Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Slovenska politika


449 odgovorov v tej temi

#401 apolon

apolon

  Častni član

 • Člani
 • 2 696 prispevkov
 • Pridružen: 26.02.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 23 junij 2020 - 21:07

Vir: Facebook

 

 

Pričujoče pisanje sem prejel po mailu. In ker spodaj piše, naj ga delim, sem to pač storil. Delite ga še vi. Naj bo to vsaj droben prispevek k preprečitvi Orbano-Janšizacije Slovenije.

Zakaj ne JJ

Odprto pismo uredništva Mladine Janezu Janši: 15 razlogov, zaradi katerih ne bi smel postati mandatar.
V času Vašega mandata je bilo izpeljanih več kot 200 menedžerskih prevzemov, tudi zato, ker ste leta 2004 zavrnili že pripravljeni zakon o prevzemih.

Spoštovani gospod Janša!

V prihodnjih dneh bo parlament odločal o Vašem mandatarstvu. V uredništvu Mladine menimo, da niste primerni za to funkcijo, saj postavljate interes svoje politične stranke in svoj lastni interes pred interes države.

Interes države, gospod Janša, ne more biti drugega kot javno delovanje, Vi pa se temu javnemu delovanju izmikate in za prevzem oblasti uporabljate nedemokratična sredstva. To ste pokazali že ob prvi priložnosti, ki ste jo dobili kot predsednik vlade, a tudi kasneje, ko ste vodili opozicijo.

Namesto odkrite, javne besede in soočenja s kritiko raje posegate po polresnicah, manipulacijah, osebni diskreditaciji in propagandi. Namesto jasnih pojasnil iščete notranje in zunanje sovražnike in v politiki ustvarjate izredne razmere, da lažje dosežete osebne in strankarske cilje. Namesto argumentov dajete prednost politični lojalnosti in politični opredelitvi, ki ste jo v času svojega vladanja kot vrhovno merilo povzdignili v medijih, gospodarstvu, kulturi, uradništvu, šolstvu, zdravstvu itd.

Pri sprejemanju odločitev ne upoštevate strokovnih predlogov ali argumentov ljudi, katerih politična opredelitev ni najpomembnejša. Ker vse druge vzvode v družbi podrejate nadzoru politike, širite krog sovražnikov. Kdor ni z Vami, je proti Vam. Menimo, da to Vaše nezaupanje v javno delovanje in v interese skupnosti vodi v napačne odločitve za vse.

Nekaj od teh naštevamo.

Takšna politika, ki že sedaj v javnosti ne uživa podpore, je še posebej škodljiva za državo v času gospodarske krize, saj bi rušila solidarnost in skupnost, namesto sodelovanja pa bi povzročala nove blokade.

Zaradi tega smo prepričani, da niste primerni za voditelja vlade.

S spoštovanjem,
uredništvo Mladine

1. Zadolžili ste Slovenijo
Zaradi napačne finančne politike ste dovolili, da se je neto zunanji dolg Slovenije v času Vaše vlade v zgolj štirih letih povečal za 10,1 milijarde evrov. Še leta 2004 nam je bila tujina dolžna več kot mi njej, v zgolj štirih letih pa smo porabili 10 milijard evrov več, kot smo jih ustvarili. In sicer zato, ker Vaša vlada ni upoštevala ukrepov na 360 straneh, ki jih je še pred uvedbo evra pripravilo finančno ministrstvo pod vodstvom Dušana Mramorja v sodelovanju z Banko Slovenije, ki jo je vodil Mitja Gaspari. Čeprav ste vedeli, da uvedba evra pomeni pocenitev kreditiranja, ste kreditiranje, namesto da bi ga omejevali, še spodbujali. Omogočili ste še večje zadolževanje Darsa, država se je namesto doma zadolžila v tujini, domačega varčevanja niste spodbujali, ste pa domače zadolževanje spodbujali z razprodajo državnega premoženja v več kot sto podjetjih. Politiko ste postavili pred državo: Vaš minister Andrej Bajuk se ni niti enkrat udeležil vsakomesečnega sestanka sveta Banke Slovenije.

2. S političnim kadrovanjem ste uničili del javnega gospodarstva
S funkcijami v gospodarstvu, v nadzornih svetih in v upravah podjetij so bili nagrajeni Vaši politični somišljeniki in neizvoljeni kandidati za poslance SDS. Z njimi ste zamenjali direktorje, ki so kljub dobrim poslovnim rezultatom odstopali iz osebnih razlogov. Intereuropa, kamor ste postavili svojega strankarskega kolega, bivšega prodajalca orožja Andreja Lovšina, je imela zaradi zgrešenih investicij v Rusiji leta 2009 in 2010 več kot sto milijonov evrov izgube. Luka Koper, ki jo je prevzel Vaš strankarski kolega Robert Časar, sedaj obtožen zlorabe položaja, je zaradi zgrešenih investicij v dveh letih imela več kot 60 milijonov evrov izgube, na začetku pa je imela več kot 240 milijonov evrov privarčevanega denarja. HIT, kamor ste postavili Jano Grbec, članico strokovnega sveta stranke, se po letu 2007 utaplja v izgubah, skupaj te znašajo že več kot 50 milijonov evrov ... Casino Ljubljana, ki ga je Grbčeva vodila za tem, je že v stečaju.

3. Nepremišljeno ste razprodali državno premoženje
Velike razprodaje državne srebrnine, v več kot sto paradržavnih podjetjih, ste se lotili brez sektorskih strategij v trenutku, ko za kaj takšnega ni bilo ekonomske potrebe. Slovensko industrijo jekla ste prodali za 105 milijonov evrov, čeprav je država vanjo vložila skupaj 736 milijonov evrov, Splošno plovbo ste prodali nemškemu ladjarju za ceno ladje ali dveh, za 55 milijonov evrov, samo v zadnjih treh letih pa je imela Splošna plovba več kot sto milijonov dobička. Ob poskusu privatizacije Petrola in prevzemni vojni z Istrabenzom, ki je temu sledila, ste Petrol osiromašili za nekaj deset milijonov evrov, Telekom ste želeli prodati manjšemu, islandskemu telekomunikacijskemu podjetju. V vseh drugih primerih, pri prodaji državnih deležev v Merkurju, Istrabenzu, Primorju, ste spodbudili tajkunizacijo in izčrpavanje. Vrhunec teh Vaših napačnih odločitev pa je še danes očiten v največjem od slovenskih podjetij, v Mercatorju, ki ste ga prodali v svoji pisarni 12. avgusta 2005 in ki mu zaradi tega sedaj grozi tuje izčrpavanje.

4. Niste izpeljali strukturnih reform
Kljub obljubam niste izpeljali ne pokojninske, ne zdravstvene, ne reforme dela. Zapravili ste odlično priložnost v času visoke gospodarske rasti. Ne samo domači, tudi tuji strokovnjaki in celo tuje mednarodne institucije so Vas že od leta 2004 opozarjali na nujnost pokojninske reforme. Evropska komisija še pred uvedbo evra, Mednarodni denarni sklad in drugi potem še večkrat po prevzemu evra. Pokojninsko reformo ste sicer pripravljali za zaprtimi vrati, a ste jo potem zamrznili, saj, kot je priznal Vaš bivši reformator Jože P. Damijan, naj bi z njo preprosto »preveč razburkali javnost«.

5. Omogočili ste tajkunizacijo
V času Vašega mandata je bilo izpeljanih več kot 200 menedžerskih prevzemov, za katere ste odgovorni tudi Vi. Na ministrstvu za gospodarstvo so prenovljeni zakon o prevzemih, ki je sporne menedžerske prevzeme »za en evro« prepovedoval, pripravili že leta 2004, a zakona Vaša vlada ni sprejela. Čeprav so deževala opozorila o spornih prevzemih, čeprav so Vam pisma pisali ekonomisti, čeprav je javnost vedela, kdo je dejanski lastnik Pivovarne Laško ali Istrabenza, čeprav je Vaš generalni sekretar vlade iz SDS Božo Predalič tudi sam sedel v nadzornem svetu Istrabenza v času menedžerskega prevzema, ste molčali. Zakonodaje nato niste popravili zaradi izčrpavanja podjetij, ampak šele 28. novembra 2007 ali tri leta prepozno in deset dni po znani izredni seji v parlamentu, ko ste se javno razšli z Boškom Šrotom zaradi kritičnih člankov, objavljenih v »njegovem« Delu.

6. Odpravljali ste socialno državo
Kljub rekordno visoki gospodarski rasti se je število revnih in izključenih na koncu Vašega vladanja celo povečalo z 12,1 odstotka leta 2004 na 12,3 odstotka leta 2008. Razgrajevali ste solidarnost in odpravljali socialno državo, čeprav za to ni bilo potrebe. Z enotno davčno stopnjo pri dohodnini ste želeli z enakim bremenom obtežiti oboje, revne in bogate. Tiste z višjimi prihodki ste razbremenili z dohodninsko reformo, uvedli ste toliko olajšav, znižanj davkov in ukrepov za minimalno državo, da kljub rekordno visoki gospodarski rasti država ni zmanjšala dolga, ampak ga je celo povečala, le da ste to delno prikrili, ko ste dolg statistično prenesli z države na Dars. Nazadnje sta imela od visoke gospodarske rasti nenormalen dobiček predvsem gradbeništvo in finančna industrija. Leta 2007 je bila gospodarska rast rekordna, a Rdeči križ je moral pomagati 10 odstotkom več socialno ogroženih kot leto prej.

7. O krizi ste se sprenevedali
Čeprav danes v imenu krize ustvarjate izredne razmere, ste si do konca svojega mandata pred njo zatiskali oči. Še septembra 2008 ste nam o opozorilih ekonomistov dejali, da je »bil in bo neposredni vpliv svetovne finančne krize na nas bistveno manjši, kot so nekateri napovedovali,« in da ni »nobenih resnih znakov, ki bi dajali osnovo za govorjenje o recesiji«. To ste ponavljali kljub opozorilom vladnega urada za makroekonomske analize. Kljub vsem opozorilom je Vaša družinska prijateljica in strankarska kolegica, tedaj zdravstvena ministrica Zofija Mazej Kukovič, osebno odhitela na še zadnja pogajanja s sindikati javnega sektorja in skupaj z Gregorjem Virantom z darežljivo predvolilno reformo javnih plač obremenila javne finance za leta vnaprej. Prve ukrepe vlade Boruta Pahorja ste novembra 2008 pospremili celo z besedami, da »če še nimate angine, ne jemljite antibiotikov«.

8. Podredili ste si medije
Spolitizirali ste RTV Slovenija, kjer ste s spremembo zakona o RTV dosegli prevladujoč vpliv parlamenta na kadrovanje. Spolitizirali ste državno Slovensko tiskovno agencijo (STA), kjer se je kadrovska rošada začela, potem ko ste za direktorico postavili Alenko Paulin, prej svojo svetovalko in odgovorno za stike z javnostjo v Vaši stranki. Kadrovska rošada od direktorjev pa do novinarjev pri Delu se je začela, ko je predsednik nadzornega sveta Dela postal Boris Zupančič, član SDS in član strateškega sveta SDS. Državna podjetja so prenehala oglaševati v do Vas kritičnih Mladini in Dnevniku, namesto tega se je denar stekel v Vaše brezplačnike. 571 novinarjev, ki so proti Vam protestirali s peticijo, ste obtožili političnega navijaštva in »intelektualne črne gradnje«.

9. Privatizirali in spolitizirali ste šolski sistem
Ključne spremembe šolske zakonodaje ste sprejemali v nesoglasju s stroko ali z ignoranco. Svet za splošno izobraževanje, najvišji strokovni organ v šolstvu, ste ob pomoči »nekega« Društva matematikov, fizikov in astronomov iz Kopra kadrovsko spremenili tako, da je postal podaljšek vlade. Z reformo šolske zakonodaje je Vaša koalicija raziskovalne inštitute podredila vladi, s kadrovanjem v svetu za visoko šolstvo ste ustanovili več zasebnih fakultet, ki jih sedaj izdatno financiramo iz proračuna. Najbolj se je pri tem okoristil ustanovitelj Vašega Zbora za republiko Peter Jambrek, ki ste mu omogočili ustanovitev zasebne univerze. Ustanovili ste tudi študijski center za narodno spravo kot podaljšek svoje stranke in uredili, da ga velikodušno financira državni proračun: tako brezpogojno, brez referenc in v takšnih zneskih kot nobeno drugo raziskovalno institucijo.

10. Spolitizirali ste upravo in izpeljali kadrovske čistke
Vaša vlada je zamenjala tako rekoč vse šefe direktoratov na ministrstvih, sporazumno so odšli skoraj vsi generalni sekretarji ministrstev, direktorji uradov in agencij, odšel je tudi generalni direktor policije, ko se je začel pritoževati, da se je začela Vaša vlada vmešavati v njegovo delo. Z zakonsko spremembo ste spolitizirali uradništvo in razširili možnost političnih zamenjav, saj so morali biti pod Vašo vlado uradniki, če citiramo Vašega tedanjega ministra Viranta, »osebnostno kompatibilni« s politično imenovanimi funkcionarji. Takoj ko ste izgubili na volitvah leta 2008, pa je Vaša vlada zaposlila več kot sto zaslužnih novih uradnikov z argumentom »kadrovske podhranjenosti« v državni upravi.

11. Pripomogli ste k militarizaciji in kriminalizaciji družbe
Izdatke za obrambo ste povečali z 1,3 odstotka BDP na 1,5 odstotka BDP, spremenili ste slovensko politiko do Iraka in tja poslali vojake, ker ste bili pripravljeni »karkoli storiti« za ZDA, kot so razkrile depeše, ki jih je objavil WikiLeaks. Z nakupom patrij ste sklenili najspornejši in najdražji – 278-milijonski – orožarski posel v zgodovini države in za povrhu ste v središču Ljubljane želeli pripraviti vojaško parado. V tem duhu ste spet uvedli dosmrtno zaporno kazen in poostrili kazensko politiko.

12. Spodkopavate sodno vejo oblasti
S svojimi izjavami spodkopavate in rušite avtoriteto sodni veji oblasti, kličete ljudi na ulice in politično moč uporabljate za boj proti sodišču v svojem lastnem primeru, kjer ste pravnomočno obtoženi korupcije. Med svojim mandatom ste na vrh tožilstva postavili svojo strankarsko kolegico Barbaro Brezigar, ki je v preteklosti na sporen način že ustavila nekaj kazenskih postopkov, kjer bi bili lahko eden od obtoženih, od preprodaje orožja ob osamosvojitvi do zlorabe pooblastil v primeru Depala vas. Brezigarjeva Vas tudi sedaj ni pustila na cedilu: delovala je Vam v prid, ko je z oviranjem preiskave v zadevi Patria toliko časa zavlačevala in Vas branila, da so Slovenijo ošvrknili celo v OECD. Nazadnje pa tudi ni podpisala sporazuma o sodelovanju s Finsko in z Avstrijo v preiskavi.

13. Poglabljate spore s Hrvaško
Za dosego svojih strankarskih ciljev ste želeli blokirati vstop Hrvaške v Nato, nasprotovali ste vstopu Hrvaške v EU, za kar ste izkoriščali mejni spor. Šli ste tako daleč, da ste proti sosedom uporabljali vojaško retoriko, »mejo s Hrvaško je treba varovati z realno silo« ste dejali, potem ko ste na mejo v Hotizo poslali policijske specialne enote. Tik pred volitvami leta 2004 ste se s tedanjim hrvaškim predsednikom pogovarjali o mejnih incidentih. Kot so razkrili mediji, ste mu dejali, »da SDS predvolilne ankete dobro kažejo in da incidenti niso potrebni«.

14. Kupovali ste politično podporo RKC
Z neustavnim zakonom o verski svobodi (t. i. Šturmov zakon) in drugimi zakonskimi spremembami ste občutno povečali pravice in dohodke, ki jih RKC dobiva od države. Omogočili ste javno zaposlovanje duhovnikov v bolnišnicah, policiji in vojski, Vaši ministri so prek javnih razpisov denar načrtno usmerjali k cerkvenim institucijam; celo denar za promocijo znanosti ste namenjali RKC. Vaša vlada je privolila v ogromne, milijonske odškodnine, ki jih je država izplačala cerkvi, denimo 8,3 milijona evrov za objekt na Vrbanski cesti v Mariboru, čisto na koncu pa ste cerkvi še podarili nepremičnine na Blejskem otoku in ji otok prepustili v 45-letno brezplačno uporabo. V zameno Vas je cerkev podpirala pri volitvah, na referendumih in tudi pri najbolj nesocialnih ukrepih, kot je uvedba enotne davčne stopnje. Tedaj je cerkvena komisija za pravičnost in mir sporočila, da morajo ljudje prevzeti več »odgovornosti za svoj gmotni položaj in za svojo srečo«.

15. Širite sovraštvo, etnično nestrpnost in osebno diskreditacijo
Lotili ste se brskanja po arhivih, da bi predsednika države Danila Türka obtožili mednarodnega terorizma, pri čemer ste namerno ponaredili arhivsko dokumentacijo. Za namen diskreditacije bivšega predsednika države Janeza Drnovška je Vaša vlada začela iskalno akcijo po dokumentaciji Slovenske obveščevalne službe (Sova), ki ste jo v ta namen izpostavili. V javnosti širite sovražno, agresivno in nasilno retoriko. Vaši kritiki so vedno znova diskreditirani kot »komunistična kontinuiteta«, »tranzicijska levica«, »dediči Zločina«, ki so »poškropljeni s krvjo«. Že od osamosvojitve ločujete državljane Slovenije na »nove« in »stare«, na »državljane srbskega rodu« in Slovence. Med ene in druge vnašate razdor. Tako kot ste ljudi, oropane socialnih pravic (izbrisane), izenačevali z okupatorjem, tako kot ste nedavno pod psevdonimom Tomaža Majerja omalovažujoče in rasistično pisali o volivcih Zorana Jankovića in s tem spodkopavali legitimnost demokratičnih volitev. Posledice tega Vašega javnega spodbujanja nezadovoljstva smo videli tudi v pogromu enega od Vaših volilnih okrajev proti romski družini Strojan.

 

 


Človek ne more preživeti brez narave, narava lahko preživi brez ljudi.


#402 BBB

BBB

  izkušen

 • Člani
 • 823 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 25 junij 2020 - 22:07

Bom delil še sam en dober zapis:

 

Peljem se včeraj iz Kamnika po koncu službe proti Ljubljani, ko na poročilih ob 19.00 izvem, da so na antiproslavi tudi "rumeni jopiči", ki vlado podpirajo?!!??!! Takoj seveda postanem radoveden - razlog več da grem na Prešernov trg, pogledat kako je možno da "rumeni jopiči" podpirajo fašistično vlado. Če poznamo zgodovino "rumenih jopičev" iz Francije vemo, da take vlade "rumeni jopiči" ne bi podprli nikoli in nikdar, zato me je res zanimalo kaj je to spet neka bedna finta SDS-a. Takoj ko pridem na Prešerca-okoli 5000-6000 protestnikov, mogoče še več, množica je bila nepregledna.

 

... ob spomeniku pa neka manjša skupina 20-25 ljudi, vsi zakriti, okoli njih pa 50-60 do zob oboroženih specialcev, ki jih varujejo. Grem pogledat kateri ljudje so to.....seveda-vsi skinheadi, neonacisti, vse mi je bilo takoj jasno. Med tem, ko so kulturniki imeli svoj program, ko je pel ženski pevski zbor Kombinat, ko so nastopali priznani slovenski kulturniki, so neonaciji zavijali s sireno, skušali motiti vsakega nastopajočega, izzivali vse okoli sebe.. Reakcija nekaj tisoč glave množice "antifašistov"??? Totalna ignoranca!! Čeprav so bili neonaciji od nas oddaljeni dva metra, jih dobesedno nobeden ni povohal, proti njim ni poletel niti papirček kaj šele kaj drugega. Skratka, bilo je več kot očitno, da so bili neonaciji poslani na Prešerca samo zaradi ene same naloge - motiti kulturni program in izzvati nerede ter spopade. Prav neverjetno je, kako je vsa ta množica ostala mirna in kako smo z totalno ignoranco teh debilov presenetili tako sds-ovce, neonacije, policijo.....jaz še sam sebe.

 

Po koncu programa, ko smo šli po ulicah Ljubljane so neonaciji ostali na Prešercu in se čudili. Pohvala vsem protestnikom, ljudem z srcem da nis(m)o nasedli SDS nacističnim provokacijam in da se je vse končalo mirno. Bojim pa se, da bo teh provokacij vedno več, ker oblast več ne ve kako naj sprovocira nerede, da bo lahko opravičevala vso to policijsko varovanje, ograjeno Ljubljano (tisti, ki niste bili še na nobenih protestih, si niti predstavljati ne morete kako Ljubljana zgleda na dan protestov-ograje vsepovsod, specialci na vsakem vogalu.....kot da smo v vojnem stanju), zato sem prepričan in to povem že sedaj-sds neonacisti bodo tisti, ki bodo začeli z neredi in napadi na mirne protestnike, boste videli. In kaj so sporočali tile "rumeni jopiči"? Da so ANtifa-teroristi. To je bilo njihovo edino sporočilo. Da o tem, da tile naciji ne vedo našteti niti enega kaznivega dejanja Antife in vsaj enega obsojenega člana v Sloveniji, je seveda jasno.

 

Torej, zakaj se je SDS odločil, da bo vso to nekaj tisoč glavo množico protestnikov enačil z 30-50 Antifa pubertetniki, od katerih je polovica deklic starih okoli 18 let-kot hudo grožnjo za Slovenijo??? Kaj pa jim druga preostane? Naj kažejo Borisa A.Novaka, Zlatkota, slovenske reprezentante v kajaku in kanuju, Makarovičevo, na desetine znanih Slovencev, igralcev.....??? Seveda ne, to ne gre v SDS koncept potvarjanja dejstev, edino kar jim ostane so -Antifa. Ta "grozna teroristična Antifa", ki na vseh teh protestih ni poškodovala niti enega policaja in razbila niti enega samega samcatage stekla, flaše...bilo kaj.

 

No na koncu se seveda peljem domov in ob cesti v Lj zagledam SDS jumbo plakat iz manire komunističnega oglaševanja iz prejšnjega stoletja, na katerem je slika Antife-in napis "grozijo, uničujejo", na drugi strani pa "mi gradimo-pridruži se nam, SDS". Seveda sem se skoraj poscal od smeha. Pa se človek vpraša-kaj pri bogu milemu so tile otroci iz Antifa "uničili"?? Skratka sds propagandna mašinerija tako intenzivno pere glave idiotom, da je to neverjetno. Komunisti iz prejšnjega stoletja so bili proti njim totalni amaterji, če se malo spomnimo za nazaj. In čeprav je ta jumbo plakat bil popolnoma nov, so ga Ljubljančani že malo "popravili" in sicer prej je bil slogan "mi gradimo - pridruži se nam", sedaj pa piše "mi GRABIMO -pridruži se nam", kar seveda bolj ustreza politiki sds :).

 

Še to za konec-vsi se spomnimo, da je Janša imel vsako leto "svoje" proslave vzporedno z državnimi. Je kdo hodil motit njihove proslave? Ne. Je bilo na njihovih proslavah na desetine do zob oboroženih policajev? Ne. Je zaradi državne proslave bil ograjen Kongresni trg in z njim še pol Ljubljane? Seveda ne. Vidite, to je samo en primer tega v čem se demokratična oblast razlikuje od totalitarne in diktatorske oblasti.

 

SMRT FAŠIZMU/SVOBODA NARODU!

 

Za vse udeležence shodov pa:

 

- Ali poznate svoje pravice?

 

Oseba v policijskem postopku ima pravico do:
- seznanitve z razlogi postopka,
- seznanitve z identifikacijskimi podatki (ime, priimek. id. številka) policista, ki izvaja policijska pooblastila in nazivom policijske enote, v katero je razporejen.
 

Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#403 sadhu_sequencer

sadhu_sequencer

  redni gost

 • Člani
 • 363 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 26 junij 2020 - 17:18

Vir: Facebook

 

Precej brez kakršnihkoli argumentov je tole napisano. Janez Janša si zasluži biti mandatar, saj je to stvar demokracije in Slovenija je demokratična republika. Zgleda da osebku, ki je to pisal, ni znano kaj je to demokracija. On nekaj misli in zato ker on nekaj misli, po njegovem mnenju Janša ne bi smel biti premier. Se pravi ima vrtec nivo razumevanja demokracije, za volitve pa kot je možno razbrati iz zapisanega še nikoli ni slišal v življenju.

 

Udeleženci na insceniranih protivladnih protestih, katerim smo priča zadnjih nekaj tednov, so na še slabšem nivoju, kajti tam še niso ugotovili za kaj protestirajo in proti čemu.

 

#protestisobedni

 

https://www.youtube....h?v=o-T4-cpSo50#404 BBB

BBB

  izkušen

 • Člani
 • 823 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 junij 2020 - 19:17

Janez Janša si zasluži biti mandatar, saj je to stvar demokracije in Slovenija je demokratična republika. Zgleda da osebku, ki je to pisal, ni znano kaj je to demokracija. On nekaj misli in zato ker on nekaj misli, po njegovem mnenju Janša ne bi smel biti premier. Se pravi ima vrtec nivo razumevanja demokracije, za volitve pa kot je možno razbrati iz zapisanega še nikoli ni slišal v življenju.

 

Iz kje si pa to potegnil? V komentarju jaz nikjer ne vidim, da bi kdo pozival, naj se ne spoštuje volitev. Demokracija še zdaleč niso zgolj volitve enkrat na štiri leta, ampak je politično udejstvovanje vsak dan, pod kar spada tudi prepričevanje sodržavljanov in izvoljenih predstavnikov, zakaj naj nekdo bo ali ne bo mandatar. 

 

Udeleženci na insceniranih protivladnih protestih, katerim smo priča zadnjih nekaj tednov, so na še slabšem nivoju, kajti tam še niso ugotovili za kaj protestirajo in proti čemu.

 

Imaš prav, pri zgodovini protivladnih protestov tega stoletja mora biti človek previden, nikoli ne veš, kdaj ameriška ambasada v ozadju financira teroriste, katere nato okliče za zmerne upornike, ti pa nato z orožjem strmoglavijo legitimno izvoljeno oblast, zraven naredijo pa še kakšen mini genocid.

 

Ampak v slovenskem primeru so protivladni protesti popolnoma mirni, najbolj nevarni zgledajo pa neki pro-vladni kljukci

Razloge, zakaj se prostestira, je pa zelo lepo naštel apolon s svojim FB virom. Korupcija, zadolževanje Slovenije, politično kadrovanje, privatizacija, napadi na medije, spodkopavanje sodne veje oblasti, širjenje sovraštva itn. so zelo jasno formulirani razlogi, zakaj se protestira. Lahko se z njimi seveda ne strinjaš, če pa rečeš, da ljudje ne vedo, zakaj protestirajo, pa kažeš zgolj na svoje pomanjkanje bralnega razumevanja in vsesplošne pismenosti.


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#405 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 487 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 26 junij 2020 - 22:08

Razloge, zakaj se prostestira, je pa zelo lepo naštel apolon s svojim FB virom. Korupcija, zadolževanje Slovenije, politično kadrovanje, privatizacija, napadi na medije, spodkopavanje sodne veje oblasti, širjenje sovraštva itn. so zelo jasno formulirani razlogi, zakaj se protestira. Lahko se z njimi seveda ne strinjaš, če pa rečeš, da ljudje ne vedo, zakaj protestirajo, pa kažeš zgolj na svoje pomanjkanje bralnega razumevanja in vsesplošne pismenosti.


Bolj zanikanje najbolj očitnega. Moja profesorica glasbe je temu načinu razmišljanja in argumentacije rekla "balkansko sprenevedanje." Moje zgolj retorično vprašanje janševikom, ki se prekrivajo v veliki meri z na področju osnovnih človekovih pravic skrajno nazadnjaško desnico, pa se glasi:le kaj hudiča bi moral Janez Janša (in garnitura za lepe dnarce prodanih prisklednikov iz koalicijskih strank) narediti, da bi povprečen vernik tega kulta osebnosti rekel:"Hej, tole pa je res nesprejemljivo, dajte no!"

Ker osnovnih parametrov človečnosti ali enakovredne obravnave pri tako nekritičnem branjenju tega desnega Mesije res ne vidim. Celo na tem forumu ima svoje apostole.
The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#406 sadhu_sequencer

sadhu_sequencer

  redni gost

 • Člani
 • 363 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 27 junij 2020 - 13:01

Iz kje si pa to potegnil? V komentarju jaz nikjer ne vidim, da bi kdo pozival, naj se ne spoštuje volitev. Demokracija še zdaleč niso zgolj volitve enkrat na štiri leta, ampak je politično udejstvovanje vsak dan, pod kar spada tudi prepričevanje sodržavljanov in izvoljenih predstavnikov, zakaj naj nekdo bo ali ne bo mandatar. 

 

Jasno se da razbrati, da poziva k neupoštevanju demokracije, se pravi volitve so mu kar nekaj. In očitno je da tudi ti ne veš kaj je demokracija. Demokracija zagotovo ni politično udejstvovanje vsak dan, temveč so samo volitve in praktično nič drugega. Vprašaj Grke v kakšni enciklopediji.

 

a system of government by the whole population or all the eligible members of a state, typically through elected representatives.

 

Razloge, zakaj se prostestira, je pa zelo lepo naštel apolon s svojim FB virom. Korupcija, zadolževanje Slovenije, politično kadrovanje, privatizacija, napadi na medije, spodkopavanje sodne veje oblasti, širjenje sovraštva itn. so zelo jasno formulirani razlogi, zakaj se protestira.

 

Skratka imam prav. Pisec FB vira ne ve zakaj se protestira, tudi protestniki tega ne vedo. Poboldano je dokaz, da so protesti inscenirani.

 

Tukaj spodaj še imaš primer nekoga, ki na podlagi ničesar domneva, da podpiram SDS, da sem Janšev "apostol". Primer dokazuje na kak enostaven način je možno nekomu oprati možgane s praznino. Včasih so voditelji kultov uporabljali vsaj neke neumne štorije, tukaj še tega ni. Tale spodnji citat pove vse o bednih protivladnih protestih. Maroški migranti v Bosni, napadi na uspešno in dobro delovanje vlade v času koronakrize, jokcanje novinarjev, ker jim je Janša na twitterju napisal, da so nesposobni, kar dejansko tudi so, vladni poseg v cicibansko nesposobnost sodstva, vse vzamejo v roke. Generacija, ki ji ni všeč, da imamo desnosredinsko vlado, ker oni bi raje levo vlado. Užaljena generacija, ki jim je všeč samo tisto kar oni želijo. Jenullovo cviljenje je povedalo vse.

le kaj hudiča bi moral Janez Janša (in garnitura za lepe dnarce prodanih prisklednikov iz koalicijskih strank) narediti, da bi povprečen vernik tega kulta osebnosti rekel:"Hej, tole pa je res nesprejemljivo, dajte no!"

Ker osnovnih parametrov človečnosti ali enakovredne obravnave pri tako nekritičnem branjenju tega desnega Mesije res ne vidim. Celo na tem forumu ima svoje apostole.

 

 #407 BBB

BBB

  izkušen

 • Člani
 • 823 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 junij 2020 - 17:48

Rahlo težko se v istem prispevku kot neprotestnik postaviš v vlogo protestnikov in močno prepričan zatrjuješ, da ne vedo, kaj delajo, nato pa jokcaš, da se drugi postavljajo v tvoje čevlje in domnevajo, kaj si ali nisi. Smešiš se, sadhu.

Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#408 sadhu_sequencer

sadhu_sequencer

  redni gost

 • Člani
 • 363 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 27 junij 2020 - 18:50

Kot da sploh nismo bili priča vzklikom gesel, ki nimajo veze s kakršnokoli realno problematiko (smrt fašizmu? lol), gledališčnikovemu simuliranju poškodbe, sramotenju častne garde in celemu kupu neumnih transparentov brez osnove:

- proletarci vseh dežel združite se

- umetnosti ne damo

 

Seveda ne gre pozabiti izjav protestnikov, ki ne vedo novinarjem navesti razloge zakaj protestirajo. "Kaj vas najbolj moti na Janševi vladi?" "Ne vem." Svašta majka rodi.

 

Kot centralno politično usmerjena oseba imam veliko daljši spomin kot katerikoli levičar ali desničar. Leta 2010 so bili idiotski protesti proti t.i. malemu delu, najboljši socialdemokratski reformi v zgodovini obstoja republike. Janša je te proteste podprl. Karma is a bitch, le da je takratna mularija vedela zakaj protestira: proti nadvse odlični reformi, ki bi našo državo reformirala v socialno demokracijo skandinavskega tipa. Danes se jim ne sanja kaj delajo na Prešercu.


Prispevek uredil/a: sadhu_sequencer, 27 junij 2020 - 18:50.


#409 albertine

albertine

  nov na sceni

 • Člani
 • 243 prispevkov
 • Pridružen: 01.01.2010

Objavljeno 28 junij 2020 - 09:38

"Kot centralno politično usmerjena oseba imam veliko daljši spomin kot katerikoli levičar ali desničar." (konec citata)

 

Wau, nisem vedela, da je politična indoktrinacija pomembna  pri dolžini spomina!  Vsak dan se nekaj novega naučim! Hvala.

 

Jaz pa protestiram proti sprejetju zakona, ki bi diskriminiralo trans osebe, tudi na domorodni grudi. Zgodovina pravi, da se omejevanje vedno začne pri eni skupini (ne glede na indoktrinacijo), in če sledi še omejevanje pravice do svobode govora, kje bom pa "dobila" dozo zagarantirane zabave  ob prebiranju besedil  centralnih mozgov. Čisto sebično, vem.

In na protestih vzklikam eno skovanko  ti-ne-bebe-bota  »Smrt Levemu Orbanizmu«! 


:S _  :S 


#410 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 487 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 28 junij 2020 - 16:21

"Kot centralno politično usmerjena oseba imam veliko daljši spomin kot katerikoli levičar ali desničar." (konec citata)

Wau, nisem vedela, da je politična indoktrinacija pomembna pri dolžini spomina! Vsak dan se nekaj novega naučim! Hvala.


Mah,če je tale centralno politično usmerjen, potem sem jaz doktorica kvantne fizike. Sprenevedava in zafrkljiva retorika, zanikanje očitnih dejstev, relativiziranje in ideološko motivirano podcenjevanje aktualnih družbenih procesov je sicer temu forumu primerno spolirano in prilagojeno, a še vedno očitno trobljenje v rog esdeesovskih simpatizerjev.
Pravzaprav me je spomnilo na efekt Marije Šerifović "you look like a dyke, walk like a dyke, talk like a dyke, gesture like a dyke and most probably ARE a dyke." Priznanje z zamudo zanjo daljše od priznanja suverenosti Kosova, pa vseeno.
Včasih je bila nerodna reč na LGBT forumu odkrito priznati, da si desničar (z vsemi podtoni in odkloni). Nikar. Tudi tu se klima spreminja, z nepredvidljivimi učinki na LGBT skupnost. Politična binarnost je trenutno modna slovenska zapoved, partikularizem pa ostaja rak rana družbe, a tudi pravica posameznika. Jebiga, que sera, sera.
The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#411 sadhu_sequencer

sadhu_sequencer

  redni gost

 • Člani
 • 363 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 28 junij 2020 - 17:58

Tole je en primer političnega radikalizma, ki je povsem enakovreden komentarjem na Nova24 ter tako tudi ekvivalent ameriškim republikanskim čajankam, kjer se poučuje, da je socialna demokracija praktično socializem:

 

Mah,če je tale centralno politično usmerjen, potem sem jaz doktorica kvantne fizike. Sprenevedava in zafrkljiva retorika, zanikanje očitnih dejstev, relativiziranje in ideološko motivirano podcenjevanje aktualnih družbenih procesov je sicer temu forumu primerno spolirano in prilagojeno, a še vedno očitno trobljenje v rog esdeesovskih simpatizerjev.

 

Iz celotnega tvojega zapisa je razvidno samo eno: Antifa = KKK. Za ene smo centristi podporniki nacizma, za druge socialisti pod krinko. Vedno je bilo tako, oboji zahtevajo linč poštenih in dobrih na podlagi paranoičnih predvidevanj o bodočnosti sveta. Svet bo lepši brez teh radikalizmov. Neoliberalizem, socialna demokracija, prosti trg in ameriški dolar dokazano prinašajo svetu blagor in napredek, radikalci ste prinesli drugo svetovno in vojno v Bosni.#412 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 487 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 28 junij 2020 - 19:06

Da si ti v tej debati objektivno nevtralen in centralen, je pravljica za lahkoverne in naivne. Tudi ta tvoj post je najboljši dokaz za to. Uspelo ti je v en stavek stlačiti dva nasprotujoča si elementa domnevnega napredka in blaginje, da nebulozne enačbe ne omenjam. Ampak naj se s tem prepucava še kak ekonomist, antropolog, sociolog ali zgodovinar ali kdo deseti. I am done talking to you on this one.
The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#413 paso

paso

  biskvitek

 • Člani
 • 31 prispevkov
 • Pridružen: 04.07.2020
 • Lokacija: sl.konjice

Objavljeno 05 julij 2020 - 00:05

Polde, a ti si Kristjan al Budist?

Politik sem, politik!!!


:)

#414 BBB

BBB

  izkušen

 • Člani
 • 823 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 05 julij 2020 - 13:34

O grožnjah s smrtjo in o skrajnostih v slovenskem političnem prostoru:

 

Razkrivamo: Rumeni jopiči so neonacisti

Blood & Honour Slovenija v rumenih jopičih

 

106918668_10221797029375706_102015577156

 

DkplUYnXsAAkZxD.jpg

(Kandidat SDS za poslanca na volitvah v Evropski parlament, Davorin Kopše)

 

Pa še dobra novica: cenzurirana satira je dobila svojo spominsko ploščo. Haha, car :D


Prispevek uredil/a: BBB, 05 julij 2020 - 13:35.

Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#415 sadhu_sequencer

sadhu_sequencer

  redni gost

 • Člani
 • 363 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 07 julij 2020 - 21:07

 

106918668_10221797029375706_102015577156

 

 

Carski zapis, big support.

 

Rumeni jopiči so ravno toliko neonacisti kot so protivladni protestniki anarhisti. Karma is a bitch. Tako kot niso vsi muslimani teroristi in tako kot vsi protivladni protestniki niso anarhisti, tako tudi rumeni jopiči niso sami neonaciji, temveč državljani, ki podpirajo vlado. Celo posneto je bilo s kamero, kako je pro-vladni protestnik umaknil od nekoga roko iztegnjeno v rimski pozdrav. Jasno in javno torej zavračajo nacizem.

 

Kar se tiče levičarskih čustev do zapisa rumenih jopičev na FB pa samo tole: Welcome to the internet.

 

RirptJW.jpg


Prispevek uredil/a: sadhu_sequencer, 07 julij 2020 - 21:07.


#416 BBB

BBB

  izkušen

 • Člani
 • 823 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 13 avgust 2020 - 20:42

Teršek na ustavno sodišče: Za izrecno prepoved simbolov nacizma in fašizma

 

Človekovo dostojanstvo je v središču ustavnega reda Republike Slovenije, navaja Teršek. Svoboda izražanja ni absolutna pravica, saj je omejena z vrednoto človekovega dostojanstva, zato tudi ne varuje sovražnega govora. 

 

Prepričan je, da v kazenski zakonodaji obstaja protiustavna praznina, saj v dosedanji kazenski ureditvi ni izrecne prepovedi nacističnega pozdrava in vsakršne rabe simbolov nacizma, prav tako pa tudi ne fašizma. Zato Bidovec in Teršek ustavnemu sodišču predlagata, naj nacistični pozdrav, simbole nacizma in fašizma ter njihovo javno ali zasebno rabo opredeli kot prepovedano ravnanje. Ustavnim sodnikom namenjata tudi poziv, naj oblikujejo definicijo sovražnega govora, v kateri bi bila vsaka oblika nacističnega in fašističnega izražanja absolutno prepovedana, pa tudi vsako zmanjševanje grozodejstev, ki sta jih fašizem in nacizem povzročila.

 

:stima:

 

 
Sicer žalostno, samo tale video iz povezave me je pa prav nasmejal :D

 

Koliko sredstev smo res dobili v Bruslju

 

Pri objavljenih številkah o obsegu proračuna in dodatnega sklada za okrevanje je zanimivo še nekaj. V nobenem poročilu, ne Evropske Unije, ne posameznih držav (vsaj ker sem jih uspel prebrati), ni na voljo nekega poenotenega pregleda sredstev, ki jih bo plačala in dobila posamezna država. Prav tako ne preproste primerjave, koliko je teh sredstev v primerjavi s prejšnjimi proračunskimi obdobji. Temu prikazu niso naklonjeni niti v EU, niti v posameznih državah, saj bi takšne primerjave takoj odprle dodatna vprašanja o uspešnosti (voditeljev) posameznih držav.

Zaradi tega v nadaljevanju navajam nekaj dodatnih številk in primerjav o pogajalskem dosežku Slovenije, ki naj bi iz EU skupaj prejela okoli 10,5 milijarde evrov.

 eu_tab1.png?w=550

 

Končno en res lepo strnjen pregled izpogajanega! Če zanemarimo posojila, ki jih trenutno itak lahko dobimo na trgu več kot zastonj (10-letne slovenske obveznice imajo zahtevano donosnost -0,09%), lahko ob pravilno počrpanih sredstvih iz EU proračuna dobimo neto 1,1 mrd € + 2,1 mrd € nepovratnih sredstev iz načrta za okrevanje. Upam, da bo vsaj del teh 3,2 mrd € šel v infrastrukturne projekte (posodobitev železniškega omrežja, NEK2, stanovanjska politika,...).


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#417 sadhu_sequencer

sadhu_sequencer

  redni gost

 • Člani
 • 363 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 30 avgust 2020 - 08:42

Nesposobni, leni ter neizobraženi po nepotrebi protestirali pred centrom za tujce v Postojni:

 

https://www.rtvslo.s...postojni/534279

 

Kangler jih gladko potrola:

 

https://www.rtvslo.s...za-tujce/534564#418 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 487 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 30 avgust 2020 - 11:53

Ti imaš očitno osebno izkušnjo z vsemi tamkajšnjimi protestniki, da si dovolj kompetenten za sodbo o tem, kako so leni, nesposobni in neizobraženi. Pojdi jim povedat to v obraz, z vsemi tehtnimi argumenti seveda. Zaradi presečišča njihovih idej s splošno klimo v sicer čedalje bolj apatični družbi potemtakem lahko enako okarakteriziramo vse tiste, ki še vztrajajo s petkovimi protesti, in ki so bili del širšega gibanja pred osmimi leti proti tej isti politični garnituri.

Kangler je glede na svoj nacionalistični in ideološki pedigre zadnji, ki bi smel delovati s take pozicije in v tej situaciji. Trol a la carte, ki je zdaj dobil zagon in krila obenem z ostalo gnado, blizu SDS, si zdaj lahko privošči trolanje, potem ko se je za nekaj let umaknil iz soja luči. Zame bi bila relevantna arbitra v tem primeru recimo kakšna Tomićka, ki pa bi obenem morala svoje često nerealistične kriterije o primernosti bivalnih razmer poenotiti s kriteriji nekaterih držav, s katerimi se (zaradi aktualne vladajoče garniture vse manj) Slovenija rada primerja, ko je govora o transparentnosti, človečnosti in pluralnosti, ki ne ogroža evropske identitete (karkoli že zdaj to je).

Ja, skrajna desnica je v očitnem vzponu. Samo škoda da vzroke meša s posledicami.

Če citiram komentarje pod člankom:
"Kangler je želel nategniti Mariborčane za milijone € na dolgi rok, pa so ga nabrcali ven iz mesta.Za Janšo je očitno odličen, saj mu pomaga nategovati celotno državo. Kar tam notri naj ostane, pa bomo tudi mi zadovoljni."

Prispevek uredil/a: sense_sensibility, 30 avgust 2020 - 11:54.

The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#419 Crane

Crane

  zasvojen'c

 • Člani
 • 693 prispevkov
 • Pridružen: 22.01.2010

Objavljeno 30 avgust 2020 - 12:06

Tomič kot relevantna arbitra? :S

 

Kaj pa če bi (ne)ustreznost razmer raje presodila neka oseba, ki ni članica politične stranke ali nevladne organizacije?


i tried


#420 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 487 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 30 avgust 2020 - 15:07

Tomič kot relevantna arbitra? :S

Kaj pa če bi (ne)ustreznost razmer raje presodila neka oseba, ki ni članica politične stranke ali nevladne organizacije?


Tvoj predlog bi bil pravzaprav še najustreznejši... če bi ta oseba lahko nastopala kot pravni subjekt ali neodvisni inštitut, neobremenjen z ideološkim pedigrejem levih ali desnih ekstremistov, obenem pa bi izhajala iz temeljnih civilizacijskih norm, s katerimi se zahodnjaki tako radi ponašamo. Pogojno bi bil to lahko varuh človekovih pravic.

Tomićko kot bolj relevantno arbitro sem izpostavila zato, ker pripada kliki, ki se povsem nekritično opredeljuje za rešitev beunskega vprašanja na način "dajmo beguncem in migrantom vse na pladnju, pa če se zmorejo/hočejo asimilirati ali ne." V tem delu je zame relevantnejša kot Kangler, ki bi bil z razmerami v azilu zadovoljen tudi, če bi jih videl zgolj ob kruhu in vodi ter z dvema kocama in tremi pari gat. Saj so na suhem, toplem, jesti in piti imajo, ka bi pa toti te še radi čuj?! Nanjo bi se človek vsaj zanesel, da se bo res prepričala, ali živijo v humanih razmerah. A bi ji dodala omenjene varovalke prav zato, ker jo zanese nerealni flower power kumbaya internacionalizem tudi, ko se posamezni migranti vedejo vse prej kot sprejemljivo.

Pred kratkim sem na prevoz.org pobrala dva mladca, od katerih je eden sicer zavijal po štajersko, a z drobnimi napakami tujca. Beseda je dala besedo in izkazalo se je, da je ta čedni, bolj kakemu svetlopoltemu Špancu podobni 19-letnik eden od srečnejših beguncev iz Iraka, ki se je z očetom in sestro ustalil v Mariboru, kjer živijo že 3 leta, in kjer zdaj končno lahko nadaljuje šolanje na področju računalništva. Za pičla 3 leta je osvojil prekleto zavidljiv nivo jezika. O porušeni in razklani domovini je govoril z žalostjo, nekoliko previdno pa o tem,kakšna je bila njegova pot do sem in kako smo ga sprejeli tu. Nad deželo je navdušen.Deloval je kot tipičen fant na pragu dvajsetih, ki bi rad živel, delal, ustvarjal in užival življenje. A žal mnogi mislijo, da je do tega manj upravičen samo zato, ker je pritepenec, tujec, prišlek. Tako so bili mnogi begunci iz Posočja in Krasa obravnavani v Ljubljani, ko so se pred dobrimi 100 leti morali umakniti v širše zaledje soške fronte, in to med lastnimi rojaki. Tovrstna provincialna zaplankanost je sicer preživela v bistveno milejši obliki vse do danes. Res mora priti k nam 3.sv. vojna, da se bomo streznili?
The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#421 sadhu_sequencer

sadhu_sequencer

  redni gost

 • Člani
 • 363 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 31 avgust 2020 - 16:41

Zame bi bila relevantna arbitra v tem primeru recimo kakšna Tomićka

 

Posamezniki, kateri si domišljajo, da je F-16 transportno letalo, so zelo nerelevantni posamezniki.

 

https://twitter.com/...i-vsa-slovenija

 

Pred kratkim sem na prevoz.org pobrala dva mladca, od katerih je eden sicer zavijal po štajersko, a z drobnimi napakami tujca. Beseda je dala besedo in izkazalo se je, da je ta čedni, bolj kakemu svetlopoltemu Špancu podobni 19-letnik eden od srečnejših beguncev iz Iraka...

 

Lepa zgodbica za lahko noč. Škoda le, da je tista o maroškem posiljevalcu bolj resnična.#422 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 487 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 31 avgust 2020 - 20:26

O darling kako rad trgaš stvari iz konteksta. Glede Tomićke mislim. V podoben pasus bi potem morali spadati vsi naši parlamentarci, pravnomocno obsojeni ali v kazenskem postopku. Namreč v pasus, kdo je relevanten za sprejemanje zakonodaje in vodenje države. Kriterij je visoka etično moralna drža. V našem parlamentu totalna anatema. Še enkrat, glede na kontekst relevantnejša od radarskega pridelovalca ekstra zelenjave, ki ima kompetenc za svoj položaj toliko kot jaz za jedrsko fiziko. Kot bi Hitler šel preverjat namesto Churchilla, kako se imajo taboriščniki. Yuo, that different it is.

In ja, obstajajo redke zgodbe o uspehu, pa če ste eni pripravljeni to komu arabskega porekla to privoščiti ali ne. Deal with it.

Prispevek uredil/a: sense_sensibility, 31 avgust 2020 - 20:27.

The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#423 sadhu_sequencer

sadhu_sequencer

  redni gost

 • Člani
 • 363 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 31 avgust 2020 - 21:44

Nastanjeni imajo na voljo televizijo, internet, prostore za športne aktivnosti, zdravstveno osebje in zagotovljeno popolno zdravstveno oskrbo.
migranti zaužijejo do 3500 kalorij na dan

Ja, skrajna desnica je v očitnem vzponu.

 

Seek help#424 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 487 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 31 avgust 2020 - 22:08

Seek help


"Je, kot bi norec mi norost očital."(Sofokles:Antigona)

#JJstyle
The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#425 BBB

BBB

  izkušen

 • Člani
 • 823 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 06 september 2020 - 21:02

Dober dan za slovensko demokracijo:

 

Tožilstvo: nošenje parole "Smrt janšizmu" ni kaznivo dejanje

 

Tako je pred dnevi odločilo okrožno državno tožilstvo v Ljubljani in zavrglo kazensko ovadbo Policijske postaje Ljubljana Center proti več osumljencem, ki so maja na več protivladnih protestih nosili transparente s problematizirano parolo.

 

Po oceni tožilstva ni mogoče pritrditi subjektivni oceni Janeza Janše, da besedna zveza "smrt janšizmu" pomeni neposredno grožnjo s smrtjo njemu ter volivcem SDS. 

 

"Slovar slovenskega knjižnega jezika janšizem opredeljuje kot politično usmeritev, ki jo razvija in zastopa slovenski politik Janez Janša. Besedna zveza 'smrt janšizmu' torej ne pomeni 'smrt predlagatelju' in morebiti volivcem politične stranke SDS, temveč poziv k prenehanju politike predlagatelja oziroma politične stranke SDS. V tem kontekstu je uporaba besede smrt na transparentih zgolj metaforična. Ta zaključek utrjuje dejstvo, da so protestniki post-festum to besedo na transparentih nadomestili z zapisom 'STOP' in 'IZKLOP' janšizmu," je ugotovilo tožilstvo.

 

Ker se s kaznivim dejanjem grožnje (...) varuje posameznikova pravica do osebne varnosti iz 34. člena Ustave RS, je lahko žrtev oziroma oškodovanec tega kaznivega dejanja samo človek kot posameznik in ne morebiti ideološko prepričanje ali način vladanja."

 

Janševa koalicija s tiho podporo SD potrdila 780-milijonski orožarski posel

 

Današnja obravnava zakona, s katerim Janševa vlada 780 milijonov, ki jih Slovenija krvavo potrebuje za soočanje z zdravstveno, socialno in gospodarsko krizo, zapravlja za nepotrebno orožje, se je začela z izjavo poslanca Nove Slovenije: “Krščanski demokrati nismo naklonjeni javni razpravi.”
 
Ker se Tonin in vlada zavedata, da je orožarski zakon proti volji in interesom ljudi, so hiteli, skrivali podatke in bežali od javne razprave, ki je nujna, saj gre za vprašanje prihodnosti in razvoja naše družbe. V tem trenutku, ko vlada ob 4,2 milijardni proračunski luknji reže 22 milijonov na raziskavah in razvoju, ko namenja 100 milijonov premalo za javno zdravstvo, je vsem jasno, da 780 milijonov zapravljenih za orožje pomeni, da ne bo denarja za 12 tisoč postelj, ki manjkajo v domovih za starejše, za 10 tisoč manjkajočih stanovanj in za nujne investicije v javnost zdravstvo in razvoj.
 
Odločitev za orožje predstavlja napačno izbiro prioritet v najslabšem možnem trenutku: ob začetku drugega vala epidemije, ko bomo nujno potrebovali okrepitev zdravstvenih kapacitet, in na predvečer gospodarske krize, ki grozi z milijardnimi primanjkljaji in upadom BDP.  V Levici smo trdno odločeni, da za družbo in prebivalce in prebivalke Slovenije škodljive oboroževalne načrte vlade zaustavimo. V prihodnjih tednih in v naslednjih fazah zakonodajnega postopka bo Levica naredila vse, da do tega orožarskega posla ne pride. Če naša pobuda za posvetovalni referendum ne uspe in če bo tudi zakon dokončno potrjen na plenarni seji, v Levici ne izključujemo možnosti zakonodajnega referenduma.

 

Končno so se v Levici zbudili in ugotovili, da politično udejstvovanje ne pomeni samo objavljanja prispevkov na njihovem FB profilu, ampak da imajo kot politična stranka tudi zelo oprijemljiva pravna orodja. Upam, da bodo z referendumi vsaj tako aktivni, kot je bila SDS, ko je bila še v opoziciji.

 


Prispevek uredil/a: BBB, 06 september 2020 - 21:03.

Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov