Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Izrazi podpore Mavričnemu forumu


Tema brez odgovorov

#1 Uredništvo MF

Uredništvo MF

    Uredništvo foruma

  • Uredništvo
  • 418 prispevkov
  • Pridružen: 08.11.2005
  • Lokacija: Slovenija

Objavljeno 25 december 2013 - 11:29

Andrej Pišl, predsednik Društva DIH, Športnega društva Out in Slovenija in vodja projektov Evropske gejevske in lezbične športne zveze EGLSF
Mavrični forum, ki tako kot Društvo DIH v letu 2013 praznuje svojo 10. obletnico, je v tem času prevzel pomembno vlogo pri obveščanju in osveščanju o in za slovenske LGBTIQ posameznike in posameznice ter skupine. Menim, da znotraj ciljne skupine uživa visoko prepoznavnost in cenjenost; tudi sam se ga redno poslužujem – tako v imenu organizacij, ki jih zastopam, kot tudi zasebno. Ustanoviteljem in ustanoviteljicam in vsem moderatorjem in moderatorkam pohvale in čestitke ob okrogli obletnici!
 
 
doc. dr. Barbara Rajgelj, pravnica, predavateljica na FDV, lastnica bivšega Cafe Open
Mavrični forum je vsekakor eden temeljnih gradnikov GLBT infrastrukture pri nas. V času, ko je bil odprt Cafe Open, je bil eden od načinov, kako pripeljati informacije o Openovem obstoju in dogajanju do tistih, ki bi jih utegnile zanimati. Forum je bil tudi dragocen medij za pridobivanje povratnih informacij o našem delu, saj so obiskovalci in obiskovalke lokala preko njega pogosto izrazili tako zadovoljstvo kot tudi kritike, pri čemer je moja izkušnja s forumaši in forumašicami zelo pozitivna, saj so razprave spoštljive in konstruktivne. Skratka, vse pohvale in zahvale tistim, ki forum vzdržujejo pri življenju že toliko časa, saj je očitno, da na naši sceni stvari prihajajo in odhajajo, le redke pa ostajajo. Mavrični forum je na srečo ena od njih.
 
 
doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med., spec. kirurgije, kirurški center Zdrav Splet
V Sloveniji obstaja le peščica spletnih vsebin namenjenih GLBT populaciji, med njimi ima Mavrični forum že dolgoletno tradicijo in je zagotovo pomembno prispeval k boljšemu informiranju, izmenjavi izkušenj, povezovanju, medsebojni pomoči v skupnosti kot tudi pri osveščanju o zdravem življenjskem slogu, preventivi SPB in gayfriendly storitvah.
 
 
Miha Lobnik, dolgoletni aktivist za LGBT pravice v Sloveniji, vodja programa Testiraj se
Moj spomin na začetek Mavričnega foruma je spomin na Roka, ki je imel vizijo in voljo in tisto pravo aktivistično trmo. Verjel je, da je treba postaviti nekaj, kar bo omogočilo glas tistim, ki so bili daleč, ali pa se niso mogli drugač povezati. Ekipa je ustvarila pomembno informacijsko točko - generator skupnosti. Bil sem navdušen, ko je iz foruma nastala poletna odbojka na mivki in še veliko drugih druženj in dogodkov. Bravo Rok, bravo ekipa!
 
 
Mitja Blažič, dolgoletni LGBT aktivist, novinar
Mavrični forum vsa ta leta razumem kot odlično orodje za oblikovanje in izmenjavo mnenj o raznolikih LGBTQ temah, za spoznavanje različnih dimenzij homokultur in subkultur ter za opogumljanje za potencialno suvereno udejstvovanje na sceni. Kot pripomoček za vrstniško psihosocialno e-podporo istospolno usmerjenih pri nas, relativno varen virtualni prostor in dinamična zbirka informacij, stališč in zabave, skupnost krepi in bogati in je s kontinuiranim delovanjem postal njen nepogrešljivi sestavni del. Hierarhizacija administriranja diskurzov, narkotična disfunkcija medmrežne identitete in neotesanost kibernetske komunikacije so lahko njegove šibkosti, izziv za prihodnja leta delovanja.
 
 
Nina Hudej, predsednica društva Parada ponosa
Mavrični forum je v zadnjih desetih letih postal izjemno pomemben LGBT portal z ogromno bazo informacij na enem mestu. Ker omogoča anonimno prebiranje vsebin, se mi zdi izjemno dragocen predvsem za tiste, ki odgovorov na vprašanja ne najdejo doma, v šoli, na delovnem mestu, med prijatelji ali na Facebooku.
 
 
Simon Maljevac, vodja centra DIC Legebitra
Mavrični forum je izvrsten vir informacij, ki jih iz prve roke med seboj in s širšo populacijo delijo forumaši in forumašice in je tudi vir informacij o delovanju obstoječih formalnih in neformalnih lgbt-skupin. S kontinuiranim delovanjem v zadnjih desetih letih je postal integralni element lgbt-skupnosti v Sloveniji in je kot tak nepogrešljiv. Vse čestitke ekipi in vsem tistim posameznikom in posameznicam, ki s svojimi prispevki sodelujejo pri njegovem ustvarjanju.
 

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov