Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Kako začiniti spolnost v zakonu?

Zakon Spolnost Sex po poroki Kako začiniti zakon

Tema brez odgovorov

#1 Tinkkaaa

Tinkkaaa

  gay friendly

 • Člani
 • 6 prispevkov
 • Pridružen: 09.03.2020

Objavljeno 09 marec 2020 - 14:27

Pozdravljene,

 

Z možem sva skupaj že 15 let (10 let poročena) in ravno zadnjič sva praznovala 10 obletnico poroke, pa me je zvečer med seksom prešinilo, da vse skupaj počasi meji že na rutino:

 • podobni položaji...
 • podobno zaporedje vsega skupaj...
 • predvidljivost...
 • ni več tiste prvotne želje...

Zato sem se odločila, no vsaj mislim da sem se, da bo potrebno najin zakon malce začiniti. Saj ne, da mi je sex prva stvar v življenju, samo kadar je pa tudi ne želim, da bi bilo meni ali njemu dolgočasno.

Pogovor sva že opravila, in je kar dobro sprejel... sem mislila, da bo slabše, ker it partnerju razlagat, da ti sex ni kul ni nekaj, kar bi partnerja ravno motiviralo si predstavljam. Priznala sem mu kaj me muči, povedala sem mu, da je problem rutina in da ni več tiste spontanosti, kot je bila včasih. Seveda pa sva se obnašala oba mogoče malo preveč konzervativno in plansko, glede na to da so vsi dnevi nekako zasedeni ali z aktivnostmi ali z otroci. Pa vseeno menim, da nekako morava najti način za ponovno vzpostavitev spontanosti.

 

Zakaj odpiram to temo? Zato ker me zanima (tako od žensk, kot tudi od moških) naslednje:

 1. Ali ste kdaj zapadli v rutino in v ta, ne vem kako reči drugače, "dolgočasen sex"?
 2. Kaj ste naredili, da se to prebili? Kaj se spremenili?

 

Na vsevedem internetu je moč najti kar nekaj nasvetov, kako izboljšati seks v zakonu. Pa prosim ne me spraševati ali ima moj mejhnega in ali mi je zato seks dolgočasen, ker ne, ga nima. Je med večjimi. Ampak velikost nima veze, gre zato rutino. Saj še vedno uživam med seksom in rada seksam z njim, samo tolk mi gre na živce ta rutina, da jo hočem enostavno prebiti. Zdaj, razni seks nasveti, kot sem jih našla na spletnih virih o zdravem seksu, so seveda zelo dobrodošli. Nočem več, da najprej vse splanirava, pol se greva oba mal zrihtata, potem začneva s poljubljanjem in rajcanjem, vedno na istem kavču seveda, potem en položaj (misionarc), potem drug položaj (od zadaj),... mah vse skupaj je res kot sprogramirano. Hočem, da se spolnost v najinem zakonu spremeni, in to konkretno. Ne vem pa do kje je on pripravljen iti, niti ne vem do kje sem jaz pripravljena iti.

 

Ne rečem, tu pa kdaj kakšno presenečenje, mogoče kakšen seksi outfit, čipke, najlonke (stockings), ampak ali je to dovolj? Po mojem ne. Po mojem bi morala zares narediti veliko spremembo tudi v samem razmišljanju in nekako odstranit to planiranje iz najinega spolnega življenja.

 

Po glavi mi hodijo razne misli, od tega da bi poskusila kdaj na kakšni bolj osamljeni plaži, do tega kako sva včasih tudi v avtu pa zdej že 10+ let nisva. Pa to kako me je včasih presenetil, pa me kar malo na grobo ko sem najmanj pričakovala - jaz sem se delala da nočem, pa mi je bilo seveda ful fajn in tok zlo sem bila vzburjena. Takrat mi ni niti na misel prišlo, da sploh obstaja možnost, da bi najini spolni odnosi nekega dne v prihodnosti postali rutina.

 

No, da ne bom dolgovezila - Kakršenkoli nasvet mi bo prišel prav, s strani vseh ki ste mogoče bili v podobni situaciji in jo uspešno prebrodili. Hvala !!


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov