Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Gay družina

Druzina otroci Starsevstvo Mamica Ocka Gay

19 odgovorov v tej temi

#1 MladiOcka

MladiOcka

  gay friendly

 • Člani
 • 6 prispevkov
 • Pridružen: 06.10.2019

Objavljeno 06 oktober 2019 - 13:47

Hej, vsem.

Sem mlad gay, okrog 30ih, in sem si od vedno zelel imeti druzino, torej otroke. Pri tem sem pripravljen na razne kompromise in varjante, da bi vsem ustrezalo. Se mi zdi, da se da,ce je volja na obeh straneh.

Kaksno je vase mnenje o tem? Je to izvedljivo, poznate kaksen primer? Sem tak samo sam, ali obstaja tudi kaksna punca, ki cuti enako:)

Vesel bom vasih mnenj...

Lp#2 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 06 oktober 2019 - 14:45

Že od nekdaj se mi je zdelo, da bi gej ljudje morali sprejeti, da so otroci pač nekaj, kar nam ni usojeno.

 

Ne pa neki darovalci sperme, nadomestne matere. Krneki. 

 

Otroci niso igrače, ki se jih kupi in take ureditve niso fer do njih. To je pač moje mnenje. Potem gej ljudje privlečejo ven argument, da nekateri strejt ljudje ravno tako zajebejo in sproducirajo neugodne pogoje za otroka. Jap. Res je. Ampak tega ne vidim kot argument za karkoli.

 

 

Biti gej in ne imeti otrok osvobodi življenje za bolj plemenite podvige. Moja dva centa.#3 Crane

Crane

  zasvojen'c

 • Člani
 • 676 prispevkov
 • Pridružen: 22.01.2010

Objavljeno 06 oktober 2019 - 15:09

Pač, obstajajo gej družine. Malo prebrskaj na spletu.

i tried


#4 MladiOcka

MladiOcka

  gay friendly

 • Člani
 • 6 prispevkov
 • Pridružen: 06.10.2019

Objavljeno 06 oktober 2019 - 15:24

Ja, samo mene ne zanima familija od Rick Martina itd.
Zanima me neka realna zgodba v Slo. Kaj, kako funcionira itd. Jasno, ne zanimajo me imena...samo model:)

Alix, torej to enako velja za heteroseksualne, ki otork ne morejo imeti?

Sam sebe omejujes...svet je mavricen, tako ali drugace. S tem ko pristajas samo na neke druzbene vloge, prikimavas vsem tistim, ki bi gaye najraje zbrisali kot nenaravne.

#5 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 07 oktober 2019 - 10:17

Posvojitve sirot so mi ok.

Geji in lezbijke smo geji in lezbijke. Heteronormativno zivljenje me ne zanima. Meni se zdi, da se omejujemo s tem, da zelimo bit kot drugi.

Ponosna sem na svojo drugacnost. Z vsemi plusi in minusi. Eden izmed njih je, da biolosko nemorem spoceti otroka z zensko. Jebat ga.

Izhajam iz stalisca, da pa so ljudje, ki prikrajsajo otroka za enega bioloskega starsa - sebicni. Mogoce mi je ok, da v kakem primeru se lahko gej in lezbijka zmenita kaj ugodnega. Ampak v vecinskem odstotku je taksna zmeda za otroka neugodna in psiholosko skodljiva. Iz mojega stalisca.

#6 FemmeLove

FemmeLove

  gay friendly

 • Člani
 • 11 prispevkov
 • Pridružen: 07.05.2017
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 07 oktober 2019 - 11:30

Alix, bravo! Podpišem.

#7 Blonti

Blonti

  piščan'c

 • Člani
 • 144 prispevkov
 • Pridružen: 01.08.2006
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 08 oktober 2019 - 16:08

Alix, izrazila si skrb za dobrobit otroka, če bi/bo odraščal v istospolni družini. Lepo to! Pomisleki, ki si jih navedla so utemeljeni. Narobe je le, če vnaprej predvidevaš, da bo to za otroka slabo. Pa ne mešat v to heteronormativnost in željo biti nekdo drug. Ljudje smo različni in imamo zato različne želje, interese  in možnosti (ekonomsko, socialno, emocionalno...) za uresničevanje teh. 

 

Če nekdo (gej, lezbijka...) želi imeti otroka in je sposoben zanj skrbeti - kdo bo odločal ali ga sme imeti ali ne? Nekdo, ki ga/jo napadel da je to heterormativnost?! Živi in pusti živeti! Niti ne mislim, da bo nekdo, ki je istospolno usmerjen boljši starš. Daleč od tega. Verjamem, da je lahko prav tako dober ali slab, kot nekdo, ki je heteroseksualen. In vsak, ki si zaželi otrok, je na nek način sebičen - ne glede na spolno usmerjenost. To ni samo po sebi nekaj slabega. Odvisno kaj se iz te želje razvije. 

 

Zato pa je potrebna zrelost tistih, ki se odločajo za otroka. Če gre za dogovor med moškim in žensko, ki nista v zvezi in niti nimata namena biti, potem se že v startu nakazuje, da je potrebno doreči marsikaj (kje bo otrokov dom, način vzgoje, stiki z otrokom drugega starša, preživljanje počitnic, financiranje...). Pomembne stvari, a daleč od tega, da bi bile neizvedljive. Lahko se zalomi že takoj na začetku. Lahko se kasneje - ljudje se spreminjamo, situacije se spreminjajo. Lahko pa je vse bolj ali manj OK. In s tem v mislih vsekakor podpiram želje in aktivnosti tistih, ki si želijo otroka. 


Be smart! Think before you speak!

#8 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 08 oktober 2019 - 19:04

Nima veze s homoseksualnostjo toliko kot s tem, da ima vsak človek pravico vedeti od kod prihaja in kdo je bil tam pred njim. Kdo je. Kdo je njegov oče in kdo njegova mati. Geni pri meni nekaj štejejo in veljajo. Dediščina. Predniki. Kultura, ki ji pripadaš.

 

Odločaš se ne samo zase, odločaš se za ŽIVO BITJE, ki ima pravic vedeti vse kar sem prej naštela. Izhajam pa iz lastne izkušnje, ko si je en izmed mojih staršev dovolil odločat kateri deli "mene" so deli katerim naj posvečam pozornost in katere naj preprostoi ignoriram, ker je njim tako ustrezalo. Izhajam tudi iz izkušnje (o kateri sem že pisala, se ponavljam), ko je nek otrok, ki ni vedel kdo je njegov starš prišel do let, ko si je postavljal ta vprašanja in me je tako zelo prizadelo to slišat, da ne bi nikoli tega storila nekemu bitju. Iz mojega vidika ni pomembno samo da se za otroka skrbi, pa je z njim vse ok. Ne. Otrok potrebuje trdne temelje osebnosti, ki ga oblikujejo.Odklonilne družinske enote tega ne ponujajo (kot stvar vidim jaz) in zato se mi zdi, da je produkcija otrok na način omenjen v prejšnjih postih sporna in neetična. O teh stvareh imam radikalno mnenje in tega se zavedam. Ni se treba strinjati z menoj. 

 

Živi in pusti živeti - seveda. Tudi jaz slišim mnenja o stvareh, ki  se ne skladajo z mojimi, pa mi morda kake stvari veliko pomenijo. Strinjam se, da je morda neugodno mešanje heteronormativnosti v enačbo, pravzaprav se strinjam s tem, da je želja imet otroka v osnovi najbrž sebična. Vendar. Ko otrok pozna očeta in mater do motenj identitete težje pride. Dejstvo. Zato dopuščam idejo, da morda v kakem primeru pride lahko do dobre ureditve. Ampak zelo težko. 

 

Moj argument je bolj ... živalski. Kri zame defenitivno ni voda. Od kod prihjaša nekaj šteje in veliko pove o tem kam greš. Če se gej ali lezbijka odloča za vstop tretje figure (darovalca) v enačbo, potem mora po mojem mnenju otroku v celoti predstaviti in dopuščati dostop do darovalca polovice genskega materiala in dopuščati možnost, da se otrok kasneje odloči, da enega izmed staršev istospolne družine v kateri je odraščal ne bo več videl ali zaznaval kot starša, ampak se bo orientiral po svoji biološki enačbi. To mora biti del odločitve iz mojega stališča. Tega dela identitete se otroku ne sme nikoli odvzeti. Pa to ne odvzame tega, da imaš lahko izjemno srčno rad ljudi, ki so res skrbeli zate. Vendar. Vedet kdo si je na prvem mestu. Ostalo pride kasneje.

 

"Ati, kdo je moja mami?"

 

"Tvoja mami je ... prijetna gospa, ki te je rodila, ki smo ji plačali veliko denarja, da te lahko imamo."

 

"ja, ati, ampak KDO pa je MOJA mami?"


Prispevek uredil/a: Alix, 08 oktober 2019 - 19:07.


#9 MladiOcka

MladiOcka

  gay friendly

 • Člani
 • 6 prispevkov
 • Pridružen: 06.10.2019

Objavljeno 12 oktober 2019 - 10:37

Alix, ocitno imas res globoko vsidrane vzorce, ki jim ne mores ubezati...verjetno stvar tvoje socializacije. Da ne bo pomote, s tvojim staliscem nimam problemov, je pa zelo nezivljenjsko.
Isces neko popolnost, ki jo vezes na to, da otrok ve, kdo je mami haha
Svet ni popoln, tudi druzine ne, kaj sploh je to popolnost? Saj otroku tudi lahko poves, kdo je mami...brez drame.

Iskanje nekih popolnih situacij je brezveze...poglej svoje zivljenje, je vse po planu? Ce ja, vsaka ti cast:D pri meni ni, in to sprejemam.

Otroku bom dal ljubezen in vse tisto, kar bom lahko. S tem pa ne trdim, da bo to najboljse na svetu. Ce bi zbrisali vse tiste otroke, ki niso imeli popolnosti, potem lahko naenkrat umre milijarda ljudi:D

Torej, enostarsevske druzine so ok,enako gay druzine, enako hetero druzine...ceprav se lahko vsaka druzina spopqda s kaksnim problemom...pa kaj? To je zivljenje, ki se ga ni treba bati, ampak mu dati le priloznost, ceprav nepopolno;)

Predvsem pa se je treba znebiti predsodkov in trdovratnih vzorcev, da bo nekje nekaj zelo narobe samo zato, ker bo malo drugace?! Ne! Ravno mi vsi na tem forumu smo najboljsi dokaz, da to ni res.

#10 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 12 oktober 2019 - 11:45

Specifično imam probleme s tretjo osebo, ki ni imenovana ali znana otroku. 

 

Ali dogovori starševstva. Z gej možem (najboljši gej prijatelj) sva velikokrat imela pogovore, če bi se tega "projekta" lotila, pa imam moralne zadržke, čeprav sva oba popolnoma udobno situirana in imava vse prave pogoje za to. Pa ne bi. Ni mi prav. Mogoče sem iz totalno messed up ozadja, moja biološka starša sta hu hu hu karakterja... Ampak sem vsaj produkt strasti in ljubezni, ne špricanja iz turkey basterja.

 

Praviš, da je treba sprejet, da ni vse popolno... Točno tako. Nekaterih stvari se pač ne da imet. Za geja in lezbijko je to po mojem mnenju otrok. Najbrž sem takega mnenja, ker sem veliko časa učila in preživela z malimi bitjeci. Ta problem jemanja si pravic kaj si starši dovolijo ni izoliran na "našo " skupnost. Tega je preveč vsepovsod. Starševstva mnogi, premnogi ljudje ne jemljejo dovolj resno. To me jezi glede mnogo, mnogo zadev, ampak to je LGBT forum in se oglasim glede tega, medtem, ko se glede drugih stvari oglasim/pogovarjam drugje. 

 

Vse kar bi rada je, da kdo malce bolj razmisli kaj je fer in kaj ni. Vsekakor spoštujem vse ljudi, ki so sposobni pristne ljubezni, kakršnekoli. Bojim se samo, da moramo "mi" o tem razmišljati še toliko bolj. Se opravičujem, če sem komu dala občutek, da je slab starš ali da je kaj narobe, če se tega loti. Moram priznat, da so otroci in motnje identitete zaradi nestabilnega družinskega okolja zadeva, ki mi je zelo blizu in kjer spodbujam ljudi v globoke razmisleke, če se le da.

 

 

 

 #11 asix

asix

  piščan'c

 • Člani
 • 86 prispevkov
 • Pridružen: 05.08.2019
 • Lokacija: s.konjice

Objavljeno 12 oktober 2019 - 20:21

dokler ne skočiš nisi v zraku:)

občutek je lep, če le nisi previsoko nad tlemi.
svet je enostaven, dokler živiš le v svojem

#12 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 433 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 16 oktober 2019 - 19:12

Specifično imam probleme s tretjo osebo, ki ni imenovana ali znana otroku. 

 

Ali dogovori starševstva. Z gej možem (najboljši gej prijatelj) sva velikokrat imela pogovore, če bi se tega "projekta" lotila, pa imam moralne zadržke, čeprav sva oba popolnoma udobno situirana in imava vse prave pogoje za to. Pa ne bi. Ni mi prav. Mogoče sem iz totalno messed up ozadja, moja biološka starša sta hu hu hu karakterja... Ampak sem vsaj produkt strasti in ljubezni, ne špricanja iz turkey basterja.

 

Praviš, da je treba sprejet, da ni vse popolno... Točno tako. Nekaterih stvari se pač ne da imet. Za geja in lezbijko je to po mojem mnenju otrok. Najbrž sem takega mnenja, ker sem veliko časa učila in preživela z malimi bitjeci. Ta problem jemanja si pravic kaj si starši dovolijo ni izoliran na "našo " skupnost. Tega je preveč vsepovsod. Starševstva mnogi, premnogi ljudje ne jemljejo dovolj resno. To me jezi glede mnogo, mnogo zadev, ampak to je LGBT forum in se oglasim glede tega, medtem, ko se glede drugih stvari oglasim/pogovarjam drugje. 

 

Vse kar bi rada je, da kdo malce bolj razmisli kaj je fer in kaj ni. Vsekakor spoštujem vse ljudi, ki so sposobni pristne ljubezni, kakršnekoli. Bojim se samo, da moramo "mi" o tem razmišljati še toliko bolj. Se opravičujem, če sem komu dala občutek, da je slab starš ali da je kaj narobe, če se tega loti. Moram priznat, da so otroci in motnje identitete zaradi nestabilnega družinskega okolja zadeva, ki mi je zelo blizu in kjer spodbujam ljudi v globoke razmisleke, če se le da.

 

 

Še dobro, da sem iz prve roke priča rojstvu otroka mojih dveh dobrih prijateljic, katerih strast in ljubezen, partnerska in starševska, nista nič manjši ali slabši od tistih, ki svoj zarod spočnejo po običajni poti. Treba je sprejet, da ni vse popolno, ja. Eni otroci se pač ne rodijo iz klasičnega hetero seksa, pa jim vseeno nič ne manjka. Sama mislim, da tvoje mnenje nima veliko veze s tvojim (preteklim) poklicem, pač pa s tvojo osebno konzervativno naravnanostjo do tega vprašanja nasploh. Sicer bi vsi prosvetni delavci izhajali iz istih predpostavk, ampak k sreči ne. Dam ti prav v tem, da je vse preveč neodgovornih staršev, pedagogi pa smo kljub togemu sistemu javnega šolstva  prečesto na dnevni ravni korektiv zgrešenih vzgojnih pristopov in tudi nestabilnega družinskega okolja, za katerega pa istospolno partnerstvo ne more in ne sme biti ne sinonim in ne evfemizem. Vse drugo prej. 

 

Ja, GLBT starši so že po defaultu izpostavljeni mikroskopu s strani okolice, stroke in družbe, in na to temo je bilo narejenih že ohoho raziskav. Komur se da, jih lahko najde na spletu, z mnenji relevantnih strokovnih avtoritet vred. Razumem tvoja izhodišča, a vsekakor ni fer a priori postavljati GLBT starše v položaj generičnih nestabilnežev. Ker se rado izkaže, da utegnejo biti precej bolj stabilni in zdravi v glavi od povprečne cankarjanske družinice s plakata G.O.D ali stranke DOM. Ki morda nima težav z motnjo identitete, zato pa s celim spektrom ostalih motenj, za katere je pa tudi na tem forumu očitno dosti ekspertov.  


The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#13 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 433 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 16 oktober 2019 - 19:33

 

 

Moj argument je bolj ... živalski. Kri zame defenitivno ni voda. Od kod prihjaša nekaj šteje in veliko pove o tem kam greš. Če se gej ali lezbijka odloča za vstop tretje figure (darovalca) v enačbo, potem mora po mojem mnenju otroku v celoti predstaviti in dopuščati dostop do darovalca polovice genskega materiala in dopuščati možnost, da se otrok kasneje odloči, da enega izmed staršev istospolne družine v kateri je odraščal ne bo več videl ali zaznaval kot starša, ampak se bo orientiral po svoji biološki enačbi. To mora biti del odločitve iz mojega stališča. Tega dela identitete se otroku ne sme nikoli odvzeti. Pa to ne odvzame tega, da imaš lahko izjemno srčno rad ljudi, ki so res skrbeli zate. Vendar. Vedet kdo si je na prvem mestu. Ostalo pride kasneje.

 

"Ati, kdo je moja mami?"

 

"Tvoja mami je ... prijetna gospa, ki te je rodila, ki smo ji plačali veliko denarja, da te lahko imamo."

 

"ja, ati, ampak KDO pa je MOJA mami?"

 

Nekdo, ki si te je srčno želel in te čakal, da prideš na svet. Ki te je šolal, hranil in oblačil z ljubeznijo, ne pa s kletvicami in odporom in naveličanostjo starša, ki se mu je otrok pač "zgodil". Nekdo, ki ti je brisal pokakano rit in smrkav nos in solzna lica. Te učil peči kruh in pozdravljati starejše. Te teral k pouku, ti bral pravljice za lahko noč in nadzoroval surfanje po netu. Nekdo, ki te ni spočel v svojem trebuhu, marveč v svojem srcu. 

 

Sicer pa se isto bržkone sprašujejo otroci izvenzakonskih samohranilk, ki v rojstni list zapišejo "oče neznan". In svojo identiteto zgradijo na drugačnih temeljih, ne nujno slabših. Kri je vsekakor voda za tiste otroke, ki so jih prav biološki starši zapustili in zavrgli, in često niti ne želijo vedeti zanje. Eltern werden ist nicht schwer, aber Eltern sein ist viel mehr. 


The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#14 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 16 oktober 2019 - 19:34

Gre se bolj za osebno izkušnjo kako je, če si te ljudje podajajo, če imaš več skrbnikov in nima to sploh veze s tem, če te imajo ljudje radi. Mene so imel vsi skrbniki radi (sem noter pridejo mama, biološki oče, očim, dedek in babica). Mogoče niso znal met radi sebe, ampak mene so ziher mel radi. Gre se za model po katerem oblikuješ osebnost in genealogija na katerega se ta model veže. Če je modelov več, si zmeden, ne glede na pozornost ali ljubezen. In o tem se mi zdi, da preprosto razmišlja premalo ljudi. In tu pride generični (po mojem mnenju radikalno slab) minus gej starševstva. V vsakem primeru so vpleteni najmanj trije ljudje. Če pride do dogovorov in se gre za vzgojo v okolju dveh gej parov so to že štrije ljudje. Včasih je bilo privzeto, da je otroka vzgajala cela vas, zdaj pa je model s katerim pride otrok v stik v vrtcu - oče + mama. Ja, lahko se grejo kje že mama + mama in oče + oče. Potem se pa začnejo neprijetna vprašanja... Čaki, samo mama + mama ne moreta dejansko "narest" otroka... In da otrok to sprocesira... Ne sprocesira. Samo podlago za fuckedupedness dobi.

 

Imho.

 


Prispevek uredil/a: Alix, 16 oktober 2019 - 19:35.


#15 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 16 oktober 2019 - 19:38

Nekdo, ki te ni spočel v svojem trebuhu, marveč v svojem srcu. 

 

To je preprosto iluzorično sentimentalen pogled na svet. Ki ne deluje.

 

Ampak glej, v tem sva si več kot očitno različni in nočem mrdat tvojega pogleda na svet. I am pretty cold inside, tko da good for you, če nisi. Men je to dobesedno krneki.#16 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 433 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 16 oktober 2019 - 21:22

Gre se bolj za osebno izkušnjo kako je, če si te ljudje podajajo, če imaš več skrbnikov in nima to sploh veze s tem, če te imajo ljudje radi. Mene so imel vsi skrbniki radi (sem noter pridejo mama, biološki oče, očim, dedek in babica). Mogoče niso znal met radi sebe, ampak mene so ziher mel radi. Gre se za model po katerem oblikuješ osebnost in genealogija na katerega se ta model veže. Če je modelov več, si zmeden, ne glede na pozornost ali ljubezen. In o tem se mi zdi, da preprosto razmišlja premalo ljudi. In tu pride generični (po mojem mnenju radikalno slab) minus gej starševstva. V vsakem primeru so vpleteni najmanj trije ljudje. Če pride do dogovorov in se gre za vzgojo v okolju dveh gej parov so to že štrije ljudje. Včasih je bilo privzeto, da je otroka vzgajala cela vas, zdaj pa je model s katerim pride otrok v stik v vrtcu - oče + mama. Ja, lahko se grejo kje že mama + mama in oče + oče. Potem se pa začnejo neprijetna vprašanja... Čaki, samo mama + mama ne moreta dejansko "narest" otroka... In da otrok to sprocesira... Ne sprocesira. Samo podlago za fuckedupedness dobi.

 

Imho.

 

Ponekod po svetu otroke še zdaj vzgaja cela vas ali širše sorodstvo, kar je včasih eno in isto. Iz navedenega lahko tudi sledi, da so bile razširjene družinske celice bistveno bolj zdrave za otroka, kot so današnje.  In modela, o katerem govoriš, otrok ne sreča šele v vrtcu, ampak že bistveno prej, v matični družinski celici. V vrtcu se kvečjemu sreča z zanj alternativnimi modeli družin, ki so lahko tako istospolna, raznospolna ali enostarševska, odvisno pač, v kateri je sam odraščal. Isto kasneje v šoli. Večstarševske modele družin srečaš že pri otroku ločencev, ki imata vsak svojega novega partnerja, in po do sedaj videnem iz prve roke trdim, da tudi take ureditve lahko ustvarijo povsem spodobno sožitje brez globljih travm  ampak predpogoj za to je čustvena zrelost odraslih, da svojega razhoda ne rešujeta na plečih otroka. Če otrok lahko sprocesira to, da dobi preko mame očima in preko očeta mačeho, lahko sprocesira tudi to. Videno in preverjeno. Heteroseksualne poster družine NIMAJO monopola nad zdravim duševnim razvojem otroka. Nikoli ga niso imele. In z druge strani enako istospolne družine ne pomenijo a priori podlage za fuckedupedness, kot trdiš ti. Sicer pa, don't take my word for it. Pojdi in preuči relevanten numerus otrok iz ene in druge oblike družin, po splošno uveljavljenih kriterijih. 

To je preprosto iluzorično sentimentalen pogled na svet. Ki ne deluje.

 

Ampak glej, v tem sva si več kot očitno različni in nočem mrdat tvojega pogleda na svet. I am pretty cold inside, tko da good for you, če nisi. Men je to dobesedno krneki.

 

 

Ta pogled na svet je sposoben sprejeti otrok, ki še ni kontaminiran z bullshitom predsodkov odraslih. In deluje v nekaterih primerih vsaj za nekaj časa. Meni je pa dobesedno krneki iluzija, da je nekakšen Blut und Boden (KARIKIRANO!) princip univerzalno zdravilo za otrokovo psiho. Temu lahko zmrdaš njegov pogled na svet, ker še nima izoblikovanega. Dobro, da smo si različni. Ta družba je sicer tako ali tako bolna. Pa ne zaradi istospolnih družin. 


The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#17 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 18 oktober 2019 - 11:35

Ma, ja. Nima monopola. Ampak froc hoce fotra in mat, brez ekstra komplikacij, stresa in drame.

Tezko dosegljivo. Skoraj nemogoce.

Ampak folk to hoce in to je najbolj zdravo. Raziskave in podobno me ne brigajo. To je forum za izmenjavo mnenj. Moje mnenje je, da je 80% raziskav pure BS.

#18 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 18 oktober 2019 - 11:55

Drugace pa, ce sem komu zamorila sceno. Pardon.

Imejte otroke, do whatever the fuck you want.

Samo ne pricakovat trajnih sprememb v druzbi kar se tice homoseksualnosti in ne pricakovat, da bo to vedno in v celoti sprejeto. Ce ste ok s tem in met froce, go ahead. Najbrz bo vse ok, dokler ves kaj pricakovat.

#19 Crane

Crane

  zasvojen'c

 • Člani
 • 676 prispevkov
 • Pridružen: 22.01.2010

Objavljeno 18 oktober 2019 - 20:34

Predvsem je nerealno pričakovati nenadne spremembe. Zadnjič sem zasledil nek naslov "Neenakost med spoloma se manjša, ampak prepočasi #sadface".

Bish please...

i tried


#20 provokatorka

provokatorka

  Častna članica

 • Člani
 • 1 708 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2004

Objavljeno 21 oktober 2019 - 13:32

Če ima gej željo po otroku ali če bi se npr. dve lezbijki radi poročili, še ne pomeni, da so taki ljudje heteronormativni ali da želijo biti podobni strejtom. Istospolno usmerjeni starši že obstajajo in dvomim, da jih bo manj, ravno obratno, predvidevam, da jih bo vedno več. In nič ni narobe s tem. Kar se tiče otrok in popolnega otroštva: redko kdo ga ima, starši se sproti učijo, tako heteroseksualni kot homoseksualni.

 

Avtorju teme pa tole: marsikaj je možno in mogoče. Malo se pozanimaj, obstajajo ljudje, ki so že šli čez vse to in jim ni problema dati kakšnega nasveta. Morda je geju nekaj težje kot lezbijki, vendar vseeno ni misija nemogoče. Pa veliko sreče in uspeha ti želim! 8)

 

 


Ljubezen je večna, dokler traja.

Prav tako označen z eno ali več od teh ključnih besed: Druzina, otroci, Starsevstvo, Mamica, Ocka, Gay

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov