Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Izkušnje z zdravstvenim sistemom


22 odgovorov v tej temi

#1 Raziskovalec

Raziskovalec

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 04.02.2017

Objavljeno 04 februar 2017 - 10:48

Lep pozdrav vsem skupaj :)

 

Sem študent podiplomskega študija zdravstvene nege. Raziskujem izkušnje LGBTQ posameznikov z našim zdravstvenim sistemom.

 

Prosil bi vas, da mi v čim večjem številu zaupate kakšno svojo izkušnjo z vašim osebnim zdravnikom, zobozdravnikom, ginekologom, kakršnimkoli specialističnim pregledom, medicinsko sestro, zdravljenjem v bolnišnici, obiskom svojega partnerja_ke v bolnišnici, reševalci, obiskom urgence/ dežurnega zdravnika, skratka z našim zdravstvenim sistemom in sicer v povezavi z vašo spolno usmerjenostjo in/ali identiteto.

 

Cilj teme je razviti debato v smislu nekakšne spletne fokusne skupine. Tema bo odprta do konca februarja 2017. Po zaprtju teme bom vaše odgovore transkribiral, zaupane podatke pa uporabil izključno za namene raziskovalnega projekta. Predvidena je predstavitev izsledkov raziskave na seminarju v okviru fakultete ter na znanstveni konferenci. Vaši odgovori so popolnoma anonimni.

 

Prosim, povabite tudi vaše prijateljice in prijatelje, da zaupajo kakšno svojo izkušnjo  :mrgreen:

 

Iskrena HVALA za vaše sodelovanje ;)#2 Rahmaninov

Rahmaninov

  nov na sceni

 • Člani
 • 215 prispevkov
 • Pridružen: 11.04.2008
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 05 februar 2017 - 10:24

Zdravo :)

 

Do sedaj nisem imel nobenih težav pri zdravniku zaradi spolne usmerjenosti. Moja izbrana zdravnica ve, da sem gej, kar je super, saj vem, da ima vse relevantne podatke, da me lahko učinkovito zdravi, kadar sem bolan in seveda izvaja preventivo.

 

Tudi, ko sem drugim zdravnikom povedal za svojo usmerjenost, nisem imel nikoli nobenih težav ali da bi imel občutek da sem diskriminiran. Eno izmed situacij sem spodaj opisal.

 

Pred časom sem imel vneto žrelo; ker sem nekaj dni prej imel spolni odnos in sem fafal brez kondoma, sem seveda pomislil tudi na potencialni prenos SPB. Obiskal sem mojo zdravnico, vendar je delala nadomestna zdravnica. Ki je vzela anamnezo, me pregledala in postavila diagnozo streptokokna angina. Med samo anamnezo sem povedal da sem imel spolni odnos z oralnim sexom, in mi je rekla "super, da ste povedali, bova vzela še bris na druge povzročitelje". Vprašala me je tudi, kdaj sem bil nazadnje testiran za druge SPB in se pogovorila o tem (itak se redno testiram - big yaaaay for LEGEBITRA). No bila je angina, dobil sem penicilin in v 10 dneh bil pozdravljen.

Zdelo se mi je fajn, ker sem povedal, ker sem ji s tem omogočil, da me je učinkovito zdravila, sam pa sem se počutil "v varnih" rokah. 

 

Lep pozdrav vsem,

R.

 

 


Glasba je zatočišče duš, ki so ranjene, ker jih je sreča ranila. (E. M. Cioran)

#3 Raziskovalec

Raziskovalec

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 04.02.2017

Objavljeno 05 februar 2017 - 16:01

Hvala za zaupano izkusnjo :) me veseli, da imas tako dobre izkusnje ;)
Poznas morda koga, ki je imel zaradi tega kako slabo izkusnjo?

#4 milkyway

milkyway

  piščan'c

 • Člani
 • 137 prispevkov
 • Pridružen: 17.03.2015
 • Lokacija: Kranj

Objavljeno 05 februar 2017 - 20:13

Tudi jaz imam samo dobre izkušnje.
Moja osebna zdravnica ve in tudi prejšna (na šolskem oddelku) je vedela. Kljub temu da je bila prejšna zdravnica že kar stara ni nikoli komplicerala. Vzela si je celo čas za pogovor o tem kako se počutim itd. Govorila sva tudi o Legebitri in o testiranjih, o vseh možnih SPB-jih itd.
Sedanja zdravnica pa je to tako ali tako prebrala v kartoteki in ni nič komplicerala.

Še ena zelo dobro izkušnjo sem imel na infekcijski v Lj. Kljub temu da ni bilo nič v povezavi s SPB-ji sva se o vsem tem pogovorila. Vprašala me je če sem sezananjen s testiranji in če bi se želel pri njih testirati. Tako ali tako sem imel krvne preiskave, zato so pač vzeli malo več krvi. Na koncu pa je še rekla, da nebo nič o tem pisala v izvidu, ker je vedela, da moji starši ne vedo zame in da slučajno nebi kakšen papir s tako vsebino prišel njima v roke. Izvide o testiranjih mi je sporočila kar po telefonu, podatke pa nato poslala po mailu, da sem jih tako "prešvercal" do osebne zdravnice.

Včasih sem dobil občutek, da me imajo zaradi tega še bolj radi in da me že kar malo ujčkajo heheheheh ;)

#5 Tejko

Tejko

  piščan'c

 • Člani
 • 78 prispevkov
 • Pridružen: 31.05.2009
 • Lokacija: Koper

Objavljeno 07 februar 2017 - 11:33

Svojo spolno usmerjenost sem pred zdravnico razkril le 1x - oz. mogoče bolje rečeno, sem jo bil primoran razkriti.

 

V svoji zadnji vezi sem staknil SPO - zdravniku sem pojasnil svojo težavo in napotil me je pod nujno k specialistki dermatovenerologije v lokalno bolnišnico.

Le-ta je bila sicer zelo prijazna in korektna in vse .... seveda me je morala vprašati tudi o spolnih praksah in potem me je še vprašala, ali gre za heteroseksualne ali homoseksualne odnose .... v isti sapi je prijazno razložila, da je to pomembno le zaradi tega, ker imamo pri različnih spolnih odnosih opravka z različnimi potencialnimi povzročitelji okužbe itd. Skratka, povedal sem, da imam spolne odnose s fantom ....

 

Od te točke dalje je bila sicer še vedno prijazna in vse, vendar je podlegla stereotipom in postala mogoče za odtenek bolj obtožujoča. Namigovala je na to, da imam veliko nezaščitenih spolnih odnosov z velikim številom neznanih partnerjev, kar sem odločno zanikal - seksal sem le s svoji fantom in tudi on, vsaj tako verjamem, je bil le z mano. Potem me je vprašala koliko časa traja ta veza, pa sem povedal, res je bilo le nekaj mesecev, vendar je takoj ogorčeno vprašala, če se mi po le nekaj mesecih to zdi resna veza??!?  Pa sem se ji ponovno potrudil pojasnit, da imam pač v mislih to, da imava midva spolne odnose le drug z drugim, da pač nikakor ne menjujem partnerjev kot gate, kar je pogosto v gejevskem svetu.

 

No tega zadnjega, o zvestobi, nekako ni mogla sprejeti. Še vedno je bila prijazna in vse, vendar nekoliko obtožujoča ali kaj jaz vem, stereotipizirajoča, stigmatizirajoča .... tak občutek sem imel ....

 

 

Drugače pa pred svojo osebno zdravnico in zobozdravnico nisem razkrit .... tudi ko sem imel proktološke težave, me niso nikoli vprašali, če imam morda istospolne analne spolne odnose kot pasiven partner, česar sem se precej bal .... k njim sem hodil eno leto ... vsakič sem čakal na to vprašanje, vendar mi ga prijazni zdravnik ni nikoli zastavil. Koneckoncev imajo hemeroide tudi strejt moški :D #6 sense_sensibility

sense_sensibility

  zasvojen'c

 • Člani
 • 415 prispevkov
 • Pridružen: 29.01.2004
 • Lokacija: Na sončni strani Alp

Objavljeno 07 februar 2017 - 21:31

Moja osebna zdravnica z mojo spolno usmerjenostjo ni seznanjena iz preprostega razloga: ker ta nima veze s prehladnimi obolenji ali poškodbami kolen ali gležnjev, zaradi česar se v bistvu oglasim pri njej. Ne verjamem pa, da bi ta novica kakorkoli vplivala na najin odnos, ker je izredno prijazna in profesionalna. Ne vem sicer, kakšna bi morala biti narava moje bolezni, da bi to zadevalo mojo spolno usmerjenost, ampak sigurno ne bi ovinkarila.  Ginekologinja seveda ve, z zobozdravnico pa sva na ti in prav tako ve. Nobenih problemov skratka. 


The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

#7 Raziskovalec

Raziskovalec

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 04.02.2017

Objavljeno 08 februar 2017 - 17:49

Hvala vsem trem za zaupane odgovore.
Me veseli, da imate dobre odnose s svojimi osebnimi zdravniki :)

#8 Caputo

Caputo

  gay friendly

 • Člani
 • 1 prispevkov
 • Pridružen: 09.07.2011
 • Lokacija: Gorenjska

Objavljeno 09 februar 2017 - 18:09

Ko je meni zdravnik prvič postavil vprašanje ali sem heteroseksualec, biseksualec ali homoseksualec (uporabil je prav te termine) me je kar stisnilo pri srcu. Spraševal sem se ali mu naj povem po pravici ali naj se mu zlažem. Iz vprašanja pač nisem mogel sklepati kakšen ima odnos do LGBT oseb. Vprašal me je zelo direktno in brez nekega uvoda. Vprašanje se mi je zdelo zelo uradno in morda celo nekoliko hladno. Vedel sem da se moram hitro odločiti ali mu naj povem po pravici ali ne ker drugače bo vedel da sem se mu zlagal. Odločil sem se da se mu zlažem. Odgovoril sem samo "heteroseksualec". Nato je nastopila mučna tišina zdravnik me je samo gledal in ni rekel nič. Zazdelo se mi je kot da mi ne verjame da sem hetero. Hotel sem mu že priznati da sem gej, vendar na mojo srečo je nadaljeval z vprašanji.

Ko pa sem bil pri zdravnici mi je postavila bolj neuradno vprašane. Vprašala je ali hodim s fanti, puncami ali obojimi. Tudi glas se mi je zdel bolj prijazen in topel tako, da sem imel občutek, da ji lahko povem po pravici. Sprejela je zelo dobro in to ni vplivalo na odnos ali zdravstveno obravnavo. Vendar strah, da bi spolna usmerjenost lahko vplivala na odnos in celo na zdravstveno obravnavo ostaja. Zato, če menim, da moja spolna usmerjenost ni pomembna za zdravstveno obravnavo raje to zamolčim ali se celo zlažem. Je pa res, da nikoli nisi povsem siguren, da tvoja spolna usmerjenost morda ni pomembna za zdravstveno obravnavo.  

   
Pomemben je tudi prostor, kjer ti postavijo vprašanje. Enkrat mi je to vprašanje postavila medicinska sestra v prostoru v katerem sem imel občutek, da lahko vsak čas nekdo vstopi, pa čeprav v tistem hipu ni bilo nobenega drugega v prostoru kot midva. Ta strah, da lahko nekdo vstopi (npr. pacienti) vpliva na to da je težje povedati po resnici. Zmotilo me je tudi to da mi je to osebno vprašanje postavila ko vsa oba stala. Imel sem namreč občutek, da se ji mudi in da me na nek način ne razume, da je težko priznati da si gej. Pač da to ni tisto lahkotno vprašanje katera barva ti je všeč.    


"Vedno sem hotel biti nekdo, pa bi moral biti bolj določen" (Lily Tomlin in Jane Wagner)

#9 Ajka

Ajka

  gay friendly

 • Člani
 • 11 prispevkov
 • Pridružen: 09.03.2016
 • Lokacija: savinjska dolina

Objavljeno 09 februar 2017 - 18:52

Moji zdravnici ji nisem povedal za spolno usmerejennost, ker sem imel druge težave. Verjamem, da bi me lepo sprejela. Pri moji spihologinji pa sem ji zaupal, ker že dolgo hodim k nje. Pri tem me je pozorila za spolnje okužbe. Vprašala me je , če imam resno zvezo. Nikoli nisem imel resno zvezo, ampak pri tem sem pozoren. Da naj imam vedno zaščito z kondomom. Drugače nisem imel nobene probleme z njo in mojo osebno zdravnico. 

 

Delam tudi v domu starejših in nisem opazil nobenih sprememb. Res pa je, da sodelavci sprašujejo za mojo spolno usmerjanost. 

 

Dal sem se tudi testirat v društvu legabitra in dobil dobre razultate. Gleda tega nisem imel nobenih slabih izkušenj. 


Prispevek uredil/a: Ajka, 09 februar 2017 - 18:54.


#10 Clockwise

Clockwise

  gay friendly

 • Člani
 • 22 prispevkov
 • Pridružen: 02.11.2012
 • Lokacija: Subpanonska Slovenija/Ljubljana

Objavljeno 09 februar 2017 - 19:30

Moja zdravnica zame ne ve - v zadnjih osmih letih sem jo obiskal samo zaradi zvina gležnja.  :kadilec:  Je pa hkrati družinska prijateljica, tako da bi tehtno premislil in se ji razkril samo, ko bi presodil, da je relevantno za samo diagnostiko.  :mezik:#11 sleepy

sleepy

  piščan'c

 • Člani
 • 68 prispevkov
 • Pridružen: 13.09.2011
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 10 februar 2017 - 09:32

Moja osebna zdravnica tudi ve, sicer je še šolska, čeprav bi jo bilo potrebno zamenjati za odraslo. Prvič, ko sem jo seznanila s problemom, ki je nastal me je bilo strah. Od tega je že 5 let.  In seveda v glavi misli, kaj če imam to jaz, kako naj ji povem. Pa sem prišla tja in samo zinila. Zakaj bi lagala in ovinkarila glede problema. Njena reakcija je bila res? Punco imas? Kako lepo. In sva se zaklepetali še v to debato. Mi je pa vse lepo razložila zakaj pride do tega in da ni nič za skrbeti. Tudi naslednjič, ko sem k njej prišla zaradi vnetega očesa je bilo vse ok. Nobenih čudnih pogledov, le nasmešek. :)
Lepa izkušnja!;)

Omnia mea mecum porto.


#12 matjaz

matjaz

  piščan'c

 • Člani
 • 53 prispevkov
 • Pridružen: 06.07.2006
 • Lokacija: Zasavje

Objavljeno 10 februar 2017 - 19:21

Z zobozdravnico se bolj malo pogovarjava, pri osebni zdravnici so bile pa izkušnje vedno pozitivne. Za spolno usmerjenost sem ji povedal kmalu po tem, ko sem se prestavil k njej. Se mi zdi, da ima do vseh pacientov enako skrben odnos. Kadar grem po napotnico za kaka testiranja, ni nobenega problema.

 

Morda v ta kontekst spada še omemba prepovedi darovanja krvi za moške, ki imajo spolne odnose z moškimi. Zdi se mi diskriminatorna.

Problemi v odnosu med homoseksualci in zdravstvom so predvsem izven Ljubljane. To se kaže recimo v zelo nizki pretestiranosti za okužbe s HIVom izven osrednje Slovenije. Verjetno je tam komunikacija z zdravnikom glede teh tematik večji tabu, posledično pa tudi okužbe ostanejo dlje prikrite.#13 laramie

laramie

  gay friendly

 • Člani
 • 10 prispevkov
 • Pridružen: 01.06.2010
 • Lokacija: ljubljana

Objavljeno 11 februar 2017 - 00:04

Jaz imam dobre izkušnje s svojo osebno zdravnico. Ve da sem gej in se do mene korektno obnaša. Obravnava me tako kot vsakega drugega pacienta.

 

LP Laramie


simple as that :)

#14 Raziskovalec

Raziskovalec

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 04.02.2017

Objavljeno 16 februar 2017 - 11:27

Hvala vsem za zaupane izkušnje ;)#15 Tai79

Tai79

  piščan'c

 • Člani
 • 52 prispevkov
 • Pridružen: 26.10.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 20 februar 2017 - 19:44

Hej. Še z moje strani na kratko. Osebna zdravnica ni nikoli nič vprašala glede moje spolne usmerjenosti, jaz pa ji tudi nisem sam razlagal. Se mi tudi ni zdelo potrebno. Tako, da težko kaj napišem glede njenega odnosa glede tega. Je pa moja zobozdravnica seznanjena ampak tu pa je spet malo drugače, ker se osebno precej dobro poznava ... Je pa drugače zelo LGBT friendly tko, da tudi če se ne bi poznala osebno bi verjetno bil super odnos. No upam, da moje "ne"izkušnje kaj pomagajo :D


When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm better. :tralala:

#16 mravlja

mravlja

  zasvojen'c

 • Člani
 • 435 prispevkov
 • Pridružen: 23.06.2009

Objavljeno 21 februar 2017 - 11:11

Do sedaj so vsi zdravniki, ki vedo zame, to sprejeli brez posebnega komentarja. Pač neka dodatna informacija.
Težave sem imela pri prvi psihoterapevtki (pred cca.7 leti). Totalno neprijetno, ko te nekdo konstantno popravlja iz "moja punca" v "prijateljica". In ji nekako nisem mogla dopovedat, da ni samo prijateljica, ampak punca. No, po ene tretjem srečanju sem nehala hodit k njej po "pomoč".


Right now, nothing can kill my vibe


#17 Omicron30

Omicron30

  nov na sceni

 • Člani
 • 287 prispevkov
 • Pridružen: 30.06.2011
 • Lokacija: Litija

Objavljeno 24 februar 2017 - 12:13

Zame noben dohtar ne ve, da sem gej. Noben me ni spraševal, zato pa se tud jaz nisem ven metal in jim povedal. Če bi me vprašal, bi mu pač povedal. 

 

Sem pa imel eno tako smešno izkušnjo, ko sem pred letom in pol ležal v bolnici in me je obiskal en prijatelj - pač tko obisk nasploh . in mi je iz LEGEBITRE prinesel eno knjigo - strip. In ker se mi ga ni dalo brat, sem ga pač odložil na mizico. V tistem oddelku pa je bil en full radoveden medicinski brat, ki je bil z svojo radovednostjo že kar nadležen. In ko je prišel do mene da bi me pripravil na kosilo, je pač moral iz mize odstraniti vse stvari. In ko je zagrabil tisti strip, me je vprašal, kaj to berem. Odgovoril sem mu da nič takega, pač ena knjiga. On je na hitro malo prelistal in videl vsebino. Samo pogledal me je in mi rekel: "A taka knjiga je to." V tistem momentu nisem vedel, kaj naj mu rečem, saj je bil v sobi z mano še en pacient. Zato sem bil raje tiho. No ja, naj si človek misli, kar si hoče, pa medicinski brat gor al pa dol. 


"Let me guess, someone stole your sweetroll?"


#18 provokatorka

provokatorka

  Častna članica

 • Člani
 • 1 701 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2004

Objavljeno 26 februar 2017 - 18:11

Mene moja osebna zdravnica ni še nikoli vprašala o spolni usmerjenosti. Sama pa tudi nisem nikoli mislila, da je pomembno. Pri njej sem redko, takrat, ko pa sem, sem zaradi težav, ki jih imajo z zdravjem čisto povprečni ljudje, ne glede na njihovo spolno usmerjenost - prehlad, bolečine v sklepih, bolečina v hrbtu oz. križu, viroze, pridem po kakšno napotnico za specialista ali fizioterapijo... najbrž bi me to doletelo, tudi če bi bila str8. :mrgreen:

 

Če bi menila, da je pomembno, da ji povem (zaradi kakšne npr. neobičajne bolezni, ki doleti samo lezbijke :roll:), bi najbrž ji. Z njo sem sicer zelo zadovoljna.


Ljubezen je večna, dokler traja.

#19 netko00

netko00

  nov na sceni

 • Člani
 • 205 prispevkov
 • Pridružen: 30.11.2011
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 02 marec 2017 - 21:14

Sem en od tistih, ki smo na obeh straneh zdravstva, pa nisem imel kaj dosti izkušenj s tem. Sam kot pacient nisem nikoli tega zaupal kateremu zdravniku/ci, ampak tudi nisem imel kakšnih težav, kjer bi lahko to bilo relevantno. Sem pa nehal darovati kri, odkar imam spolne odnose. Kljub temu, da se ne strinjam s pogojem, da če si MSM avtomatsko ne smeš dajati krvi. Kaj pa če si v zvezi in seksaš izključno z eno osebo in sta oba negativna?

 

Z druge strani pa sem do zdaj prišel v stik samo z 2 za katera smo vedeli, da sta geja. Pa sem pri obeh od ostalega osebja naletel na nekoliko negativen odnos. Prvi je bil HIV pozitiven na terapiji in je bilo (malo panično) izpostavljeno, da morejo paziti, da ne bi delil plastenke vode s kom od ostalih bolnikov. Drugi pa je bil še v fazi, ko je povedal doma in eni zdravnici, pa so se enkrat na viziti pri napol zaprtih vratih glasno pogovarjali o tem, da je gej in je lahko to slišal tudi kateri od ostalih pacientov. Nisem pa opazil, da bi zaradi tega dejstva bila kako drugačna obravnava kot pri ostalih bolnikih. Noben od teh dogodkov se mi ne zdi nekaj konkretno diskriminatoren, primerno pa tudi ni. 


If time and space are curved, where do all of the straight people come from?
Author Unknown

#20 rotterdam

rotterdam

  biskvitek

 • Člani
 • 38 prispevkov
 • Pridružen: 09.10.2016
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 05 marec 2017 - 10:34

@netko00: Če nekoga skrbi stik s HIV+ osebo, to ni homofobija ampak bacilofobijo ali kaj podobnega. Saj ne rabiš bit gej, da dobiš to bolezen.

 

Jaz osebno sem imel veliko stika z zdravstvenim osebjem in eno precej negativno izkušnjo z nekim medicinskim tehnikom, ki mu enostavno ni bilo všeč, da imam fanta in je tako mene kot njega prepričeval, da je to samo obdobje in da se ne smeva preveč izpostavljat. S tem človekom se sploh nisem več želel pogovarjat, niti nočem nobenega stika z njim, ker je to čisto neprofesionalen in nesramen odnos. Če ga srečam, mu ne odzdravim.

Drugi primer je bila neka zdravnica, ki je bila presenečena nad mojo odprtostjo in se ji je zataknilo v smislu: "Če prav razumem, je to vaš fant?!" s precej negativnim prizvokom. Se mi je pa takoj zatem opravičila, ker je to očitno naredila čisto spontano in nepremišljeno. Njej ne zamerim :)


my name is Reiner


#21 Raziskovalec

Raziskovalec

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 04.02.2017

Objavljeno 07 marec 2017 - 09:15

Hvala tudi vam za zaupane izkušnje ;)#22 Narnian

Narnian

  gay friendly

 • Člani
 • 11 prispevkov
 • Pridružen: 27.10.2015
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 14 marec 2017 - 14:38

Jaz sem imela izkušnjo s klinično psihologinjo, ki sodeluje z bolnišnicami in je v pogovoru omenila, da zveza med dvema moškima ali dvema ženskama ne more normalno funkcionirati. #23 Blonti

Blonti

  piščan'c

 • Člani
 • 144 prispevkov
 • Pridružen: 01.08.2006
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 14 marec 2017 - 17:28

... da zveza med dvema moškima ali dvema ženskama ne more normalno funkcionirati.

:D Take "strokovnjake" imam najraje, ampak na žalost še nisem nikogar osebno srečal. Bi se imel kaj za pogovarjati. ;) (kaj je normalno funkcioniranje, v cem se to kaže/vidi, kakšne so "strokovne" podlage za to, kakšne osebne izkušnje ima...)

Sam imam negativni dve izkušnji, kjer nobena ni povezana s spolno usmerjenostjo (in osebju niti ni bila znana). Enkrat je bil konflikt zaradi neprimerno vzvišenega odnosa zdravnika, ki se je spremenil na primeren nivo v trenutku, ko je zdravnik izvedel kje in kaj delam. To me je še dodatno razjezilo, ker je bilo očitno da dela razlike med ljudmi. (Zdravnika sem prijavil in je sledil ukrep njegovih nadrejenih - prejel sem pisno obvestilo in opravičilo.)
Drugi primer pa z osebno zdravnico, ki mi je napotnico za specialista napisala šele po mojem vztrajanju in prerekanju z menoj (ker sem sicer sumil kaj je narobe in bi moral zato k specialistu, ona pa je bila "užaljena" da si sam diagnozo postavljam). Specialist je potem potrdil moje sume in to celo napisal v izvid, ki sem ga potem odnesel osebni zdravnici (za kartoteko). :) Od takrat dalje imava z osebno zdravnico korekten odnos in si zmeraj vzame cas za moja vprasanja. Tako, da sem zelo zadovoljen z njo. :)
Be smart! Think before you speak!
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov