Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Telovadba, crossfit, uteži... skupaj s Plamenčki


31 odgovorov v tej temi

#1 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 21 avgust 2012 - 16:39

Zdravo vsem!

Četudi že mnoge članice in člani MF veste marsikaj o vedno bolj priljubljeni crossfit vadbi, morda ne bo odveč, da vam predstavimo naš klub (TK Plamen) in našo vadbeno ponudbo. Seveda si želimo, da bi v svoje vrste pritegnili še koga, ki ga zanima karkoli od tega, kar počnemo, zato nikar ne odlašajte z vprašanji, če jih boste imeli! :)

Morda bosta za začetek ta dva posnetka povedala več, kot besede: video 1, video 2.


Nastanek in delovanje TKP ima jasen mavrični predznak. Leta 2009 se je manjša skupina prijateljic pričela srečevati 1x tedensko na atletskem stadionu, z namenom, da bi skupaj crossfitale in pridobile na kondiciji. Iz tega druženja se je sčasoma oblikoval klub, ki pa je tudi kmalu začel žeti rezultate, odličja in rekorde, sprva na domačih, nato pa tudi mednarodnih tekmovanjih v powerliftingu in olimpijskem dviganju uteži.

Od samega začetka so bile bistvene vrednote našega delovanja varna vadba, prilagojena posameznikovim potrebam, ki promovira zdrav življenjski slog, nadalje gojenje socialnega čuta, in želja, da bi močno okrepili prisotnost žensk v doslej zanje marginalnih športih, ki vsebujejo dvigovanje uteži. Za naš klub je značilno, da se ne ukvarjamo z videzom, temveč z merljivimi rezultati dela in truda vsakega izmed nas. Zavračamo vsiljene, komercialne ideale lepote in zdravja, in gradimo nove ideale. Zavračamo "hujšanje" in zagovarjamo prehranjevanje, prilagojeno posamezniku (lahko si brezplačno pretočiš naš prevod knjižice Jebeš kalorije Kriste Scott-Dixon). Zavračamo "kardio" kot ultimativen odgovor za doseganje zdravja, kajti prepričani smo, da vemo bolje. Raje promoviramo prehrano in vadbo, ki znanstveno dokazano (so)delujeta proti osteoporozi in različnim drugim "civilizacijskim" boleznim.

Z junijem smo pričeli delovati v tovarniški, old-school hali večjih dimenzij, na odlični lokaciji na Vojkovi cesti 58 za Bežigradom.


Za koga so primerni naši treningi? Za vse tiste, ki želite popestriti svojo siceršnjo rekreacijo (tek, kolesarjenje, plezanje, hoja, ...) s strokovno vodeno vadbo s celostnim predznakom - mi namreč ne vadimo mišice, temveč telo. Nadalje, za vse tiste, ki menite, da potrebujete več miganja, saj boste pri nas našli okolje, kjer se bo vadba, četudi skupinska, prilagajala vam in ne obratno. In na koncu, tudi vsem, ki želite preprosto sprobati nekaj novega, kar vas lahko navduši.

To, kar nudimo, lahko vsakdo izmed vas v tem trenutku preizkusi na dva načina:
 • z udeležbo na naslednji odprti uri, ki bo v nedeljo, 26. avgusta ob 19h v Tivoliju (če ne, pa na kateri izmed prihodnjih odprtih ur),
 • z obiskom in ogledom katerega izmed naših rednih treningov (od ponedeljka do petka, še najbolje v popoldanskih ali večernih urah).
Ob vpisu se novi člani in članice udeležijo tudi našega uvajalnega tečaja, kjer se medseboj spoznamo in z naše strani strokovno ocenimo primerno stopnjo vadbe, glede na vašo sedanjo telesno pripravljenost, gibljivost, morebitne poškodbe ali ovire pri gibanju. Na tej točki boste imeli dve možnosti, kako nadaljevati z vadbo:
 • priključitev dinamični in vedno znova razgibani crossfit vadbi (oglejte si videoposnetka naših crossfitovskih treningov, v dvorani, na prostem)
ali
 • vključitev v novonastajajočo Skupino za močnejše. Ta skupina je namenjena vsem vam, ki bi radi naredili nekaj koristnega za svoje zdravje in kondicijo, nimate pa nobene želje po t.i. "kardio" vadbi ali prisilnemu in povečini nezdravemu "hujšanju", s katerim bi vas prav gotovo posiljevali v običajnih vadbenih centrih. Po naših podatkih v celotni Sloveniji (in širše) ne boste našli nič podobnega, kot je ta skupina. In tule na MF sploh prvič najavljamo oblikovanjo te skupine, juhej! Dobrodošle in dobrodošli. :)
Seveda, vsem, ki potrebujete podatke za motivacijo in spremljanje svojega napredka, nudimo tudi meritve telesne sestave (mišice, kosti, maščobna masa, ...) in še vse, kar paše zraven.

Ob ponedeljkih zvečer se srečujemo na uri joge (odprta ura, ob 19.30, zelo dobrodošli, le blazino prinesite s seboj!).

Z veseljem vam, skratka, pokažemo, kaj počnemo in vas povabimo v svoje vrste.

Povšečkajte nas na Facebooku, poiščite na Twitterju, ali pa si zacahnajte naslov našega WP bloga.

Vsa vprašanja pa lahko naslovite na email plamencki@gmail.com, ali pa na ZS.

Hvala za pozornost in do srečanja!

Za TKP,
Katarina.


#2 biskvitka

biskvitka

  piščan'c

 • Člani
 • 62 prispevkov
 • Pridružen: 14.06.2012

Objavljeno 21 avgust 2012 - 19:14

kakšne so pa kaj cene?

#3 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 21 avgust 2012 - 21:35

biskvitka,

odprte ure so brezplačne, mesečne karte so v rangu 45 - 85 eur (odvisno od vadbenega programa, za katerega se odločiš).

#4 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 22 avgust 2012 - 15:24

Se želiš pridružiti našemu plAmenu?

Ker smo tukaj novi ter za dobrodošlico vsem članicam in članom skupnosti Mavričnega foruma, ki razmišljate o tem, da se nam pridružite, Plameno Pleme nudi naslednje uvajanje pod čisto posebnimi pogoji. Kaj ob koncu poletja prejmejo drugi, lahko preveriš tukaj. V primeru, da se nam v tej rundi uvajanja pridružiš tudi ti, pa kot članica in član MF prejmeš naše mavrično darilo dobrodošlice - uvajanje zastonj.

Zadošča, da nam na ZS pošlješ sporočilo, v odgovoru pa ti bomo sporočili kodo za popust, ki jo potem lahko uveljaviš pri včlanitvi naslednjo sredo.

Na zdravje! Oziroma - na obilo zdravja!

:žurka:

#5 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 04 september 2012 - 13:12

Ne veš dobro, kje začeti?
In ali je crossfit sploh zate?


Kaj pa, če se oglasiš na jutrišnjem popoldnevu odprtih vrat? Tam se bomo namreč pogovarjali ravno o tem, kako naj iz svojega truda potegneš največ.

Postati član Telovadnega kluba Plamen se v mnogih primerih izkaže za pomemben korak in, včasih, za neprecenljivo življenjsko izkušnjo. Naši treningi so resda velikokrat intenzivni. Tvorijo jih vaje, ki jih morda še sploh ne poznaš. Ravno zato pa smo si jutri rezervirali čas, da bi ti pomagali začeti na najboljši možen način.

Popoldan odprtih vrat je priložnost, da dobiš odgovore na mnoga vprašanja, ki se ti glede crossfita porajajo v tem trenutku. Pogovorili se bomo o prednostih in primernosti crossfita za tvoje potrebe, pa tudi o pomenu in primernosti hude metabolične intenzivnosti, ki si ji lahko priča v mnogih videoposnetkih crossfita. Člani trenerske ekipe se ti bomo predstavili in, po želji, tudi popeljali skozi nekaj osnov crossfita (ne pozabi na športno opremo). Predvsem pa bomo vsem, ki razmišljate o tem, da se nam pridružite, postregli s praktičnimi, ena-na-ena nasveti, na kakšen način se lotiti vadbe, da bi pričeli dosegati svoje cilje.

Pravkar sredi načrtovanja velike prenove vadbenih programov. S tem ne hitimo, ker želimo, da bi bili programi zastavljeni kratkomalo fantastično kot tudi, da bi bili cenovno dostopni vsakomur.

Na kratko o njih: crossfit bomo razdelili na tri težavnostne stopnje.
Prva, najlažja, bo namenjena ljudem, ki potrebujejo nižjeintenzivno vadbo, zaradi svojih let, pomanjkanja kondicije, ali pa zato, ker so v procesu rehabilitacije po bolezni ali poškodbi. Glavno breme bo lastno telo, treningi pa bodo kratki in - kot je značilno za crossfit - predvsem zabavni, raznovrstni in odlični za druženje.
Druga stopnja bo naša klasična crossfit ponudba, toda z več poudarka na MetConih (metabolic conditioning) v primerjavi s sedanjimi treningi. Idealna bo za vse, ki se rabijo "zgonit" in podkurit svoj metabolizem.
Uvajamo pa tudi tretjo stopnjo, ki smo jo doslej omogočali le na ravni individualnega trenerstva. Gre za tekmovalno inačico crossfita, hibridno mešanico med zahtevnim treningom za moč in krajšimi, a zato toliko bolj zahtevnimi MetConi. Ta skupina bo odprta samo za izkušene crossfitarje oziroma tiste, ki so pripravljeni vložiti največ.

Seveda to še ni vse. V pripravi imamo tudi nekaj povsem novega v Sloveniji: posebno skupino za ljudi s preveliko telesno težo, ki želijo pričeti z vadbo v vzpodbudnem in razumevajočem okolju, ter s sebi primernim vadbenim programom. Kaj to pomeni? Predvsem to, da bo poudarek na vadbi z bremenom in ne zanje neprimernem "kardiu", ter na izobraževanju o trajnostno naravnanih prehranskih izbirah, ki podpirajo zdravje in zadovoljstvo, ne pa trpljenje zaradi imidža.

V našem klubu imamo tudi dve tekmovalni ekipi, olimpijsko dvigovanje uteži ter powerlifting. Skupini sta majhni in pričakujemo, da se vsak, ki bi se rad vključil vanje ter pričel tekmovat, najprej izkaže na skupinskih treningih.

Jutri torej (to je v sredo, 5. septembra), prirejamo (popol)dan odprtih vrat. Hengali bomo v našem ljubem boxu, kuhali kavo in čaj, se sladkali z domačim paleopecivom, trenirali, se pogovarjali... in zelo bomo veseli, če se oglasiš. Pričakujemo sedanje, nekdanje in bodoče člane. Na treningu, na pogovoru, ali kar tako, na čajčku in posladku. Tam od 15. ure dalje, s seboj pa vsekakor prinesi še vadbeno opremo. Ob 17.30 sledi trening dviganja uteži, ob 19.30 pa delavnica s pogovorom
o crossfitu, prenovi programov ter o prihajajočem, že petem po vrsti paleoizzivu.

Prideš?

Prispevek uredil/a: TKPlamen, 04 september 2012 - 13:15.


#6 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 14 september 2012 - 12:45

NOVO!

Pričeli smo z vpisom v vadbeno skupino, kakršne še ni bilo.

Kaj lahko narediš za svoje zdravje in kondicijo, če spadaš med ljudi s prekomerno telesno težo, pa ne maraš razmišljati o dietah ali naporih, pri katerih izpustiš dušo? Morda imamo Plamenčki odgovor, ki te utegne zanimati. Preberi in deli naprej.

#7 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 12 oktober 2012 - 13:20

Morda je kdo zamudil odprto uro crossfita pred dvema tednoma? Nič hudega, tudi to nedeljo prirejamo odprto uro (rezervacije mest tukaj), hkrati pa vse zainteresirane vabimo k vpisu v rekreativno ali tekmovalno usmerjeno vadbo!

Ne pozabite, da ste kot člani/ce OIS deležni še posebej ugodne vadnine! :)

Več.
Slika objavljena

Prispevek uredil/a: TKPlamen, 12 oktober 2012 - 13:20.


#8 mravlja

mravlja

  zasvojen'c

 • Člani
 • 433 prispevkov
 • Pridružen: 23.06.2009

Objavljeno 12 oktober 2012 - 14:05

Če želim hoditi preko OISa, me zanimajo slede informacije:

Cena je 30€ .. Ali je to cena za 1x/teden točno določen termin za skupino iz OISa ali ta cena velja za vsakodnevno vadbo v vašem društvu?

Right now, nothing can kill my vibe


#9 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 12 oktober 2012 - 20:29

Če želim hoditi preko OISa, me zanimajo slede informacije:

Cena je 30€ .. Ali je to cena za 1x/teden točno določen termin za skupino iz OISa ali ta cena velja za vsakodnevno vadbo v vašem društvu?


Zdravo in hvala za vprašanje!

1. OIS ti krije razliko do polne cene karte crossfit neomejeno, torej za 30 € mesečno lahko treniraš pod vodstvom trenerja praktično 5-6 dni v tednu.

2. Do tega trenutka še ni nihče izrazil želje, da bi oblikovali posebno skupino za OIS. Treningi potekajo znotraj naših "klasičnih" vadbenih skupin. Se pa trudimo biti maksimalno odprti in prisluhnemo željam in predlogom, in če bi se pojavila želja (ter zadosti kandidatk in kandidatov) za kakšno posebej organizirano in zaprto skupino, se bomo odzvali.

#10 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 01 november 2012 - 10:13

Vse, ki ste na Facebooku in vas mika crossfit, vabimo k sodelovanju v novi nagradni igri!

Če niste prepričani, ali je crossfit primeren za vas, vam tukaj naštevamo nekaj naključnih in že večkrat zabeleženih učinkov naše vadbe:

1. boljši tekaški razultati
2. izboljšana telesna drža
3. crossfit vadba največkrat "pozdravi" morebitne bolečine v hrbtu, kolenih, ...
4. za ženske: manj ali nič PMS
5. večja fizična moč, vzdržljivost, gibljivost... + boljša koordinacija in eksplozivnost
6. oblikovanje videza - manj maščobne mase in lepši tonus mišic
7. žilavost
8. boljše psihofizične sposobnosti
9. lažje doseganje osebnih ciljev (študijskih, delovnih, ...) - več o tem v tej knjigi
10. ko vidiš, kaj vse zmore tvoje telo na crossfitovskih treningih, tudi na ostalih življenjskih področjih furaš z več zdrave samozavesti

#11 mravlja

mravlja

  zasvojen'c

 • Člani
 • 433 prispevkov
 • Pridružen: 23.06.2009

Objavljeno 14 november 2012 - 13:25

A ste kaj razmišljali, da bi zadnjo vadbeno uro naredili ob (npr.) 20h? Z mnogimi prijateljicami sem se že pogovarjala, da bi šli skupaj na crossfit, pa po večini pred 20h med tednom nimamo časa.

Right now, nothing can kill my vibe


#12 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 18 november 2012 - 18:46

Mravlja,

prosim, oglasi se na ZS, da pogledamo, kaj je izvedljivo in se dogovorimo.

In hvala za pobudo! :)

#13 mravlja

mravlja

  zasvojen'c

 • Člani
 • 433 prispevkov
 • Pridružen: 23.06.2009

Objavljeno 20 november 2012 - 15:46

Za ostale MF člane ... če koga zanima crossfit ob torkih 20:15 naj mi javi, da bom znala plamenčkom povedat, koliko pribl. je zainteresiranih. Prosim za ZSje :)

Right now, nothing can kill my vibe


#14 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 05 marec 2013 - 15:41

8. marec!

Ob Mednarodnem dnevu žensk TK Plamen prireja popoldan odprtih vrat s crossfitom in jogo. Pridruži se nam! :)

Urnik vadb ter rezervacije mest najdeš tukaj:

http://www.eventbrit...vent/5718213330

Se vidimo?

#15 PandaSan

PandaSan

  piščan'c

 • Člani
 • 177 prispevkov
 • Pridružen: 20.02.2013
 • Lokacija: Krško

Objavljeno 05 marec 2013 - 16:51

sem se prijavla :super: :juhej:
A man chooses, a slave obeys.

#16 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 06 marec 2013 - 15:36

Juhej!
Dobrodošla, PandaSan! :paprika:

#17 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 24 avgust 2013 - 06:21

Pred vrati je nova vadbena sezona.

 

Vse, ki vas matra firbec, kakšna je videti crossfit vadba v TK Plamen, vabimo na odprto uro crossfita, ki bo v nedeljo, 1. septembra ob 19.30. Odprta ura je seveda brezplačna, po koncu treninga pa bomo na voljo za vsa vaša vprašanja.

 

Najdete nas na Vojkovi 58 za Bežigradom.

 

In ne pozabite, da imajo članice in člani OIS subvencionirano mesečno vadnino.

:paprika:#18 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 26 avgust 2013 - 07:12

Na tej povezavi lahko rezerviraš svoje mesto na naši nedeljski odprti vadbeni uri. Dobrodošle/i ne glede na dosedanje vadbene izkušnje!

 

Če želiš oblikovati in okrepiti svoje telo, se naučiti novih veščin in spretnosti v vzpodbudnem in dinamičnem skupinskem okolju ter narediti nekaj dobrega za svoje zdravje in počutje, te vsekakor vabimo v našo družbo. Vpisujemo v vadbene skupine, nudimo pa tudi možnost individualne vadbe ter vadbe v parih, zato se s prijavo in vprašanji čimprej oglasi na naš e-mail!

 

Danes teden, to je 2. septembra ob 19.30, pa z novimi člani(cami) že pričenjamo s septembrsko malo šolo crossfita, kjer te bomo na zanimiv in zabaven način naučili osnov naše vadbe.

 

Za vse, ki se boste v tem času pridružili vadbi v našemu klubu, pa pripravljamo tudi lepo presenečenje.

:juhu:

 #19 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 02 september 2013 - 07:56

Nocoj... odprtje nove vadbene sezone. :)

 

tecaj-mini.png?w=562#20 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 06 september 2013 - 09:19

Nova priložnost za brezplačen preizkus naše crossfit vadbe!

 

Se vidimo v nedeljo, lep vikend vsem. :)

 

 

... aha, pa še to: ste vedeli, da ste v naši telovadnici dobrodošle/i tudi s kužki? :D

 

l40SaVc.jpg?1#21 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 18 september 2013 - 11:31

Te mika Plamenova četrtkova ura joge?

Javi se preko zasebnega sporočila in rezervirali ti bomo mesto na uri, seveda zastonj!

 

SmocDX1.png#22 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 29 september 2013 - 10:17

Vid'mo nocoj? :)

 

ODPRTA URA CROSSFITA#23 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 03 oktober 2013 - 12:43

Prijazno vabljeni/e k udeležbi na 7. Plamenovem paleoizzivu, ki bo potekal od 7. do 30. oktobra!

 

Paleizziv je eksperiment, v katerem sodelujemo, da bi v praksi preverili, katera hrana pozitivno, katera pa negativno vpliva na naše zdravje, počutje in performans, kot tudi, kakšni so rezultati in učinki izločanja takšne hrane z naših jedilnikov. Pomembno je, da pri tem ni možno vnaprej predpisati, kaj je za koga dobro in prav. Ti odgovori se razlikujejo tako od človeka do človeka kot tudi znotraj enega samega človeka v različnih življenjskih obdobjih.

Izziv je obenem priložnost, da preizkusiš nov način prehranjevanja, da resetiraš svoje senzorje za hrano, da s sodelujočimi v izzivu izmenjuješ nove recepte za nadvse okusno hrano, da si del skupnosti, izgubiš kakšen odvečen kilogram špeha in obenem okrepiš svoje telo. Bistra glava, odlično počutje, izboljšan spanec, energija na vrhuncu, spremenjen vonj telesa, novi športni dosežki ... to lahko pričakuješ, če se udeležiš našega izziva.

 

Kako bo potekal 7. Plamenov paloizziv? Več izveš tukaj.

 

Uvodno informativno srečanje pa bo to soboto.

 

:lacen:

 

 #24 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 02 november 2013 - 08:25

3Cudixr.png#25 TKPlamen

TKPlamen

  biskvitek

 • Člani
 • 29 prispevkov
 • Pridružen: 12.08.2012
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 07 marec 2014 - 13:27

1979896_584984628256445_1136559336_n.png


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov