Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Straight ali bisexual?


27 odgovorov v tej temi

#1 neodlocen

neodlocen

  gay friendly

 • Člani
 • 1 prispevkov
 • Pridružen: 21.12.2017

Objavljeno 21 december 2017 - 15:24

Zdravo, sem nov na forumu.


Sem sicer 21 let star fant, imam se za straight. Včasih mi pa tudi spolni akt moški-moški požene kri po telesu.

Moja zgodba se začne ko sem štel približno 12 let in sicer ko sma z bratrancom prvič gledala pornorevijo. Od takrat sma pogosto skupaj ob revijah ali porničih drkala in raziskovala najino telo. Čez čas sma drug drugega tudi ročno zadovoljila, kasneje tudi oralno. Vedno me je na koncu bilo sram in sem si rekel da ne bom nikoli več. Naslednjič ko sma bila sama, se mi je ži spodaj samo začelo dogajati. Ampak sem mu govoril da tega nočem početi, vendar je še vedno silil v mene. To mi je bilo zelo všeč in vedno sem rekel to je zadnjikrat in nikoli več. To se je dogajalo redno do najinega približno 15 leta ko sma oba imela že svoje punce. Od takrat nisma nikoli več se o tem niti pogovarjala.

Od tedaj sem imel veliko punc, on prav tako. Še vedno si ogledam kakšen bi, gay pornič, v kakšni klepetalnici narajcam z kakšnim fantom. Vendar ko se zadovoljim se mi vse skupaj zagravža in si mislim fuj kako si spet drkal na moškega. Ne privlači me moški kot moški ali pa telo, ampak samo spolno, oralno zadovoljevanje, mogoče tudi sam seks.

Že dolgo se odločam, da bi poskusil z moškim, ampak vedno ko se zadovoljim do konca me želja mine in si rečem slučajno da ne bi kdaj. Večkrat me na javnih straniščih prime tudi ideja da bi kar tak prišel en in bi ga moral oralno zadovoljit ali karkoli pač.

Sam nerazumem kako si en trenutek to tako močno želim, potem pa čisto v drugo skrajnost obsojam kako sem si lahko sploh kaj takega zamišljal.

Če je kdo bil v takšni situaciji ali pa ima kakšen koristen nasvet, kar na dan z njem.

#2 SanjamSanje

SanjamSanje

  gay friendly

 • Člani
 • 18 prispevkov
 • Pridružen: 10.03.2017
 • Lokacija: Zasavje

Objavljeno 21 december 2017 - 17:08

Mi je žal, da čutiš tako ambivalentnost v sebi (ne morem se vživeti, ker nimam podobne izkušnje), tudi nočem podati sodbe na podlagi par besed tvojega skorajda 10 letnega raziskovanje svoje "inner spolne energije", ampak glede na izrečeno mi gre po misli dvoje: si gotovo bi ali gej, vendar se še ne sprejemaš (kok klišejska sodba, bejž bejž). Če si pisal zaradi "nasveta", kaj storiti - raziskuj, premišljuj, pojdi kdaj v akcijo, tam boš še najbolj vedel, kako pa kaj. Če pa si pisal zaradi trepljaja po ramenih - to pa verjamem, da bo kdo drug znal napisati, če je bil v podobni izkušnji in kako te občutke, ko po eni strani bi, po drugi strani pa ne bi, sprejeti oz. jih dojeti (moraš biti precej zmeden oz. frustriran glede na vse skupaj). 21 jih komaj šteješ, tko da verjamem, da te nekoč čaka "miren" pristan, kjer boš razčistil, kaj ja in kaj ne:). Mogoče pa poskušaj seksualnost dojemati kot kontinuum - torej ne zdaj da si striktno gej ali striktno hetero, ampak da si vmes nianse in da te lahko na človeškemu telesu kot takemu lahko privlačijo razni deli ... Seveda te bo družba okronala za "geja", če boš šel z moškim spat (in ti bo mogoče zaradi te stigme, ki ipak še vedno obstaja), ampak skušaj pri sebi najti "mir" v tem, da si zato še vedno "isti", tudi če te privlačijo moški. To, sklepam, je problem tistega "gnusenja" samemu sebi, ko pač prideš do konca:). Okej bo, raziskuj se in premišljuj na veliko. Gotovo dosti premisli preden kreneš v nov "resen" odnos, preden nimaš vse razščičeno - saj veš, da ne bo še kšno srce pol strto :). Bodi lepo.#3 Crane

Crane

  zasvojen'c

 • Člani
 • 673 prispevkov
 • Pridružen: 22.01.2010

Objavljeno 21 december 2017 - 18:45

Glede na to, da te ne privlači moško telo, bi rekel, da si strejt. Vseeno pa bi ti predlagal, da enkrat res poskusiš spolni odnos z moškim. Pomembno je, da se ne obsojaš in se znebiš teh občutkov gravžanja. Morda te vzburja "prepovedanost" spolnega odnosa z moškim. Šele po tem ti bo bolj jasno, kako in kaj ti zares paše, ali kaj ti ne. Mogoče boš ugotovil, da je to nekaj lepega, mogoče pa, da to res ni zate. Oboje je ok.


Prispevek uredil/a: Crane, 21 december 2017 - 18:48.

i tried


#4 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 23 december 2017 - 22:17

Meni se tudi zdi bolj fetiš tole, ampak, kot je rekel predhodnik, najbolj važno je, da se znebiš občutkov krivde, ker eno (privlačnost do moških) ali drugo (seksualni fetiš) je povsem ok in tvoja stvar. Dokler nikomur ne škodiš in se imajo vsi vpleteni fino, lepo raziskuj kaj te zanima. Seksualnost je fascinantno kompleksna stvar.

 

Pa gud luck!


Prispevek uredil/a: Alix, 23 december 2017 - 22:17.


#5 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 740 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 24 december 2017 - 13:32

Bom kar sam sebe citiral:

 

Test seksualnosti (za moške):

 

A.) Ali imaš rad fante? Fantaziraš o moških? 

B.) Ali imaš rad punce? Fantaziraš o ženskah?

 

Če si odgovoril pritrdilno na A, potem čestitam, si gej!

Če si odgovoril pritrdilno na B, čestitam, si hetero!

Če si odgovoril pritrdilno na A in na B, čestitam, si biseksualec!

 

Glede na napisano mi tole niti slučajno ne deluje le kot neka fantazija ali fetiš (Kakšen že? Na tiče? Če ga moško telo kao ne privlači, fafanje tičev pa recimo ja, zakaj potem gleda gej porniče, ne pa npr. shemale porničev?), ampak bolj kot nek hud primer samozanikanja.

 

Včasih ti spolni akt moški-moški požene kri po telesu. Spolni akt moški-moški si tudi že prakticiral (oralni, z bratrancem). Ne enkrat, večkrat. Še več, všeč ti je bilo, ker je bil bratranec tako odločen. Gledaš bi in gej porniče. Obiskuješ klepetalnice, kjer se rajcaš s tipi. Razmišljaš, da bi spet poskusil z moškim. Fantaziraš in upaš, da bi se kaj zgodilo na javnih straniščih. Zdrkaš si ga z mislijo na moške. 

 

Ne vem no, jaz sem gej, pa ne počnem polovice stvari, ki jih počneš ti. Če ti nisi biseksualen, potem ne vem, kaj sem jaz.

Predlagam, da si počasi nehaš lagati. Lahko začneš z lažjo, da te moški ne privlačijo. Nato si počasi začni dopovedovati, da ni nič narobe s tvojimi občutki. S kom se o tem pogovori (to sicer že počneš, ravno tu na tem forumu, bravo :)). Počasi bo začel izginjati tudi občutek krivde, nenormalnosti, ogabe. Ker ta občutek gnusa ne pride zato, ker si tega v resnici ne bi želel (očitno si si želel, če ti je že prišlo), ampak zato, ker percipiraš, da je s tem nekaj narobe. Malo po malo in vedno bolj boš sproščen glede svoje seksualnosti. Nekoč boš morda lahko drkal na katerekoli porniče (ker ti tako pač paše) in ob tem čutil le zadovoljstvo. Ker spolnost je normalna.

 

Lahko greš pa tudi v drugo skrajnost. Lahko si dopoveduješ, da si 100% straight, saj si ja imel že veliko punc, in to ne samo za krinko, zares si jih imel rad in užival si ob njih, tako da ti pa že nisi nek zbegan biseksualec ali poženščen pederajsl. Lahko tudi nehaš z obiski klepetalnic in stranmi z bi- in gej- materialom. Malo vaje in trdne volje pa se boš odvadil. Samo najbrž bo pa neka mala tiha želja v tebi ostala in čeprav boš na ven 100% strejt, te bo v kakšni pozni noči vseeno obiskala misel, kaj pa če. Z njo pa pbčutek frustracije, ki ne bo in ne bo šel stran.

 

[...]

 

Pfftt, kar nekaj! Tole je itak samo nek prispevek neznanca iz interneta. Ali si je lahko ustvaril realno sliko tebe na podlagi zgolj enega posta? Nemogoče! Morda je zadel, morda ne. Morda ne bi mogel bolj zgrešiti. Le ti sam zares veš, kakšna so tvoja občutja in le ti sam boš lahko odgovoril na zastavljeno vprašanje.


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#6 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 24 december 2017 - 14:25

Fetis, ker sta zacela pri izjemno mladih letih, ker mu je jasno povedal, da noce, pa je silil vanj. Stvar, ki si jo hladnokrvno spregledal. Pa ce mu je bilo vsec ali ne, to nima veze.

Prispevek uredil/a: Alix, 24 december 2017 - 14:28.


#7 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 740 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 24 december 2017 - 14:55

Pa dobro, fetiš ali ne fetiš, to je že semantika. Morda imaš prav, morda je to posledica dejanj iz zgodnje mladosti. Morda nikoli ni čutil res nobene privlačnosti do moških, pa ga je vse tisto drkanje in fafanje poškodovalo do konca življenja, v resnici tega ne želi, a sedaj nekako mora.

 

Morda je pa vzročno-posledična povezava tudi obratna. Morda je pa že od zgodnje mladosti biseksualen in je do drkanja in oralnih aktov prišlo, ker sta si to oba pravzaprav želela na prvem mestu. In nima sedaj nobenih globokih freudijanskih kompleksov, ampak je tak, kot je bil, odkar je začel spolno zoreti. Samo da on to zanika.

 

Kakorkoli, v obeh primerih ima sedaj očitno potrebo (tudi) po moški seksualnosti v takšni ali drugačni obliki in čim prej, ko si bo dopovedal, da to ni nič slabega, nemoralnega, nenormalnega, ogabnega, bolj kvalitetno bo živel. Pa naj se okliče za strejt ali biseksualca. Etikete v bistvu niso važne, pa vseeno se mi zdi, da bo malce lažje živel, če bi se sprejel za biseksualca, ker pač če si bo govoril, da je strejt in gledal gej porniče, bo v konfliktu, ker to nekako ne gre skupaj.

 

Še vedno je pa moje (naše) mnenje nepomembno. Nisem ne psiholog ne seksolog, če se z mano ne strinja, me v ničemer ne rabi upoštevati. Tu je dobil le to, po kar je prišel - pogled na zadevo iz večih zornih kotov.


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#8 provokatorka

provokatorka

  Častna članica

 • Člani
 • 1 708 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2004

Objavljeno 21 januar 2018 - 18:29

Moje mnenje je, da popolnoma str8 moškega spolni akt med dvema moškima ne vznemirja in ga moško telo ne vzburja. Če bi bil popolnoma str8, bi bil "majhnen" na bejbe. Tako, da bi avtorju rekla: Lahko se imaš za str8 moškega, vendar si najbrž vsaj biseksualen, če že ne homo.

Verjamem pa, da je samega sebe težko sprejeti kot biseksualnega ali homoseksualnega. Gotovo še težje kot koga drugega. Dokler družba homoseksualnosti ne bo v celoti sprejemala, toliko časa bo tudi tako (notranji boji, mešana čustva, samozanikanje, skrivanje, laganje...).


Ljubezen je večna, dokler traja.

#9 jurejj1

jurejj1

  gay friendly

 • Člani
 • 1 prispevkov
 • Pridružen: 30.01.2018

Objavljeno 30 januar 2018 - 16:04

Živjo! Sicer sem en mesec prepozen, ampak vseeno. Sem bil v podobni situaciji, oziroma sem še vedno. Včasih sem si vsake toliko časa privoščil kakšen gej pornič ali tranny, kar me je zelo rajcalo, vendar na koncu sem imel ubčutek sramu in si vedno rekel, da tega ne bom več delal, ker sem v resnici straight. Ampak pred približno dvema letoma sem šel za foro na spletne klepetalnice in potem sem se zmenil z enim starejšim, da bi poskusil. Ko sva poskusila, sem imel težave z erekcijo in nekako sem si rekel, da je to znak, da nisem gej. Potem pa sva se spet zmenila in takrat sem vzel viagro. Bilo je normalno in skoraj kot da bi analno seksal z žensko, samo malo čuden občutek, ker je tam moški. Z njim sva se dobila še enkrat, potem pa nikoli več. Sedaj se dobivam z enim samo zaradi denarja, ampak imava samo drk in faf in ne seksava. Preden grem k njemu me ponavadi zelo rajca, ampak potem ko končava spet dobim slab občutek in si rečem, da naslednjič ne več. Zase bi rekel, da sem bi, ampak v javnosti tega nikoli ne bi priznal, ker pač živim v takem okolju, da to ni normalno. 

 

Priporočam, da poizkusiš in mogoče ti bo všeč. Seveda veliko odvisno od človeka s katerim poskusiš. Upam, da boš imel srečo in našel, kaj bi rad v življenju.

 

Lp#10 Radu

Radu

  gay friendly

 • Člani
 • 11 prispevkov
 • Pridružen: 29.07.2018

Objavljeno 30 julij 2018 - 10:55

Pozdravljeni, sem nov tukaj.

 

V glavnem, ker sem se pred relativno kratkim časom usedel sam s sabo in si odločil priznati da me poleg žensk mikajo tudi moški (v seksualnem smislu), sem še vedno zmeden glede tega spoznanja. Lahko rečem da sem sumil da ta del mene obstaja ampak se temu nikoli doslej nisem dosti posvečal. Vprašal bi vas kdaj ste se začeli zavedati tega dela sebe? Kdaj ste si priznali, da bi lahko bili biseksualni? Kdaj ste to povedali drugim (če sploh)? Jaz sem zaenkrat omenil le punci (je resna in dolgoletna zveza) in njena reakcija je bila na začetku presenečenje, pol pa je to v bistvu sprejela. Omenila mi je le, napol v hecu, da se malo boji da jo bom zdaj zapustil in odšel s tipom :mrgreen:

Ali naj pustim, da vse ostane le fantazija? Ali naj kaj ukrepam da se rešim zmedenosti? Saj seksal še nisem z moškim, da bi vedel če mi zares paše :roll:

No... vsako mnenje je dobrodošlo...#11 raceing girl

raceing girl

  piščan'c

 • Člani
 • 134 prispevkov
 • Pridružen: 27.02.2006
 • Lokacija: okolica Ljubljane

Objavljeno 30 julij 2018 - 18:49

Jaz bi ti predvsem rekla,da ne pritiskaj sam nase in se ne poskušaj popredalčkati  (to dela že družba dovolj  :D ) . Predvsem se osredotoči na osebo,ki jo spoznavaš in na to kako se ob tej osebi počutiš. 

 

In v končni fazi,tudi,če se ta trenutek daš dol z enim,ni nujno,da ti bo ok,ker se pač ne bosta ujela, na tak ali drugačen način.Mislim pa,da ni potrebe zanikati sam sebe..zakaj le? zaradi družbe? fuck them  ;)

 

Na svetu smo predvsem zato,da se učimo in spoznavamo.

 

Aja,pa dobrodošel med nami  :mrgreen:

 

:ponos:

 


Bodi kar si //
ostalih je tako že preveč!

#12 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 740 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 30 julij 2018 - 18:54

Ali naj pustim, da vse ostane le fantazija? Ali naj kaj ukrepam da se rešim zmedenosti? Saj seksal še nisem z moškim, da bi vedel če mi zares paše :roll:

 

Kaj bi storil, če bi imel neko skušnjavo/željo/fetiš, ki bi vključeval ženske, pa tvoja punca ne bi bila za? Bi poskusil to izživeti na vsak način? Bi to hotel na vsak način sprobati ali bi v tem primeru ostal le pri fantaziranju? Npr. imaš sedaj super punco, samo nisi pa še bil z nobeno Azijko. Bi želel na vsak način stestirati, če ti paše? Rad bi sprobal golden shower, pa punca ni za, bi šel tako daleč, da bi to izvajal z drugo deklino?

 

Sploh ni važno, da te mikajo tudi moški. Mika te nekdo, ki ni tvoja punca, spol tu ne igra vloge. Moj nasvet bi bil: če si zadovoljen v razmerju, pazi, da ti ne bo potem žal. Kar počneš, počni v dogovoru s punco. Če nisi zadovoljen, pa tako sam veš kako naprej...


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#13 Radu

Radu

  gay friendly

 • Člani
 • 11 prispevkov
 • Pridružen: 29.07.2018

Objavljeno 31 julij 2018 - 08:17

Saj najlepši del vsega je da nekako lahko sam izbiraš kaj boš in kaj v življenju počneš. Jaz sem izbral, da ne bom zanikal da tel sebe, to pa s sabo nosi nekaj resnih vprašanj.

 

Bi želel na vsak način stestirati, če ti paše?

 

To je le eno od njih, pa zelo pomembno.

 

Ali misliš, da je bolj pomembno to, da me mika še nekdo, ali pa to da je ta nekdo drugega spola?

Če gledaš samo na način, da me kljub razmerju mika še nekaj, ja, potem je to isto kot da bi se oziral za drugemi puncami. Mislim pa, da je v tem primeru malo drugače :roll:#14 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 740 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 31 julij 2018 - 17:11

Ali misliš, da je bolj pomembno to, da me mika še nekdo, ali pa to da je ta nekdo drugega spola?

Če gledaš samo na način, da me kljub razmerju mika še nekaj, ja, potem je to isto kot da bi se oziral za drugemi puncami. Mislim pa, da je v tem primeru malo drugače :roll:

 

Model, nimam pojma :)

 

Če te mika še nekdo (pač neodvisno od spola), potem načeloma nimaš problema. Vse, ki smo v vezi, kdaj pa kdaj zamika še kdo drug kot partner. Najbolj normalna stvar na tem svetu. Tudi sam rad spočijem oči na 50%+ tipov (kar velka številka, vem :D), ki grejo mimo mene, čeprav imam fanta. Pač moški smo zelo sexy bitja in ostali niso čisto nič manj estetski, če sem jaz v vezi ali ne. Me pa nikoli ne zamika, da bi prekršil nenapisano pravilo "gledaš lahko, dotikat ne smeš", ker vem, da mi noben tip ne more ponuditi tega, kar mi nudi moj fant. Torej, če tudi tvoja veza s punco dobro funkcionira, se sprijazni, da se ti tudi drugi ljudje zdijo na pogled privlačni, nato imaš pa dve izbiri: (i) če čutiš, da te punca zadovolji, bodi monogamen, kdaj poglej(ta) kak gej pornič in to je to, oz. (ii) če si tip človeka, ki mu to ni dovolj, se zmeni s punco za odprto vezo/trojčka/... Nikoli pa nekaj na svojo pest brez dogovora!

 

Če pa ni poudarek na tem, da te mika pač nek lep moški/ženska, ampak, da je fokus predvsem na drugem spolu, potem pa... Ma ne, tega si sploh ne morem predstavljat, ker sam nimam takih skušnjav in če si biseksualen, a ni potem vseeno pripadnik katerega spola te privlači? Naj nekdo über bisex pojasni, a pri vas privlačnost med spoli niha in pride obdobje, ko vas bolj privlačijo moški, spet drugič pa obdobje, ko vas bolj privlačijo ženske, ter kako vi to rešujete...


Prispevek uredil/a: BBB, 31 julij 2018 - 17:12.

Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#15 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 31 julij 2018 - 17:58

Če pa ni poudarek na tem, da te mika pač nek lep moški/ženska, ampak, da je fokus predvsem na drugem spolu, potem pa... Ma ne, tega si sploh ne morem predstavljat, ker sam nimam takih skušnjav in če si biseksualen, a ni potem vseeno pripadnik katerega spola te privlači? Naj nekdo über bisex pojasni, a pri vas privlačnost med spoli niha in pride obdobje, ko vas bolj privlačijo moški, spet drugič pa obdobje, ko vas bolj privlačijo ženske, ter kako vi to rešujete...

 

Dejansko ni vseeno katerega spola je, ker basically en spol predstavlja povsem drugačno življenje od drugega, odvisno s katerim pristaneš. Potem so tu prisotne še stigme in raven privlačnosti, občutek privlačnosti do enega in drugega spola, to je dobesedno cel mindfuck na sporedu. Bit samo gej in bit samo straight je tolk bolj enostavno. Straight veza = več miru, gay veza = doživljensko življenje v bazenu "drugačnih." 

 

Ne bo ti lahko, to je tako zelo zapleteno, ker potem če poskusiš s fantom, pa vanj nisi zaljubljen, ni isto dober seks kot s punco, če si vanjo zaljubljen. In seks s punco ni isto dober kot seks s fantom, če si vanj zaljubljen. In ... in.... Ok, si s punco in se imata rada, ampak, kaj pa če bi bilo s fantom še bolje? Ampak... ampak, kaj pa če ne pa boš želel nazaj in ne bo več mogoče nazaj?

 

Iskreno povedano, to je zoprna dilema in pripravi se na nerazumevanje na obeh straneh, ker ljudem ne diši, da si nekaj vmes. Sama imam vedno težave s tem, da poskušam nekam spadat, se mi zdi bolj res eno ali drugo, mi pridejo do živega komentarji ene in druge strani, hočem nekam spadat... Ampak na koncu dneva lahko vem samo to kaj čutim ob določenih ljudeh in šele takrat postane vseeno katerega spola je kdo. Za nekaj časa.#16 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 740 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 31 julij 2018 - 18:15

Zgolj dodaten komentar na tole:

 

In ... in.... Ok, si s punco in se imata rada, ampak, kaj pa če bi bilo s fantom še bolje? Ampak... ampak, kaj pa če ne pa boš želel nazaj in ne bo več mogoče nazaj?

 

S takimi življenjskimi dilemami se ne spopadajo zgolj biseksualci, ampak vsi, tako biseksualci, heteroseksualci in homoseksualci. Vedno imaš lahko dilemo "ok, s trenutno punco se imava rada, ampak kaj pa če bi bilo s to drugo punco še bolje?" oziroma "ok, s trenutnim fantom se imava rada, ampak kaj pa če bi bilo s tem drugim fantom še bolje?". Se mi zdi, da imajo to biseksualci kdaj za izgovor. 

 

(Ne imejte tega za izgovor.)


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#17 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 31 julij 2018 - 18:21

Valda imajo ta problem vsi, ampak tukaj je na to dilemo pripetih še veliko dejavnikov, ki jih v samo straight vezi in samo gej vezi ni. Ker dvomiš v legitimnost privlačnosti (tudi zaradi pritiska okolice, če si nanj dovzeten) do enega ali drugega spola, sploh če si nekje v območju, kjer te en spol privlači v splošnem manj kot drugi, se pojavijo izjeme, ki so pač vztrajne izjeme. Ni izgovor za ničesar, ampak samo povem mu, da je to dilema, ki ima večjo in bolj zoprno intenzivnost in pogosto ob pogovoru naleti na metanje v en ali drug bazen, odvisno s kom se pogovoriš. Še na tem forumu obstaja tema " ali biseksualnost sploh obstaja" in ko sem bila jaz najstnica/mlajša je bilo povsem legitimno zanikati obstoj le-tega. Iskanje izgovorov v tem smislu je samo če te nekaj pere in partnerja ne soočiš s tem kar te pere in nisi iskren in nekaj eksperimentiraš za njegovim hrbtom.#18 Radu

Radu

  gay friendly

 • Člani
 • 11 prispevkov
 • Pridružen: 29.07.2018

Objavljeno 01 avgust 2018 - 08:37

Se je razvila debata :) rekel bi, da oba imata nek point, čeprav na vse to gledata iz drugačne perspektive. mi dopade sploh ko tukaj lahko debatiram o takih stvareh brez nekakšnih predsodkov, kot pač o "normalnih" zadevah :roll:

 

 

Model, nimam pojma :)

 

Če te mika še nekdo (pač neodvisno od spola), potem načeloma nimaš problema. Vse, ki smo v vezi, kdaj pa kdaj zamika še kdo drug kot partner. Najbolj normalna stvar na tem svetu. Tudi sam rad spočijem oči na 50%+ tipov (kar velka številka, vem :D), ki grejo mimo mene, čeprav imam fanta. Pač moški smo zelo sexy bitja in ostali niso čisto nič manj estetski, če sem jaz v vezi ali ne. Me pa nikoli ne zamika, da bi prekršil nenapisano pravilo "gledaš lahko, dotikat ne smeš", ker vem, da mi noben tip ne more ponuditi tega, kar mi nudi moj fant. Torej, če tudi tvoja veza s punco dobro funkcionira, se sprijazni, da se ti tudi drugi ljudje zdijo na pogled privlačni, nato imaš pa dve izbiri: (i) če čutiš, da te punca zadovolji, bodi monogamen, kdaj poglej(ta) kak gej pornič in to je to, oz. (ii) če si tip človeka, ki mu to ni dovolj, se zmeni s punco za odprto vezo/trojčka/... Nikoli pa nekaj na svojo pest brez dogovora!

 

Če pa ni poudarek na tem, da te mika pač nek lep moški/ženska, ampak, da je fokus predvsem na drugem spolu, potem pa... Ma ne, tega si sploh ne morem predstavljat, ker sam nimam takih skušnjav in če si biseksualen, a ni potem vseeno pripadnik katerega spola te privlači? Naj nekdo über bisex pojasni, a pri vas privlačnost med spoli niha in pride obdobje, ko vas bolj privlačijo moški, spet drugič pa obdobje, ko vas bolj privlačijo ženske, ter kako vi to rešujete...

 

 

Ti gledaš na to iz perspektive monogamnega razmerja, to, da gre za gay razmerje mislim da ni pomembno. Iz tega kota ja, vsako delovanje "na svojo roko" je varanje, če ni v dogovoru s partnerjem/ico in s tem se strinjam. Nimam namena početi tega. Še preden sem začel razmišljati o odnosih z moškimi kot o realni možnosti zase, nisem tega delal, čeprav je luštnih punc okoli koliko hočeš. Kot si sam komentiral, saj imamo oči, a ne? :) Gledat pa ni nič hudega. Če bi prišlo do kakšne konkretne možnosti (sploh si ne zamišljam, kako bi do tega prišlo) potem pa... srečo imam, da je punca odprte glave. To je dober začetek, se mi zdi ;)

 

 

Dejansko ni vseeno katerega spola je, ker basically en spol predstavlja povsem drugačno življenje od drugega, odvisno s katerim pristaneš. Potem so tu prisotne še stigme in raven privlačnosti, občutek privlačnosti do enega in drugega spola, to je dobesedno cel mindfuck na sporedu. Bit samo gej in bit samo straight je tolk bolj enostavno. Straight veza = več miru, gay veza = doživljensko življenje v bazenu "drugačnih." 

 

Ne bo ti lahko, to je tako zelo zapleteno, ker potem če poskusiš s fantom, pa vanj nisi zaljubljen, ni isto dober seks kot s punco, če si vanjo zaljubljen. In seks s punco ni isto dober kot seks s fantom, če si vanj zaljubljen. In ... in.... Ok, si s punco in se imata rada, ampak, kaj pa če bi bilo s fantom še bolje? Ampak... ampak, kaj pa če ne pa boš želel nazaj in ne bo več mogoče nazaj?

 

Iskreno povedano, to je zoprna dilema in pripravi se na nerazumevanje na obeh straneh, ker ljudem ne diši, da si nekaj vmes. Sama imam vedno težave s tem, da poskušam nekam spadat, se mi zdi bolj res eno ali drugo, mi pridejo do živega komentarji ene in druge strani, hočem nekam spadat... Ampak na koncu dneva lahko vem samo to kaj čutim ob določenih ljudeh in šele takrat postane vseeno katerega spola je kdo. Za nekaj časa.

 

Takšen mindfuck že imam v glavi, imel sem ga še preden sem to vse sprejel :S v bistvu, nisam razumel tega da raven privlačnosti do določenega spola v določenem obdobju lahko niha... pri meni je tako, da privlačnosti do moških skoraj sploh ne čutim (čeprav nisem nikoli imel nič proti temu) pa do tega, da skoraj samo o tem razmišljam. Tega si nikako nisem mogel zložiti v glavi, in zato se mi je zdelo da gre za nekakšne čudne faze. Če je tudi pri drugih tako, potem ni nobenega dvoma, da sem bi :S 

No, enega dela moje zmedenosti je konec, se mi zdi pa da sem si komaj zdaj zakompliciral :D :roll:#19 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 740 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 01 avgust 2018 - 16:25

[...] v bistvu, nisam razumel tega da raven privlačnosti do določenega spola v določenem obdobju lahko niha... pri meni je tako, da privlačnosti do moških skoraj sploh ne čutim (čeprav nisem nikoli imel nič proti temu) pa do tega, da skoraj samo o tem razmišljam. Tega si nikako nisem mogel zložiti v glavi, in zato se mi je zdelo da gre za nekakšne čudne faze. [...]

 

Koliko časa trajajo ta obdobja ponavadi? Kak teden? Mesec? Več? :)


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#20 Crane

Crane

  zasvojen'c

 • Člani
 • 673 prispevkov
 • Pridružen: 22.01.2010

Objavljeno 01 avgust 2018 - 21:15

No ja, jaz sem kao gej, pa imam tudi obdobja, ko sem konstantno horny in pa obdobja, ko mi čisto nič ne diši. Hormoni lahko tako delujejo. Meni se zdi čisto realistično, da je spolna nagnjenost (in vse, kar paše zraven) za nekatere spremenljiva tekom življenja.


Prispevek uredil/a: Crane, 01 avgust 2018 - 21:16.

i tried


#21 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 740 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 01 avgust 2018 - 21:32

Na to sem tudi ciljal :P Iz mojega gledišča intimna biseksualna izkušnja spolnosti ni čisto nič različna od homo- ali hetero izkušnje. Lahko je najboljša in najenostavnejša stvar na svetu, lahko je pa stvar, ki te meče in ne veš, kje se te drži glava. Kot je izpostavila Alix, pa poleg osebne izkušnje obstaja še družbena percepcija do različnih seksualnosti. Tu pa seveda so razlike...


Prispevek uredil/a: BBB, 01 avgust 2018 - 21:33.

Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#22 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 02 avgust 2018 - 02:58

Sem razmišljala vmes. V mojem življenju je en tip. En in edini tip, ki mi meša glavo zadnjih 5 let. In pred njim nisem nikoli, ever pomislila, da bi pustila punce s katerimi sem bila zaradi tipa, čeprav sem vedno vedela, da sem biseksualna. Odkar poznam njega, se ga vedno, brez izjeme- na dolgo in široko začnem izogibat, ko se zapletam s kako žensko. In če/ko se družim z njem, ko sem v vezi, se mi začne mešat v njegovi prisotnosti. Lahko ga odmislim, če ga dobesedno ne vidim. Ta zgodba je neskončno bolj zapletena, ampak ni bistvena, moj point je, da straight ljubezen se velikokrat pač kar zgodi, gej pa ne. Pri meni je obratno, zato je zate težje. Ker ti ne boš casually spoznal tipa, ki so mu všeč tipi v privatnem življenju, pri meni je ta človek vkorakal skozi vrata v stanovanju od kolega in v tistem trenutku se mi je zazdelo, da me je zadela strela. Ko si gej ta strela ni vedno tako očitna, zato je tvoja dilema bolj zakomplicirana. Isto bi bila moja, če bi bila v aktivni vezi z moškim, pa bi hkrati tavala po forumih in načrtno spoznavala ljudi, ker gej partnerja je nemogoče, -skoraj- nemogoče spoznat naključno. Zato bi na tvojem mestu razmislila, če si želiš dat vsaj to šanso, da raziščeš ta svet, ker pač moraš bit malo bolj specifično aktiven da se to zgodi, medtm ko dekle lahko spoznaš naključno.Pa še to bi dodala. Tudi moj gej prijatelj mi je danes rekel, ko sem mu razlagala tole temo, da "pa sej je to isti kurac, ane". Ja in ne. Lahko so pomembne malenkosti, odvisno koliko te znervirajo. Naprimer banalen primer, ko sem imela punce, si mati navidezno ni zmogla zapomniti njihovih imen, kar sem vedno mislila, da je to pač njen thing. Dokler ni zvedela zanj. Vse moje bivše so bile "kaj je že tista, no?" On ima ime in če ga slučajno ni na kake dogodke dobim vprašanja zakaj in kako to. Malenkosti, ampak se začnejo nabirat in take malenkosti te lahko povsem nezavedno peljejo v smer, da si želiš, da bi imel hetero vezo. Sploh straight ljudje te zelo nekako doživljajo v smislu "končno si samo spoznala pravega."

Še jaz sem nekoč eni biseksualki dejala nekaj, kar še sedaj obžalujem, da je kao lezba, ker je imela tipa tisti čas ko sva bili zapleteni, ker je bila mogoče v podobni situaciji kot ti. In dokler se ne znajdeš v čevljih nekoga, ga je težko sodit. Zato bi bil moj nasvet še to: nikoli, nikoli ne pusti nikomur, da ti vzame tvojo resnico. Če pristanem z moškim, ne bo nič manj resnična ali nič manj vredna ljubezen, ki sem jo čutila do žensk. In pika. Pa vso srečo. :)

Prispevek uredil/a: glorious, 02 avgust 2018 - 07:49.


#23 Radu

Radu

  gay friendly

 • Člani
 • 11 prispevkov
 • Pridružen: 29.07.2018

Objavljeno 02 avgust 2018 - 08:55

Koliko časa trajajo ta obdobja ponavadi? Kak teden? Mesec? Več? :)

 

Težko mi je tako odgovoriti, ne vem :roll: ker ni v tem čas najbolj pomemben, bolj nekakšno stanje v glavi, stvari o katerih razmišljaš nasploh... posebej če je kakšno krizno obdobje bi rekel da se kar izklopim za to. Nasproten primer: če naletim na kakšno seksi fotografijo, sceno v filmu, kakšen pornič s luštnim tipom (a ste opazili, koliko so eni tipi v porničih grdi?! :bruh:), potem se pa kar vklopim nazaj  :mrgreen: 

 

Kot je izpostavila Alix, pa poleg osebne izkušnje obstaja še družbena percepcija do različnih seksualnosti. Tu pa seveda so razlike...

 

Mhm, in prav družbene percepcije se mi zdi da veliko oblikujejo obnašanje, posebej če si bi. Alix je to dobro razložila:

 

straight ljubezen se velikokrat pač kar zgodi, gej pa ne. Pri meni je obratno, zato je zate težje. Ker ti ne boš casually spoznal tipa, ki so mu všeč tipi v privatnem življenju, pri meni je ta človek vkorakal skozi vrata v stanovanju od kolega in v tistem trenutku se mi je zazdelo, da me je zadela strela. Ko si gej ta strela ni vedno tako očitna, zato je tvoja dilema bolj zakomplicirana. Isto bi bila moja, če bi bila v aktivni vezi z moškim, pa bi hkrati tavala po forumih in načrtno spoznavala ljudi, ker gej partnerja je nemogoče, -skoraj- nemogoče spoznat naključno. Zato bi na tvojem mestu razmislila, če si želiš dat vsaj to šanso, da raziščeš ta svet, ker pač moraš bit malo bolj specifično aktiven da se to zgodi, medtm ko dekle lahko spoznaš naključno.

 

Se mi zdi to zelo dobra razlaga; saj jaz sem moral priti sem na forum, da bi imel šanso sploh se pogovoriti o tem z ljudmi ki jim takšne teme niso tuje. Kje se lahko v navadnem življenju z nekom sploh spustiš v tako debato (retorično vprašanje)? V najboljšem primeru, tudi če ni obsojanja, velika je šansa da je tvoj sogovornik straight ali vsaj bolj od tebe in kot tak te bo sam čudno gledal ko mu začneš o svojih dilemah (predvidevam). Glede spoznavanja, načrtnega spoznavanja ljudi, to sem nekako hotel vprašati ko sem v prvem postu napisal

 


Ali naj pustim, da vse ostane le fantazija? Ali naj kaj ukrepam da se rešim zmedenosti? Saj seksal še nisem z moškim, da bi vedel če mi zares paše :roll:

 

ker se to ne bo zgodilo kar naključno :roll:

 

 

Sem razmišljala vmes. V mojem življenju je en tip. En in edini tip, ki mi meša glavo zadnjih 5 let. In pred njim nisem nikoli, ever pomislila, da bi pustila punce s katerimi sem bila zaradi tipa, čeprav sem vedno vedela, da sem biseksualna. Odkar poznam njega, se ga vedno, brez izjeme- na dolgo in široko začnem izogibat, ko se zapletam s kako žensko. In če/ko se družim z njem, ko sem v vezi, se mi začne mešat v njegovi prisotnosti. Lahko ga odmislim, če ga dobesedno ne vidim. 

 

(...) pri meni je ta človek vkorakal skozi vrata v stanovanju od kolega in v tistem trenutku se mi je zazdelo, da me je zadela strela.

Pa še to bi dodala. Tudi moj gej prijatelj mi je danes rekel, ko sem mu razlagala tole temo, da "pa sej je to isti kurac, ane". Ja in ne. Lahko so pomembne malenkosti, odvisno koliko te znervirajo. Naprimer banalen primer, ko sem imela punce, si mati navidezno ni zmogla zapomniti njihovih imen, kar sem vedno mislila, da je to pač njen thing. Dokler ni zvedela zanj. Vse moje bivše so bile "kaj je že tista, no?" On ima ime in če ga slučajno ni na kake dogodke dobim vprašanja zakaj in kako to. Malenkosti, ampak se začnejo nabirat in take malenkosti te lahko povsem nezavedno peljejo v smer, da si želiš, da bi imel hetero vezo. Sploh straight ljudje te zelo nekako doživljajo v smislu "končno si samo spoznala pravega."

 

Saj izkušenj nimam, pa tudi ni nujno da bi kaj bolj vedel, tudi če bi jih imel, saj smo vsi različni. Me je pa zaintrigirala ta zgodba - ali misliš, da je mogoče, da se straight ljubezen oz. zaljubljenost dogaja nekako bolj stereotipno? Ne mislim samo v družbenem kontekstu, itak da bo mati vsa srečna ob potencialnem zetu ipd.  :mrgreen:  mislim tudi pri nas samih - hetero odnosi se razvijajo nekako po šabloni in če si zaljubljen seveda veš kaj s tabo dogaja. Če pa gre za privlačnost do istega spola je vse toliko drugače da ni primerjave, posebej ko si še neizkušen na tem področju. Je pa tudi vprašanje če je za to bolj "kriva" družba, vzgoja ipd. ali je to pač tako pri bisex ljudeh.

 

Zato bi bil moj nasvet še to: nikoli, nikoli ne pusti nikomur, da ti vzame tvojo resnico. Če pristanem z moškim, ne bo nič manj resnična ali nič manj vredna ljubezen, ki sem jo čutila do žensk. In pika. Pa vso srečo. :)

 

:poljubcek: hvala  :mezik: #24 martinni blue

martinni blue

  piščan'c

 • Člani
 • 85 prispevkov
 • Pridružen: 20.08.2004
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 02 avgust 2018 - 15:07

Moram prav pripomnit, da mi je izredno zanimivo brat tole temo, sam sem sicer mnenja, da je strejt/gej/bi zgolj nalepka, da si ljudje lažje razlagamo situacijo in smo hkrati izredno zadovoljni, če je nekaj pravilno “popredalčkano”. Osebno mislim, da imamo spolne od odnose z osebo in ne s “spolom”. Po mojem bi lahko vsak zagrižen strejt ali gej/lezbijka imel/a spolni odnos s fantom ali punco v kolikor bi mi oseba resnicno “zadogajala”. Dvomim, da se bo veliko ljudi strinjalo z mano, ampak po mojem bi pomagalo, da se samo malenkost manj obremenjujemo z lepljenjem nalepk na vse kar delamo ...
When you start with me you can't go back ...

#25 Alix

Alix

  zasvojen'c

 • Člani
 • 533 prispevkov
 • Pridružen: 05.11.2014

Objavljeno 02 avgust 2018 - 15:25

Saj izkušenj nimam, pa tudi ni nujno da bi kaj bolj vedel, tudi če bi jih imel, saj smo vsi različni. Me je pa zaintrigirala ta zgodba - ali misliš, da je mogoče, da se straight ljubezen oz. zaljubljenost dogaja nekako bolj stereotipno? Ne mislim samo v družbenem kontekstu, itak da bo mati vsa srečna ob potencialnem zetu ipd.  :mrgreen:  mislim tudi pri nas samih - hetero odnosi se razvijajo nekako po šabloni in če si zaljubljen seveda veš kaj s tabo dogaja. Če pa gre za privlačnost do istega spola je vse toliko drugače da ni primerjave, posebej ko si še neizkušen na tem področju. Je pa tudi vprašanje če je za to bolj "kriva" družba, vzgoja ipd. ali je to pač tako pri bisex ljudeh.

 

 

:poljubcek: hvala  :mezik:

 

Glede na moje izkušnje smo tudi biseksualci povsem različni eden od drugega, kar rečem jaz se lahko komu zdi smešno ali nelogično. Tako da tega ne bi vedela, je pa dobro vprašanje, upam, da še kdo odgovori. Vedno se mi je dopadla Kinsey-eva lestvica... kjer bi moje "stanje" opisal kot "predominantly homosexual, but more than incidentally heterosexual." Morda lahko sčasoma najdeš kam bi se dal na lestvici. Mene ta opis kar zadovolji. :)


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov