Skoči na vsebino

Spletno mesto uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih   V redu

Slika

Pedofilija


78 odgovorov v tej temi

#76 BBB

BBB

  zasvojen'c

 • Člani
 • 447 prispevkov
 • Pridružen: 18.04.2014
 • Lokacija: Ljubljana

Objavljeno 07 avgust 2017 - 14:45

Lahko se pogovarjamo o zakonski starostni meji pri seksu, ali je postavljena prenizko ali previsoko, a nujno mora ostati.

Lahko se pogovarjamo o pretirani reakciji posameznika, ko sliši besedo pedofil, in razglabljamo ali so kazni za spolno nasilje preveč ali premalo drakonske, a nujno morajo ostati.

Lahko se pogovarjamo o tem, ali so pedofili zgolj krivci, ali zaradi svoje narave tudi sami žrtve, a pedofilije ne smemo normalizirati in jo enačiti z moško homoseksualnostjo (wtf, Crane??).

 

Zakaj starostna meja, je menda jasno. Otroci so labilni, z lahkoto se jih prepriča v nekaj, kar sami v resnici niti nočejo. Kot je bilo omenjeno že prej, ljudje nismo vedno odgovorni za svoje nagibe in občutke, smo pa odgovorni za svoja dejanja. Ne strinjam se, da je naša družba preveč tolerantna do pedofilije. Kolikor vem, so dobesedno povsod prezirani. Kazni so tudi, kolikor kaj slišim na to temo, zadostne. Pojav je relativno redek in - če kje! - bi kazni v duhu šeriatskega prava potrebovali bolj na ravni gospodarskega kriminala, kot pa za spolne prestopnike. To, da se zafura cela firma, da se ne plačuje socialnih prispevkov in plač delavcem, to, da se v banke po nesreči vrže kakšno milijardico preveč, da je v navadi delo na črno, utajevanje davkov, zloraba javnega denarja, to ima nepredstavljivo večje posledice za družbo, kot da 1x na leto slišimo, da je nek bolnik otipaval otroka na igrišču. 

 

No, stroge kazni seveda naj ostanejo, saj gre za dejanja, ki pustijo posledice za celo življenje, a problema ne gre prenapihovati. Kot ga ne bi smeli normalizirati. Tako kot zoofilije ne delimo na homoseksualno in heteroseksualno, tudi pedofilije ne rabimo deliti na homoseksualno in heteroseksualno. (Usput še en ocvirk o slovenščini: tri slovnične spole imamo zato, ker en opisuje spolno dozorela (plodna) moška bitja, en spolno dozorela ženska bitja, en pa spolno nezrela bitja. Zato moški, ženski in srednji spol, kjer s srednjim spolom naslavljamo predvsem mladiče - tisto žrebe, tisto ščene, tisto pišče, tisto tele, tisto dete, tisto dekle itn.). Ne gre za nagnjenja do polno razvitih konsenzualnih pripadnikov istega ali nasprotnega spola, zato je vlečenje vzporednic med homoseksualnostjo in pedofilijo popolnoma blesavo. Ko se sosedov Tonček spravi na oslico, ne rečemo, da je v heterosekualnem razmerju, ko se spravi na osla, ne rečemo, da je v homoseksualnem razmerju, in enako naj velja tudi za otroke!


Only a few prefer liberty; the majority seek nothing more than fair masters.


#77 mattiec2017

mattiec2017

  gay friendly

 • Člani
 • 13 prispevkov
 • Pridružen: 16.09.2017

Objavljeno 28 september 2017 - 23:19

Za vsakega pedofila torej polnoletno osebo katera zlorablja otroke od najbolj ranega otroštva pa tja do 15 leta bi morala abstajati najstrožja kazen.Žal v tej državi najstrožje torej smrtne ni.

 

Vsi kateri smo bili žrtve takih izprijenih mogočnežev vemo kako je v življenu živeti s tem.Za vedno si zaznamovan za vendno imaš konflikt sam s sabo pa pogosto tudi z okoljem kjer bivaš.

 

Sam spadam med tiste ko sem to slednje premostil in imam to urejeno.Toda ta notranji nemir in nekak občutek krivde obstaja s tem živim zdaj in tako bo se bojim tudi v prihodnje.

 

Za pedofila ne bi smelo biti nikakršnih olajševalnih okoliščin sa te osebe svoja dejanja počno zelo prefinjeno ali pod krinko nekih dejavnosti katere opravlja.

Za to vrsne pojave v tej državi niti nimamo dovolj usposobljenih strokovnjskov kateri bi bili sploh tak pojav sposobni v bistvu prepoznati.

 

Tako je v bistvu ko policija dobi v roke prijavo oziroma nek indic že prepozno.Dejanje je že storjeno.

 

Sam sem doživljal početje pro osmih letih in nihče tu na MF vsaj do sedaj mi ni dal ne tako ne drugače eno besedo podpore.

 

To samo kaže na to kako je to področje potisnjeno ob rob ker se večini to na veliko srečo ni zgodilo.

 

Take osebe bi za vedno morali izločiti iz družbe ji naložiti kazen kot e bilo to v zgodovini kot je to imel komunizem torej Goli otok.

Ti kazensko preizkovalni postopki so predolgi izrečene kazni pa zgotovo premile.#78 Jacques

Jacques

  biskvitek

 • Člani
 • 37 prispevkov
 • Pridružen: 08.07.2017
 • Lokacija: Zapad

Objavljeno 05 oktober 2017 - 21:01

Žal se to dogaja. Tudi jaz se strinjam, da za pedofilijo ni pardona. Tudi če so neki osebi mladoletni všeč (sicer že tega ne razumem čisto), ne bi nobeden smel skruniti teh praktično nedolžnih otrok. Enostavno ne, saj je moralno in po zakonu jasno. Sicer mi je pa žal za vse, ki se jim/vam je to zgodilo. Včasih si ljudje prehitro naredimo utvaro, da je vsaka družina srečna, samo da je družina, ne glede na to, kaj se dogaja znotraj nje.


De gustibus non est disputandum


#79 Moska_Lezbijka

Moska_Lezbijka

  gay friendly

 • Člani
 • 3 prispevkov
 • Pridružen: 10.10.2017

Objavljeno 12 oktober 2017 - 14:22

Antični Grški misleci so vsi skupaj navadni pedofili. Ljubezen med odraslim moškim in dečkom so imeli za najčistejšo obliko ljubezni. Imela sta redne spolne odnose itd.. Takrat je to bilo družbeno zaželjeno in so celo mame silile otroke v to. Verjetno se zato pedofili sklicujejo na homoseksualnost, da je bila črtana iz seznama bolezni in naj bo sedaj še pedofilija tako.


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov