Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Dilema


99 odgovorov v tej temi

#1 Scorpijo

Scorpijo

  gay friendly

 • Člani
 • 13 prispevkov
 • Pridružen: 18.01.2013
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 09 september 2015 - 10:31

Pozdrav vsem,

Sem pred hudo dilemo kaj storiti. Zapletel sem se v situacijo ko dejansko nevem ali naj vse skupaj pozabim ali dokončam. Da razložim.

Pred časom sem preko nekega portala za zmenke spoznal fanta iz Sirije. Ker je tam vojna je moral pobegniti iz svoje države. Družino so mu pobili, ostal je sam in migriral v Nigerijo. Tam zelo težko živi, saj je tudi država kot taka zelo revna. Ker sva si veliko pisala in ker mi je res zelo všeč sem enkrat napisal, da naj pride v Slovenijo živet k meni. Takrat sem začutil neko močno empatijo do tega fanta in na vsak način sem mu hotel pomagat. Poslal sem mu tudi denar za nov potni list in neke preglede, ki jih mora opraviti preden lahko zapusti državo. Zadeva je sedaj toliko daleč, da mu moram kupiti samo še letalsko karto... Ampak vse to je bilo še dokaj enostavno, sedaj pa me obdajajo dvomi. To ne predstavlja neke spremembe samo zanj ampak mislim da še bolj zame. Da smo si na jasnem, fant me neverjetno vizualno privlači, izmenjala sma si cel kup slik, morda sem se na nek način že zaljubil v njega, čustva so kot pravi enaka tudi iz njegove strani, iskreno si želim mu pomagat, vendar pa je tu nek "ampak"...ne znam točno razložit. Če pride bo dejansko problem s stanovanjem saj živim doma in starši mislim, da to nebi ravno prenesli. Lahko si sicer privoščim najem stanovanja, kar pa je spet velik korak zame. Resnično sem razdvojen, rad bi da pride, želim si ga, bojim pa se, da če bo zadeva šla po zlu, da bo nastala velika škoda tako pri njem kot pri meni. Poti nazaj potem več ni, se mi zdi.

Dilema je torej ali naj vse skupaj pustim in normalno živim naprej ali tvegam vse in svoje življenje totalno postavim na glavo? Verjetno nihče od vas ni tako "nor", da bi se zapletel v takšno situacijo, ampak kaj bi naredili vi?#2 BBB

BBB

  izkušen

 • Člani
 • 823 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 september 2015 - 12:27

Oj. Naj začnem z bolj lahko noto - nekateri Sirci so res lahko neverjetno sexy, tako da sitauacija le ni tako "nora" ;)

 

Zdaj pa malo bolj zares. Ob branju sem dobil občutek, da je situacija pravzaprav že precej daleč in da si z eno nogo že v tem. Fant ti je zelo všeč, pomagal si mu do potnega lista, pogovarjala sta se o zapustitvi njegove sedanje države,... Iz tega vidika sem se vprašal, ali bi lahko tu kar potegnil črto? Bi mu lahko rekel: "Sedaj pa ne pridi, tokrat ti pa ne bom pomagal". Boš lahko na tej točki prekinil stike, če ne želiš, da pride sem? Oz. ali si bosta še kar dopisovala na daljavo, zraven bodo več kot očitno močna čustva, vedno bo pa ostalo le pri tem? Vem, da bi to lahko lahko storil, vprašanje je, ali bi to rad storil? 

Če bi se odločil, naj pride v Slovenijo, ali bi bila situacija res tako močno nepovratna zate? Res ne poznam ne tvojega odnosa s starši niti tvoje gmotne situacije, ne tvoje želje glede lastnega stanovanja, tako da lahko zopet le špekuliram. Vendar ali ne bilo podobno, če bi si našel fanta v Sloveniji? Nedvomno bi bila stvar veliko bolj postopna, vendar tudi v tem primeru bi eventuelno nastopilo vprašanje "kam pa zdaj". Na svoje, v neko najemniško stanovanje? Najbrž. Kaj pa če se takrat ne izide? Kaj pa to, kaj pa tisto... Zelo podobna vprašanja, res pa je, da bi se v tem primeru najbrž nizala veliko hitreje. Namreč, če bi 1x prišel sem, potem ne bi imel pol leta časa za razmislek. Najbrž. Ne vem, resnično ne vem, kaj naj storiš, ker odgovor na tvoje vprašanje zagotovo ni lahek. Če bi bil jaz v tvoji situaciji... hjah... težko ponotranjim tvoja čustva in ne vem koliko ti je do njega, ampak, če so ta čustva res močna, potem zakaj pa ne? Vse bi bilo isto kot s slovenskim fantom, "le" da bo sedaj malo več birokracije (ki je lahko precejšen problem) in pa da bodo pogovori v angleščini. Pa ta "le" niti slučajno ni malenkosten, gre za veliko vprašanje, hočem le povedati, da boš v vsakem primeru nekoč stal pred velikimi življenjskimi vprašanji.

 

Po drugi strani pa... Ne zanemari sebe in naj te ne preslepi tvoja "dobrodelna" vloga v vsem skupaj. Očitno si mu že veliko pomagal, kar je hvale vredno, nedvomno mu pa nisi dolžan pomagati dalje, če ti tega ne želiš. In ponovno prideva do vprašanja kaj si ti želiš. Če čutiš, da bi bilo to zate preveč in preveč na hitro, potem se ne sili v to, samo zato, ker bi rad nekomu pomagal. Lahko, nisi pa dolžan. Še vedno se pa nista nikoli niti videla v živo, tako da dvomim, da lahko govorimo o ne vem kakšni ljubezni. Vsaj pri meni je bilo tako, da mi je bil vedno bolj pomemben osebni stik, kot pa virtualno dopisovanje. Pa še nekaj - brez dvoma bi ti bilo lažje, če bi si našel slovenskega fanta.

 

Malo sem te prepričeval za, malo proti - ker ne vem kaj ti je pomembneje. Iz tega se lahko razvije nekaj zelo lepega, česar ne boš nikoli obžaloval, lahko pa da ne čisto tako... Žal ti ne morem dati odgovora kaj točno bi sam storil, če bi ga, bi ti lagal. Lahko ti nanizam samo par vprašanj in nekaj širšega razmišljanja, potem pa upam, da ti vsaj malo pomaga. Kakor koli se boš odločil, veliko sreče!


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#3 Damzo

Damzo

  piščan'c

 • Člani
 • 164 prispevkov
 • Pridružen: 02.01.2015
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 september 2015 - 12:32

Ojej. To pa je resnicno komplicirano. Jaz bi premislil in se ravnal po občutkih. Če obstaja ampak in je ta ampak močan, potem bolje, da vse skupaj še enkrat premisliš. Ker pravzaprav ti tega človeka ne poznaš. Kaj pa veš, če govori resnico. Prav je, da si empatičen, ampak vseeno upoštevaj razum. Fant bi prišel živeti k tebi, ki pa še živiš pri starših. Tako da je njihova odločitev, če ga bodo sprejeli. A starši vejo za to? Si jim povedal, kaj nameravaš? Ne moreš kar povabiti neznanca iz tuje države k sebi domov. Če ga imaš rad kot praviš, je to lepo, a vseeno. On je čista neznanka. Bodi previden. Konec koncev je lahko samo prevarant.

Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi mu nor, pomagal priti v slovenijo, ampak le če bi ga poznal vec mesecev in bi vedel kdo je. Pa sigurno ga ne bi povabil domov. Obstajajo tudi institucije na katere se lahko obadva obrneta.

Res si v zakompliciranem položaju. Ne znam ti prav konkretno odgovorit.

#4 Eos23

Eos23

  Častna članica

 • Člani
 • 998 prispevkov
 • Pridružen: 11.03.2008
 • Lokacija: Povsod in nikjer.

Objavljeno 09 september 2015 - 13:18

Dilema je torej ali naj vse skupaj pustim in normalno živim naprej ali tvegam vse in svoje življenje totalno postavim na glavo? Verjetno nihče od vas ni tako "nor", da bi se zapletel v takšno situacijo, ampak kaj bi naredili vi?

 

Ne bom dolgovezila in pametovala, ker je že BBB bolj ali manj vse odlično ubesedil, ti bom samo napisala, da obstaja ne samo ena takšna oseba, ki je dovolj nora, da bi se v to spustila, temveč celo več.

Pomembno je po mojem bolj zakaj oz. čemu. Zato ker lahko/zmoreš, ker si želiš ali ker pač ... Se ti zdi, da je tako 'prav', da moraš?
Ti bom citirala kar najljubši citat iz Matrice, the Oracle:
 

You didn't come here to make the choice, you've already made it. You're here to try to understand *why* you made it.

Če ti ne veš, ne bo nihče.

Vso srečo!

:ponos:


There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.
You are NOT invited to the other side of (in)sanity.
Ex cineribus resurgam, ferox et potens.

#5 Scorpijo

Scorpijo

  gay friendly

 • Člani
 • 13 prispevkov
 • Pridružen: 18.01.2013
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 09 september 2015 - 13:36

Hvala vsem zgoraj, res prijazno, da ste se razpisali. Od vsega me že prav zvija, ker še nikoli v življenju nisem bil pred tako odločitvijo. Res ga ne poznam osebno, ampak v meni se zadnje dni pojavljajo občutki, ki jih niti ne znam opisat. Nekaj me vleče da to počnem. Poslal sem mu 1400€. Ko sem razmišljal o tem sem si rekel da ne bom pošiljal denarja, potem pa še sam nevem kako sem šel na banko in izpolnil obrazce za prenos sredstev in brez pomislekov poslal. Tisti hip sem bil ful srečen, da mu bo to pomagalo in da ga bom lahko objel ko pride... Čez nekaj časa pa sem si že dopovedoval, kaj vendar počnem, jaz sploh nisem tak??? In danes je enako, bil sem skoraj odločen da v to ne grem obenem pa že cel dan v službi iščem letalske povezave, cene kart, z Ministrstvom za zunanje zadeve sem preko mailov na redni liniji že... Vse mam razdelano že.

Glede moje trenutne situacije pa je tako, doma vedo da sem gay, saj sem tudi že star 32 let. Živim pač doma ker imamo ogromno hišo in mi ni bilo treba iti drugam. Glede na to kako "lahko" je dobiti fanta pri nas sem se sprijaznil da bom itak sam zato želje po lastnem stanuvanju nisem imel. Sem pa finančno neodvisen, delam marsikaj in če bi bilo treba bi si stanovanje že lahko najel, morda tudi odkupil... Ampak to so tako na hitro tako veliki koraki, na katere še nisem pripravljen. Temu fantu pa sem dal sam pobudo, da pride k meni in takrat sploh nisem še nič razmišljal, bolj sanjal kako bi bilo dokler se nisem zakopal tako daleč in globoko. Nevem kaj naj no, je pa tako lepiiii, da bi ga pojedel.... Sem bedak a ne? Vsem se opravičujem, da vas morim s tem ampak meni je dejansko lažje, ko to dajem iz sebe, ker povedal pa o tem res nisem nikomur.#6 Blonti

Blonti

  piščan'c

 • Člani
 • 146 prispevkov
 • Pridružen: 01.08.2006
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 09 september 2015 - 14:50

Sem prebral tvoj o "zgodbo" Scorpijo in si rekel: "uf, temu pa je zaljubljenost čisto zmešala glavo". :mezik:  Malo za šalo, malo za res.

 

Roko na srce: povsem racionalno trenutno ne razmišljaš. Brez skrbi, nisi edini - vsak, ki se zaljubi (zatreska) pozabi trezno razmišljati. Kar seveda ne pomeni, da je to kaj slabega. Ker če je "on" tisti pravi, potem vsega tega, kar si doslej naredil zanj, ne boš nikoli obžaloval. Potem pa pride tisto: "kaj pa če ni..." Eee, to pa je tveganje, ki/če - si ga pripravljen sprejet.

 

Ko je mene moj fant po nekaj mesecih od začetka razmerja (torej da sva se v živo videvala, skupaj preživljala čas in počela stvari, ki so naju zanimale) vprašal ali bi se poročil z njim, sem gladko odgovoril NE. Celo malce preveč zlahka sem to rekel, saj sem ga prizadel. Ampak zame je takšen korak preveč pomemben, da bi se zanj odločil že po nekaj mesecih, odkar človeka poznam. Pa me je vprašal po kolikem času bi bilo po mojem mnenju to primerno in sem moral konkretno razmisliti ali je to sploh možno časovno opredeliti. No, meja je bila postavljena na 5 let - ki je bila kar neka izmišljena številka. :nerodno: Ampak tukaj se je pokazal bistven razkorak v razmišljanju in sprejemanju pomembnih odločitev med nama. Jaz sem zelo previden in zadržan pri teh stvareh, ker so mi tako zelo pomembne. Hočem povedat, da nisem pripravljen na takšna tveganja. Na drugi strani pa imam partnerja, ki so mu prav tako zelo pomembne te stvari, pa vendar je pripravljen na večja tveganja. Kar pomeni, da ni enoznačnega odgovora kaj je prav, ker nihče ne ve kaj (nam) bo prinesla prihodnost.

 

Tisto, kar se mi zdi v tvoji situaciji pomembno je še en vidik: kako veš da je ta fant s teboj iskren in da so njegovi nameni pošteni? Ne želim nikogar vnaprej ožigosati, čeprav zdaj sejem dvom v njega. Dejstvo je, da nista skupaj (v živo) preživela niti minute vajinega življenja. Stike imata online (mail, chat, klepet... karkoli), kjer ne moreš človeka tako dobro spoznati. Res da lahko s človekom živiš skupaj, pa te s čim preseneti. Skušaj malo pozabiti, da je "tako lepiii, da bi ga pojedel", :mezik: in trezno premisli o vsem skupaj. Če verjameš vanj in vidiš v možnost, da si skupaj ustvarita prihodnost: go for it! :ponos: V najslabšem primeru - če poenostavim - boš bogatejši za slabo izkušnjo (nekaj se boš naučil) in lažji za "nekaj" EUR.


Be smart! Think before you speak!

#7 Dejan18

Dejan18

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 27.09.2006

Objavljeno 09 september 2015 - 18:23

Preden bi kaj konkretnega povedal, me zanima, kako se je on odzval na tvoje vabilo? Se je upiral ali je zadovoljno sprejel? Je sam predlagal kake zadeve? Kako on na to gleda?

Ne bi hotel bi party pooper, ampak, prvo za slo razmere dat nekomu 1400€ je ogromno veliko ljudi dela za tak denar 2 mesca, za sirijca v begunski krizi je to bogatstvo! Drugo, si preveril koga vabis k sebi? Glede na to kam si posiljal denar, ti lahko zagotovim da bos pod nadzorom drzavnih institucij, posiljanke denarja v drzave kjer divja ekstremizem in vojna je tvegana stvar danes.

Skratka da ne bluzim prevec, ce ves sigurno kdo je on, da se za njem skriva iskrena zgodba in predvsem ce ti v njem vidis dolgotrajnega partnerja in ne samo blazno lepega fanta s katerim bi pocel marsikatere reci med rjuhami, potem go4it. Ce pa ne pa mu to iskreno povej in zadevo zakljuci

#8 Scorpijo

Scorpijo

  gay friendly

 • Člani
 • 13 prispevkov
 • Pridružen: 18.01.2013
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 09 september 2015 - 20:07

Vsi ste neverjetno prijazni, žal mi je da nisem že prej kaj napisal ko zadeva še ni bila tako daleč. Dali ste mi marsikaj za razmišljat.

 

Ko sem mu predlagal, da naj pride k meni je bil takoj za, in rekel, da si je to tudi sam želel ni pa upal reči. Tudi njegova sporočila in njegov pogled ko klepetava preko kamere se mi zdi iskren, seveda pa zagotovo ne morem vedet. Več sva si pisala, ker imajo net povezave čist hin in dela pa ne dela... Trenutno je tako zagret za stvar da niti nevem kako naj vse ustavim... Sam je organiziral vse kar rabi za pot iz Nigerije, jaz pa sem zbral vse info kaj bo potrebno tukaj. Finta je, da je stvar izvedljiva, seveda ob še nekaj mojih € ampak bi šlo.  Denar, ki sem mu ga poslal je rabil za zdravniške preglede, potni list in viso, malo sem mu pa pustil da ima zase, ker tud hrane nimajo. Kar je naredil in kam je dal denar je poslikal in mi poslal fotke za kaj je šlo. Nevem no.. zdi se mi pošten, pravi da si res želi biti z mano, jaz pa itak koga še slepim saj sem čist zatreskan.

 

Me je pa vaše pisanje malenkost streznilo, malo sem stopil na žogico in si kupil en teden časa. Ker ve, da me naslednji teden ni ker grem na službeno pot v Azijo, sem ga ravnokar prepričal, da v tem času ko bom odsoten oba malo razmisliva kaj in kako ter o prihodnosti. Ni bil ravno navdušen, se je pa strinjal. Ko se vrnem pa če bova za, vse skupaj izpeljeva. En teden torej imam časa, da se odločim ali grem na vse ali nič :).

Hvala vsem, ki to prebirate za strpnost in konkretne nasvete. Veliko boljše se počutim, ko dam to iz sebe. 

 #9 BBB

BBB

  izkušen

 • Člani
 • 823 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 september 2015 - 20:39

Awww, men se prou cartkano sliš. Romantik (se pravi firbec) v meni bi bil hvaležen za update čez en teden ;)


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#10 Dejan18

Dejan18

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 27.09.2006

Objavljeno 09 september 2015 - 20:52

Glej res ne bi hotel pokvarit uzdusja samo res dobro premisli kako se bos odlocil, prosim, misli z zgornjo glavo ;) Super je da imas socialni cut, ampak moras res pazit, Nigerijci/Sirci so znani po teh love afferjih ki jim pomagajo v EU. Jaz bi cisto drugace gledal na to ce bi se ti zaljubil recimo v enega Spanca in ga pripeljal k sebi. Bodi previden vsekakor. Pa updati nas obvezno!

#11 Dejan18

Dejan18

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 27.09.2006

Objavljeno 09 september 2015 - 22:02

Btw sibpreveril ce se se nahaja na tisti date strani?

#12 4242

4242

  biskvitek

 • Člani
 • 31 prispevkov
 • Pridružen: 09.06.2011
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 09 september 2015 - 23:17

Oh kok ste vsi sweet. Scorpijo ti si najboljši človek ki ga poznam. Upam da ne boš tudi najbolj naiven.
BBB najboljši dajalec nasvetov.
Eos23 s citatom iz matrice .... Ne vem nek si nardila.

Moje mnenje oziroma kako bi se jaz obnašal v tvojem primeru.
Kolikor se poznam ne bi niti pod razno s nekomu nakazoval denar, kaj šele ga vabil h sebi domov. Ampak jaz sem človek ki je racionalen, ki vse izračuna in mogoče je posledoca tega da sem še vedno sam. Moje srce pravi da ga sprejmi, a možgani pravijo run away ...

#13 Scorpijo

Scorpijo

  gay friendly

 • Člani
 • 13 prispevkov
 • Pridružen: 18.01.2013
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 10 september 2015 - 16:12

Včeraj nisva bila veliko v kontaktu le toliko, da sem ga prosil da pemisli in še počaka malo. Danes pa mi je poslal obširen mail in sem se kar stopil spet. Bolj kot ne sem se odločil da ga spravim sem pa bo kar bo. Ker bolj ko razmišljam o vsem bolj sem živčen. Danes sedim v pisarni od 7 ure že in nisem še nič naredil. Le njemu sem odgovoril na mail. Zdaj me že sodelavci sprašujejo kaj mi je, da sem zamišljen in čuden. Rad bi komu povedal pa ne upam še ker v službi nisem autiran.

 

Dejan18 vprašal si me če še ima profil tam na tisti strani. Izbrisal ga je sam od sebe.

 

Delček maila vam prilagam v branje komu se da, kjer so xxx sem izbrisal, ker je tam pisalo moje ime. Ostalo pa necenzurirano :)

 

".....its sad we will have to wait for 2weeks before we can be together but its 

okay,everything happens for a reason and every disappointment is a blessing :) 

 

I understood why you asked me to meditate on my actions and decision but i will still stand on the first thing i told you 

when we first met xxx,all i wanted is true love and happiness with the right man for me speaking of which you have 

proven to me how serious you are and you want the best for me...you've showed me most qualities i seek in my Mr right,if 

i am to describe you in one word,i would say you are an ANGEL.thank you for everything xxx,you are my dream man i have always wish and dream to be with someone like you :),i believe in us and i am sure we will be happy together because i have a strong feelings in my heart that we will achieve a lot of love and happiness together, that's all that matters to 

me and i am willing to make the sacrifices involved to be with you xxx :)......"

 

 

 

 #14 sean

sean

  piščan'c

 • Člani
 • 150 prispevkov
 • Pridružen: 12.11.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 10 september 2015 - 18:34

Veliko sem razmišljal o tem, kar si napisal, pa iskreno nimam pojma, kaj bi odgovoril. Kot so namignili že ostali, se boš na koncu moral odločiti sam. Razmisli o vseh mogočih negativnih posledicah ter o tem, če si jih pripravljen sprejeti. Jaz bi mogoče poskusil z vsem še malo počakati. Poskusi razmisliti o kakšnih vmesnih variantah, če obstajajo. In predvsem poskusi poiskati čim več mnenj različnih ljudi. Imam prav, da se vidva "poznata" zelo kratek čas. Še nekaj drugih vprašanj mi roji po glavi: Kaj bo počel, ko pride k tebi, na dolgi rok? Na začetku bo verjetno 100 % odvisen od tebe, kako bo to vplivalo na vajin odnos (te bo začel izkoriščati (?) ali se bo zaradi tega počutil ujetega (?), si boš ti začel domišljati, da mu lahko ukazuješ (?)). Velika verjetnost je, da si po nekaj časa več ne bosta všeč. Mu boš po tem še pripravljen stati ob strani, da se tukaj, ali kje drugje, postavi na svoje noge? V bistvu imam občutek, da je tisti, ki več tvega: on.#15 Ravens

Ravens

  piščan'c

 • Člani
 • 167 prispevkov
 • Pridružen: 22.07.2014

Objavljeno 10 september 2015 - 19:12

Vau, BBB, ti si res mojster. Si prepričan, da nisi rojen za kakšnega psihoterapevta? :mezik:

 

Tebe, Scorpijo, pa čisto razumem. Nekateri smo bolj introvertirani in se nekako lažje sprostimo na začetku ne ob fizični prisotnosti nekoga, ampak nas lahko "osvoji" tudi na daleč ali le z videzom. Priznam, tudi jaz imam ta problem in te povsem razumem, kako je. Nekako bolj čutimo in smo še bolj pazljivi na besede, črke, velikokrat tudi misli. Ekstroverti mislijo, da smo nori in naivni, vednar oni nimajo tistega čuta za človeka na daleč. Tako se mi zdi, vsaj. Definitivno ti bo dolžan, pomagaj mu najti službo in potem bosta že poravnala. Zdi se mi, da si sedaj že odločen, sugeriral ti pa rad ne bi ničesar. Definitivno se oglasi, tudi če bo vse v redu, ne pozabi na nas. Navsezadnje, če se vse v redu izkaže, potem vemo tudi drugi, ali se splača koga od tam uhvatit, ker, hej, Sirci so noro lepi. Joj, čisto preveč. Sploh Subhi Nahas :ljubezen: . Oh, jaz kar grem.

 

 #16 Scorpijo

Scorpijo

  gay friendly

 • Člani
 • 13 prispevkov
 • Pridružen: 18.01.2013
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 10 september 2015 - 20:03

Pozdrav vsem,

Na poti iz službe sem se oglasil pri svoji sestri. Ravno sem prišel domov. Povedal sem ji popolnoma vse. Je bolj previdna, preračunljiva in odgovorna oseba. Bil sem prepričan, da me bo ustavila, kar bi ji morebiti tudi uspelo saj zna biti zelo prepričljiva. Pa tudi spoštujem njeno mnenje saj sva si zelo blizu. Po tem ko sem ji povedal in vmes na silo spil 2dcl borovničk, kar ni v moji navadi mi je svetovala, da naj tvegam. Da imam prav in naj poskusim, če mislim, da se iz tega lahko kaj razvije. Sedaj sem odločen, pripeljal ga bom k sebi! Kaj bo pol bomo videli in nebom razmišljal predaleč vnaprej. Marsikaj se lahko zgodi dobrega ali slabega, tu pač pride pregovor "če ne razkiraš ne profitiraš" bolj do izraza.

Hvala vsem zgoraj za mnenja bili ste zelo prijazni. 

Povedal vam bom kako se bo stvar razpletla, upam pa na najboljše.

 #17 sean

sean

  piščan'c

 • Člani
 • 150 prispevkov
 • Pridružen: 12.11.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 10 september 2015 - 21:06

Scorpijo, drzim pesti za vse dobro :)

#18 Liv

Liv

  nov na sceni

 • Ban
 • 204 prispevkov
 • Pridružen: 05.04.2012

Objavljeno 11 september 2015 - 05:28

Prvo kot prvo, tukaj manjka toliko podatkov, ki bi pomagali pri razsojanju, da glava peče in nemorem verjet kako si kdo sploh upa dajat nasvete, brez da sploh ve koliko je eden ali drugi star, kako izgledata in kakšna človeka sta. Tu je možnih ene 5 izjemno neprijetnih scenarijev. Meni je najbolj logičen, da od tega človeka ne boš nikoli več slišal in da ga ne boš nikoli več videl. Ampak jaz sem tudi eden izmed tistih racionalcev, ki ljubezenska čustva jemlje kot neprijetno infekcijo. Vendar, glede na vsa ta pocukrana mnenja, se mi zdi, da kljub temu, da se lahko izteče pozitivno, potrebuješ en racionalen smack in the face. Ker, če so mu pobili familijo in je od marsičesa odvisna njegova eksistenca, potem tole leporečje o tem kako te ljubi lahko nadzira samo gon po preživetju.

 

Ne pravim, da karkoli vem, pravim pa... Cmon no, realnost je realnost, internet pa internet. Ne kar tako tvegat vse, če bi bila vsaj možnost, da se samo spoznata, vidita, potem ja... Ampak zastavit vse...? Daj, premisli še nekajkrat človek, no.


Prispevek uredil/a: Liv, 11 september 2015 - 05:29.

Ce que femme veut, Dieu le veut.

#19 Liv

Liv

  nov na sceni

 • Ban
 • 204 prispevkov
 • Pridružen: 05.04.2012

Objavljeno 11 september 2015 - 05:40

Aha, sem potem našla, da si star 32. Sori. Ampak res ti predlagam, da počakaš in premisliš vse skupaj vsaj še ene sedemkrat, ker je več kot očitno, da si se zelo obesil na to, kako privlačen je. Kar ni dobro v običajnih situacijah, kaj šele v takšni.

 


Ce que femme veut, Dieu le veut.

#20 Amos

Amos

  vzornik

 • Člani
 • 1 355 prispevkov
 • Pridružen: 09.05.2010

Objavljeno 11 september 2015 - 06:15

Ker, če so mu pobili familijo in je od marsičesa odvisna njegova eksistenca, potem tole leporečje o tem kako te ljubi lahko nadzira samo gon po preživetju.


Tudi jaz sem na to pomislila. Situacija nikakor ni roznata, ampak precej kriticna in kompleksna. Kako ves, da ni vse le en nateg? Ne ves. Svetovala bi ti, da ce si se ga odlocil spravit v Slovenijo, da si pripravljen vzet v zakup, da se vama ne bo izslo, da so njegove besede bile fake. Kot je ze Blonti ali kdo napisal pomisleke, kaj bo fant delal tu, kako ga bo drzava sprejela, bo sploh lahko ostal tu, ce se ne bo zaposlil ali bo tu na crno itd.? Odrasel si, ves, kaj delas, fajn je bit romanticen, imej v ozadju, da bodo stvari nehale bit romanticne, ko bo v ta milni mehurcek udarila realnost. Roko na srce, se tudi meni zdi prenapihnjen njegov mejl. Kako zaboga lahko drugega kujes v zvezde, preden si ga sploh videl, in mu za prmej zatrjujes, da VES, da bosta skupi srecna. Bi te besede verjel Markotu z GayRomea iz Jesenic, ki ga se.nisi srecal? Bodi pozoren, iskren, ko se vidita, nikar ne hitita v vezo, dajta si cas spoznavat.

#21 crazy_daisy

crazy_daisy

  Častna članica

 • Člani
 • 464 prispevkov
 • Pridružen: 26.02.2005

Objavljeno 11 september 2015 - 07:22

Racionalne dame vs romantični fantje 2:7. :-D Šalo na stran, jaz bi poudarila to, kar je že sean napisal - če izvzamemo srce, ki je precej trpežna reč, nisi ti tisti, ki tvega več. Tudi če se stvari ne izidejo, boš še vedno imel službo, družino in urejeno življenje, tistih 1400 evrov bi pa konec koncev lahko tudi za večjo traparijo a la divjanje po avtocesti namenil. ;-) Naj pride, poskusita, in zavedaj se, da se bo vse izteklo tako, kot se mora. Ker vedno se, čeprav včasih tega ne vidimo takoj.

Bi pa na tvojem mestu počakala z drastičnimi koraki a la skupno življenje in prošnjo za dopust, ker greš čez dva tedna na poročno potovanje. ;-) Da fantu pomagaš poiskati sobo in se, če želiš, razkrijes sodelavcem zaradi sebe in svojega duševnega miru, se mi zdi za začetek čisto dovolj.

Pa obveščaj nas, seveda, tole je moja nova najljubša tema. :-)

#22 BBB

BBB

  izkušen

 • Člani
 • 823 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 11 september 2015 - 13:32

Ma dobro no, ni zdaj treba pa tudi v drugo skrajnost udarit in mu naredit še čira na želodcu. Ga boste tolk napsihiral s črnimi scenariji, da bo še težko spal. Ja, tudi mi "romantični fantje" ne bi šli v to. Zakaj mu pa potem svetujemo, da to izpelje? Ker je že v tem! Jaz osebno ne bi "uvažal" fanta iz Nigerije, samo v tej situaciji, pa tega ne bom odsvetoval. 1400€ je že šlo, naj gre pa še ena letalska karta. Očitno denar ni problem, a ne.  

 

Kaj bo pa on iz tega odnesel, je pa njegova stvar. Močno upam in želim si, da samo pozitivne stvari, če pa ne, pa tudi ne bo konec sveta. Saj ni on tisti, ki se seli v tujo državo, zanj ni nič nepovratno. Ponavadi je tako, da so tisti, ki nategujejo za denar, polni izgovorov - joj, daj mi samo še to kupi, potem pa res lahko pridem. Očitno tu ni tako, je že vse v nizkem štartu. Da pa ne bo vse rožnato, ko bo (če bo) prišel gor, je pa tudi njemu samemu jasno.


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#23 rookie

rookie

  zasvojen'c

 • Člani
 • 401 prispevkov
 • Pridružen: 08.04.2004
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 11 september 2015 - 15:05

Bom se jaz dodal svojih 5 centov.. :)

 

Zdaj si ocitno ze tako globoko v to investiran, tako denarno kot custveno, da ti tudi jaz predlagam da gres do konca in vidis kaj se bo iz tega izcimilo, ce ne si bos lahko kasneje ocital, kaj bi bilo ce... Ti pa tako kot prejsnji pisci polagam na duso, da raje ne pricakuj prevec. Ker zdaj res izpade, kot da si si v glavi izdelal idealizirano podobo tega mladenica. "Tak lepi je", pa tako lepa pisma pise. :) 

 

Pa s tem ne mislim, da ta mladenic ni nujno iskren, oz. da je v ozadju nek nateg z denarjem ali kaj podobnega. Morda res verjame, da bosta skupaj srecna, da sta si usojena itd. Kar pa ne spremeni dejstva, da je to malo verjetno. Seveda ti zelim, da se motim in da bosta skupaj srecno prezivela zivljenje. Sam v to ne bi bil preprican.   

 

Najbolj mi je dal misliti tvoj stavek, da si se sprijaznil, da v Sloveniji fanta ne bos uspel dobiti. Ne vem tocno kaj si s tem mislil (sploh ker starsi ocitno vedo da si gej), sumim pa, da si si kot resitev nasel "lazjo" pot (lazjo seveda samo navidezno, kar mislim da bi ti zdaj ze moralo biti jasno), da si bos fanta kar uvozil. Tako kot dobro situirani moski na zahodu, ki si uvozijo neveste iz Ukrajine ali Tajske.

Seveda je vecina teh zakonov obsojena na propad, kajti cetudi so na obeh straneh najboljsi nameni, je dejstvo, da je glavno gonilo teh zakonov na eni strani zelja po lepsem zivljenju na zahodu, na drugi strani pa iskanje privlacne, ponavadi mlajse zene, ki ti jo bodo vsi prijatelji potem zavidali (statusni simbol). Ker take partnerke niso sposobni dobiti doma (zaradi izgleda, starosti, nesamozavesti, neuspesnosti v karieri,...) najdejo resitev v prej omenjenem uvazanju lepih nevest iz nerazvitega oz. razvijajocega se sveta. Nekaj casa imajo avtomaticno "mocnejso" pozicijo, saj so na svojem terenu, neveste pa so se znasle v povsem novih okoliscinah, zato so nekateri zmotno prepricani, da bo tako tudi ostalo in vse je sanjsko. Dokler se uvozena nevesta malo ne osamosvoji, nauci jezika ali samo pogrunta kako je njen novi moz dalec od tega kar je sanjala. Potem pride na plan njena ambicioznost (ki je ona ima veliko vec kot on, saj ze sama odlocitev da si poisces moza iz bogate tujine nakazuje na to, da je zelja po "imeti vec, ziveti bolje" mocna, za razliko od njega, ki si zaradi premalo ambicioznosti sploh isce zeno v revni tujini) in zakon prejkone razpade. 

 

Tako da mu le uredi prihod v Slovenijo, s tem ni nic narobe, zelo bo hvalezen in vesel. Ne misli pa si, da ti je zato kaj dolzan, sploh na custvenem/ljubezenskem podrocju. Mislim, hvalezen ti le naj bo, naj ti scasoma, ko si bo tu uredil zivljenje, tudi povrne stroske, kar pa ne pomeni da si ga lahko lastis.

 

Upam, da se vama vse izzide po nacrtu. Srecno! ;)#24 Scorpijo

Scorpijo

  gay friendly

 • Člani
 • 13 prispevkov
 • Pridružen: 18.01.2013
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 11 september 2015 - 16:32

Ja čudni so ti zadnji dnevi. Počutim se kot ujet v nekem krogu, ko nevem niti kaj je prav in kaj ne. Celo svoje življenje sem vedno vedel kaj narediti oz kaj in kako bom naredil. Odločitve sploh niso bile težke. Zaljubljen sem bil samo 1x pa še to v prijatelja ki je str8.... Nevem kako se mi je to zgodilo ampak očitno sem spet. In to tako da kot je BBB zgoraj napisal sem dejansko že dobil čir na želodcu. Sploh ne morem normalno funkcionirat, danes imam dopust in tavam kot zombi sem in tja. V nedeljo grem na službeno pot kjer bi moral od sebe dati 200% pa sploh nevem kaj bo ko pa živim na -200%..

Vsi ki ste se oglasili imate po svoje prav. Če bi sam bral kaj podobnega pred mesecem dni, stvari ki jih vam pišem jaz danes bi se samo nasmehnil in si rekel bogi revež, meni se kaj takega nikoli nebo zgodilo.

Glede zadnjega prispevka od rookie...ja morda imaš prav, dal si mi misliti. Nebi pa nikoli nekoga silil, da je z mano ne glede na vse.

 

 Je pa res, da nisem veliko iskal fantov, bedak jaz sem mislil, da bo že kdo našel mene.  Ko pa sem koga našel (ko sem bil star 22-27 let) je vse kar se je razvilo bilo sicer odlično prijateljstvo nič druga. Tolažil sem jih ker so imeli slabe ljubezenjske iskušnje, bil tam za njih...sam pa izvisel vedno. Nekaj delam narobe, nevem kaj. In čisto po naklučju sem našel tega tipa iz Sirije. Naredil sem kar sem naredil. Zasanjal sem se in še kr sanjam nekaj. Nisem premožna oseba da nebo kdo mislil, da tako z lahkoto mečem denar nekam, zanjga moram delat. Pa vendar mi ni bil problem to naredit. Morda res upam in želim nekaj kar se nebo zgodilo, morda se bo. Če ne probam nebom vedel nikoli.

Trudim se razmišljat trezno pa me vsako njegovo sporočilo ali pogovor prepriča da je to prav. Povedal sem mu vse svoje dvome, vse kaj naj sam pri sebi razmisli, veliko večino vseh dilem ki ste mi jih vi napisali zgoraj...on je odločen in verjame v naju. Naslednji teden nebom vzel računalnika s sabo na pot, namenoma se bom odrezal od sveta. Potrudil se bom delat kar moram in predvsem razmislit dobro glede tega. Čeprav je že to razmišljanje tako utrujajoče in naporno da mi pobere vso energijo. Tudi z izražanjem imam težave niti ne znam prav napisat kaj mislim in čutim.Fantje in punce, ki to berete HVALA VAM. 

 #25 Liv

Liv

  nov na sceni

 • Ban
 • 204 prispevkov
 • Pridružen: 05.04.2012

Objavljeno 11 september 2015 - 17:51

Če bi sam bral kaj podobnega pred mesecem dni, stvari ki jih vam pišem jaz danes bi se samo nasmehnil in si rekel bogi revež, meni se kaj takega nikoli nebo zgodilo.

 

 

Ne pozabi tega nikoli. Polagam ti na srce in to zato, ker ti želim vse dobro - včasih si nekaj tako zelo močno želimo, da delujemo proti seb in to skoraj nikoli ne vodi v dobre razplete. 

 

Poslušaj srce, ampak ne pozabi kdo si. Srce rado kuje zaroto s spodnjimi organi veliko bolj kot z glavo. (: 


Prispevek uredil/a: Liv, 11 september 2015 - 17:52.

Ce que femme veut, Dieu le veut.
0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov