Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Ljudje pridejo in grejo


61 odgovorov v tej temi

#26 Amos

Amos

  vzornik

 • Člani
 • 1 355 prispevkov
 • Pridružen: 09.05.2010

Objavljeno 01 september 2013 - 00:15

Ne znam citirat svojega prispevka, tako da bom "na roke" citirala :)

Pisala sem, da se po koncanem odnosu (kakrsnem pac ze) ne smemo samoobtozevat in se posipat s pepelom. No, jaz sem ravno to ugotovila preko nekega pogovora s prijateljico. Da sem izpred znj let odnosa vlekla krivdo za propadli odnos in skusala v novih odnosih (predvsem partnerskih) to popravit. Kot da bi v sedanjosti z dobrimi deli lahko popravil svoje napake iz preteklosti!? Kako naivno! In kako presneto butasto! Najvecji podvig (vsaj zame) je (bil) si oprostit dolocene zadeve iz pret.in se podat v sedanjost svez in nekontsminiran kot tabula rasa. Pustit preteklost tam kjer ji je mesto. In novega cloveka videt z novimi ocmi. In predvsem narediti prostor za novo osebo. Brez custvene navlake. Smeti se vrzejo v smetnjak, menda ;) Tako pa sem vztrajala v neperspektivnih odnosih na vsak nacin, energijo vlagala v napacne stvari, namesto da bi z novim vetrom v laseh pogumno stopila v sedanjost. Preteklost naj ostane taka, kot je, spremenit je ni mozno niti z "butterfly" efektom. Prihodnost je pa itak refleksija sedanjosti in ce bom poskrbela da mi bo v sedanjosti fajn in dobro, je vecja verjetnost, da bo taka tudi moja prihodnost.

Hawk, govorila sem.#27 plavolaska

plavolaska

  gay friendly

 • Člani
 • 14 prispevkov
 • Pridružen: 02.09.2012
 • Lokacija: LJUBLJANA

Objavljeno 06 oktober 2013 - 18:46

Teater življenja, nekateri z glavno vlogo, večina s stranskimi, nekateri vredni oboževanja, drugi bolj ali manj prijetno ogledalo. in tudi tisti, ki me opozorijo, kakšnih oseb si ne želim na svojem odru. ponovnega povabila zagotovo ne bi dobili :pazi se: . Vsi pa zagotovo z namenom, sporočilom in tudi z bolečino.


You Cannot be Lonely if you like the person you're alone with.


#28 Tyra

Tyra

  gay friendly

 • Člani
 • 18 prispevkov
 • Pridružen: 08.09.2009

Objavljeno 12 januar 2014 - 20:57

Nikoli ne bi ničesar izbrisala. Prvi kliše: Zato sem, kar sem in kjer sem. Pa tudi, če mi to ta trenutek ni ravno všeč, drugi kliše: Vse se zgodi z razlogom.#29 NisemJanez

NisemJanez

  gay friendly

 • Člani
 • 12 prispevkov
 • Pridružen: 26.12.2013

Objavljeno 12 januar 2014 - 21:31

Socialni krogi se pač spreminjajo. Vsak človek ima v življenju svoje cilje in rabi v določenem obdobju različne stvari. Če se prijatelju zdi, da hoče oddaljevanje ima do tega vso pravico. Poleg tega se poznanstva sklepajo v nekem socialnem kontekstu, kjer obstajajo skupni interesti in teme za pogovor (šef, predmeti na faksu, skupni znanci, glasbene skupine in filmi... ) Torej je nesmiselno pričakovat statičnost v medosebnih odnosih, razen v primerih, ko je res veliko prekrivanja v interesih ter obstaja spreminjujoč se seznam skupnih tem. Še bolj nesmiselno pa je obtoževati sebe ali druge za stvari, ki jih ni mogoče nadzorovati.

Kar se pa tiče tega izbrisa spomina, pa se mi zdi ideja grozna. Kot že prej omenjeno mi ti odnosi omogočajo nova razumevanja sveta in sebe v njem. Tudi slabe izkušnje so nujne in zelo koristne, če se z njimi soočimo in ugotovimo, kaj se je sploh zgodilo. Namesto s strahom raje pristopimo z radovednostjo in tako je manj verjetno, da se bodo ponovile, ker smo podobno stvar že videli in vemo, kam pes moli taco. Razumem pa, da velikokrat mora preteči nekaj časa, da lahko zares ocenimo dogodek. Ampak na dolgi rok v spominu ostanejo večinoma pozitivne stvari.#30 riki

riki

  biskvitek

 • Člani
 • 39 prispevkov
 • Pridružen: 10.06.2012
 • Lokacija: Celje

Objavljeno 12 januar 2014 - 21:57

Nekdo je dejal, da nas udejanjajo ljudje, ki so okoli nas. Tisti, ki so z nami ta trenutek, tisti, ki so bili in tisti, ki še pridejo.

Ne želim si, da ne bi bila nikoli nikomur nič, vesela sem, da sem bila nekoč in upam, da tudi jutri še komu bom.

če bi lahko izbirala, ali naj mi opeša telo ali možgani in spomin, ko bo za to čas, brez pomisleka izberem telo.

 

Brez spominov in izkušenj nisem nič, z njimi sem le vsak dan več.#31 ann

ann

  piščan'c

 • Člani
 • 155 prispevkov
 • Pridružen: 16.11.2009

Objavljeno 03 februar 2014 - 17:32

Tudi mene je iz danes na jutri pustila punca in šla brez kakršnegakoli tehtnega razloga, sploh pa je bila to oseba za katero bi kaj takšnega najmanj pričakovala. Seveda, je bil zame šok, ker mi je zmeraj vedela pokazat, da me ima rada potem pa  je šla. Kakšne občutke in doživljanja sem imela takrat, le trdno upam, da se to nikoli več ne ponovi in ker je še zdaj dokaj težko to prebolevat in tuhtat o tem kako bi rada to vse skupaj ignorirala bi si včasih na žalost želela, da je ne bi nikoli spoznala ampak samo zato, da ne bi bilo tako kakor je. Bi mi bilo pa po eni strani žal, ker spomini in vsi dnevi z njo so bili preprosto čudoviti ni bil en dan za katerega bi lahko rekla, da ga obžalujem. Ampak vseeno je to spomin, ki mi ne koristi, ker nje definitivno več nazaj ne bo, čeprav je rekla, da se nekoč slišiva, vendar tisto, da ona kar je v mojih očeh jaz v njenih nikoli ne bom.  Tako, da če bi le lahko bi potegnila črto in izbrisala določene stvari, morda tudi njo pa kljub temu, da jo imam še zdaj tako rada, a navsezadnje je to zaman imeti nekoga rad te osebe pa ni. Potem lahko postane oz. ostane samo en beden spomin. 

Rekla bi, da so spomini izkušnje, čeprav tudi nejasne stvari. Morda pač mora biti tako.  :misli:


Get Fit & Stay Well

 


#32 raceing girl

raceing girl

  piščan'c

 • Člani
 • 134 prispevkov
 • Pridružen: 27.02.2006
 • Lokacija: okolica Ljubljane

Objavljeno 28 februar 2014 - 20:28

Ja, včasih je težko sprejet ,ko vidiš kako ljudje, ki jih imaš zelo rad, ali celo ljubiš, odplujejo v drugo smer. Sama sem zdaj na točki, ko se zahvalim univerzumu, da sem jih imela čast spoznat, da so bili del mojega življenja..da so me nekaj naučili... Pošljem jim ljubezen in jim želim srečo...

To je vse kar lahko naredim...


Bodi kar si //
ostalih je tako že preveč!

#33 Davy

Davy

  Tehnični asistent

 • Tehnična ekipa
 • 237 prispevkov
 • Pridružen: 11.11.2008
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 11 marec 2014 - 21:27

Pred kratkim sem se soočil z odločitvijo, da končam vse stike z bivšim. On je bil oseba, s katero sem se imel izjemno lepo in ga bom ful pogrešal. Treba je bilo narediti konec, o razlogih niti ne bi, ampak vem, da nama bo bolje posamezno kot pa skupaj kot prijatelja.

 

Imam tudi veliko obdobij, ko sem se z določenimi ljudmi na veliko družil, nekega dne pa se je kar nehalo. Na planetu nas je preko 7 milijard. Se bo že našel še kdo, s komer se bom enako dobro ali celo še bolj razumel.


Tehnik MF
tehniki(at)mavricni-forum.net


#34 ekvastika

ekvastika

  biskvitek

 • Člani
 • 36 prispevkov
 • Pridružen: 10.03.2014
 • Lokacija: Gozd

Objavljeno 05 april 2014 - 18:58

Ljudje niso tukaj, da si jih lastimo. Niti ljudje niso tukaj, da se pretirano navežemo na njih. 

Edino družina je specifična.

Drugi ljudje so tu, da se skupaj nekaj naučimo, da z njimi v štric in navzkriž hodimo ... Da širimo obzorja. Umetnost je dolgo časa ohranjati zdrav obojestranski odnos in človeka ne prirejati po svojih merilih. Ko gre, super, ko ne gre več ... Just go, hvala ti za izkušnjo in pojdi po novo ... Vse drugo je ostajanje v preteklosti.

 

Se pa še tega učimo, da odhod ni slab ... Je poziv, je dražljaj in obvestilo, da pride sprememba. Sprememba pa je edina stalnica, kajne? 

Čutiti povezan z drugim je človekova nuja. Ko odide, se je treba soočit s frustracijo in ko čustvena nabitost popusti, se gre lažje naprej.


Prispevek uredil/a: ekvastika, 05 april 2014 - 18:59.

Soncu je vse jasno!


#35 pogumbititi

pogumbititi

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 07.08.2014

Objavljeno 07 avgust 2014 - 01:11

Donvita wow!

Vcasih sem si prav zelu imet nek krog ljudi, z katerimi bom prebrodil cez hudo zdaj pa nimam potrebe.
Nekaj casa se sploh nisem imel rad zaradi dolocene osebe in zdaj imam obdobje, ki kar pa gremo v toku, ki me nese. Poskrbeti je treba zase.
Ceprav iscem druzbo ljudi a nisem vec toliko usmerjen le, da se gre pogodba pa ni vec nujna.


Prispevek uredil/a: glorious, 07 avgust 2014 - 12:02.


#36 tornyii

tornyii

  piščan'c

 • Člani
 • 64 prispevkov
 • Pridružen: 10.06.2013

Objavljeno 20 avgust 2014 - 11:34

Ah ja, eni prihajajo, enih pravzaprav ne bo, eni so odšli, eni so v odhajanju in eni enostavno so tu in bodo tu.

 

Eni želijo biti del mozaika našega  življenja in ga počasi sestavljajo v neko prihodnost, na nek način pokažejo napake, ki smo jih napravili, nam dokazujejo, da je mladostniška modrost, ki je sila zabavna in preprosta,  pravzaprav modro-modra :spostovanje:   (hvala tandemu Pajacka in njeni dragi! :ljubezen: ) – SI ŽELIŠ, DA OSTANEJO IN SE TRUDIŠ ZATO

 

Druge smo povabili v naše življenje, so se odzvali, bili navdušeni, neučakani,  so pričakovali … hmmm, ne vem točno kaj, ampak kljub vsem odprtim kartam na mizi, so na koncu razočarani, besni, jezni :grrr:   (kajne Mišek??!, mimogrede, vse najboljše za r.d., malce pozno ampak vseeno)…tole je bilo razočaranje – NE ŽELIŠ NITI SLIŠATI VEČ ZANJE

 

Tretji so prišli v naše življenje popolnoma nenapovedano, ampak odločno, tako da se, hočeš – nočeš, prepustiš, ugotoviš, da to ni to in na koncu izpadeš …ČUSTVENA NULA (hvala Little Sunshine, oz. Helen Fielding za tale izraz)… :?: eni se bodo strinjali…P.I.K.I.?…- SO ALI PA NE, MI JE VSEENO

 

Jahhh, eni pa so, ker so…edinstveni, posebni, malce skrivnostni, ravno prav nori, predvsem pa na tanki meji med zabavnim in norim ter bolečim in nevarnim…(adrenalin?...mogoče?...), skratka, privlačijo ampak zajebeš vse, ker si enostavno preveč evforičen… :lalala: (mar ne M.L.?) – TUKAJ SI PA ŽELIŠ PREMIKATI ČAS

 

Uffff, pa sem  :paprika:

 


There ain˙t no turning back!   :vrag: 


#37 zvezdica175

zvezdica175

  biskvitek

 • Člani
 • 45 prispevkov
 • Pridružen: 15.04.2014
 • Lokacija: Tam kjer si želi

Objavljeno 02 december 2014 - 22:56

Ljudje pridejo v naša življenja, gredo z nami del poti in oddidejo. Vsako takšno srečanje ima svoj namen in ima svoj smisel. V vsem nesmislu sveta, v katerem živimo, je to ena izmed najboljših stvari, ki se nam lahko zgodijo. V večini primerov se pot, ko je dosežen namen in ko ga dejansko odkriješ, deli in gre vsak svojim zmagam naproti.

 

in jaz se striktno držim tega :D#38 Tim91

Tim91

  biskvitek

 • Člani
 • 48 prispevkov
 • Pridružen: 03.02.2014
 • Lokacija: Ljubljana mesto, SI

Objavljeno 07 december 2014 - 01:26

Zanimivo, da se je ta tema znašla tu. Ker je to tisto, s čimer imajo po navadi največje težave heteroseksualni ljudje.

Večinoma homoseksualni populaciji namreč prekinjanje stikov z bližnjimi niso tuja zadeva in se v teh ponavljajočih vzorcih vrtijo vse življenje. Posledica odraščanja, nesprejemanja od okolice, bližnjih, prikrivanja usmerjenosti in tako naprej.

Ko tvoji prijatelji postanejo osebe, ki jim ne moreš zaupati. Ali pa tvoji sovražniki, ker si gej. Ali pa se ti odpove kdo od sorodnikov.

To so pač stvari, ki jih je žal doživel skoraj vsak (če ne kar vsak) od homoseksualne populacije in zato se ne kako ne znajdejo (znajdemo) v dolgotrajnejših odnosih, ki bi temeljili na zaupanju - ker so enostavno tuja.

Kakorkoli, najprej je treba sprejeti sebe in svoje odločitve, da lahko sprejmeš druge in njihove odločitve :)#39 Amos

Amos

  vzornik

 • Člani
 • 1 355 prispevkov
 • Pridružen: 09.05.2010

Objavljeno 07 december 2014 - 10:43

Oh no, ne bi rekla, da je vsak lgbtjevec sel skozi enak proces in da so bili vsi v nekem trenutku zavrnjeni od bliznjih. Preprosto ni res. Eni niso bili. Eni so bili pa so se odnosi kasneje popravili. Eni so za vedno izgubili stike. Tako pac je v lajfu. People come and people go. Ne glede na to, a si trans al gej al rumenokozec al mati samohranilka al uni.dipl.neki.

Ljudje se tekom casa spreminjamo, razbijamo svoje vzorce, dodajamo nove postavke, jemo zarecen kruh itd. Zaupanje je stvar srca in pa izkusenj :) Ampak spet moras izhajat iz sebe, ne glede na ziljon slabih izkusenj in iz njih potegnit uporabne koristne smernice. Ne, kako sem bogi, ker so me 10x nategnil, ne, kako sem ranjen, ker sem dal maximum, drugi pa tega niso znali cenit; ampak kako sem spoznal, da ne glede na to, koliko sam dajem, to ne pomeni, da dobim enako nazaj in da ni vedno okej dat prednost drugim in etc. Vsak potegne nekaj svojega iz slabih izkusenj. Nekaj, kar mu bo v sedanjosti in kasneje pomagalo prepoznat prave ljudi, stkat pristnejse vezi in nenazadnje tudi sebe postavit v realnejso perspektivo.

Nikoli pa ni konstruktivno iz sebe in svojih izkusenj delat zrtve. Ker zrtev ne isce boljsega jutri, ampak brska po zakajih, dokler se iz njih ne namesajo pomije, nevredne tudi kompostnika.

#40 Eos23

Eos23

  Častna članica

 • Člani
 • 982 prispevkov
 • Pridružen: 11.03.2008
 • Lokacija: Povsod in nikjer.

Objavljeno 07 december 2014 - 21:47

Izgleda, da je to ena izmed tem, ki bo vedno aktualna. :)

Tudi sama sem podobnega mišljenja kot Amos, Tim91, v zvezi s tem, da spolna usmerjenost tukaj ne igra nikakršne vloge. Veliko pa ali si bolj emocionalen tip človeka ali razumski oz. od samega karakterja posameznika. Poznam ljudi (ne glede na spolno usmerjenost), ki jih vsako slovo od še tako bežnega neznanca pretrese enako močno kot slovo od nekoga, s komer se je delilo celo desetljetje ali več njih. In poznam ljudi, ki se lahko poslovijo od kogarkoli, brez da bi pri tem trenili z očmi. Kakor povsod, smo si tudi tu ljudje različni. Sama sem npr. na sredini. So določeni ljudje, od katerih se nisem mogla posloviti, so taki, od katerih se nisem želela in so taki od katerih sem se poslovila še preden sem jih spoznala, pa če se še tako neumno sliši, tako je. 

Osebno se ob vsakem slovesu spomnim na te citate:

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.
 The ones that (really) love us never really leave us. You can always find them ... Here.
You never leave someone behind; you take a part of them with you and leave a part of yourself behind.

Meni se zdi, da se nihče ne poslovi od nekoga, ker je nekaj kar je, kvečjemu zato, ker ni nekaj/nekdo, kar je nekdo drug MISIL, PRIČAKOVAL, da ta oseba je. Ljudje se poslavljamo zaradi svojih iluzij, ki si jih ustvarjamo o tem kakšen človek nekdo je, kakšen bi naj bil po našem oz. včasih celo MORAL biti, brez da bi si vzeli čas in človeka dejansko spoznali. In sočloveka lahko spoznamo le, če (bom precej osladna, ampak je tako zelo resnično) znamo gledati s srcem. Kajti to je bistvo, srž vsakega živega bitja. Pa ne anatomsko, temveč simbolično srce, seveda. Konec koncev rastline nimajo ne možganov, ne anatomskega srca kot takega, pa so vseeno živa bitja. Ali enoceličarji. 

Pa dobro, to je že druga štorija. :mrgreen:

Kakorkoli ... Naj ljudje prihajajo, odhajajo ali ostajajo ... Del mene bo vedno z njimi in del njih bo vedno z menoj. Vseh tistih, ki smo si dovolili to izmenjavo oz. transformacijo, pa najsi bo 'dobra' ali 'slaba'.

UBUNTU - I am what I am because of who we all are.

:ponos:


There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.
You are NOT invited to the other side of (in)sanity.
Ex cineribus resurgam, ferox et potens.

#41 the_one

the_one

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 22.10.2014

Objavljeno 08 december 2014 - 13:41

@ann zelo se bi strinjala s teboj in tudi z nekaterimi ostalimi.

 

ja ljudje pridejo in grejo. vsekakor pa vsak ki pride v naše življenje, pride vanj z namenom, čeprav je to ob razhodu včasih zelo težko sprejeti. Sploh menim da je težko sprejeti razhod, ko gre za partnerski odnos in ko je iz ene strani že konec, iz druge pa še ne. Ampak ja, nekoč prideš do spoznanja, da lahko vsem svojim ex-om rečeš hvala, brez tebe danes ne bi bila to, kar sem. Zato želim vsem, da pridete do te točke in boste hvaležne za te odnose.

 #42 punca97

punca97

  piščan'c

 • Člani
 • 66 prispevkov
 • Pridružen: 04.04.2015

Objavljeno 10 februar 2016 - 17:33

Ljudje pridejo - ja, če jih spustiš blizu (zaradi lastne želje). 

Ljudje grejo - če nisi sposoben tega odnosa vzdrževati.

Zaključek: sam se odločaš kdo bo prišel in kdo odšel.#43 Inspirion

Inspirion

  piščan'c

 • Člani
 • 66 prispevkov
 • Pridružen: 25.03.2016
 • Lokacija: Ljubljana / Novo mesto

Objavljeno 26 marec 2016 - 00:16

Nekaj časa sem bil samski in že demotiviran biti prisoten na tistem modrem portalu, kjer se mi ni zdelo mogoče, da bi me še kdo prepričal v drugače.

Pa se pojavi tisti fant. Dobila sva se po preposlanih neštetih dolgih sporočilih v kratkem času in sestala brez slike. Česar nisem preizkusil že dolgo a oba sva bila istega mnenja - toliko imava skupnega, da nama slika na tej točki ni bistvena. In sledil je tisti pocukran začetek - vizualno sva si bila všeč takoj. 

Prvi zmenek ni bil tako zelo hollywoodski - precej je govoril o svojem delu, kjer je uspešen in izpadlo je malce "velik-ego", vseeno sva si imela za povedat ogromno. Vtis v drugo je bil precej drugačen. In v tretje, četrto,... Kompatibilna sva si bila na praktično vseh pomembnih temah, ki nas kot ljudi definirajo. Ista prepričanja, dokaj netipična sicer za našo populacijo. Nekako sva si zaključevala misli - kakorkoli plehko se že sliši. Povabil me je k sebi - kar se mi je zdel resen preizkus in - ne planil po meni. Prvih nekaj skupnih večerov in noči sva bila preprosto objeta. Kar mi je povedalo ogromno, sam je rekel da se mu še ni zgodilo. In zgodilo se mi je prvič po dolgih letih, da sem se zaljubil. In on. Fanta še nikoli ni imel in ves čas me je spraševal, če počne stvari prav, ker ne želi zapraviti te priložnosti. Kompatibilna sva bila še v spolnosti, za piko na i. Trudil se je v vseh pogledih zame in trudil sem se sam.

Pri najinih letih je samostojnost v smislu financ / dela, predvsem pa bivanja zelo redka in bilo je res nenavadno, da lahko kot študenta izbirava ali bova v enem ali drugem stanovanju - sama. Na razdalji nekaj ulic, praktično soseda. Oba sva bila v tistem delu, ki naju veseli in oba ambiciozno tik pred svojo podjetniško potjo.

Zavestno nekako nisem želel razmišljati še o tem, a zdelo se mi je, da je to preprosto to. Nekdo, s komer se ujamem v toliko stvareh, kot se sploh zdi da se lahko. Tako - skoraj pravljično.

 

Nato je prišel SMS. Da tega ni čutil še do nikogar, da je zmeden in ga je strah. Da raje prekine z mano kar zdaj kot pa kasneje, ko bi bilo komu od naju še hujše. Svet je takrat za kakšen trenutek obstal. Na racionalni ravni si je malce težko razložiti da vsega tega več ne bo, čeprav ni šlo nič narobe. In čeprav nisem ničesar kriv. Raje bi bil. In tista tiha dilema, kolikšne takšne kompatibilnosti v prihodnje z nekom bo mogoče. Hvaležen sem ostal temu, da se mi je svet za nekaj časa pa zdel drugačen - da so mogoče tudi zelo lepe stvari, čeprav včasih žal za kratek čas. Povedal nisem nikomur, skozi nekatere stvari je bolje iti sam, zato je zdajle le malce lažje, pa čeprav je minilo nekaj tednov.

 

Če se navežem na punco97 pred menoj - lažje se odločaš koga spustiš k sebi kot koga spuščaš od sebe. In kot ugotavlja že naslov teme - ljudje prihajajo in grejo, ne glede na to kako kruto se včasih zdi. Nad tem včasih ni kontrole drugega.


The more people demand to be treated as equals and not "differently" ... the more they call attention to their self perceived differences and shout it out to the world. It's almost like they're trying to get people to react. Quite a phenomenon. Why not just ... be?


#44 matej185

matej185

  gay friendly

 • Člani
 • 5 prispevkov
 • Pridružen: 23.02.2016

Objavljeno 26 marec 2016 - 19:27

Ko sem bral prvi del sem bil "wau" tudi jaz bi, zadnji odstavek me je pa zmrazil. Mocen more biti clovek da se s tem sooci. Predvsem pa da ga ne definira vnparej - da si še upa odpreti.

Ne le da ljudje pridejo in gredo... tudi takrat ko vse stima ni nobene garancije, da to karkoli obeta, ce sem malo pesimisticen.

#45 provokatorka

provokatorka

  Častna članica

 • Člani
 • 1 705 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2004

Objavljeno 28 marec 2016 - 19:10Nato je prišel SMS. Da tega ni čutil še do nikogar, da je zmeden in ga je strah. Da raje prekine z mano kar zdaj kot pa kasneje, ko bi bilo komu od naju še hujše. Svet je takrat za kakšen trenutek obstal. Na racionalni ravni si je malce težko razložiti da vsega tega več ne bo, čeprav ni šlo nič narobe. In čeprav nisem ničesar kriv. Raje bi bil. In tista tiha dilema, kolikšne takšne kompatibilnosti v prihodnje z nekom bo mogoče. Hvaležen sem ostal temu, da se mi je svet za nekaj časa pa zdel drugačen - da so mogoče tudi zelo lepe stvari, čeprav včasih žal za kratek čas. Povedal nisem nikomur, skozi nekatere stvari je bolje iti sam, zato je zdajle le malce lažje, pa čeprav je minilo nekaj tednov.

 

Če se navežem na punco97 pred menoj - lažje se odločaš koga spustiš k sebi kot koga spuščaš od sebe. In kot ugotavlja že naslov teme - ljudje prihajajo in grejo, ne glede na to kako kruto se včasih zdi. Nad tem včasih ni kontrole drugega.

 

 

Kar žalostna zgodba. :(  Morda se je fant res ustrašil tako globokoh čustev, ampak vseeno: da greš z nekom, s katerim se skorajda na vseh nivojih ujemaš, narazen samo zato, ker bo zdaj na začetku lažje kot pa kasneje? :S Nezrelo. Nekako strahopetno. Pa po svoje tudi neumno. "Vzrok" privlečen za lase. Saj je pravega partnerja težko najti. Človek sreča veliko ljudi, pa je za pravega partnerja primeren le redkokdo.

Z zadnjim odstavkom pa se strinjam. Včasih človek res nima kontrole nad tem, kdo bo šel in kdo bo ostal. Lahko se trudiš in si prizadevaš, da nekdo ne bi odšel iz tvojega življenja, vendar ni nujno, da ti uspe. V redu je, če se oba človeka strinjata s tem, da prekineta svoje druženje. Če ni tako, nekdo trpi.


Ljubezen je večna, dokler traja.

#46 tornyii

tornyii

  piščan'c

 • Člani
 • 64 prispevkov
 • Pridružen: 10.06.2013

Objavljeno 27 januar 2018 - 19:51

Grejo, eni upam, da ne za vedno. Ene nehote ali hote potisneš izven svojega eksistenčnega kroga, žal. Nepričakovanih odhodov pa nekako ne maram, res ne! Danes je ena od naše triperesne deteljice za trenutek odšla. Trenutno je na kardio...nepričakovano. Pa ne zato, ker se je tako odločila, se je pa zgodilo. No, taki odhodi so zame najtežji. Tko da, drži se! Spomladi nas čaka Irska in ne bo isto, če te ne bo! Skratka folk, radi se mejte in ne se kregat!

There ain˙t no turning back!   :vrag: 


#47 trendline28

trendline28

  piščan'c

 • Člani
 • 69 prispevkov
 • Pridružen: 02.06.2013
 • Lokacija: Koper

Objavljeno 28 januar 2018 - 09:49

Življenje je od točke A do točke B....A pomeni rojstvo....B smrt ...torej, nekateri ljudje se peljejo z nami 1 postajo in na prvi izstopijo nekdo drug 2 postaji, tretji mogoče celo do zadnje...Ko gledaš na življenje kot izkušnjo, ne kot lastništvo nad nekom ali odnosom, je lažje. Ni garancije, ni lastništva, pa če še tako družba manipulira z nami v obliki poroke, prstana ipd.

 

Pa da ne bo pomote sem za longterm odnose in vse ostalo kar paše zraven, ampak če smo iskreni do sebe GARANCIJE ni za nobeno stvar v življenju, ker če  bi bile stvari za 4 ever, potem o garanciji in obljubah, zaobljubah ne bi bilo potrebno govoriti.

 

Enostavno biti in uživati trenutek :mezik:#48 tornyii

tornyii

  piščan'c

 • Člani
 • 64 prispevkov
 • Pridružen: 10.06.2013

Objavljeno 30 november 2018 - 17:44

Še eden je odšel, tokrat za vedno. Zgleda, da je prišel čas, da se generacija začne krčiti...zato še enkrat, radi se imejte in ne se kregat, življenje je prekratko in prelepo za ta bull shit!

There ain˙t no turning back!   :vrag: 


#49 lojtra

lojtra

  biskvitek

 • Člani
 • 36 prispevkov
 • Pridružen: 09.02.2017
 • Lokacija: ljubljana

Objavljeno 06 februar 2019 - 22:05

kaj vem ... lepo in zrelo je rečt, kako nas je trpljenje ob koncu zveze brusilo in naredilo take, ko smo. Boljše, kot smo bili. In kako ne bi nič nazaj uzeli in vse to. Meni je larifari za nazaj tako govorit o nečem, za kar sploh nisem imela izbire.
pravo vprašanje je - bi šla jutri spet skozi kaj takega? skozi najhujše trenutke življenja, ki mi jih je prinesel razhod? Odgovor je NE. me prav nič ne briga, kakšen biser bi lahko nastal iz mene, hehe
Vse, ki so se priselile v moje življenje sem ljubila. Skoraj vse od njih sem takrat želela obdržati ob sebi, ampak so šle. In vse so mi kaj pustile. Vedno potem sama sediš med razbitinami in brskaš, če se bo kaj zasvetilo v njih. Da vsaj malo osmisliš, da si vlagala v nekaj, česar ni več.
za jutri si pa želim punco, ki me ne bo največ naučila s svojim odhodom, ampak s tem, da bo ostala ... No, lahko pa tudi že danes, haha

Opomba pod črto:
govorim izključno o sebi in svojem pogledu in se ne nanašam na prejšnje poste ...
ker najbrž zvenim mal jezno, pa da ne bo kdo osebno vzel

 #50 Requiem

Requiem

  biskvitek

 • Člani
 • 38 prispevkov
 • Pridružen: 26.02.2018
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 06 februar 2019 - 23:08

^Podpišem za zadnji odstavek pred opombo!


The funniest thing about this particular signature is that by the time you realize it doesn't say anything it's to late to stop reading it!

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov