Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Ko se zaljubiš v prijatelja


16 odgovorov v tej temi

#1 Tai79

Tai79

  piščan'c

 • Člani
 • 52 prispevkov
 • Pridružen: 26.10.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 03 november 2012 - 14:18

Najprej se opravičujem, če je že kje takšna ali podobna tema, ampak je res nisem našel.

Imam namreč problem. Pred približno pol leta sem po nekem čudnem naključju spoznal tipa s katerim sva se že pri prvem srečanju odlično ujela. Nekaj kasnejših smsjev, FB klepetov in klicev pa je pripeljalo, do tega, da sva postala precej dobra prijatelja, ki si lahko marsikaj zaupata. Tako sem recimo jaz njemu kar hitro zaupal, da sem se zaljubil vanj. Hja.. Kaj pa zdaj? Z njegove strani sem dobil odgovor, da pri njemu pač ne gre tako hitro, da rabi čas, da fanta spozna, šele potem mogoče kaj več.

In sem čakal ... čakal skoraj pol leta in v tem času se drugega ni nič spremenilo, le to, da sva postala še bolj povezana, toda ne tako kot bi si želel sam. Vsake toliko mu omenim "naju" pa nikoli ne prideva do konkretnega pogovora ali odgovora. Po eni strani mi je sicer tako tudi všeč, ker potem še vedno ostaja vsaj upanje. Ampak ne glede na vse se zavedam, da je minilo že nekaj časa in če se do zdaj ni nič obrnilo v mojo smer se očitno tudi ne bo.


In kaj naj zdaj naredim? A naj "trpim" zraven njega in čakam, da bo kdo od naju končno našel partnerja? Večina prijateljev mi pravi naj ne norim in grem dalje. Ampak, ko se enkrat res tako dobro ujameš z nekom, so ti všeč njegove ideje, zamisli, njegova razmišljanja, smisel za humor, izbira glasbe ... potem je potrebno razmislit ali takšnega človeka spustit od sebe. V preteklosti sem res ravnal tako, da sem tipa pač dal na stranski tir, ga prebolel in kasneje sva lahko nekako začela na novo. Vendar nikoli več ni bilo isto. In za marsikoga, ki sem mu to naredil mi je žal. Zato tokrat ne želim prehitevat in rabim nasvet forumašov.

Ima kdo podobne izkušnje? Jih je kdo uspel tudi na lep način rešit? Se vam sploh zdi dobro to povedati svojemu prijatelju ali je bolje pač potrpeti? Pa naj bo na koncu jasno. Ne sprašujem, če imam morda kakšno šanso pri njemu ... zanima me kaj bi vi naredili v takšen primeru? Pa ne pozabit, da so tu vpletena močna čustva.

Mogoče bi bilo smiselno na koncu še omenit, da je on prav tako v enaki zmešnjavi kot jaz. Tudi on še ohranja upanje, do njegovega prijatelja ... tako, da je zmešnjava res popolna.

Pa hvala vsem za kakšen dober nasvet. :)
When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm better. :tralala:

#2 ovnica

ovnica

  piščan'c

 • Člani
 • 123 prispevkov
 • Pridružen: 20.08.2008

Objavljeno 03 november 2012 - 15:38

Moje mnenje je, da je najbolje, da premisliš o svojih željah in ciljih. Če se ti zdi, da si s tem, kar je med vama zdaj,lahko srečen, potem je to tvoja prava pot. Upanje na kaj več, uživanje v vajinem skupnem času, trenutkih prijateljstva. Če pa imaš drugačne cilje, si želiš več naklonjenosti nazaj, je mogoče prav, da upoštevaš njegovo pot, izbiro in poiščes svojo, kjer boš izpolnjen v celoti. Kakor sem razumela, je fant naklonjen tretjemu fantu...in to je nekaj, kar je njegova pot. Deluje mi kot, da je svoji poti tako predan, da ne opazi, kaj se okoli njega dogaja - tebe. Vidi samo tega tretjega fanta. Srcu pač ne moremo ukazovati. In tudi on mu ne more. Jaz vem, da bi težko vztrajala v čakanju na kaj več, pri človeku, ki je predan drugi osebi. Ker želim, da je oseba nasproti mene polno srečna, kar pa je, po mojem mnenju lahko, samo, če tudi ona mene obožuje najbolj. Nekako mislim, da si ljubezni ne moremo priboriti, jo pričakati. Je ali pa je pač ni. Kakorkoli, ti želim vso srečo in ogromno ljubezni od tiste prave osebe. ..od nekoga, ki ga boš oboževal tudi ti. In je tam malo naprej, za ovinkom, samo poglej okoli sebe. :)
Izkušnja ni tisto, kar se nam zgodi. Izkušnja je, kar storimo s tistim, kar se nam zgodi.
Potovanje vase - Shirley Maclaine

#3 Otaku

Otaku

  nov na sceni

 • Člani
 • 233 prispevkov
 • Pridružen: 19.07.2009

Objavljeno 03 november 2012 - 17:32

tudi jaz menim, da je bolše, če si poiščeš drugega. misel na to ti je sicer težka, ampak spomni se, da že zelo dolgo čakaš na njega da bo si želel narediti naslednji korak.

#4 Quechua

Quechua

  piščan'c

 • Člani
 • 113 prispevkov
 • Pridružen: 21.11.2011

Objavljeno 03 november 2012 - 17:42

Uh... zoprna situacija. Ja, saj tudi jaz nimam nekega pametnega nasveta, kot to, da če v pol leta ni bilo nič - tudi po 7 mesecih najbrž ne bo... Bi bilo nekako po "scenariju" najbolje iti naprej in si najti nekoga drugega, ker v končni fazi - če je namenjeno, se lahko "vajina" ljubezen zgodi tudi čez nekaj let... No, al pa pač preveč gledam televizijo, hehe... Kakorkoli - drži se pa srečno! ;)
"Stop acting as if life is a rehearsal. Live this day as if it were your last. The past is over and gone. The future is not guaranteed."
"The secret of happiness is freedom. The secret of freedom is courage."

#5 valda1

valda1

  nov na sceni

 • Člani
 • 272 prispevkov
 • Pridružen: 28.09.2008
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 03 november 2012 - 19:30

1. Povabi ga k sebi, ko si sam doma, ponudi alkohol.
2. Ponudi še več alkohola.
3. Glejta film. Naj bo grozljivka.
4. Alkohol.
5. Tebe je na smrt strah, zato se ga okleneš.
6. Ne pozabi na alkohol.
7. Zažvali.

Če ne deluje niti na pijanem, je konec sprenevedanja. Zagledan je v nekoga drugega in ti si ne zaslužiš biti na tiru številka 2. Tudi sam sem bil razočaran, ko potička iz mivke v peskovniku ni bila užitna. Pač ni.

Notranja moč se kaže šele, ko premagamo sami sebe. Dump him.
Kjer je v srcu ogenj, je ponavadi dim v glavi.

#6 Tedros

Tedros

  piščan'c

 • Člani
 • 76 prispevkov
 • Pridružen: 13.02.2012
 • Lokacija: Mb

Objavljeno 03 november 2012 - 23:52

Glej ga zlomka, da nekateri še vedno verjamejo, da je alkohol vodilna komponenta reševanja težav in iskanja odgovor in obračun zaključkov.
S tem ne mislim nič slabega, da predhodnik ne bo užaljen. ;)

Hjaaa, konec koncev pa resnično dejstvo, da alkohol v določenem % osebkov povzroči "izpovedno"reakcijo. Izgubiti Tai79 razmeroma nimaš kaj, razen prijateljstvo lahko postane le obris preteklosti.

Pametnega nasveta žal tudi jaz nimam. Definitivno pa ti želim ogromno sreče in še več uspeha. ;)
Samo v slovarju je beseda uspeh pred vztrajnostjo.

#7 lube

lube

  Častni član

 • Člani
 • 877 prispevkov
 • Pridružen: 14.09.2005

Objavljeno 04 november 2012 - 00:13

No, no, no. Kaj bota z tolko alkohola, razkuževala tla? :D
Alkohol je za najstnike ko eksperimentirajo. Tak drzen premik na stopnji prijateljstva / fanta bi prej imel slabe posledice.

Pol leta mogoče ni tak čas, pomisli tudi ti na to da mogoče preveč hitiš - jaz se mogoče tudi po enem letu ne bi še počutil spuščat v kako zvezo.

Ta prispevek je mogoče star in ne odraža trenutnega mnenja!


#8 serpent

serpent

  biskvitek

 • Člani
 • 28 prispevkov
 • Pridružen: 24.03.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 04 november 2012 - 01:31

Očitno si pred težko odločitvijo. Ta odločitev pomeni, da se odpoveš pričakovanju medsebojne "romantične" ljubezni, psihične in fizične.

Bolelo bo, tako kot boli, ko se seliš iz kraja, v katerem si živel dolga leta, tako kot boli, ko se posloviš od osebe, ki odpotuje v tujino, ali od preminulega. Ta bolečina je minljiva, a marsikdo tega ne ve ali noče vedeti in strah pred njo ga lahko paralizira. Tvoja odločitev lahko prinese to bolečino, ampak te bolečine bo enkrat konec in s tem tudi stanja, v katerem si že več kot pol leta.

Ne odpoveduješ se svojemu ljubljenemu prijatelju - saj ga ne obsojaš na smrt! -, odpoveduješ se le svojemu sedanjemu pojmovanju ljubezni. Zate sta zdaj bolečina in hrepenenje tisto, kar definira dva izmed glavnih pojmov, ki definirata tvojo ljubezen.

Ta bolečina se kopiči v tebi in te počasi in neopazno uničuje od znotraj. Ne dovoli ji tega. Pusti ji, da gre svojo pot, da odide iz tebe. Kako? Kanaliziraj jo, odpri ji pot, da se izlije iz tebe. Napiši pesem: izlij vanjo svoja čustva; natančno jih opiši. Meditiraj. Izrazi se tako, kot znaš.

Pomisli, kako tvoja sedanja čustva vplivajo na tvojega prijatelja. Morda mu tvoje neuresničljivo hrepenenje po njem pomeni ogromen pritisk, ki žre tudi njega. Morda bi mu privolitev v zvezo, kot si jo predstavljaš ta trenutek, pomenilo, da se sam zaklene v kletko in odvrže ključ. Tega ne bo naredil sam niti ne bo dovolil tebi, zato ga ne moreš siliti v to.

Res ljubiti nekoga pomeni želeti mu najboljše - tudi če to pomeni, odreči se nečemu, po čemer hrepenimo. Pomisli, kako dobro bo lahko zanj, če ga odrešiš tega pritiska. Res je - brez bolečine ne bo šlo.

Ne pozabi: ta bolečina bo nekoč minila. In ko bo minila, boš ponovno odkril vse ostale načine, kako definirati ljubezen. Prijateljstvo. Bratstvo. Zaupanje. Podpora. Pomoč. Empatija. Zaščita. In neskončno drugih, ki jih boš odkrival dan na dan. Naučil se boš - ne obžalovati tisto, česar nimaš, ampak v popolnosti ceniti tisto, kar imaš.

To, kar obstaja med staršem in otrokom, med sorodniki, med prijatelji, med zaljubljenci, med skrbnikom in varovancem, med zdravnikom in bolnikom, tudi med obrtnikom in njegovim izdelkom, to je vse ljubezen v svojih neskončnih oblikah. Te oblike obstajajo zaradi definicij, naštetih zgoraj.

Morda tvoja sedanja oblika in izraz ljubezni onemogočata eno od stvari, ki jo definirajo, in ki si jo želi tvoj prijatelj. In ko boš ti na novo redefiniral svojo ljubezen do njega, boš dal tudi njemu prostor, da na novo redefinira svojo ljubezen do tebe.Peace Love

Prispevek uredil/a: serpent, 04 november 2012 - 01:34.

Peace Love

#9 Tai79

Tai79

  piščan'c

 • Člani
 • 52 prispevkov
 • Pridružen: 26.10.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 04 november 2012 - 13:24

Kaj naj rečem drugega kot to, da sem presenečen. Najprej nad precejšnjim odzivom in tudi izredno dobrim nasvetom. Hotel sem samo še dodat, da mogoče nekateri niste dobro razumeli. Spraševal sem predvsem po tem, ali naj z njim sploh še ostanem v stiku, ali naj preprosto izginem iz njegovega življenja, kar bo olajšalo življenje meni in morda tudi njemu. Ker upanje, da kadarkoli kdaj bo kaj iz tega ... tega ni več.

Drugače pa:
@ovnica, odlična opazka. Res je tako, da sploh ne opazi nikogar drugega okoli sebe. Pa nisem edini, ki mu posveča naklonjenost ...
@otaku, ja ravno tega koraka se bojim na polno
@quechua, a veš, da bi tudi sam rad videl, da bi bila tale veza kot kakšen romantičen film ... poln zapletov a srečen konec.
@valda1. Odličen nasvet za dolčkanje ;) Sam moram ti povedat, da ta del sva že opravila in brez alkota ;)
@tedros, a veš, ravno tega se bojim ... izgube prijateljstva :/
@lube, morem priznat, da ne verjamem, da je potrebno leto ali še več, da se odločiš za vezo z nekom.
@serpent, tebi pa še posebno hvala za res odlično napisan odgovor. Se mi zdi, da sem se tu še najbolj našel in tudi dobil odgovor, ki sem ga iskal.

Hvala vsem.
When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm better. :tralala:

#10 valda1

valda1

  nov na sceni

 • Člani
 • 272 prispevkov
 • Pridružen: 28.09.2008
 • Lokacija: Maribor

Objavljeno 04 november 2012 - 18:50

Če upanja ni več in boš še zmeraj razmišljal o tem, če bi bila kdaj skupaj, je čas, da greš naprej.
Kjer je v srcu ogenj, je ponavadi dim v glavi.

#11 90_boy

90_boy

  gay friendly

 • Člani
 • 12 prispevkov
 • Pridružen: 14.04.2011
 • Lokacija: Ptuj

Objavljeno 06 november 2012 - 12:21

Glede na to da si ugotovil da s tega nič ne bo, je pomojem najbolj pametno da, se za nekaj časa umakneš, ker v njegovi družbi ti vsekakor nebo prijetno. Čez čas ko boš spoznal koga novega, ki ti bo enko všeč in zanimiv kot sedaj on, pa mislim da lahko zopet navežeš stike z njim, ker bo to vse skupaj lanski sneg...zdaj pa ga postavi na stranski tir, pa začni spoznavat nove ljudi. :D
I actually once try to be nice with stupid people....it was awful

#12 Tai79

Tai79

  piščan'c

 • Člani
 • 52 prispevkov
 • Pridružen: 26.10.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 06 november 2012 - 12:35

Haha :) 90_boy sej ga dajem počasi na stranski tir, tako da me lahko brez skrbi klikneš na FBju pa se tam kaj pogovoriva ;)

Ja ni pa enostavno dat prijatelja na hladno, ker kasneje verjetno nikoli ne bo več isto. Predvsem kar se tiče zaupanja. Če enkrat izgubiš zaupanje, veš kako težko si ga je ponovno pridobit.
When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm better. :tralala:

#13 Crane

Crane

  zasvojen'c

 • Člani
 • 669 prispevkov
 • Pridružen: 22.01.2010

Objavljeno 04 januar 2013 - 00:49

Ne vem sicer, ali je ta tema namenjena dajanju specifičnih nasvetov Tai79, ali pa za izpoved svojih lastnih zgodbic. Tako da se opravičujem za morebitni offtopic.

Jaz mislim, da nisem ravno zaljubljen v prijatelja, imava pa zelo slabo časovno/čustveno koordinacijo. Najprej je bil on zaljubljen vame (tako sva postala prijatelja), potem sem ga "prizadel" s svojo "nemonogamnostjo", tako da sva postala samo prijatelja, kar naj bi še vedno trajalo. Ampak zdaj se mi pa zdi, da do njega čutim tudi kaj globljega, morda je to samo 'prijateljska ljubezen', ki si jo morda malo narobe razlagam (razlagava), ker sva oba geja. Sploh zato, ker sem ugotovil, da on še vedno očitno ni prebolel neke poletne madžarske romance. Čeprav se je jeseni "zaljubil" vame. Pa to, da oba hodiva k isti psihologinji tudi ne pomaga. Brez repa in glave zadeva torej.

Mislim, da naju čaka en malo bolj resen pogovor v bližnji prihodnosti :P

i tried


#14 Tai79

Tai79

  piščan'c

 • Člani
 • 52 prispevkov
 • Pridružen: 26.10.2006
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 08 januar 2013 - 13:20

A veš, da sem na nek čuden način prav vesel, da slišim še od koga kakšno takšno izjavo. Sej v osnovi je bilo bolj mišljeno, da bi mi kdo dal kakšen pameten nasvet ampak bi bil vesel, če bi še kdo kaj dodal iz lastnih izkušen ali pa kaj vprašal.

Sem ravno zaradi te objave spoznal že dve osebi, s skoraj identičnimi težavami. Hja, pa sem mislil, da sem osamljen primer.

Vsekakor pa bom rekel tako. Čimprej se pogovorta, ker dlje, ko čakaš več možnosti je, da se tako čustveno navežeš, da boš na koncu ob negativnem razpletu zate, samo trpel. Tega pa ne privoščim nikomur.
When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm better. :tralala:

#15 nono

nono

  gay friendly

 • Člani
 • 2 prispevkov
 • Pridružen: 18.02.2013

Objavljeno 28 april 2013 - 14:00

ta team je ze odprta samo da tam ni neke resitve.
ze v naslovu je vsem jasno da sem se zaljubil v prijatelja. nevdm kaj naj naredim -.- rad bi da bi bila skupaj ampak me je strah da to ni mogoce saj velja za str8. jaz sem Bi ampak nisem se razkrit. zanima me kaj naj sedaj naredim
ze v naprej hvala za odgovore :)

#16 Omicron30

Omicron30

  nov na sceni

 • Člani
 • 287 prispevkov
 • Pridružen: 30.06.2011
 • Lokacija: Litija

Objavljeno 28 april 2013 - 15:28

Poznam to. Čeprav ni glih moj prijatelj, ampak bivši sodelavec. Dokler sva delala skupaj nisva en za drugega vedela da sva geja. Že takrat mi je takoj v oči padel in sem se zaljubil vanj. No kasneje sva se na Romeu srečala in zvedla en za drugega. Nekako sem mu namignil že, da bi bil rad z njemu, a zgleda, da so bili namigi slabi. No včeraj pa sem ga končno spet srečal na Romeu in mu po parih sporočilih kar direktno napisal, da bi bil zelo rad z njim. Odgovora sicer še ni, ampak bomo videli.
Kar pa se tebe tiče, pa ti svetujem, da se poizveš na vsak način, ali je gej ali str8 ali karkoli že je. In ko izveš je potem odvisno:
- če je gej se mu pač razkriješ in poveš svoja čustva do njega (vendar pazi na kak način, saj se s tem lahko vajino prijateljstvo konča) - pač namigni mu, da ti je všeč ali karkoli
-če je hetero, pa mu v bistvu ni treba nič povedati, ker potemtakem itak veš da nimaš šans, če pa mu dosti zaupaš, mu pa lahko vsaj razkriješ kaj si.
- če je bsx, potem pa veliko sreče! :)

"Let me guess, someone stole your sweetroll?"


#17 soncek86

soncek86

  gay friendly

 • Člani
 • 8 prispevkov
 • Pridružen: 16.07.2010

Objavljeno 16 maj 2013 - 20:28

imaš pomoje 2 možnosti, se provaš spustit v kako dogodivščino z njim pod vplivom alkohola (ker se pojavi problem interpretacije stvari k se zgodijo pod alkotom), ampak pomoje to ni najbolj pametno, mogoče da mu to osebno poveš ali pa napišeš pismo, lahko ga začneš ignorirat ter mu razložiš da si ti želiš nekaj več ampak pomoje je precej tko da če si nekomu sexy ti bo to precej hitro pokazal, mogoče ne prvi dan ampak pol leta je velik preveč. Lahko pa da je stvar v tem da si mu intelektualno cool in da se seksualno ne ujame z tabo skratka ga ne privlačiš ... provaj razčistit stvari, in ne izgubljaj časa. pridi zadevi do dna.. ali pa naredi ignor varijanto, ter bo oseba prišla do tebe če bo tako čutila. .tudi možnost.

Prispevek uredil/a: soncek86, 16 maj 2013 - 20:29.

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov