanjem gejevskega seksa v kontekst dreka in krvi sogovorniku posredno priznavaš da je gejevski seks res nekaj umazanega in prav ničesar ne prispevaš k večji tolerantnosti.
Da pa bodo klubi in vse to pa ne verjamem. Nekaj se dela na tem, ampak se nobenemu ne splača - oz. vsi gredo prej ali slej v minus, ker v Sloveniji ni kritične mase, ki bi to sama peljala naprej (oz. je kritična masa tako sklozetirana, da ni vredna omembe).
Se strinjam, da ni kritične mase, ne bi pa rekel, da je ta manjša na račun klozetiranosti. Mislim, da je priložnosti za spoznavanje drugih GLBTjev, glede na velikost populacije pri nas, dovolj. Internet je zame povsem legitimno sredstvo spoznavanja ljudi, ki ni značilno samo za GLBT populacijo.
Vlada pa tega očitno ne misli podpirat. Ker pa je izvoljena demokratično ,lahko mirno sklepam, da je homoseksualnost sprejeta le na videz - folk je še vedno izrazito homofobičen, vendar sedaj samo za vašim hrbtom.
Precej poenostavljena logika, ker volivci ne izbirajo na podlagi nekih abstraktnih idej/konceptov, ampak razmišljajo bolj konkretno, v mislih imajo kako bodo sami od določene izbire profitirali, kako bo (ne)sprememba oblasti vplivala na njihovo življenje. Tako 'briganje zase' pa v bistvu sploh ni slaba zadeva. Na ta način se ustvarja prostor svobode, ki pa se pri nas, vsaj po moje, širi.
Kar se pa homofobije tiče... če mi pustijo živeti, se ne vtikajo v moje življenje, si lahko o meni za mojim hrbtom mislijo kar hočejo. Zame homoseksualnost ne rabi biti "sprejeta" tako, da bodo vsi o njej imeli pozitivno mnenje, niti nočem, da postane del mainstreama. Edino kaj hočem je, da ne postane 'an issue'... upam da me razumete, kaj hočem povedati...
Še najboljša varjatna je, da se odseliš, če le imaš to možnost. Živel boš mirneje in bolje.
Tako slabo pa spet ni. Največ je odvisno od vsakega posameznika kako si bo ustvaril življenje, da mu bo čim lepše. Mislim, da razmere še zdaleč niso tako slabe in da imamo dovolj osebnega maneverskega prostora. Po mojem mnenju lahko mirneje in bolje živiš samo, če začneš pri sebi in če ne gledaš na okolje kot sovražno. Svet ni popoln in problemi bodo ostali, pa lahko država sprejme ne vem koliko GLBT zakonov. Mogoče sem pa samo jaz tisti, ki dejansko uživa v svoji politični nekorektnosti.