Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Motnje osebnosti in vedenja


26 odgovorov v tej temi

#26 Bem

Bem

  nov na sceni

 • Člani
 • 272 prispevkov
 • Pridružen: 02.07.2013

Objavljeno 26 maj 2019 - 16:02

ali ni duševna motnja pomanjkanje usklajenosti misli z realnostjo?

 

Termin duševna motnja se lahko uporablja kot nadpomenka, ki vključuje vse oblike motenj (vključno z osebnostnimi motnjami). Pogosto pa kot termin za označevanje motenj prve osi (akutne, prehodne motnje; npr. depresivnost, anksioznost itd.). Motnje osebnosti so motnje druge osi - (relativno) trajne motnje. 

 

V vsakem primeru motnje označujejo posameznikovo neprilagojenost, ki se kaže skozi vztrajanje neustreznih spoznavnih, čustvenih in vedenjskih vzorcev. . 


Prispevek uredil/a: Bem, 26 maj 2019 - 16:05.

You can never be overdressed or overeducated. ― Oscar Wilde

#27 Petrav

Petrav

  gay friendly

 • Člani
 • 1 prispevkov
 • Pridružen: Včeraj, 19:46

Objavljeno Včeraj, 19:49

Včasih je obratno. Okolica je kruta, neljubeča in manipulira tvoje dojemanje realnosti, ti se tega zavedaš in imaš na to človeško, normalno reakcijo. Zato se strinjam z zgoraj napisanim o napačnih diagnozah. Osebnostna motnja se rodi v primeru, ko to dojemanje realnosti preneseš na vse okoli sebe, tudi tja, kjer grožnje ni, torej postaneš moten sam. Complex PTSD bi rekla, da je, ko se iz strupene okolice in od strupenih ljudi odstraniš, ter predelaš travmo in razumeš kaj se je zgodilo ali se dogaja in nimaš motene osebnosti, ampak so moteni ljudje okoli tebe.

Get away from toxic people, zveni uber simple, ampak je najtežja stvar na svetu. Ali pa jih vsaj ne jemat resno, treba se je izobrazit o manipulatorskih tehnikah, ker ko jih enkrat skapiraš, so zadeve rahlo komične za opazovat. And know you are not alone. You are not. That is what they want you to think. You are stronger and better than that. Fuck them. It actually does get better, če ne obupaš, just don't kill yourself pa to. tega se ne da popravit. (Za kogarkoli, ki sumi, da ima bpd ali complex ptsd.)


1 uporabnikov bere to temo

1 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov


  Blonti