Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Sem bil prepozen?


14 odgovorov v tej temi

#1 RedFire

RedFire

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 08.03.2018

Objavljeno 08 marec 2018 - 12:17

Junija lansko leto sem na neki zabavi spoznal punco. Meni je bila takoj všeč, ampak preko prijateljev sem potem izvedel, da se o njej marsikaj govori (menda naj bi imela opravka z drogami, alkoholom itd.). Sklenil sem, da bom previden in jo najprej spoznal - tako sva si pol leta občasno dopisovala in se v tem času nekajkrat dobila na pijači. Nikakor je nisem imel namen izkoristiti, saj pri svojih 30. iščem resno vezo in ne kakšne avanturice za par noči.

 

V tem času sem jo dobro spoznal in videl da ni tako težavna, kakor so jo opisovali. Sklenil sem, da ni pomembno kaj pravijo drugi, ampak kaj jaz mislim in čustim do nje. Dobil pa sem mešane občutke... vsake toliko časa me je vabila na pijačo, ko pa sem jaz povabil njo, je vedno težko našla čas... prej je govorila o svojih bivših, kar naenkrat pa je obrnila ploščo in mi začela razlagati kako je spoznala nekega prijatelja, kako ji je super z njim itd. Še poudarila je, da sta samo prijatelja. Po drugi strani pa sem iz najinega dopisovanja sklepal, da se med nama nekaj dogaja. Direktno sem ji omenil, da bi jo rad videl, ker je preko chata ne morem dati lupčka (to sem napisal, da bi videl njen odziv). Kljub temu ni prekinila z dopisovanjem in sva se nekaj tednov pozneje dobila na pijači... po skoraj letu dni druženja, sem ji takrat povedal, da mi je všeč in imam v mislih vezo. Odvrnila je, da je naveličana vez in trenutno noče ničesar. To sem razumel in odnos med nama se ni spremenil. Kasneje pa sem preko prijateljev izvedel, da že 3 mesece hodi s "prijateljem" (za katerega mi je govorila).

 

Sedaj se sprašujem, zakaj takoj ni rekla, da je zasedena, namesto da je naveličana vez? Če je bila v tem času že vezana, zakaj je vztrajala pri dopisovanju, pijačkah itd.? Ta "laž" mi ne gre v glavo, saj si prijatelji ponavadi ne lažejo. Sedaj analiziram ves potek dogodkov in iz njenega ravnanja mi ni jasno ali je od mene pričakovala kaj več pa sem bil prepozen ali me je že od vsega začetka videla le kot prijatelja. Kaj pravite?

 

 #2 Nokian

Nokian

  piščan'c

 • Člani
 • 87 prispevkov
 • Pridružen: 20.02.2012

Objavljeno 08 marec 2018 - 14:59

Iz prebranega ti lahko povem, da si se prehitro zaletel v omejeno, po drugi strani pa s teboj manipulira saj se nemore odločiti s kom bi bila. Gre pač za tipično razočarano lovačo oziroma sponzorušo.#3 Some1lost

Some1lost

  piščan'c

 • Člani
 • 69 prispevkov
 • Pridružen: 01.05.2013

Objavljeno 08 marec 2018 - 15:14

Ja, prijatelji si ne lažejo. Če sem iskrena, se mi ne zdi, da je od tebe pričakovala "kaj več". In zelo verjetno te je od vsega začetka videla kot prijatelja, ali pa nekoga, ob katerem se je počutila bolje, ker si ji dajal pozornost. Mogoče te pozornosti ni želela izgubiti, mogoče ti ni znala naravnost povedati, da ji pač ni do tebe. Zaradi česa točno pa si iz dopisovanja sklepal, da se med vama "nekaj dogaja"? Je razlika, če si z nekom pač dopisuješ ali pa hkrati še flirtata (in flirtanje ni enostransko). In kakšen odziv je bil, ko si ji tisto napisal prek chata? Če bi ji bil všeč, bi bil to idealen čas, ko bi ti to lahko potrdila in oba bi vedela pri čem sta.. on the other hand, če ti ni tega očitno pokazala, je vse skupaj ignorirala ali pa obrnila na hec, potem bi lahko iz tega sklepal, da to ni to. Že samo dejstvo, da sta se videla na nekaj tednov se mi ne zdi ravno obetajoče? Lahko pa jo pač naravnost vprašaš, namesto, da si razbijaš glavo s temi "what if".. v vsakem primeru, moj nasvet je, da ne izgubljaš časa z ljudmi, ki se ne znajo odločit kaj si želijo in dajejo mešane signale. Indecision is a decision too.

#4 RedFire

RedFire

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 08.03.2018

Objavljeno 08 marec 2018 - 16:27

Takole je bilo: Takoj naslednji dan sem jo poiskal na facebooku in jo dodal. Po parih izmenjanih sporočilih sem ji takoj napisal, da mi je bilo veselje jo spoznati in bi jo rad še kdaj videl. Vprašal sem jo, če jo lahko povabim na pijačo in je bila zainteresirana (sicer bi poiskala kak izgovor). Ko sva usklajevala termin za pijačo, mi je napisala, da se tudi njeni prijatelji (iz zabave) nekaj dogovarjajo in bi se lahko vsi dobili. Mene to ni motilo, saj sem jo želel le videti. Potem sem postal pozoren in opazil, da je z enim od prijateljev malo bližje - ne morem reči, da sta kaj imela, ampak meni je bilo sumljivo, ker sta vedno bila skupaj in je nisem mogel dobiti na samem.

 

V prihodnjih mesecih sva se še nekajkrat dogovarjala za pijačo... včasih tudi na njeno pobudo, a sva težko uskladila, saj sta se najina delavnika križala (jaz prišel iz službe, ona šla. ali pa obratno). Ta njena vabila so mi dala misliti (zakaj bi me sicer vabila). Potem je prišel oktober, čas študija in se je ta družba malo porazgubila. Takrat sva se prvič končno sama dva dobila na pijači, vendar jaz nisem želel hiteti in ji nekaj izpovedati čim sem jo prvič dobil samo (sem sklenil še malo počakati in jo dobro spoznati).

 

V prihodnjih mesecih sva se preko chata še zbližala... vsako podrobnost mi je povedala, tu in tam dala kak kompliment. Meni se je zdelo, da se z drugimi prijatelji ne pogovarjam na takem nivoju in sem spet nekaj probal... Za lahko noč ali dobro jutro sem ji poslal sms in zraven dodal še kakšnega srčka, lupčka (pač te emotikone). Ker je način komunikacije ni motil, sem sklepal da morda hoče kaj več pa tudi ne ve, kako bi. Nekje ta čas pa je ona začela pripovedodati o svojem prijatelju, kar me je spet dodatno zmedlo.

 

Potem sva šla še nekajkrat na pijačo... oba sva se imela lepo, se smejala, vendar noben ni naredil koraka naprej. Jaz sem to vzel kot nič resnega... sta pač dobra prijatelja in če bi bilo kaj med njima, bi se ukvarjala z njim. Poleg tega ga je še sama vedno imenovala "prijatelj" ali "kolega". Proti koncu leta z njene strani ni bilo toliko časa, tako da sem ji moral že poudarjati, da jo imam rad in bi jo rad videl.

 

Če ne ona, sem jaz s svojim izražanjem jasno pokazal, da mi je všeč. Ker nikoli nič ni rekla, sem to vzel kot dejstvo, da ji tak način komunikacije sede. Poleg tega sem jo parkrat dobil na nedolžnih lažeh (tega ji nisem direktno pokazal)... ni šlo za to, da bi karkoli želela prikriti.. prej bi rekel, da je želela pustiti določen vtis in se je malce zlagala. Razmišljal sem, čemu bi drugače lagala, če nič ni naredila narobe. Ampak to so bile mogoče 2 take laži, vse ostalo je resnica. Ko sem se z njo pogovoril, je uradno že bila zasedena, zato ni bilo več potrebe po laganju (saj ni nič narobe, če si v vezi s kom) in bi lahko direktno povedala.

 

Jaz sem ves ta čas tuhtal, kaj gre njej po glavi, dokler enkrat nisem mogel tega več držati v sebi in sem se ji izpovedal.#5 Dejan18

Dejan18

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 27.09.2006

Objavljeno 08 marec 2018 - 17:19

Zakaj ti je lagala? Zato ker je rabila nekoga extra da ji boza njen attention whore, tisti prijatelj ji ga ocitno ni dovolj pobozal, pa je rabila extra pozornost drugje. Tko je to ko je folku dolgcajt v lajfu, sploh ne pomisljo kako skodo drugemu lahko naredijo.

#6 Requiem

Requiem

  biskvitek

 • Člani
 • 38 prispevkov
 • Pridružen: 26.02.2018
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 08 marec 2018 - 18:35

Glede na napisano, ki je sicer samo tvoja plat zgodbe, ti lahko zagotovo rečem samo, da nikakor nisi bil prepozen. Rekel si, da sta v stiku 1 leto, v zvezi pa je tri mesece, torej si bil logično že prej »v igri«. Druga stvar, ki je očitna iz napisanega, pa je, da ji je pač prijala tvoja pozornost. Pa ne vedno, ampak takrat, ko je to želela. Po drugi strani ti je dala takoj vedeti, da noče zveze, in ti očitno veliko razlagala o zvezah z bivšimi, ki so jo verjetno pripeljale do prepričanja, da zveze več noče. Ob tem pa ti je, kot praviš, dajala signale, ki so kazali nasprotno. To ti je lahko dalo vedeti, da ne ve, kaj bi dejansko rada. Zagotovo pa je verjetno vedela eno stvar – da ne želi zveze s tabo. Ti si ji sicer pisal o nekih poljubih in je še vedno ostala na liniji, kar je samo še en znak več, da ji je prijala tvoja pozornost. Kot kaže, je ni želela izgubiti, drugače bi ti komot rekla, da nehaj s takimi oslarijami. In vmes je našla nekoga, ki ji pa očitno paše. Zakaj ti tega ni povedala? Morda te ni želela prizadeti, morda ni želela izpasti dvolična pi#da, ker je pa tebi rekla, da noče zveze. Skratka, zapomni si, če te nekdo hoče, ti to pokaže, ti to pove, napiše, namigne, tudi če nima časa, si ga vzame, se potrudi na svoj način, tudi če ga je strah tega in onega, ta strah premaga in vse ovire počasi odpadejo. In tudi, če se tebi zdi, da je morda prepozno – če bi bilo to TO, potem razlog za tvojo situacijo nikakor ni, da je prepozno. Pač v tebi ni videla tistega, kar želi. Sprejmi to, se iz tega kaj nauči in idi dalje. Ko te bo kdo resnično želel, pa boš to zagotovo začutil.


The funniest thing about this particular signature is that by the time you realize it doesn't say anything it's to late to stop reading it!


#7 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 778 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 08 marec 2018 - 20:05

Khm... sam sem dokaj starokopiten pa vendar... če bi mi kdo dvoril več kot pol leta v slogu viktorijanske ere, bi najbrž tudi sam izgubil interes. Ponavadi se ljudje poistovetijo s tistimi, ki takole obelodanjajo svoje težave na forumih, samo matr, jst pa čist to pupo razumem. Iz teh par odstavkov sem bolj razumel stisko te ženske kot tebe :P

 

Neki se dogaja, samo ne zares, torej kva zdej? Ma sej noben nikogar ne zavaja, ker ni nikoli zares resno postalo in če je sogovornik tako vljuden, se vljudnost pač vrne nazaj. Več kot to pa ne vem, zakaj bi se pričakovalo, saj je bilo v najboljšem primeru le vse napol v zraku...


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#8 SanjamSanje

SanjamSanje

  gay friendly

 • Člani
 • 18 prispevkov
 • Pridružen: 10.03.2017
 • Lokacija: Zasavje

Objavljeno 08 marec 2018 - 20:26

Zakomplicirano. :) Čez deset let ali pa še prej boš doumel nauk zgodbe ... vse je za neki dobr, vse bo ok :). malce grenka izkušnja, ampak le tko boš potem vedel, zakaj ni bla prava - ker ko bo "prava", boš vedel: "ahaaa, zato prej z nobeno prej ni ratal, kr sm nate čakal" ... malce naiven pogled na vse skpi, ampak mal da te potolažm :)#9 Smrekica

Smrekica

  piščan'c

 • Člani
 • 73 prispevkov
 • Pridružen: 09.09.2016

Objavljeno 12 marec 2018 - 01:49

Tole se mi zdi dober nasvet oz. komentar glede te situacije (pri minuti 2:33): https://youtu.be/bBwoB0JBA50?t=154#10 Smrekica

Smrekica

  piščan'c

 • Člani
 • 73 prispevkov
 • Pridružen: 09.09.2016

Objavljeno 12 marec 2018 - 01:54

še to, OP, mislim da sta Some1lost in Requiem perfektno svetovali. Najslabše, kar lahko narediš za sebe in za tvoja prihodnja razmerja je, da to žensko označiš za lovačo, sponzorušo, attention whore. itd. Tako se znajdeš na tistih forumih od incelov in friendzonanih mučenikov.

 

Preveč si živel v svoji glavi in špekulacijah, pa premalo v realnosti in iskreni komunikaciji. Moje skromno mnenje. Vso srečo želim.#11 RedFire

RedFire

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 08.03.2018

Objavljeno 13 marec 2018 - 23:48

>> Preveč si živel v svoji glavi in špekulacijah, pa premalo v realnosti in iskreni komunikaciji.

 

Mogoče. Glede na govorice sem moral definitivno najprej premisliti ali res hočem biti s to punco. To ni tako enostavno, ko ti kolegi govorijo eno, punca pa kaže čisto drugi obraz. Ne morem pa svojega življenja deliti z nekom, ki ga dobro niti ne poznam.

 

Se je pa vsekakor nekaj spremenilo: Prej mi je ženska tu in tam pisala kako sem, kaj počnem itd. Odkar pa je v vezi, pa teh vprašanj ni več. Od njenih kolegov sem izvedel, da ima rada kakšno "rezervo". Mogoče zdaj ne potrebuje moje pozornosti, ker jo dobi drugje; ali pa ni potrebe po rezervi, ker je veza stabilna... kdo bi vedel.#12 Smrekica

Smrekica

  piščan'c

 • Člani
 • 73 prispevkov
 • Pridružen: 09.09.2016

Objavljeno 27 april 2018 - 16:44

Pa še kar razmišljaš o njej? Je to malo ta sindrom, ko obsesiraš o nekom, ki noče bit s tabo? Jaz ljudi, ki dajejo toliko mešane signale, rajši ne jemljem preveč resno.#13 Bem

Bem

  nov na sceni

 • Člani
 • 281 prispevkov
 • Pridružen: 02.07.2013

Objavljeno 29 april 2018 - 09:24

Pozdravljen, RedFire. Mislim, da ti je Requiem dala odličen odgovor. Glede na napisano bi rekla, da je dekletu prijala tvoja pozornost in (predvsem) naklonjenost, vendar pa se ni v nobenem trenutku odločila zate. Naredila je bolj ali manj vse potrebno, da te je držala v "sivi coni", ker ji je to prijalo. Hkrati te je, seveda, ves čas držala tudi malo na distanci. To, da si ji direktno razkril svoje želje/namene, se mi zdi zelo v redu in najbolj pomembno. Da se na to ni odzvala oz. se je izgovorila na to, da ni pripravljena na odnos, je precej pomemben znak, da si odnosa ni zares želela. Bom ponovila nekaj podobnega, kot je napisala Requiem: Če te nekdo želi, bo naredil, kar je potrebno v tej smeri. 

 

Ampak bi predlagala to, da se manj ukvarjaš z njo (brez skrbi, vem, da je težko) in več s sabo (tudi to je lahko težko :mrgreen: ). S tem mislim na to, da se vprašaš, kaj te tako vleče k njej in zakaj toliko razmišljaš o njej. Odgovor na to precej verjetno ne bo takšen, kot zdaj misliš, da je. :) Prepričana sem, da s tem, ko nisi z njo, nisi zamudil ničesar. 

 

Vso srečo. 


WIP


#14 RedFire

RedFire

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 08.03.2018

Objavljeno 02 maj 2018 - 16:02

Malo so me zmedli te njeni "signali", ki jih je oddajala - včasih mi je ob pozni večerni uri pisala, spet drugič pa sredi belega dne ni našla časa. Dopuščam tudi možnost, da je res bila tako zasedena (saj sem letos tudi sam za marsikoga zaseden) in zato me je skrbelo, da mi je dala priložnost, ki pa je nisem opazil in je zato šla z drugim.

Zaradi teh mešanih signalov sem kar dolgo zbiral pogum, da ji povem kaj čutim. Parkrat sem ji nameraval povedati, pa sem zadnjo minuto dobil občutek "ni to to" in koraka dlje nisem naredil. Na koncu sem ji odkrito povedal in sklenila sva, da ostaneva prijatelja. Vem, da ji je moja pozornost prijala, saj je tudi meni njena. Najbrš je tudi opazila, da mi je všeč, ampak o tem prej nikoli nisva govorila.

 

Kako je zdaj? Jaz še zmeraj mislim na njo, ampak cenim njeno odločitev. Še ko je bila samska, sem ji povedal da jo imam rad, zmeraj jo bom imel in še zmeraj sva lahko prijatelja. Nima smisla, da ji karkoli zamerim, saj ni ona kriva, da sem se vanjo zaljubil. Nisva se videla že par mesecev, se pa tudi ona občasno spomne name in mi pošlje kak sms, kako sem. Prej kot slej bo spet prišla kakšna sprememba v življenju in mi bo postala zanimiva katera druga, midva pa bova pač ostala prijatelja.#15 asix

asix

  piščan'c

 • Člani
 • 86 prispevkov
 • Pridružen: 05.08.2019
 • Lokacija: s.konjice

Objavljeno 14 november 2019 - 23:30

včasih se signali, ki jih ljudje oddajamo in sprejemamo ujamejo. Kemija, frekvenca...kakorkoli se že temu reče.

super, imela sta se ok, lepa izkušnja

ne išči preveč, naj drugi pridejo do tebe.

lp
svet je enostaven, dokler živiš le v svojem
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov