Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Bi darovali spermo / jajčeca?


72 odgovorov v tej temi

#26 avani

avani

  zasvojen

 • Člani
 • 370 prispevkov
 • Pridružen: 04.08.2013
 • Lokacija: Cloudbank

Objavljeno 15 januar 2014 - 08:39

 

Moj odgovoro je: You simply don't know, ce bo otrok pogresal ali ne.

 

In tvoj argument je, da se TI želiš izogniti čustvenemu s*anju, kar žal ni tvoja odločitev ali bo to tudi potencialno čustvena muka za otroka. 

 

Se strinjam v celoti. Treba se je zavedat, da zdaj nisi v igri samo več ti, ampak v paketu zraven pride nedolžno živo bitje, ki ima točno to, kar je rekla Chiara že prej - vso pravico, da ve za svoje korenine in ti enostavno nimaš te pravice, da bi mu to odrekla, ker se tebi pač ne da s tem ubadat.

 

Ljudje, ki v družini oz. razmišljanju o stvaritvi le-te še vedno ne morejo preko jaz, resnično ne bi smeli imeti otrok.


Prispevek uredil/a: avani, 15 januar 2014 - 08:40.

Slika objavljena


#27 Amos

Amos

  vzornik

 • Člani
 • 1 355 prispevkov
 • Pridružen: 09.05.2010

Objavljeno 15 januar 2014 - 09:02

Kolikor je meni znano izpred let, ko sva se s partnerko sli povecanja druzine, ima tudi otrok iz epruvete pri 18-ih moznost, da poizve se za drugimi svojimi koreninami oz.je to stvar izbire v semenski banki.

Otrok tekom odrascanja sprasuje marsikaj in si zeli marsikaj. Ne moremo mu vedno ustreci, pa ce bi si se tako zeleli. Ce raste v nekem psihicno zdravem okolju s custveno zrelimi posamezniki (sic), potem, sem prepricana, da ni vecjih travm zaradi tega.

Torej se vama, Chiara in avani, zdi anonimno starsevstvo in torej semenske banke sporna zadeva v primeru istospolnega starsevstva? In taki ne bi smeli imet otrok? Seriously?

P.s sicer pa to ni tema o vzgoji (to je res spolzko podrocje), ampak o nacinu ustvarjanja druzine. (Lahko zadevo obrnemo: v koncni fazi tudi ne ves, ali otroku razsirjena druzina ne bo povzrocala preglavic in koliko se bo zaradi tega sekiral. 4 starsi, 4 nacini vzgoje, obcutek da je cuden...)
 

#28 avani

avani

  zasvojen

 • Člani
 • 370 prispevkov
 • Pridružen: 04.08.2013
 • Lokacija: Cloudbank

Objavljeno 15 januar 2014 - 09:30

 Ce raste v nekem psihicno zdravem okolju s custveno zrelimi posamezniki (sic), potem, sem prepricana, da ni vecjih travm zaradi tega.

Aha, in tu si spet ti prepričana. A sploh dopuščaš možnost, da otrok pa morda le ne bi bil tako prepričan?

 

Psihološki profil vsakega posameznika krepko presega in moje in toje laične sposobnosti dedukcije in nemogoče je predvideti, kako se bo stvar odvijala, ne moreš predvideti niti tega, ali boš otroku dejansko lahko zagotavljala to psihično stabilno okolje s čustveno zrelimi posamezniki in tudi, če mu ga, to še vedno ne spremeni dejstva, da si ga s tem, da mu namerno zamolčiš njegov izvor, za nekaj prikrajšala.

 

Torej se vama, Chiara in avani, zdi anonimno starsevstvo in torej semenske banke sporna zadeva v primeru istospolnega starsevstva? In taki ne bi smeli imet otrok? Seriously?

Zakaj obračaš moje besede? Nikjer sploh nisem izrazila svojega mnenja o aninimnem darovanju, sporno se mi zdi zgolj to, da otroku nekaj odrekaš, ker se tebi zdi, da je v nasprotnem primeru preveč drame. 

 

Ne, vedno mu ne moreš ustreči in tako je prav, ampak to ni stvar tega, da otroku ustrežeš, da ve za svoje korenine - je njegova pravica, ki mu je ti nimaš pravice odrekat. In ljudje, ki tega niso sposobni razumet - taki ne bi smeli imeti otrok.

 

Ne vem, kako naj še bolj na jasen način povem.


Slika objavljena


#29 Amos

Amos

  vzornik

 • Člani
 • 1 355 prispevkov
 • Pridružen: 09.05.2010

Objavljeno 15 januar 2014 - 10:29

Avani, nisi mi odgovorila na vprasanje, ali se ti semenske banke zdijo moralno sporne, ker otroku ne mores povedat, cigav je njegov oce. Napisala si, da ti tak nacin ustvarjanja druzine ni kul, torej? Za nekatere so vsi starsi egoisticni, ker si pac "omislijo" otroka. Za druge smo samo lgbtjevci egoisticni, ker si drznemo ustvarit druzino v tako nenaklonjenem okolju, za druge so egoisticni tisti, ki si ga omislijo preko neznanega darovalca...

Vsi smo eni sami egoisti :)
 

#30 Eos

Eos

  Častna članica

 • Člani
 • 782 prispevkov
 • Pridružen: 26.07.2008

Objavljeno 15 januar 2014 - 13:49

Kolikor je meni znano izpred let, ko sva se s partnerko sli povecanja druzine, ima tudi otrok iz epruvete pri 18-ih moznost, da poizve se za drugimi svojimi koreninami oz.je to stvar izbire v semenski banki.

 

Hm, na spletni strani kliničnega oddelka za reprodukcijo UKC LJ piše sledeče:

 

Darovanje spolnih celic je popolnoma anonimno. Vaša identiteta in identiteta prejemnice jajčnih celic ne smeta biti razkriti. Po zakonu mora vaša identiteta ostati varovana skrivnost tudi za otroke, ki so bili spočeti s pomočjo darovanih spolnih celic. Le v nekaterih izjemnih zdravstvenih okoliščinah bi zdravnik smel v interesu otrokovega zdravja razkriti nekatere vaše zdravstveno pomembne podatke, ne pa tudi vaše identitete.

 

Tako da - ne, očitno otrok do teh informacij ne bo mogel dostopati.

 

In mislim, da so kakršnekoli sodbe o tem kdo bi smel in kdo ne imeti otrok na podlagi tovrstnih stališč do anonimnosti darovalca milorečeno naivne in krivične. In da zavoljo dobrega počutja na forumu ne bi bilo včasih slabo pazit na to, s kako omalovažujočim in agresivnim tonom se lotimo nekoga, ki ne deli našega mnenja.

 

Kar se mene tiče, ko sva z bivšo partnerko razmišljali o družini, je bil vedno nekako v mislih anonimen darovalec - nekako iz podobnih razlogov kot pri Amos. Že dva človeka se pogosto težko uskladita glede vzgoje in zdi se mi, da bi družinsko okolje, kjer bi pogosto prihajalo do tovrstnih neskladij, še bolj negativno vplivalo na odraščajočega človeka kot nepoznavanje izvora. Pač - zaenkrat si ne predstavljam, da bi meni to laufalo, komur pa bi - in kdor najde skupino ljudi, v kateri to funkcionira - by all means! Kolikor razumem Chiarino stališče, se mi zdi to povsem legit in občudovanja vredna ideja. Vsekakor pa - kdo sem jaz, da bi sodila, kdo je in kdo ni primeren za starša? Tukaj zadaj je toliko enih dejavnikov ... Najlažje je moralizirat, ampak dejstvo pa je, da nikoli ne moreš vedeti, kaj bo za koga funkcioniralo. Vsi primeri, ki jih jaz poznam, so sicer iz strejt okolij, ampak ljudje, ki niso poznali svojih očetov, so si sicer dali opravka s tem in o tem premišljevali, ampak zagotovo pa jim to ni predstavljalo takega problema, da bi bil njihov obstoj zaradi nepoznavanja izvora neupravičen ali nezaželjen.

 

Zaenkrat si sicer ne morem predstavljati niti anonimnega donatorja, ampak mogoče zato, ker sem pač v strejt vezi in to trenutno ni aktualno. Mogoče tudi zato, ker si želim otroka ustvariti z nekom, ki ga poznam, spoštujem in imam rada. In dopuščam možnost, da kdaj spoznam skupino ljudi, v kateri bi se mi skupna vzgoja otroka zdela mogoča.

 

Sicer pa - Amos je postavila dobro vprašanje, čeprav mogoče malo off topic - kateri pa so tisti razlogi za odločitev za otroka, ki se vam zdijo povsem nesebični in, well, pravi?#31 Chiara`

Chiara`

  Častna članica

 • Člani
 • 2 312 prispevkov
 • Pridružen: 14.04.2004

Objavljeno 15 januar 2014 - 14:55

Moji komentarji niso imeli veze s queer starševstvom, ampak z meni osebno motečo možnostjo prekrivanja informacij živemu človeku. To je vse. Ker kdor ima malce zmožnosti empatije ve, da se človek, ki bi imel željo to izvedeti, preprosto ne bi dobro počutil, če tega ne bi imel opcije izvedeti.

 

Naloga staršev je, da nas malo z*ebejo. Ne preveč in ne premalo je magična forumula za normalnega posameznika. Meni se hitro lahko zgodi, da bi jih ideja moje družine zmedla in ne bi bili nič odprti, ter bi neprestano viseli priklenjeni na mojo nogo, z enim učkom prestrašeno opazovali zmedo. Amos, tebi se pa lahko zgodi, da bodo trmasto vztrajali na tem, da želijo spoznati biološkega starša. Pa naj bo ena ali druga stabilna kot trdnjava. To je čar starševstva. Neveš kaj dobiš. In tu je odgovor na tvoje vprašanje, Eos. Menim, da si dober starš lahko ko a) sprejmeš, da nisi popoln in boš neizogibno povzročil otroku vsaj eno travmo, ki ga bo zaznamovala b) sprejmeš, da je otrok ločena identiteta, ki ne bo čisto nič takšna, kot si si zamišljal - in da je to tudi ok. Se nasmehneš, ga brcneš iz gnezda in rečeš: Don't f*ck up too much you little f*cker, I love you. In upaš, da bo vsaj neko dostojno bitje prišlo ven na koncu. Če imaš preveč idej o vsem in preveč načrtuješ, it is just bound to fail.

 

Resnično pravega razloga pa pravzaprav nikoli ni.


Prispevek uredil/a: Chiara`, 15 januar 2014 - 14:56.


#32 Amos

Amos

  vzornik

 • Člani
 • 1 355 prispevkov
 • Pridružen: 09.05.2010

Objavljeno 15 januar 2014 - 15:47

Tudi jaz se strinjam z zadnjim Chiarinim postom in nikakor ne mislim, da clovek, ki na kakrsenkoli nacin postane stars, postane istocasno tudi bog (i batina), nezmotljiva figura.

Eos, tisto sem pisala za darovanje spermijev (ne jajcec), kaj pa vem, bi morala preverit v mojih starih skatlah oz.preverit na spletu, koliko so se zadeve spremenile. :) Zaenkrat druzina ni v mojem bliznjem planu, se ne 8)

#33 Eos

Eos

  Častna članica

 • Člani
 • 782 prispevkov
 • Pridružen: 26.07.2008

Objavljeno 15 januar 2014 - 17:06

Aha, no, napačnega skopirala - za darovalce semenskih celic piše namreč natanko isto.

 

In tudi jaz se strinjam s Chiarinim postom.

 

Eno vprašanje - a mogoče kdo ve - kako je sicer z izbiro donatorja? A kaj zveš o njem oz. ali lahko izbiraš? V tujini mislim da lahko, a ne?#34 avani

avani

  zasvojen

 • Člani
 • 370 prispevkov
 • Pridružen: 04.08.2013
 • Lokacija: Cloudbank

Objavljeno 15 januar 2014 - 20:43

Avani, nisi mi odgovorila na vprasanje, ali se ti semenske banke zdijo moralno sporne, ker otroku ne mores povedat, cigav je njegov oce. 

 

In mislim, da so kakršnekoli sodbe o tem kdo bi smel in kdo ne imeti otrok na podlagi tovrstnih stališč do anonimnosti darovalca milorečeno naivne in krivične. In da zavoljo dobrega počutja na forumu ne bi bilo včasih slabo pazit na to, s kako omalovažujočim in agresivnim tonom se lotimo nekoga, ki ne deli našega mnenja.

Prosim preberi si še enkrat vse moje prispevke in ti bo upam jasno, kaj je tisto, s čimer se absolutno ne strinjam.

 

Nikjer nisem izrazila svojega mnenja o sami anonimnosti darovalca, ker o tej temi specifično nimam mnenja in me baš boli briga (in s tem sem odgovorila tudi Amos). Semenske banke so zgolj orodje, s katerim se razpolaga in jih zato kot take ne morem označit niti za moralno sporne, niti za kaj drugega.


Prispevek uredil/a: avani, 15 januar 2014 - 20:45.

Slika objavljena


#35 provokatorka

provokatorka

  Častna članica

 • Člani
 • 1 701 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2004

Objavljeno 17 januar 2014 - 21:17

Jajčec ne bi darovala. Gotovo bi se spraševala, kje je zdaj bitje, ki je polovica mene, kaj počne, kako živi, je srečno... Mogoče le v izjemnem primeru, ki pa pri nas ni možen - torej da daruješ jajčeca za znano prejemnico (npr. sestro ali sorodnico, mogoče celo prijateljico, ki ne more zanositi). V ZDA je možno marsikaj, darovanje jajčec za znano prejemnico, nadomestno materinstvo... pri nas še nič od tega.

 

Očitno so v ZDA zdravniki dosti bolj nemoralni od naših, zakonodaja pa prav tako. :roll:

 

Če bi želela zanositi, pa naj bi bila samska ali v zvezi s partnerko, bi pri meni prišli v poštev obe možnosti: če bi poznala kakšnega primernega donorja (kakšen prijatelj), bi se obrnila nanj, lahko pa bi izbrala tudi oploditev v tujini, brez znanega donorja (razen splošnih informacij, ki jih dajo o njem: zunanjost, izobrazba, hobiji, zdravstveno stanje). Ne obsojam nobene ženske, ki si želi otroka in do njega pride na tak ali drugačen način. Znan mi je primer, ko je samska ženska, ki si je želela otroka, toliko časa hodila z nekim moškim, dokler ni zanosila. In ko je zanosila, ga je zapustila. Danes ima otroka, ki si ga je tako želela. Otrok je srečen. Gotovo jo bo v letih spraševal, kdo je njegov očka in od nje je odvisno, kaj mu bo povedala. Ampak, kot je nekdo zgoraj zapisal - vse želje se nam ne morejo uresničiti in to spoznamo že kot otroci.

 

Vsaka odločitev za otroka je egoistična. Ljudje smo egoistični. Ženska si otroka želi in ta želja zna biti močnejša od vseh drugih želja. Poskušam razumeti in zato ne obsojam niti ženske iz primera, ki sem ga omenila zgoraj.

 

Naj se neka ženska odloči za otroka na način, da bo otrokov oče znan, da bo sodeloval pri vzgoji in imel z njo in otrokom stike ali pa se naj odloči za anonimnega darovalca iz semenske banke - vso pravico ima, da se odloči kot se pač odloči.

 

Glede otrokove pravice do tega, da pozna očeta pa tole: a nismo nekaj podobnega poslušali ob kampaniji, ki jo je zaskrbljena družba zganjala pred referendumom o oploditvi samskih žensk: bog ne daj dopustiti umetne oploditve samskih žensk - kaj pa vendar otrokova pravica do tega, da pozna očeta? Ali take ženske ne odrekajo že avtomatsko otroku pravico do tega, da bi spoznal očeta in odraščal skupaj z njim? Bodo moški v tej sprevrženi družbi potem sploh še potrebni? Ljudje iz te kampanije so bili tudi proti družinskemu zakoniku in so tudi proti pravici ženske do splava - v primeru splava se je namreč potrebno vprašati: kaj pa otrokova pravica do življenja? Kdo tukaj zastopa nemočno bitje, ki se ne sme niti roditi?

 

To so težka vprašanja. Želim samo povedati, da so razna moraliziranja in obsojanja odveč. Tako kot se ženska, ki je naredila splav, sama sooča s posledicami svojega dejanja, tako se tudi ženska, ki je izbrala anonimnega darovalca in ki ni želela prisotnosti moškega v svojem življenju in življenju svojega otroka, sooča s posledicami svoje odločitve. Sama bo videla in doživela, kaj bo nastalo iz njenega otroka, ki ga je "dobila" na tak način.

 

 


Prispevek uredil/a: provokatorka, 17 januar 2014 - 21:18.

Ljubezen je večna, dokler traja.

#36 Chiara`

Chiara`

  Častna članica

 • Člani
 • 2 312 prispevkov
 • Pridružen: 14.04.2004

Objavljeno 18 januar 2014 - 20:04

Malce me zbada vest, ker se zavedam, da je na forumu tudi kdo, ki ima otroke preko anonimnih darovalcev ali pa celo je anonimni darovalec. Nikogar ne obsojam, če se je odločil za takšno pot, moje razmišljanje izhaja iz povsem osebnih razlogov in izkušenj, za katere mi je povsem razumljivo, da so neprenosljive na vsa bitja, ki svojih bioloških staršev ne bodo dobro poznala. Mislim, da je na koncu še vedno več vredno, da ima otrok starše, ki dopolnijo primankljaje v družbeno vsiljenih gradnikih osebnosti in da s svojo trdnostjo lahko premagajo krize, ki se lahko dogodijo. Glede morale sem a Kantian all the way - vsak človek je svoj racionalni agent, če ti/jaz misliš/mislim, da je nekaj prav in imaš za to utemeljene razloge, je to dejanje moralno pravično, univerzalna morala ne obstaja.


Prispevek uredil/a: Chiara`, 18 januar 2014 - 20:05.


#37 Nensi

Nensi

  gay friendly

 • Člani
 • 8 prispevkov
 • Pridružen: 04.01.2013

Objavljeno 07 februar 2014 - 15:23

Prebral sem vse to in se mi zdijo zelo zanimivi odzivi. Pri meni je podobna situacija. Z partnerko si zelo želiva otroka. Jaz bom čez dobro leto postal transmoški, sedaj delam na tem. In nebi želel, da otrok ima stike z darovalcem niti da ve, da ni *moj*. Želim si normalno življenje. Kakor vem je v Sloveniji prepovedana oploditev samske ženske ali lezbike. Mislim, da bi bil moj najbolj srečni dan, ko bi se nekdo oglasil kot darovalec. Seveda bi se s tem moškim prej spoznala in vse. Če se pa slučajno kdo najde, ga pa lepo prosim naj se oglasi. Najlepša Vam hvala že v naprej!#38 N'alan

N'alan

  nov na sceni

 • Člani
 • 280 prispevkov
 • Pridružen: 24.01.2006
 • Lokacija: doma

Objavljeno 08 februar 2014 - 12:53

Nensi, če ti to uspe, svaka čast, ampak po mojih izkušnjah se preko foruma ne gnete ponudnikov :) Je treba kar zavihat rokave in pridno spraševat od poncija do pilata, pa čakat, da čez kupe NE-jev pride tisti "usodni" DA ;) 

Nočem ti zbijati morale, ampak mi2 se že dobro leto ukvarjava z iskanjem pa še ni obrodilo rezultatov, tako da ne predolgo čakat, da se ti kdo javi, kar pogumno v novo iskanje. 


This is the real me. 


#39 Nensi

Nensi

  gay friendly

 • Člani
 • 8 prispevkov
 • Pridružen: 04.01.2013

Objavljeno 08 februar 2014 - 15:27

Hvala lepa za odgovor. Vem, da je to zelo težko. Že to, da sem našel podatke za Beograd in vse to je trajalo zelo dolgo. Ker ne poznam niti ene osebe s tem primerom niti nisem vedel za ta forum. Absolutno bom na vse načine poskušal. Ta objava tukaj je moj prvi poskus. Ker do zdaj sem bral kako je to zakomplicirano in da sploh ni dovoljeno to v Sloveniji(samske ženske oploditi ali pa lezbiko). Je rešitev, da se gre na Hrvaško ampak za to rabiš dosti denarja. In potem sem se spomnil zakaj nebi to po svoje naredili-doma *po domače* brez teh vseh komplikacij in potem socialna in use to. Ker mislim, da sigurno obstajati ljudje, ki bi pomagali. Te lahko vprašam kje naj še iščem, ker ne vem toliko o tem. Ampak bom pa vse naredil da se mi sanje uresničijo.#40 provokatorka

provokatorka

  Častna članica

 • Člani
 • 1 701 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2004

Objavljeno 09 februar 2014 - 20:36

Ne vem, če se to sicer sme objavljati na tem mestu, ampak morda bodo moderatorji objavo dopustili, ker gre za pomoč tistim, ki bi radi našli (našle) darovalca. Obstaja forum z imenom Rozalija na naslovu: http://rozalija.editboard.com/

 

Sicer ne vem, kaj vse se tam dogaja, ker ne sodelujem, slišala pa sem od prijateljic, ki so tam sodelovale ali še sodelujejo, da ti člani/ce rade pomagajo z nasveti glede postopkov oploditve z znanim ali neznanim donorjem. Tudi drugače o teh zadevah veliko vedo. Malo se pozanimajte tam, drugega foruma v Sloveniji na to temo jaz ne poznam.


Ljubezen je večna, dokler traja.

#41 Nensi

Nensi

  gay friendly

 • Člani
 • 8 prispevkov
 • Pridružen: 04.01.2013

Objavljeno 10 februar 2014 - 12:00

Uredu najlepša hvala! :)#42 g330r

g330r

  gay friendly

 • Člani
 • 4 prispevkov
 • Pridružen: 03.03.2013
 • Lokacija: Predmestje

Objavljeno 10 februar 2014 - 19:50

V čem je poanta, da se ženski odločita, da njunemu otroku ne omogočati možnosti izvedeti kdo je njegov oče. Vsa ta anonimnost zbega otroka, tako, da bi po mojem mnenju moralo biti več ljudi, ki bi bilo odprtih glede starševstva. Kaj ne bi bilo fino za otroka, da bi imel 2 mamici in še očeta, ki bi mu star ob strani in mu pokazal očetovski vpliv. Meni se zdi to idealno, za otroka. In no ja če si želiš imeti otroka moraš gledat na njegovo dobro.

 #43 Amos

Amos

  vzornik

 • Člani
 • 1 355 prispevkov
 • Pridružen: 09.05.2010

Objavljeno 10 februar 2014 - 19:58

g330r, kako razložiš otroku, kdo je oče, če si se dal zaplodit v semenski banki? Veš, z mamico sva po katalogu izbrali očka, ki se nama je najbolj dopadel, tako kot si ti izbereš igračke v trgovini, in evo, prišel si ti :) A tako?#44 Nensi

Nensi

  gay friendly

 • Člani
 • 8 prispevkov
 • Pridružen: 04.01.2013

Objavljeno 10 februar 2014 - 20:32

V čem je poanta, da se ženski odločita, da njunemu otroku ne omogočati možnosti izvedeti kdo je njegov oče. Vsa ta anonimnost zbega otroka, tako, da bi po mojem mnenju moralo biti več ljudi, ki bi bilo odprtih glede starševstva. Kaj ne bi bilo fino za otroka, da bi imel 2 mamici in še očeta, ki bi mu star ob strani in mu pokazal očetovski vpliv. Meni se zdi to idealno, za otroka. In no ja če si želiš imeti otroka moraš gledat na njegovo dobro.

 

 

Jaz sem ženska le še kratek čas potem pa ne bom več. Otrok bo mene imel za edinega očeta in bo imel ob meni očetovski vpliv. Nihče ne bo vedel kaj sem bil prej razen moja partnerka. In zakaj bi otrok imel 3 starše prav s tem bi ga begali in če se pogostokrat 2 starša ne strinjata, ne moreta skleniti kompromisa kako bojo potem trije. #45 g330r

g330r

  gay friendly

 • Člani
 • 4 prispevkov
 • Pridružen: 03.03.2013
 • Lokacija: Predmestje

Objavljeno 10 februar 2014 - 23:57

amos ne vem od kje ti semenska banka ker je nisem omenil in se govoril nekaj drugega. Gre se zato, da veliko parov ne želi stika z darovalcem (po rojstvu). Zakaj takešn, fuj foter ? V življenju se da veliko stvari zmeniti z nekaj volje in že samo to, da si v osebnem kontaktu z očetom tvojega otroka je nekaj. Pa iskrenost tut. Lej to je samo moje stališče ker ne bi mogel biti oče otroka, da bi dal sam seme pa pol nič.
 
Nensi, moj komentar ni letel nate. Lej imava drugačne predstavitve, hvala bogu zato pa obstaja crossing over
Mejte se radi je reku že smolar adi ;)#46 ZmajFafnir

ZmajFafnir

  piščan'c

 • Člani
 • 77 prispevkov
 • Pridružen: 16.03.2010
 • Lokacija: Pandora

Objavljeno 11 februar 2014 - 02:59

Uff, tole pa je naelektrena tema.

Bi osebno daroval? Ne. Naj tale katastrofalni skupek genov kar lepo odide v pozabo.
There is more in you of good than you know, child of the kindly West. Some courage and some wisdom, blended in measure. If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world. But sad or merry, I must leave it now. Farewell!
--The Hobbit, ch. XVIII

#47 partizan

partizan

  piščan'c

 • Člani
 • 135 prispevkov
 • Pridružen: 06.10.2005
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 11 februar 2014 - 07:40

Sej sem že enkrat pisal, pojma nimam zakaj takšna navezanost na dedni materjal. Sam sem darovalec spolnih celic, teh je neprimerno manj kot iskalcev, pa tako simpl je. :)

 

Pri darovanju mino uradnih poti pa je težava v tem, da sicer banalno dejanje kot je drkanje v epruveto lahko potem privede do komplikacij ko otrok odraste, namreč jaz ne želim kontakta, ne želim soudeležbe, darovalec sem samo in izključno zato, ker se mi zdi bedno da nekatere ovira pri starševstvu napačen spol ali neplodnost, moja sposobnost reprodukcije pa je samo splet naključja...

 

 

 


If you board the wrong train, it is no use running along the corridor in the other direction.

#48 ZmajFafnir

ZmajFafnir

  piščan'c

 • Člani
 • 77 prispevkov
 • Pridružen: 16.03.2010
 • Lokacija: Pandora

Objavljeno 11 februar 2014 - 12:29

Sej sem že enkrat pisal, pojma nimam zakaj takšna navezanost na dedni materjal.


Moja perspektiva ni "navezanost na dedni materijal" temvec "ne zelim, da v tem svetu obstaja se eno bitje s problemi, ki jih moji geni potegnejo za seboj" :)
There is more in you of good than you know, child of the kindly West. Some courage and some wisdom, blended in measure. If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world. But sad or merry, I must leave it now. Farewell!
--The Hobbit, ch. XVIII

#49 modest-rose

modest-rose

  nov na sceni

 • Člani
 • 295 prispevkov
 • Pridružen: 29.11.2007
 • Lokacija: Capo d'Istria

Objavljeno 11 februar 2014 - 16:58

Če pomislim, da jaz ne bi vedela za oba biološka starša, bi mogoče/verjetno imela občutek, da mi nekaj manjka. Ne mislim zdaj na aktivno vlogo obeh staršev, ampak vsaj toliko, da vem, kdo so.. Ne vem no, jaz svojega otroka za to ne želim prikrajšati, zato anonimni darovalci odpadejo po defaultu. K sreči imam na lagerju potencialnega 'očeta', če se z drago odločiva za širjenje družine, tako da bi bilo/bo dosti lažje razložiti otroku, od kje prihaja :) Mislim, da je to ena takšna fundamentalna reč.. Jaz bi bila verjetno jezna na starše, če bi mi onemogočili vedet nekaj takega...

Moja dva centa...


Start by doing what's necessary; then do what's possible; and suddenly you are doing the impossible.

#50 gyashii

gyashii

  gay friendly

 • Člani
 • 12 prispevkov
 • Pridružen: 22.07.2013

Objavljeno 22 februar 2014 - 22:44

Hm, težka. Nisem čisto prepričan če bi res hotel svoje genetske lastnosti podati naprej, ampak če bi se javil kakšen par ki bi želel mojo spermo (ne vem zakaj ravno mojo, ampak hipotetično :D), potem najverjetneje ne bi imel problema z darovanjem.


This comment is like, so fetch.

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov