Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Ameriška politika


397 odgovorov v tej temi

#51 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 781 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 15 marec 2016 - 15:20

But mooooooom!

But+mooooom+i+m+being+legion+_34e6e25d6a

 

Že slika, da so bili na eni strani popolnoma miroljubni Trumpovi podporniki, ki vsem želijo le dobro, na drugi strani pa berzerkersko pobesneli anarho-levičarji-protestniki, ki so bili željni in žejni krvi, je močno napačna. To me spominja na Kotnikovo, kjer so se volkovi zopet preoblekli v ovčice in jokali, kako so jih rdeči zamaskiranci preplašili (svojih zamaskirancev pa niso hoteli vidt, čeprav so bili ujeti v istem kadru) :D

 

Realno: na obeh straneh je bila večina ljudi nenasilnih, če ne bi bilo tako, bi bilo glede na zbrano množico hospitaliziranih najmanj 1000 ljudi, ob možnih nekaj 10 smrtnih žrtvah. Realno so si prav tako na obeh straneh izmenjavali udarce. Kar pa sploh ni tako relevantno. Relevantni so predsedniški kandidati, ne njihovi podporniki. In tu je zgodba jasna: Trump (je) spodbuja(l) nasilje neposredno (z obljubami, da bo kril stroške tožb pretepačev itd.) in posredno (rasistične in ksenofobne izjave itd.), ostali kandidati pa ne.


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#52 Otaku

Otaku

  nov na sceni

 • Člani
 • 233 prispevkov
 • Pridružen: 19.07.2009

Objavljeno 16 marec 2016 - 11:01

Evo pa je žal konec z Bernijem.

 

Bravo USA. Idiot proti hudiču.... Kakšna izbira.#53 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 781 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 16 marec 2016 - 13:07

Stanje:

mf.png

 

Šele na polovici smo...


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#54 among_the_ruins

among_the_ruins

  piščan'c

 • Člani
 • 64 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 16 marec 2016 - 17:33

Ne bom rekel, da vam nisem rekel.. Prihajajo države z veliko delegati, ki so rasno mešane (New Jersey, California, New York) v katerih Clintonova brez problema zmaguje. Danes je tudi dokazala, da lahko zmaga v državah tipa Illinois, Missouri in Ohio, ki so podobne Michiganu, kjer je Bernie zmagal 8. marca. Tudi Wisconsin, Indiana in Pensilvanya se zdijo tako zagotovljeni za Hillary. Vsi demokratski izbori so proporcionalni, tako da mora BernBabyBern odslej zmagovati 80:20, če želi nadoknaditi. V vsaki državi.

 

In other news, Trump brez problema zmagal po vseh napadih.


There's always an angle you forgot about.


#55 Mer

Mer

  nov na sceni

 • Člani
 • 248 prispevkov
 • Pridružen: 20.11.2013

Objavljeno 16 marec 2016 - 18:09

Madona, sem razočarana. Ampak, možnosti so še. Upam samo, da folk ne bo čist obupal. Mi gre na živce to jamranje iz vseh strani. Vsi mediji, ki ga podpirajo so bummed out. Zdej bi mogl šele začet s propagando in se  ne obnašat kot mevže. :D

Ampak ja, kot je rekel človeček nad mano. Mogu bo zmagovat z veliko razliko..tko, da morjo američani strnit svoje vrste in upat na najboljše. Mi je pa cute, kako revolucijo je naredil Bernie v Evropi. Skandinavci na polno kličejo prebivalce USA in nagovarjajo h volitvam. Naredili so tudi kar nekaj videov namenjenih ameriki, češ... Sweden supports Bernie. XD Awesome.

Sicer je globalno segrevanje zelo velik problem in bi na njem mogli že delati... bo v primeru zmage Hillčy moglo to še malo počakat (vsaj ukrepi v taki meri kot bi si jih jaz želela, glede na to, da ženska govori, da se da fracking izvajati povsem varno in brez vpliva na okolje). Ampak četudi Bernie ne zmaga, je dejansko res začel politično revolucijo. Pred njem v državi nisi smel reči besede socializem brez, da bi te zmerjali. Zdej se ful mladih smatra za socialiste, social demokrate in precej velik delež kar za komuniste lol. IN ker na mladih svet stoji...trend razvoja ameriške politike deluje precej obetaven. In si upam trditi, da bo v roku 10ih let njihova politika precej drugačna kot zdaj. Slaba stran tega pa bo, da se bosta ustvarila še bolj nasprotna pola. Far right republikanci, far right demokrati (kar mi ni tok problematično, če sem iskrena)... in hvala bogu...zelo veliko neodvisnih.

 

Torej, keep your hopes up ppl. :)#56 sadhu_sequencer

sadhu_sequencer

  redni gost

 • Člani
 • 323 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 17 marec 2016 - 11:56

Baje da je globalno segrevanje izmišljotina. Tako trdi znanstvenik Mišo Alkalaj iz inštituta Jožef Štefan.#57 among_the_ruins

among_the_ruins

  piščan'c

 • Člani
 • 64 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 19 marec 2016 - 15:19

Berniejev problem je, da enkrat enostavno zmanjka beta hipsterjev oz. BernieBros, ki bi volili zanj. Kar se tiče pa prihodnosti, je pa tako. Glede na to, kako malo se razmnožujejo podporniki skrajne levice, prihodnost socializma ali komunizma v ZDA zgleda čedalje manj rdeča.

There's always an angle you forgot about.


#58 jmuminov80

jmuminov80

  zasvojen'c

 • Člani
 • 667 prispevkov
 • Pridružen: 16.07.2009

Objavljeno 20 marec 2016 - 13:08

Gnile Ameriške volitve ,kot sama njihova  umazana  politika me ne gane  ... Kdor kol bo zmagal bo igral podobno,  pokvarjeno  igro , kot do zdaj. Posledice bomo mi čutil oz jih že čutimo..Njihova politika je prinesla rezultate. Za vsa ta dogajanje  so največ prav oni prispeval in so enakovredni ,če ne še hujši od skrajnežev v Siriji . Obrodil sadove za njihove širjenje . Kamorkoli je Amerika posegla , zardi svojih lastnih interesov ni gledala na posledice , kaj šele na  življenja ljudi.

 

Od leta 92  in vojne na Balkanu in do zdaj je moj stav isti  o Evropi in Ameriki.  Gledal so nas, kako nas  pobijajo ko" zečeva " Mi smo samo krvav mrlja na bijlom svijetskom  TV-ekranu oni koji treba u tišini da nestanu " kako bi to  rekao Dino Merlin . To smo mi bili za  Evropo prav tako , kot za  Ameriko.  Zato podoživljam vsa ta sranje , ko gledam  dogajanja v Siriji, ker lahko 

 je tistemu   pametovati  ,ki ima punu guzicu vsega ampak tisti , ki pa to   doživi drugače  gleda na stvari.  Ne vidim boljše prihodnosti  s tem načinom vodenje politike ne v Evropi kot ne v Ameriki .

 

 

 

 


Naša " osećanja " u vezi sebe direktan su  pokazatelj gde se nalazimo u odnosu ..na 

Svoje Želje !

Zoran Pavlović 


#59 provokatorka

provokatorka

  Častna članica

 • Člani
 • 1 708 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2004

Objavljeno 20 marec 2016 - 17:48

Tako, na republikanski strani so zdaj še trije, Marco Rubio je odpadel. Vprašanje, komu bodo šli glasovi njegovih podpornikov... mogoče Cruzu? Vsa fronta proti Trumpu bolj malo zaleže. Zdaj so se že pojavile govorice, da naj bi GOP predlagala Paula Ryana za predsedniškega kandidata, samo, da bi nekako odstranili Trumpa s prizorišča. Ryan je sicer zanikal, da bi šel v borbo za predsednika, vendar ni še nič izključeno. Ne vem, kako bo republikancem uspelo odstraniti Trumpa, saj jim je zrasel prek glave. In zdaj celo grozi, da bodo šli ljudje (njegovi privrženci) na cesto, če se ga bo hotela republikanska stranka na nepošten način znebiti.

 

Obama bo baje podprl Hillary. Točno se še ni izrekel, vendar se to nekako pričakuje. In Bernie ima premalo podpore temnopoltih. Kako to? Zakaj temnopolti bolj podpirajo Hillary kot Bernieja? :?:


Ljubezen je večna, dokler traja.

#60 among_the_ruins

among_the_ruins

  piščan'c

 • Člani
 • 64 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 20 marec 2016 - 19:18

Zato črnci ne marajo Berniejevega free stuff.

 

Dobro vprašanje. Na prvi pogled se zdi, da bi Berniejev free stuff morali podpirati množično latino in predvsem črnski volivci. Ampak črnska politika ni dojemljiva za ideje kot je evropski socializem 19. stoletja. Preveč abstraktno in neosebno. Črnci ne morejo zanikat svojih korenin, ravnajo tako kot reče lokalni poglavar in ta jim pove, da morejo volit za tistega, ki je njemu priskrbel plačo. V tem pač prednjači nekdanja prva dama in ne nek nepoznan socialist loony senator iz Vermonta.
 

 

 

Trump grozi s protesti njegovih podpornikov, če mu establishment ukrade nominacijo. Mediji pa obrnejo ploščo in po nasilnih protestih v Chicagu spoznajo, da če protestirajo Trumpovi podporniki, to ni dobro.


There's always an angle you forgot about.


#61 provokatorka

provokatorka

  Častna članica

 • Člani
 • 1 708 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2004

Objavljeno 24 marec 2016 - 13:48

Trump je v luči dogodkov v Bruslju povedal, da je neumno, da so ZDA ukinile "waterboarding" in druge oblike prisilnega zasliševanja osumljencev terorističnih dejanj. Kao, a se nikomur ne smilijo nedolžni ljudje, ki jih je vsepovsod razneslo in da je pogled na mrtve otroke nekaj najhujšega, kar obstaja, ZDA pa so se odrekle metodam mučenja pri zasliševanju teroristov.

 

Hillary je izkoristila priliko in takoj spljuvala Trumpovo mnenje. Drugače pa je zmagala v Arizoni in v številu glasov delegatov je še vedno precej pred Sandersom. Nekako mislim, da bo demokratska stranka na koncu vendarle nominirala Hillary, ampak kaj bodo republikanci storili glede Trumpa, si pa ne morem predstavljati. :?


Prispevek uredil/a: provokatorka, 24 marec 2016 - 13:48.

Ljubezen je večna, dokler traja.

#62 Mer

Mer

  nov na sceni

 • Člani
 • 248 prispevkov
 • Pridružen: 20.11.2013

Objavljeno 27 marec 2016 - 12:30

DNC Arizone je pod preiskavo zaradi potencialnega voter frauda. In sicer so zmanjšali število volišč za 75%. V Clinton campu vedo, da je velik naval volivcev slaba novica za Hillary. Ljudje so čakali do 1h zjutraj, da so lahko oddali svoj glas (CNN je Hillary razglasil za zmagovalko po parih % preštetih glasov). Ogromno jih ni moglo čakat, ker so bile volitve na delovni dan in zaradi zdravstvenega stanja. Folk je čakal po 6 ur v vrsti in ko so prišli na vrsto, so jih zavrnili češ, da si niso spremenili stanja v demokrata. Veliko jih je imelo statust independenta, nekateri celo kot republikanci...čeprav so se pravočasno prijavili kot demokrati. Tisti, ki bojo dali glas v New Yorku so si množično dali pregledati statuse in so ugotovili, da so tudi pri njih napačno spremenjeni. Tudi to preiskujejo. Veliko folka je vložilo tožbo. V glavnem, za Arizono se še naj malo počaka kaj bojo pogruntali. Je pa sramota kaj se je dogajalo. In to v kao najbolj demokratični državi na svetu. XD Sicer mislim, da bo na koncu DNC zmagal...ampak važno, da se o tem govori. 

 

Drugače pa thumbs up za Aljasko, Havaje in Washington! Yay

 

 


Prispevek uredil/a: Mer, 27 marec 2016 - 12:31.


#63 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 781 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 27 marec 2016 - 13:12

Ne ne ne ne, kaj kvasiš!? Vodstvo Clintonove je mogoče razložiti izključno s tem, da ljudje ne marajo Berniejevega free stuffa, pa še nekaj s tribalizmom ;)


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#64 among_the_ruins

among_the_ruins

  piščan'c

 • Člani
 • 64 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 27 marec 2016 - 17:41

Ja, v Arizoni (kjer živi 4% vseh latinosov v ZDA) je povezanost med raso in % za Hillary tudi luštna. Večina latinosov je bila za njo. Tako kot v Floridi in Texasu. Bernie ne privablja manjšin tako dobro kot privablja bele college hipsterje. Vzročnost? Pomoje isto kot za črnce, latinosi niso dojemljivi za socializem v evropskem smislu, kot ga fura Birdie Sanders, ampak bolj za socializem Latinske Amerike, kjer strongmani tipa Chavez delijo bogastvo med ljudmi. V ZDA to bogastvo delijo Demokrati v smislu socialk in Obamacare.

Voter fraud? Prav gotovo obstaja, ampak tako kot Trump z Iowo, je tukaj iskati vzroke za poraz nič drugega kot wishfull thinking.


There's always an angle you forgot about.


#65 Mer

Mer

  nov na sceni

 • Člani
 • 248 prispevkov
 • Pridružen: 20.11.2013

Objavljeno 27 marec 2016 - 19:28

O voter fraud ne govorijo samo njegovi podporniki. Na netu imaš dostop do zadostnih dokazov, da je šlo za zelo sumljive, če pa že ne to... pa za zelo malomarne prakse. So bile sumljive zadeve tudi na prejšnjih volitvah in so stvar v obeh kampih ignorirali (pa je imela Hillčy precej mini prednost in bi mogoče prijava lahko spremenila rezultat). V Arizoni je šlo malo predaleč. Tudi Sanders sam je dal izjavo, da ne pričakuje da bi zmagal... in da bi ti volivci lahko volili za Hillary, za njega ali Trumpa. Njegova kritika je padla, da v Ameriki nihče ne bi smel čakat 6 ur da odda svoj glas in da s tem mečejo slabo luč na celotno državo, glede na to da je glavni izvoznik demokracije. In strinjam se, da organizatorji v Arizoni morajo odgovarjat za svojo malomarnost. Sama pri nas nikoli ne bi niti pomislila, da pri nas kdo manipulira z izidi oz. da volitev ne bi izpeljali kvalitetno. Precej ironično. XD 

 

Drugače med latinosi je potem kr uspešno pridobil na podpori. Črnci se pa ne dajo. :D 

Drugače ni fer, da se Bernijeve supporterje smatra kot College Hipsterje. Ima itak ful podporo med mladimi, kar je normalno. Mladi so vedno najbolj liberalni in si želijo večjih sprememb. Ful ima različnih podpornikov valda... sam njihovi mediji zlo radi predstavijo te ljudi kot mlade hipsterje, ki želijo free stuff. To je predvsem očitna propaganda velikih medijev, ki so ''malo pristranski''. Predvsem kakšen CNN. #66 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 781 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 29 marec 2016 - 22:41

Zakaj Bernie ni priljubljen pri črnskih volivcih - pojasnjeno.


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#67 Sienna

Sienna

  Častna članica

 • Člani
 • 983 prispevkov
 • Pridružen: 14.01.2005

Objavljeno 31 marec 2016 - 14:26

Občasno sledim.

 

Preletela sem poste v tej temi in se odločila, da se ne bom pregovarjala z desničarsko usmerjenimi forumaši, ker imamo preveč različne vrednote in poglede na svet. Roko na srce, mene ne bo nihče prepričal v njegov prav, jaz pa tudi njih ne. Včasih se je čist v redu strinjat, da se ne strinjamo.  :zurka:

 

ZDA že dolgo ni imela predsedniškega kandidata, s katerim bi se strinjala v toliko stvareh, kot se z njim. Absolutno in brez dvoma sem Team Bernie.   :) 

Zavedam se, da bo težka, ampak vseeno upam.  :)  Hillary je v mojih očeh le "manjše zlo" od vseh republikanskih kandidatov, ki imajo trenutno šanse. Pravzaprav se na njihovem mestu niti ne bi preveč sekirala, če ona dobi volitve, ker se glede veliko stvari obnaša kot zmerna republikanka.

 

Nekako mi ni jasno, kako lahko povprečen demokrat, ki ni pri koritu velikih korporacij, voli za Hillary Clinton?

Ženska, ki trdi, da se bo borila proti tistim korporacijam (ki so VEČNI problem v ZDA), od katerih je prejela OGROMNA donatorska sredstva? Resno? Aja, saj res, korupcije in lobiranja v ZDA ni.  :roll:

Anti-gun Hillary veselo prejema denar od bivših NRA lobistov. Bravo. Od podjetij, ki se ukvarjajo z hidravličnim drobljenjem (fracking). Bravo. Od Goldman Sachs in Citigroup. Oh Wall Street. Ups. Bravo. Od farmacevtskih velikanov (Merck, Blue Cross-Blue Shield). In od ene mojih najljubših - Monsata.  :roll: 

Kar pa ni presenečenje:  Hilary Clinton Endorses GMOs, Solution-Focused Crop Biotechnology

Kaj pa Bernie Sanders? On se že od 1994 bori proti podjetjem, ki uporabljajo škropiva in ostale kemikalije, ki škodujejo ljudem in živalim. Prav tako je eden izmed junakov, ki so dosegli, da se v Vermontu označuje hrano, ki vsebuje genesko spremenjene organizme.

 

Še to:

"An analysis of Federal Election Commission records, by TIME, which was published on 23 October 2015, showed that the 2012 donors to Romney’s campaign were already donating more to Hillary Clinton’s 2016 campaign than they had been donating to any one of the 2016 campaigns of (listed here in declining order below  Clinton) Lindsey Graham, Rand Paul, Carly Fiorina, Chris Christie, Rick Perry, Mike Huckabee, Donald Trump, Bobby Jindal, Rick Santorum, George Pataki, or Jim Gilmore."

 

Bernie je 98% donatorskih sredstev dobil od posameznikov, ki so darovali 200 dolarjev in manj.

 

Bernie je bil leta 1962 na protestu aretiran, ker je nasprotoval segregaciji. 

Že desetletja je podpornik LGBTQ pravic. Seveda, tudi Hillary se je leta 2013 le odločila, da bo podprla poroke med istospolnimi partnerji. Takrat je bilo že malo bolj varno. OK, OK, lahko je res spoznala, da si bi morali biti enakopravni. Better late than never, right??? 

 
Bernie je glasoval proti vojni v Iraku, Hillary je bila za.
Bernie je glasoval za pomilostitev Edwarda Snowdena (tu sem pristranska).
Zelo pomembno mi je tudi, da je glasoval proti varščini za Wall Street in bi kot predsednik obdavčil finančne transakcije. S tem denarjem bi omogočil zastonj študij. 
Glasoval proti napadu na Sirijo.
 
Moje malice je že zdavnaj konec, tako da bom zaključila. Če bi bila jaz Američanka, bi bila 100% odločena za Bernija. In ne, ne strinjam se s čisto vsem, vsekakor pa ima dobre ideje za šolstvo, socialo in zdravstvo.
 
 
******
Trumpa ni vredno komentirat.
Naj bo pa prekleto sram svetovne medije, ker toliko pišejo o njem. Še nikoli ni noben dobil toliko zastonj reklame. Nikoli. Ampak kot je rekel predsednik CBS (ali kdo že); toliko publicitete je slabo za Ameriko, ampak zelo dobro za CBS. 
Žalostno.


#68 Sienna

Sienna

  Častna članica

 • Člani
 • 983 prispevkov
 • Pridružen: 14.01.2005

Objavljeno 06 april 2016 - 08:58

Juhej!!! Korak za korakom. #Bernie #69 Mer

Mer

  nov na sceni

 • Člani
 • 248 prispevkov
 • Pridružen: 20.11.2013

Objavljeno 07 april 2016 - 19:40

No, na tej točki bi ob vsem tem napovedala naslednji scenarij... Če Sanders zmaga v New Yorku je nominacija njegova. Če bo nekje neodločeno ima še nekaj šans. Če zmaga Hillčy pa najverjetneje ne bo prišlo do kakšnih neverjetnih preobratov. Definitivno bi še bile možnosti, če zmaga Californijo z zelo visoko prednostjo. 

Debata pred newyorškim primarijem bo, kar je zame obvezen ogled. Na tej debati se bo prelila vsa gnojnica, ki jo premoreta kandidata. Mislim, da ima Bernie tukaj malo prednosti... je pa odvisno od moderatorjev. Če bo debato dobro zvozil lahko pridobi OGROMNO. To bo odločilna debata za oba in oba bosta maksimalno pripravljena. 


Prispevek uredil/a: Mer, 07 april 2016 - 19:41.


#70 among_the_ruins

among_the_ruins

  piščan'c

 • Člani
 • 64 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 10 april 2016 - 22:15

berniejev problem so (poleg tega, da črnci ne razumejo socialzma) predvsem superdelegati; namreč uspeva mu zmagovati v zveznih državah s "piss poor" udeležbo, kjer nato pobere proporcionalno več delegatov. tako je dosedaj pobral 46% odstotkov podeljenih delegatov, ampak le 42% vseh oddanih glasov. četudi bi sanders nato do junija prehitel clintonovo v delegatih, bi še vseeno zaostajal v oddanih glasovih za nekaj milijonov in imel zelo velik problem prepričati superdelegate, da je on tisto, kar demokratski volivci želijo. ko potegnemo črto, lahko ugotovimo, da bern ne bo nominiran, lahko pa še uspe prepričati hillary, da ga vzame za vp-ja.

 

za tiste, ki želijo poglobljeno analizo kako nekonkurenčen je bernie, še link.


There's always an angle you forgot about.


#71 Mer

Mer

  nov na sceni

 • Člani
 • 248 prispevkov
 • Pridružen: 20.11.2013

Objavljeno 12 april 2016 - 18:44

Ti res pozabljaš na caucuse in jug. Sanders je ravno zmagal, če je bila udeležba visoka. Ravno zato so bile sporne volitve v državah kjer je očitno potekal voter suppression (Arizona najbolj znan primer). In Hill je zmagala tudi proti Obami na jugu, kjer je pobrala večino delegatov. Kar se tiče severnih in zahodnih držav bomo pa videli kako bo. Pri caucusih ne moreš šteti oddanih glasov...ker stvar ne deluje tako. In ravno caucusi so tista ureditev, ki Sandersu najbolj ustreza in je do zdaj zmagal praktično vse... oz Nevade ni, ampak je na demokratski konferenci Nevade na koncu vseeno zmagal on . California ima skoraj 500 delegatov, New York (kar bo vrjetno zmagala Hillčy) 270, New Yersey 130. Popular vote je tukaj brezpredmetno štet. 

Na superdelegate se je v tem trenutku brezveze osredotočat, kajti Clintonca je tudi proti Obami imela večinsko podporo pri teh... ki jo je na koncu kar hitro izgubila. Na tej točki se lahko zgodi marsikaj. Sploh glede na to, da ji grozi ovadba s strani FBI glede njenih e-mailov. Da ne omenim, da je bil Bernie povabljen v Vatikan, kamor so ga povabili na pogovore o miru ipd. To zna imeti na volitve ful velik vpliv. Sploh na newyorčane, ki so kljub liberalnosti še vedno v velikem deležu verni.

In... fivethirtyeight in Nate Silverji in Davidi Wassermani... ne bom izgubljala besed. Isti so napovedali da bo Hillary v 99% zmagala Michigan and look what happened. Statistika tukaj odpove, saj gre za to kdo bo bolj učinkovito pritisnil na čustva volivcev. Po drugi strani pa kako zelo daleč bo šel DNC, da jim bo uspelo izvolit Clintonovo. Kdrokoli zanika dejstvo, da se tu dogajajo zelo očitno umazane stvari proti Sandersu, je preprosto ignorantski.#72 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 781 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 18 april 2016 - 20:58

New York turns up for a lot. Just not to the ballot box.


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#73 Mer

Mer

  nov na sceni

 • Člani
 • 248 prispevkov
 • Pridružen: 20.11.2013

Objavljeno 19 april 2016 - 18:19

Fak, tok sem besna. Ne morem verjet kako obupno demokracijo imajo ZDA. Mislim... to faking ni demokracija. Kako se lahko pričakuje, da zmaga nek ''nov'' politik v New Yorku, če moraš spremeniti pripadnost stranki do oktobra prejšnjega leta. Vmes je dobil ogromen odstotek glasov in zdaj ta folk ne sme glasovat. Mislim, to je neverjetno. Da ne omenjam, da glasujejo na mašinah, ki so drugod po svetu in tudi v nekaterih državah v ZDA, prepovedane, ker jih je tako preprosto zmanipulirati. Iz New Yorka poročajo, da ponekod mašina ni spustila čez glas za Sandersa. In glede na to, da je to demokratska stranka, bi morali spodbujati udejstvovanje v volilnem procesu... New York s svojimi closed primary pravili izjemno znižuje volilno udeležbo in s tem aktivno podpira zmago znanih in v demokratski stranki uveljavljenih imen.

To je sramotno... v tem trenutku upam, da bo na splošnih volitvah čimvečje število gibanja Bernie or bust, ker tole je neverjetno. Ne predstavljam si da bi bil Trump slabši kandidat kot Hillary... verjetno tudi ne bolj skorumpiran. Naj gradi tisti svoj zid in pri drugem da mir. Itak mu ne bi uspelo nič dat čez kongres.#74 among_the_ruins

among_the_ruins

  piščan'c

 • Člani
 • 64 prispevkov
 • Pridružen: 05.03.2016

Objavljeno 19 april 2016 - 20:40

And that ladies and gents, is how you turn a BernieBro into a Trump supporter.

 

Best election (entertainment) ever! :D


There's always an angle you forgot about.


#75 Mer

Mer

  nov na sceni

 • Člani
 • 248 prispevkov
 • Pridružen: 20.11.2013

Objavljeno 19 april 2016 - 22:24

Prav res ej. XD

 

Ne predstavljam si, da bi kater njegov goreč podpornik, ki so mu hkrati odvzel pravico do glasu, kasneje podprl Hillčy. Ful so šli predaleč s tem debilizmom.


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov