Nadaljevanje:
(BBB) »Ker je večina islamskih držav v vojni. Zato se ljudje v njih primarno ukvarjajo s svojim preživetjem in ne z reformacijo svoje vere.«
Bullcrap. Krščanstvo se je reformiralo v času najhujših medsebojnih vojn in v času turških naskokov. Očitno se islam noče reformirati, ali pa je za to inerten.
(BBB) Mislim, da ta izjava pove veliko. Evropski muslimani so seveda druga zgodba, a ti so večinoma Evropi primerno klimatizirani. Bojda na bojišča v Sirijo odhaja več tisoč pripadnikov evr. muslimanov. No, evropskih muslimanov je več 10 milijonov, po nekaterih podatkih 44 milijonov. To ni niti 1%. To ni niti 0,01%! Toliko o vsesplošni radikalizaciji evropskih muslimanov.
Zgoraj si linkal raziskavo iz leta 2013, jaz ti linkam podatke iz raziskave leta 2007. Od takrat so (zaradi grdega Zahoda) številke zagotovo zrasle.
26% of younger Muslims in America believe suicide bombings are justified.
35% of young Muslims in Britain believe suicide bombings are justified (24% overall).
42% of young Muslims in France believe suicide bombings are justified (35% overall).
22% of young Muslims in Germany believe suicide bombings are justified.(13% overall).
29% of young Muslims in Spain believe suicide bombings are justified.(25% overall).
Seveda, prepričanje o tem, da so samomorilski teroristični napadi upravičeni, nima nobene veze z odhajanjem v džihad. Sicer se pa strinjam, niso vsi muslimani od 1.6 milijarde teroristi, ekstremisti ali fundamentalisti. Nekaj sto milijonov pa. Tisti, ki ostanejo, so pa apologeti.
(Ko smo že pri strpnih "moderate" muslimanih: Včeraj je v Čečeniji proti novi naslovnici Charlie Hebdo protestiralo 350 000-800 000 ljudi. Od 1 300 000 prebivalcev v regiji.)
(BBB) Tu pa ne gre mešati moje kritike islama kot takega z opravičevanjem vseh zahodnih zločinov proti človečnosti, ki se redno dogajajo na Bližnjem Vzhodu, tako kot ne gre mešati moje kritike zahodne zunanje politike z odobravanjem ravnanj večinsko muslimanskih držav z manjšinami. Večina bralcev mojih postov to najbrž zastopi, ne pa vsi. Brez problema smo lahko hkrati kritični do določenih razlag islama in do NATOvih akcij na Bližnjem Vzhodu, ki so mimogrede izvajane mimo mednarodnega prava. Tu ni nobene kontradiktornosti.
Ma ti si ena sama kontradikcija. Udrihaj čez Zahod, a obenem uživaj vse njegove dobrote. Ne upravičuješ ravnanj muslimanskih držav z manjšinami, a vseeno bi dal Palestincem državo, kjer bi ti počeli ravno to. Res nam je prelagodno, taki strahopetci kot ste nekateri rabite gajžlo ali pa boljšo vzgojo. In da so NATOve akcije izvajane mimo mednarodnega prava? Pričakujem link iz Guardiana oz. izvedensko pravniško mnenje od tebe!
(BBB)
- smo odprti do vsakogar ne glede na vero, barvo, etnično pripadnost ipd. (zato NE Pegidi!),
- ta toleranca traja dokler te osebe ne kršijo svobode drugih (zato absolutna obsodba napada na Charli Hebdo), pri čemer moramo biti pazljivi in ne posploševati! Nedolžen si, dokler ni dokazano, da si kriv. Če je en musliman streljal na novinarje, je streljal le on in ne vsi muslimani (zato NE Pegidi!),
- smo kritični do vseh ver, saj nobena vera nima pravice biti imuna na družbeno kritiko. Ker se verski dostojanstveniki po vsem svetu vtikajo v sekularne posle, imamo tudi laiki pravico kritizirati vero. Nenazadnje se je Bush mlajši posvetoval z bogom, ko je napadel Irak (Bush: »God told me to end tyranny in Iraq«). Toliko o verskih ekstremistih.
Zakaj ti NE-ji Pegidi, če sploh nisi prebral, za kaj se zavzemajo? Aja, zato ker se ti zdi, da si nekako napreden, če protestiraš proti domnevno neonazi skupini, brez da bi se poglobil v njena načela zbrana v manifestu, ki sem ti ga linkal. Če ne znaš nemško, je na spletu tudi angleška verzija. Če pa si namerno spregledal, pa spet haraš svoj tradicionalni modus operandi.
Še o Pegidi: Zavedam se, da so na njenih shodih prisotni neonaziji, ki skandirajo Putinu, da je eden od pobudnikov bil obsojen. Vendar, imajo point. Vsaj kar se tiče načel in jih ne bi smeli v prvem planu zavrniti. Sam bom zagotovo opazoval, kam se bodo stvari premaknile.
Affirms the right of asylum for war refugees and politically persecuted people.
States that Pegida oppose a misogynic and violent political ideology, but does not oppose assimilated and politically moderate Muslims.
Supports immigration as in Switzerland, Canada, Australia and South Africa
Opposes parallel societies/parallel jurisdictions, for example Sharia courts, Sharia police and peace judges.
Indicates that Pegida oppose any radicalism, whether religious or politically motivated.
Says that Pegida oppose hate speech, regardless of religion.
To je nekaj točk, ki imajo zveze s tvojimi NE-ji. Še enkrat premisli, o tem, ali boš Pegidi res rekel "ne" kar tako. Dolžnost Evrope je, da je strpna, ne pa da je odprta za vsakogar, ki mu doma ni všeč, da se priseli in začne furat svoj way of life.
Pa ja, se strinjam, deloma. Ravno satira je kot oblika družbene kritike varovalo pred enoumjem in zaostalostjo. Nobena vera ne sme biti imuna na kritiko te oblike, nasprotno, zasluži si naše največje nespoštovanje. Tisti deloma pa zato, ker na koncu spet ponoviš svojo ideološko motivacijo in primakneš, da ja kdo ne pozabi, kako je katolicizem prvi na vrsti za kritiko, šele potem veliko nevarnejša religija, kot je islam.
(BBB) Demokratična po katerih merilih? Da volijo oblast? Dandanašnji je merilo za demokratičnost malce širše, vojni zločini in zločini proti civilnemu prebivalstvu pa vanje ne spadajo, tako da malo zmanjšaj glorifikacijo Izraela. Ja, se strinjam, njihova država je nastala kot je nastala, od takrat je preteklo veliko vode, sedaj naj bodo tam. Pa niso samo tam, tu je problem. Če še ne veš, se ozemlje Izraela nenehno širi. Je to zgolj upravičeno branjenje pred napadi umazanih Palestincev? Je to zgolj odgovor na podivjane Alahove klavce? To da je Izrael dobil svojo državo na način kakršen je pač bil, je stvar preteklosti, stvar takratne politike, stvar politike drugih. Potem so pa dobili SVOJO državo, takrat je bilo pa konec zgovarjanja na koncentracijska taborišča 3. rajha. Nekdanje žrtve so se prelevile v nove nacije in to me moti. Če bi ostali na ozemlju, katero jim je bilo dodeljeno, dobro. Še Palestinci bi do danes to požrli. Ampak ne, Izrael se širi vsako leto, vsako leto bolj stiska Palestino v gosto poseljen geto. Res je, tudi Palestinci igrajo umazano igro, a Izraelci jo igrajo še veliko bolj. Kajti šibkejši ni tisti in po definiciji ne more bit tisti, ki izkorišča močnejšega. Kdo je močnejši v Izraelsko-Palestinskem sporu je mnde jasno tudi iz udobnega evropskega fotelja. Na strani močnejšega je, da popušča, vsaj če želi ohranit nekaj integritete. Seveda Palestinci niso angelčki, a dokler Izrael vodi ekspanzionistično politko, toliko časa bom podpiral Palestince. Ko bodo pa Palestinci končno dobili svojo uradno priznano državo in če bodo še takrat spori, takrat bom pa obsodil oboje. ker bodo takrat v enakopravnem položaju. Dokler pa niso v enakopravnem položaju pa bom obsojal močnejšega, ki izkorišča šibkejšega!
Ne bom zmanjšal glorifikacije, ker si za to, da so branik civilizacije na Bližnjem Vzhodu zaslušijo več, kolikor jim lahko damo. Da nekdo vztraja in išče two-state solution, čeprav vsak dan trepeta pred še enim Münchnom '72, je hvale vredno. Zraven, pa si nekateri strahopetci iz varne Evrope želite njihovega pribitja na križ. Ozemeljska širjenja se dogajajo, zato ker se v Izrael še zmeraj priseljujejo Judje s celega sveta in zakaj se ne bi širil na ozemlje, ki ga Hamasovci uporabljajo za svoja skladišča orožja?
Če bi Izraelci ostali na ozemlji, ki jim je bilo dodeljeno, Palestinci tega ne bi požrli, ampak bi vseeno napadali. In napadali bojo dokler bo en Jud živ na svetu. In ne govorim o Hamas, ki je priznana teroristična skupina, ampak napišem Palestinci, ker če so na oblast izvolili Hamas, potem zagotovo podpirajo njihove rasistične težnje.
(BBB) Kako demokratičen je Izrael pa pove samo dejstvo, da za vsak ubog napad s strani Palestine (pa še to je neka nenatančna raketa, ki zadane kak kaktus v puščavi in nič več) Izrael kolektivno kaznuje palestinsko civilno prebivalstvo. Problem Izraela ni, da se branijo, problem Izraela je, da so močno neproporcionalni v svojih odgovorih!
Cilj Izraela je v lanski vojni bil ujetje teroristov, ki so pobili 3 izraelske najstnike in tistih, ki so posledično zmetali ogromno bomb na Izrael. Zgodila se je VOJNA, v kateri so bile žrtve med civilisti, eskalirane predvsem zato, ker so Hamasovci izstreljevali rakete iz bolnišnic in begunskih centrov. Če bi Izrael res želel kolektivno kaznovati palestinsko prebivalstvo, bi Gazo zravnal z zemljo v nekaj urah, da tam ne bi bilo nič več živega. To moč Izrael ima. Pa je, kljub nenehnim provokacijam, vsakodnevnemu bombandiranju in življenju v strahu, ne. Še več, milijarde dolarjev spumpajo v Gazo za pomoč ljudstvu. Te milijarde pa nato končajo v rokah Hamasa, ki iz njih zgradi tunele, nakupi orožje pri Saudijcih (!), ...
(BBB) Bojda si borec za osebno svobodo. Da se za to boriš, potrebuješ vsaj malce strpnosti. Koliko je imaš, se vidi po tem, da muslimane enačiš z Alahovimi klavci. Koliko ti je do svobode, se vidi po tem, da bi močno omejeval preiseljevanje v Evropo. Glede na demografsko sliko Evrope te naj pa razočaram: "naša" rodnost je zelo majhna, migracije so nuja, največ ljudi pa bo migriralo iz Evropi najbližjih regij. To je stvarnost in te stvarnosti ne bo mogel spremeniti noben borec za belo Evropo. Ta situacija je realnost in najbolje je, da se ji prilagodimo. Migrante je potrebno obravnavati enako kot staroselske Evropejce, imeti morajo točno toliko pravic kot jih imamo ostali in točno nobene več. To pa med drugim pomeni tudi mošeja sredi Ljubljane.
Jaz ničesar ne enačim, samo povem to, kar vidim. In vidim kakšno nevarnost predstavlja priseljevanje muslimanov v Evropo. Ne podtikaj mi nazi prepričanj o beli Evropi, če nimaš konkretnih argumentov zato oz. ne podtikaj, če ti je argumentov zmanjkalo.
Naj te še jaz razočaram, problem nizke rodnosti se ne zmanjšuje s priseljevanjem, ampak s spodbujanjem, da se ljudje odločajo za familije, kar se dobi z ustvarjanjem najboljših pogojev za ustvarjanje družine npr. z nižjimi davki, olajšavami - boš pomagal, ekonomist? S tem, ko priseljuješ radikalne priseljence pa to nizko rodnost še nižaš.
Za konec pa še tvoja hipokrizija. Pljuvaš na kolaboracijo Zahoda s Saudsko Arabijo, sam pa počneš ravno to, ko spodbujaš nastajanje mošej (v Ljubljani bo sicer džamija), ki jih v veliki meri (za Slovenijo nisem prepričan, drugje po Evropi pa zagotovo) financira prav Saudska Arabija. A ta denar je pa vredu, ker je za "pravo stvar"? Neresen sogovornik si, ideološko motiviran in vajen preobilja.
Zdaj se mi pa res ne da več, debato lahko nadaljujemo po izpitih. Do takrat pa glej, da nehaš tumpat o Izraelu tukaj, ampak odpreš rajši novo temo, da ne boš SPET banan. Pa dosledno preberi moje poste in tudi dosledno in argumentirano nanje odgovarjaj. Jezi me, ko napišeš klobaso o dveh od mojih desetih odstavkov in se potem sporočilo zgubi, ker je zreducirano zaradi tvojega površnega branja in namenskega izpuščanja.
EDIT: Odstranu sem hyperlinke.
Prispevek uredil/a: edvin, 21 januar 2015 - 03:49.